Sadece bu tarz aşk meşk olaylarında bu şekilde düşünüyorsanız, aslında fesatlıkla pek de alakası yok..
Sizin içinizde kalan, çok isteseniz de elinizde olmayan sebeplerden dolayı yaşayamadığınız bir takım olayları, başkaları yaşadığında, bilinçaltınız aniden kendini gösterip,
''ben neden bunları yaşayamıyorum'' diye tepkiler veriyor..Siz de bunu fesatlık olarak nitelendiriyorsunuz..
Ama bu bence; fesatlık değil, dediğim gibi, belki de kendi hayatınıza yaptığınız sitemin, kendi içinizde olan haykırışı..
Örnek veriyorum, siz de evli ya da nişanlı yani mutlu bir birliktelik yaşadığınız halde, nişanlanan birisine karşı böyle düşünseydiniz evet şimdi fesatlık yapıyorsunuz derdim.
Bilmiyorum belki de gerçekten fesat olanların hiçbir zaman bunu sizin gibi kabul etmediklerini bildiğim için, sizin ki çok da fesatlık gibi gelmedi bana..
Fesatlık, kıskançlık şartlar ne olursa olsun, sizin de sahip olduğunuz ya da olmadığınız o şeylere, o insanlara karşı herzaman üzüntü ile yaklaşmak, her durumda insanların mutlu hallerinden mutsuz olmak ve sonuçta, belki de insanları da huzursuz etmek için bir takım davranışlarda bulunmak istediğidir.
Örnek, sizin de arabanız var ama arkadaşınız da araba sahibi olunca sinirleniyorsanız evet gerçekten fesatsınız..
Ama çok istemenize rağmen, araba sahibi olamıyorsanız ve çevrenizde o dönemde bir arkadaşınız araba sahibi olduysa, ''neden benim de yok'' diye düşüncelere dalmak tamam iyi birşey değil ama çoğu insan belki elinde olmadan düşünür bu şekilde zaman zaman..Bu pencereden bakınca sadece aşk olayı için çok da fesatsınız demek gelmiyor içimden size...
Ama siz çevrenizdeki her mutlu olaydan , rahatsızlık duyuyorsanız bu fesatlığı da aşar, psikolojik sorunlara doğru götürür sizi..Çünkü artık başkalarını kontrol ederek yaşamaya, başkaları ile kendinizi sürekli kıyaslamaya, başkalarınının mutluluğundan sürekli mutsuz olmaya başlarsınız ki, o zaman da hem kendiniz mutsuz olur hem de yapayalnız kalırsınız..
Kendinizi tartın, başkalarının her türlü mutluluğu sizi rahatsız ediyor mu gerçekten..? Cevap evetse, durum çok da iyi değil bence..Uzmana kadar götürür bu sizi..
Cevap hayırsa yani sizin çok isteyip sahip olamadığınız şeylere başkaları sahip olunca elinizde olmadan bir tepki vermek mi geliyor içinizden o zaman bunu kendinize telkin yaparak zamanla da halledebilirsiniz..Aralarında bence fark var..
Size bir öneri; bence mutlu olmanın bir yolu da , bazen başkalarını da mutlu etmekten geçiyor..Bir deneyin...
Vee kendiniz için istediğiniz birşeyi başkası için de yürekten isteyin ..
ıstediğiniz kişiden önce size verir belki hayat..
Bunları denemesi bedava..Hiçbirşey kaybetmezsiniz denemekle..En basitinden o an mutlu hissedersiniz kendinizi bu bile yeter..