geçmiş olsun canım Folic asid kullanmışmıydın ? gebelik öncesi ve gebeliği öğrendikten sonra
anladım inşallah sorun yoktur canım
dediğin bel açıklığı folic asit eksikliğindne kaynaklı bişi
bence bir kez daha detaylı USG ye gir iyi bir uzmanla
doktorlar şu aşamada sana ne dedi en son ?
canım umarım açık spina bfida değildir.bi kaç dra gitmişsin ve kimi var kimi yok demiş omurgada açıklık.benim 3lü ve 4lü testte açık spina bfida riskim yüksek çıkmıştı.o ara baya araştırmıştım.yerinde olsam çok iyi perinatologa giderdim ve gerçekten bi şey var kı yok mu emin olurdum.drum ultrasonda kesinlikle gözleneceğini söylemişti çok küçük bi açıklık olsa bile .bizimkinde bi sorun çıkmadı çok şükür.bebek çok hareketli diyosun omurgadaki açıklıklarında farklı dereceleri var araştırmışsındır eminim sen de.yani bebeğin hareketli olması açıklık olmadığı anlamına gelmeyebilir.inşallah bişey yoktur.
bir arkadaşımın çocuğunda da hafif bir açıklık varmış ama kendisi söylemeden ben anlayamamıştım. zihinsel ve bedensel olarak gayet sağlıklı bir çocuk .
öncelikle derecesini bilin. risklerini iyi bilin. inş halledilebilecek bir durumdur.
stres yapmamaya çalışın ve iyi bir dr bulmaya çalışın.
banada öle diyolar canım yaa biri ayrı bişe diyo biri ayrı bişe diyo en son radyoloji uzamanına gittim detaylı bi ultrason baktı işte kapalı spina bfida dedi bilmiyorum bakalım öyle yada böyle o bana emanet içimde hiç bi şüohe yok rabbim sağ salim bana verecek onu inş.hiç bi doktora ve teste inanmıyorum yanılma payları çok yüksekmiş 3 lü testin fln nerde okusam nerde araştırsam kimse sorsam öyle diyo
senin bebeğin şuan ne durumda ?
şu an omurgası tamamen kapalı görünüyor.bir sorun yok.dr omurga normal görünsede 27.haftadan sonra bağırsaklarında problem gözleyebilirz demişti testlerde yüksek çıkan değere bağlı olarak(bağırsak tıkanıklığı vs.).28.haftada kontrolde bağırsaklar da normal gözlendi.umarım ilerleyen dönemlerde bi sorun yaşamayız.inş.sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğni kucağına.
kızlar nasıl anlatsam bilemiyorum şöyle başlıyım en iyisi,ben 1 ay önce normal kontrolüme gittim hiç bir sıkıntı yoktu 2.li test zamanlarımdı doktor isyersen yapalım dedi bu haftalarda yapılıyo dedi ben istemedim ama eşim meraklı olsun nolcak dedi yaptırdık çok şükür hamd olsun temiz çıktı 25 gün sonra tekrar kontrole gittim doktor bebekte bel açıklığı gördüğünü söyledi omuriliğinde detaytlı ultrasona gösterdik ordada öyle çıktı hemen alınması gerekiyo dedi biz tabi aldırmak gibi bişeyi asla aklımızdan geçirmedik sonra uzman bi kaç doktora gittik renkli ultrasona fln girdik onlar hiç birşey göremedi bi sıkıntı çok masşallah çokta hareketli bi bebek dedi şimdi 3 lü test yaptırdık ordada aynı değerler yüksek çıktı tekrar detaylı ultrasona girdik ve kapalı spina bifida denilen bel açıklığı çıktı ben hiç bişe anlamadım bu i,şten herkes ayrı ayrı bişeler söylüüyor başına böle bişe gelen varmı yada böle bişe duyan herkes diyorki sakın bişe yaptırma böle şeler denilipte sapasağlim dogan bebekler çok diyor.rabbime güvenim sonsuz inşallah bişe çıkmıcak 1 ay sonra gideceğim bidaha düşünmüorum bile denilenleri ama bu doktorlar beni delirtti ne dediklerini bilmnimyorlar bebeğim çok güzel hareket ediyor bacakları fln ama doktor beli açık diyor beli açık olan insan nasıl hareket etsin
Konu çok eski konu sahibi en son 2014te girmişMerhaba bende cok merak ediyorum su an bana da ayni seyi soyluyorlar acaba bebeklerinizi saglikla kucaginiza alabildinizmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?