• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok gec kalmadimmi sizce ???

Merhaba arkadaslar ben 39 yasinda iki cocuk annesiyim büyük kizim 18 Kücük kizim 15 yasinda,bu zamana Kadar baska cocuk düsünmedim hatta kesinlikle istemedim ücüncü cocugu fakat kizlarim cok baski yapiyor kardes istiyoruz diye o Kadar israr ediyorlarki acaba onlara haksizlikmi yapiyorum ilerde pismanmi olurum diye son zamanlarda aklim karisti.Biz bu arada Almanyada yasiyoruz dün Kücük kizim geldi anne biliyormusun gazetede okudumki Almanyada artik kadinlar ilk cocuklarini 35 ten sonra yapiyorlarmis diyor,arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var gercekten bu yasta olucak ismi?

Merhaba. Ben 41 yaşında, geç evlenip hala çocuk sahibi olamamış birisi olarak tedaviden tedaviye koşuyorum. Doktorların bile ilk söylediği ilk şey yaş. Bir ara "40 yaş üstü anne olmaya çabalayanlar" topiğine uğramanızı öneririm. Torun sahibiyken anne olan arkadaşımız var.
Asıl söylemek istediğim şey kendi annemle yaşadıklarım. Annem 41 yaşındayken, bir kardeşimizin daha olması için epey dil döktüm. (Bir erkek kardeşim var bu arada) Emekliliğinde depresyona girmeyeceğini ya da çalışırken bizimle zaman geçirememiş olmanın acısını çıkarıp suçluluk duygusundan kurtulacağını düşünmüştüm. Emekli olunca depresyona girdi, bize daha düşkün ama boğucu oldu... İstemedi, yapmadı. Bahanesi yaştı. Kardeşim 36 yaşında baba olmaya hazırlanıyor ve annem 63 yaşında. "Keşke sen söylediğinde doğursaymışım bir tane" diyor şimdi.
Diyeceğim şu; yaş sınırı bize önceki nesillerden geçen bir söylem. 15 yaşında evlenip, 40 yaşında torun sahibi olup tüm cinsel yaşamı kapatan bir toplumun ardından geliyoruz biz. Ama bu sizin hayatınız, sizin bedeniniz. Kızlarınızın talebi elbette önemli ama eşiniz ve sizin ortak istek ve kararınız dışında hiç bir şey geçerli değil.
Uzun oldu kusura bakmayın. Hem annemin itirazı, hem benim çabam yönünden görmenizi istedim durumu.

canım bir özel eğitim öğretmeni olarak tavsiye etmiyorum. yaşın dolayısıyla engel durumu (down sendrom vb.) olabilir. yumurtaların yaşlanıyor. down sendromlu pek çok öğrencimin annesi 39- 40lı yaşlarda hamile kalmış. riskli bir durum. senin kararın tabi yinede.
ayrıca tek cocuk değiller ki onlara haksızlık yapmış olasın. 3-5 sene sonra kendileri anne olup bebek sevgisini tadabilirler bence

40 yaş üstü sağlıklı doğum yapan kadınların oranı %65. Neden % 35 lik bir olumsuzluğu şartmış gibi dile getiriyorsunuz?

En küçük kardeşimle aramda 15 yaş fark var , yeri geldi onun annesi gibi oldum.. Ki şuanda 10 yaşında, eşimlede çok iyi anlaşıyor hatta benden çok sevdiğini söylediği bile olur :D haftasonları devamlı bana gelmek ister falan beraber sinemaya gideriz gezeriz eğleniriz , çok seviyorum onu , iyiki de olmuş derim her zaman... :) size tavsiyem eğer kendinize uygun olduğunu düşünüyorsanız yapın derim :) annem doğum yaptığında 35 yaşındaydı bu arada çokta genç değildi yani :)

Yaşınız tekrar anne olmak için kesinlikle gec değil. Modern dunya sartlarinda ilk cocugunu bu yaslarda doguran çok.
Ama sizin iki cocugunuz var, o yollardan geçmişsiniz.
yaşadığınız seyleri tekrar yasamayi gözünüz kesiyorsa yapin cocuk :)
yalniz zamane cocuklari digerlerinden gercekten farkli, bebekken bile, onu da goze almaniz lazim:))

Cevaplariniz icin cok tesekkür ederim arkadaslar,bu siralar kayinvalidemle o Kadar problemimiz varki cocuk fikrini unutturdu diyebilirim :KK43: Depresyona girmek üzereyim sanirim Allah yardim etsin.

Canım ben de 37 yaşındayım. 2 çocuğum var. Eğer manevi olarak istiyorsan hemen yap.. Yaptun yaptın.. 1-2 sene sonra hiç istemezsin. Ben çalışmasam ve başak sıkıntılarım olmasa yapardım.

Merhaba arkadaslar ben 39 yasinda iki cocuk annesiyim büyük kizim 18 Kücük kizim 15 yasinda,bu zamana Kadar baska cocuk düsünmedim hatta kesinlikle istemedim ücüncü cocugu fakat kizlarim cok baski yapiyor kardes istiyoruz diye o Kadar israr ediyorlarki acaba onlara haksizlikmi yapiyorum ilerde pismanmi olurum diye son zamanlarda aklim karisti.Biz bu arada Almanyada yasiyoruz dün Kücük kizim geldi anne biliyormusun gazetede okudumki Almanyada artik kadinlar ilk cocuklarini 35 ten sonra yapiyorlarmis diyor,arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var gercekten bu yasta olucak ismi?

Lütfen yanlış anlaşılmasın ama ergenlik döneminde çocukların kardeş yada hayvan istemesi aslında psikolojik bir çöküntünün sebebi. Genelde anne baba ilişkisi iyi gitmeyen çocuklar kendi evliliklerinin de öyle olacağını düşünüp çocuk sahibi olmak istemediklerinden yada olamayacaklarını düşündüklerinden ilerde yalnız kalmamak adına yada kendi çocuğum olmayacak kardeşimi büyütürüm düşüncesiyle bunu istiyorlar.
Özellikle kız çocuklarının babayla ilişkisi azsa bu böyle oluyor.
Ama bu sadece bir genelleme. Sizde de eğer böyle bir sorun varsa çocuktan önce buna çözüm bulun derim. Yoksa da 39 geç bir yaş değil. En yakın arkadaşım ilk bebeğini 38 yaşında doğurdu. Ve almanyanın koşulları türkiyeye göre daha iyi. Yani istiyorsanız neden olmasın ki?

35 ten sonra çocuk doğurmak sağlık açısından riskli olabilir kontrollerinizi yaptırın öncelikle :)

Bebeğiniz eğer olursa yalnız büyür ama. Çünkü diğer çocuklarınız büyük. Ilerde onla hiç ilgilenmezler ve bi şey paylaşamazlar.

Benim ablam benden 12 , abim 10 yaş büyük. Konuşmuyoruz bile doğru dürüst çünkü ikisi de kendi hayatının koşuşturmasında... o_O

allah olanlara sağlık versin
39 yaşında anne olmakta bebek bakmakta zor olacaktır
benim fikrim bu tabiki

ben iyi düşün derim.. Benim çok yakın bir arkadaşım var 13 yaşlarında oda kardeş diye tutturmuş tam 2 yıl.. Şimdi kardeşi 3 kendi 18 yaşında. Kardeşinin hiç bir şeyi ile ilgilenmiyor. Annesi de sizin yaşlarınızda ama zor geliyor kadına da hem çocuk hem ev işleri. Kızından yardım istiyor sen istedin o kadar senin için yaptık şimdide hiç bakmıyorsun hani bakacaktın diyor. Bana ne bana güvenipde mi doğurdun diyor.. Yani iyi düşünün derim.. Kızlarınız 3 4 yıl sonra evlendiğinde bütün yük sizde olacak..

Back
X