çok garip bir durumdayım acil yardım edin lütfen :(

Duchess12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
62
1
36
İstanbul
şimdi ben bi ara çok güzel besleniyodum protein agırlıklı, yaklaşık 63 kilodan 49 a kadar inmiştim en son . Fakat tabi son zamanlarda sadece dondurma yiyodum 3 öğün tek tip besleniyodum buda beni çok zayıflattı. Ama sonra iştahım fena halde açıldı sürekli yedim özelliklede geceleri suan 57 kiloyum boyum 170durduramııyorum kendimi cok yiyorum sonrada kendimi kusturmaya calısıyorum, arada bigün boyunca sadece su içtiğim oluyo sonra dayanamayıp tekrar yiyorum..... bu sabah yine saatin 6 olmasını bekledim yemek için gece tuttum kendimi. saldırdım gene hatta sabah sabah fasulye pilav yumurta kek ne bulursam oyuzden yarına kadar birşey yemiycem... lütfeeen yardım edin neden böyleyim biri benimle konussun birlikte diyete baslayalıım bişey yapalım ay kızlar ben cok takıntılıym bu konuda intihar edicem en sonundaa

yaşın kaç canım.
her besin grubundan 3 ana öğünde azar azar ye.
yemedikçe gözümüz dönüyor. hepimiz aynı durumdayız.

18 yaşındayım, acaba bugün daha başka bişey yemesem bişey olur mu ? bide anoreksiya yada bulimia olma ihtimalim var mı internetten arastırdımda belirtiler tıpa tp aynı:18:

şu andan itibaren sağlıklı beslenmeye başla. ayça kaya diyeti veya karatay yapabilirsin. mevsimlerden roma da çok güzel ama çok teferruatlı. bana zor gibi gözüktü. sağlıklı beslenmeye odaklan bence. yoksa geri dönüşü olmayan hastalıklarla uğraşmak zorunda kalırsın.

ben ya cok az yicemyada cok yicem bende öyle bir anormallik var. niye bu kadar iştahlandım ya

tek çözüm kesinlikle bir beslenme uzmanına ardındanda psikologa görünmen.kendini kusturmakta neyin nesi

Protein ağırlıklı diyetine tekrar dön istersen beraber diyet de yapabiliriz.
Ama bu kadar takmamalısın boyuna göre kilon gayet iyi.

ayneen birlikte diyet listesi yapıp kilo versek güzel olmaz mı ?

şu an ilk hedefin saldırıyı önleyip karman çorman yemeyi durdurmak olmalı... bunuda iki üç gün tek tip beslenmeyle durdurabilirsin.. miden allak bullak olmayınca biraz rahatlayacaksın derim ben...

diyet listesinden önce bunu dene psikolojik olarakta karman çorman yemediğin için dahaçabuk adapte olacaksın..

mesela bugün patates haşla patates salatası yap ..akşama kadar acıktıkça ye yağ tuz koyma yada hafif z.yağlı olsun...

bende öyle düşündümm bide regl gecikti beniim 3 güb falan öyle beslenirim en azından vücuttaki su şişkinlik gider

ensonunda günde 3 öğun salata yicem zeytinyagsız /

vucudumuzun, özellikle beynimizin saglikli olabilmesi icin gunde en az bi corba kasigi yaga ihtiyaci oldugunu söylüyor doktorlar.. 1.70 boyunda olup 49 kilo olmak bence cok anormal bir zayiflik.. su anki kilon dahi boyuna göre düsük bile sayilabilir.. bu kadar takinti haline getirmekle hata yapiyorsun bence.. inan seni üzmek yada kirmak degil amacim.. ama benim nerdeyse yari yasimdaki insanlarin kilo saplantisina kapilip ne hale geldiklerini kendi gözlerimle gördüm.. benim gördügüm haldeki insanlari görsen bir daha diyet kelimesini dahi agzina almazsin.. bulundugum sehirde rahatsizlanan bir arkadasimi hastanede ziyaret ettim.. yan bölümde bulimia nevroza hastalari vardi.. senin yaslarinda bir genc kizi gördüm mesela.. 32 kilo kalmisti ve 165 boylarindaydi.. aynaya bakinca kendimi hala kilolu görüyorum diyordu.. vucudunda bazi organla calisamaz haldeydi.. neyse daha fazla ayrintiya girmiim ama o ve diger bir kac hasta beni inanilmaz etkiledi.. zayif kalmayi manken gibi olmayi her kadin ister sanirim.. ama bu yolda ilerlerken kendi sagligina zarar verip onarilmaz hatalar yapma lütfen.. az ama kisa araliklarla ye mesela.. arada spora agirlik ver.. bol bol su tüket.. yasin geregi metabolizman zaten bizlerden daha hizli.. herseyden önce psikolojik takintindan kurtulmalisin.. bu konuda yardim alip bir uzman esliginde ideal kilonda kalma konusunu cözebilirsin bence.. cok uzattim biliyorum ama kücük bir abla tavsiyesi olarak al lütfen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…