Çok heyecanlıyım

Cokokuyanbilir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
1.235
2.195
53
31
Herkese merhaba
Ben yaklaşık 3 senedir bir firmada çalışıyorum ve mühendisim. Maaşın asgari ücret üzerinden yatması, küçük ölçekli bi firma olması ve kendimi geliştiremediğim için iş arıyorum.
Öylesine basvurduğum bir ilandan geri dönüş yapıldı 2 gün önce. Dün iş görüşmesi için gittim. Gerekli şartları sağlıyorum. Baya büyük bir firma. Gitmeden önce olmazsa olmasın başka bir meslektaşım iş sahibi olmuş olur diyordum ama gidip görünce çok etkilendim. Hem ik hem de bölüm müdürü ile görüştüm. Çok rahattım kendimi çok iyi ifade ettim ve yeterli olduğumu düşünüyorum. Yani elimden gelen herşeyi yaptım. Şimdi olmazsa çok üzülürüm gibi geliyor. Beni demoralize eden şeylerden biri de çok fazla adayın başvuru yapmış olmasıydı. Benden hemen önce ve benden hemen sonra görüşmeleri devam etti. Bugün de görüşmeler yapılacağı ve bu akşam olumlu olursa geri dönüş yapılacağı söylendi.
Normalde özgüvenli bir insanken şimdi kendimi yiyorum. Seni neden alsınlar? Küçük işletmede çalışıyorsun. Yeterli gelmezsin 500 kişi başvuru yapmış diye kendimi yeyip duruyorum. Bir yandan da çok güzel geçti etkilediğimi düşünüyorum.
Eğer bu görüşmede olumlu olmazsa şuan olduğum yerde çürüyecekmişim gibi geliyor. Çok stresli ve heyecanlıyım hanımlar.

Umarım sizin için en iyisi olur. Bu iş olmazsa bile büyük ve kurumsal firmalarda mülakat tecrübesi size çok şey katmıştır. Mesela linkedin' de 'Amazon', 'Microsoft' gibi firmaların mülakatına girmiş ve elenmiş adayların mülakat paylaşımlarını görürsünüz çünkü bu tecrübe dahi çok değerlidir. Başka firmalarda yine denersiniz şansınızı.

Umarım istediğiniz işe sahip olursunuz,heyacan yapmanızda son derece normal.
Şimdiden hayırlısı olsun diyelim,güzel haberleri alırsınız umarım.

Ben de iş aradığımda böyle bir yere gitmiştim. İş yeri şartları ortamı o kadar iyiydi ki hayalimdeki işte benim için. son 4 adaya kadar geldim ve malesef giremedim. O kadar üzüldüm ki 2 hafta moral bozukluğu ile gezdim. Sonra şu anki işime girdim inanır mısınız iyi ki bu iş olmuş dedim. Yani olsa da olmasa da sakın üzülmeyin üzmeyin kendinizi. Olanda ve olmayanda hayır vardır

2 hafta önce benzer bi pozisyon için teklif geldi firmayı begenmediğim kabul etmedim. Suanki isimi severek yapmıyorum ve piyasa çok kötü. Bu yer beni gerçekten çok etkiledi ve olumsuz olacakmış gibi geliyor. Çok üzülürüm bir daha eski motivasyonumla iş arayamazmışım gibi geliyor. Çocuk gibi oldum 2 günde.

İşe başvuranların çoğu tecrübesizdir bence. Yeni mezunlar iş bulamıyor

O yüzden bi kaç adım öndesiniz. Bunun üstüne tecrübe + sözel iletişimde eklenirse gayette olabilir

Şu anda ne hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki 1 ay gözüm telefonda bekledim aradılar arayacaklar diye.

İşe başvuranların çoğu tecrübesizdir bence. Yeni mezunlar iş bulamıyor

O yüzden bi kaç adım öndesiniz. Bunun üstüne tecrübe + sözel iletişimde eklenirse gayette olabilir
Iletişim konusunda sorun olduğunu zannetmiyorum çünkü konuşurken takilmadim. 2 yıl tecrübeli istiyorlardı ben 3 yıllık tecrübeye sahibim. Ve sözel iletişimin çok kuvvetli olması gereken bir alana başvurdum

İnan tecrübesizlerde bi şansımı deneyim diye başvurmuştur

Ben de muhendisim. Iyi bir iş sahibi olmak kolay değil. Inanılmaz torpil dönüyor iş alimlarinda. Yetkili birinin yakınımı gönderiyorum demesi ise girmesi için yeterli malesef. Yanı olmazsa da üzülmeyin. Hayirliysa olsun inşallah bol şans

Korkum bu zaten. Kendime iş acısından çok güveniyorum o yüzden bir torpil bulmaya çalışmadım istersem o firmada çalışan birini bir şekilde bulabilirdim. Ama oturup kalkışım konuşmam ve şimdiye kadar yaptığım iş etkiler diye düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…