Cok harciyoruz...

lulumom

gezmek icin gelmisim dunyaya
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
805
843
23
mrb kizlar,Allah baska dert vermesin ama bu aralar esim ve ben asiri derecede disarda yemege para harcar olduk..Calisiyorum.Cocugum icin illaki evde yemek yapiyorum zaten cok yemek secen ve herseyi yemeyen bir cocuk.Bu da beni iyice soguttu mutfaktan icimden cok ta yemek yapmak gelmiyor.Ama ben de inanilmaz bir fast food yeme istegi var..haftasonu zaten disari çıkıyoruz ailece yemege.Bazen kahvaltiya gidiyoruz derken haftaici de disardan siparis veriyoruz 1-2 gun.E bi hesap yaptim aylik nerdeyse 700 civari para gidiyor sadece buna.sanmayin ki mutfak ailsverisi yapmiyoruz ona da aylik 500 filan gidiyor et tavuk sebze vs.Yani haftanin 3 gunu filan ev yemegi yapmis oluyorum kendimize.Ne olacak benim bu halim.?

Hic saglikli degil biraz da bu tarafindan bakin boylece en azindan haftaici siparişlerinizi azaltabilirsiniz.:KK51:

mrb kizlar,Allah baska dert vermesin ama bu aralar esim ve ben asiri derecede disarda yemege para harcar olduk..Calisiyorum.Cocugum icin illaki evde yemek yapiyorum zaten cok yemek secen ve herseyi yemeyen bir cocuk.Bu da beni iyice soguttu mutfaktan icimden cok ta yemek yapmak gelmiyor.Ama ben de inanilmaz bir fast food yeme istegi var..haftasonu zaten disari çıkıyoruz ailece yemege.Bazen kahvaltiya gidiyoruz derken haftaici de disardan siparis veriyoruz 1-2 gun.E bi hesap yaptim aylik nerdeyse 700 civari para gidiyor sadece buna.sanmayin ki mutfak ailsverisi yapmiyoruz ona da aylik 500 filan gidiyor et tavuk sebze vs.Yani haftanin 3 gunu filan ev yemegi yapmis oluyorum kendimize.Ne olacak benim bu halim.?
Bence ne kadar harcadiginizdan ziyade ne kadar sağlıklı bir durum ona takilmaniz lazım :110:

cnm para bugun olur yarin olmaz..iste biraz tutmam gerekiyor

Parayida geçtim saglik icin şart duzen.
Nasil miden aliyor iyy ben tiksiniyorum hele şu fast food olanlardan bin kat. Para verseler üstüne yemem resmen saglik ve kilo düşmanı.

Bizim aylik 250 civari tutuyo disardan yememiz fakat artik disardan yemeyi birakacaz cunku oglum krese basliycak bizi sarsardi.maddi durumunuz elveriyosa fast food diilde ev yemekleri yapan temiz bi yer bulun en azindan saglikli olur eve fazla sebzede almazsiniz boylece tasarruf etmis olursunuz

Baya abartmışsınız . Hiç dogru değil . Hafta içi yapın bi zahmet yemeğinizi . Hafta sonu yine cıkın ailecek yemeğe .

abartmisiz hakkaten ya okudukça anliyorum:)

O dışardaki fast foodlari asla yiyemem ben kim bilir temizmi pismi yağ ne yağı kac kez kullanıldı içine ne katıldı ne etinden yapiliyo sorar dururum ben bunları kendime tek bir yere giderim döner yemeye onuda dayim yapiyo diye ben o disardaki yediklerini hep evde yapıyorum köfte yogur pisir tavuk fırına koy yada tavada pisir yaninda pilav yada patates kızartması puresi olur ayrıca sebzesiz olmaz ayol çok kilo alırsınız hemde sağlıksız mis gibi evde pismis sebze et yemek varken dışarda çok param olsada yemem ben kocama bile öğle yemeği yedirmem dışarda evde kahvaltı bile o yemekten daha iyidir ayrıca bi kere yedi Adam midesini bozdu yemem bidaha der hala wcden çıkamadı sabaha kadar:-)

Haftanın 3 günü yeme yapıyorsanız 4 günü dışarıdasınız.Valla bu çok bence.Ayrıca hiç sağlıklı da değil.
Üstelik ne olduğu belirsiz,sağlıksız fast food.
Evde siz yapın hamburger ekmeği alın,köftesini yoğurun çok zorda değil üstelik.
Çocuğunuz da dışarıdan yiyor mu?
Benim kızım dışarıdan yemeyi geçtim ailede herkesin yaptığını bile yemez.

En güzel çözümü söyleyeyim. Şehirden uzak bir eve taşınıyorsunuz, yemek siparişi verebileceğiniz tek yer bir pizzacı bir iki pideci oluyor. Bunları yemekten gına geliyor sipariş etmiyorsunuz. Geçen akşam canım deli gibi hamburger istedi ama eve servis yapan hamburgerci yok, gitmeye de üşendik paşa paşa bezelye yedik ;)

Hafta sonları çıktığınızda da fastfood dışında daha sağlıklı şeyler tercih edin. Biz balık yiyoruz mesela. Dışarda yemek deyince ilk aklımıza gelen şey balık. Tavsiye ederim.

Bizde bir 3-4 ay önce bir şey keşfettik, evden 15 dk erken çıkınca daha az trafik oluyor ve işe 45 dk erken gelmiş oluyoruz. Bir cafe keşfettik orada kahvaltı yapıyoruz,haftaiçi akşam da 2 gün dersane var,akşam yemeği mecburen dışarıda yeniyor. Balık da dışarıda yeniyor. Restaurantların 2sine düzenli gittiğimiz için kanki olduk. Yani bizde de hiç ayar yok :KK45: Yalnız biz şuradan yırtıyoruz,eşimin de benim de yemek kartlarımız var toplam 600e yakın.Ay sonuna doğru bitmiş oluyor,bu sefer cepten yiyince zoruma gidiyor:KK45: Sizi çok zorlamıyorsa boşver,yalnız fast food iyi değil bir süre sonra rahatsızlanırsın Allah korusun.

Yazık o parayı çocugunun hesabına yatırıp birikim yapsan daha iyi olur... Ayrıca fast food cok zararlı, biliyosunuzdur zaten.

İnsan tembelliğe alıştığı zaman toparlamak çok zor oluyor
Biz çalışan hanımlar için yemek zor bir uğraş ama paradan önce sağlığınızı düşünün
Buzluğunuzu etkin kullanın, hafta sonu iki çeşit zeytinyağlı yapıp atın dolaba, genelde akşamdan bir sonra ki günün yemeğini hazırlıyorum, şimdi yaz geliyor çok basit yemeklerle kurtuluyor gün, imkanınız varsa pazara çıkmanızı tavsiye ederim, hesaplı ve taze olmasının yanında insan çeşit çeşit bir sürü şey görünce pişiresi geliyor, ben öyleyim en azından =))
Bir de pratik olmaya çalışın yemekte bence püf nokta bu gibi, örneğin C.tesi günü pazardan kabak aldım dolma yapmak için biraz fazla aldım kabağı, dolmayı iki pişirimlik yaptım, 6 tanesini buzluğa attım, oyunca çıkan içlere 2 kabak daha ilave edip mücverde yaptım o da bir çeşit oldu attım dolaba böyle şeyler yaparak çeşidi çoğaltıyorum zaman zaman, ilk bunlar geldi aklıma, hadi bir silkelenin başlayın bu akşam, kolay gelsin =))

İnsan tembelliğe alıştığı zaman toparlamak çok zor oluyor
Biz çalışan hanımlar için yemek zor bir uğraş ama paradan önce sağlığınızı düşünün
Buzluğunuzu etkin kullanın, hafta sonu iki çeşit zeytinyağlı yapıp atın dolaba, genelde akşamdan bir sonra ki günün yemeğini hazırlıyorum, şimdi yaz geliyor çok basit yemeklerle kurtuluyor gün, imkanınız varsa pazara çıkmanızı tavsiye ederim, hesaplı ve taze olmasının yanında insan çeşit çeşit bir sürü şey görünce pişiresi geliyor, ben öyleyim en azından =))
Bir de pratik olmaya çalışın yemekte bence püf nokta bu gibi, örneğin C.tesi günü pazardan kabak aldım dolma yapmak için biraz fazla aldım kabağı, dolmayı iki pişirimlik yaptım, 6 tanesini buzluğa attım, oyunca çıkan içlere 2 kabak daha ilave edip mücverde yaptım o da bir çeşit oldu attım dolaba böyle şeyler yaparak çeşidi çoğaltıyorum zaman zaman, ilk bunlar geldi aklıma, hadi bir silkelenin başlayın bu akşam, kolay gelsin =))
pratik tariflerini duymayi cok isterim iyi silkeledin beni cnm:)

Back
X