Çok hızlı yemek yeme alışkanlığı.

basit

Hayat devam eder....
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
399
0
46
İstanbul
Ben çok hızlı yemek yiyorum. Ailemle birlikte kahvaltıya veya bir akşam yemeğine otursak ben 3-4 dk da doyup kalkıyorum en fazla. Sonra 20 dk sonra gelip bakıyorum bunlar hala sofrada. Arkadaşımla okulda kantinde bi yemek alsak yavaş yemeyede çalışsam benimki hemen bitiyor arkadaşım onu 2-3 tenefüs boyunca yiyor. Bende çok çiğneyim diyorum sıkılıyorum çenem ağrıyor hemen 2 saniye çiğneyip yutmaya alıştım ben. Ama millet maşallah 3 lokmalık bir hamburgeri yarım saat boyunca yiyor.Misafirliğe falan gitsek niye kalkıyosun hemen beğenmedinmi niye yemedin falan diyorlar ama hepsini silip süpürdüm haberleri yok.

Ve en önemlisi bu sağlık içinde zararlı mideme oturuyor yemekler.Çok rahatsız olmaya başladım bu durumdan:\

benım eşimde aynı öyle yemekleri yemiyor bildiiğin içiyor napıp edip beş dk da yok ediyor sonra miğde ağrısından duramıyor...çok çiğnemeye çalış canım çenenin yorulması miğdenin ağrımasından iyidir..

hızlı yemek yıyenler dışardan hoş görünmüyor.
bir de yemeğin bitse bile herkes kalkmadan yemek masasından kalkmaman gerekir

benım eşimde aynı öyle yemekleri yemiyor bildiiğin içiyor napıp edip beş dk da yok ediyor sonra miğde ağrısından duramıyor...çok çiğnemeye çalış canım çenenin yorulması miğdenin ağrımasından iyidir..

Hep böyle diyorum kendime ama aç olunca hepsini unutup yine alıştığım gibi yiyorum.Midemde ağrıyor benimde.

Büyük ısırıklar alma küçük ısırıklar al canım

çatalına kaşığına yeme alırken iyice doldurma

ağzıdnakını yutmadan kasıgına yenı yemek alma

ben de cok hızlı ve cok yemek yerdım ki hala arasıra öyleyım ama cıgnıyorum en azından

biliyorum ınsnaın cenesı agrıyo ama yavas yavas alısıcaksın bana reflü olrk dönmustu

ayalrca agrı cekmsıtım mutlaka çiğne ddiğim gibi ağzını cok doldurup da ciğnersen cenen agrır

kaşığı tepeleme doldurma uygun ısırıkalr al ekmekten vs öle öle zamanal düzelir ınsallah :)

alışkanlık olayı sonucta

Ayy sanki beni anlatmışsın, ben onu bunu geçtim sağlığada zararlı, olmuyor , durduramıyorum kendimi. :56::56::56:

Oy oy oy aynı ben. Bende hızlı yiyorum. Okul hayatımda yavaştım ama işe girmemle yemek yeme hızımda artış oldu. Öğlen tatili yemekle geçmesin muhabbeti :((

Çiğnemeden yuttuğum söylenir :(

Son düzenleme:
bizim yemek sofrasındanda en önce ben kalkarım:56::56::56:
çabuk yerim bende ama öyle bi mide rahatsızlığım olmuyor

Ben çok hızlı yemek yiyorum. Ailemle birlikte kahvaltıya veya bir akşam yemeğine otursak ben 3-4 dk da doyup kalkıyorum en fazla. Sonra 20 dk sonra gelip bakıyorum bunlar hala sofrada. Arkadaşımla okulda kantinde bi yemek alsak yavaş yemeyede çalışsam benimki hemen bitiyor arkadaşım onu 2-3 tenefüs boyunca yiyor. Bende çok çiğneyim diyorum sıkılıyorum çenem ağrıyor hemen 2 saniye çiğneyip yutmaya alıştım ben. Ama millet maşallah 3 lokmalık bir hamburgeri yarım saat boyunca yiyor.Misafirliğe falan gitsek niye kalkıyosun hemen beğenmedinmi niye yemedin falan diyorlar ama hepsini silip süpürdüm haberleri yok.

Ve en önemlisi bu sağlık içinde zararlı mideme oturuyor yemekler.Çok rahatsız olmaya başladım bu durumdan:\

ortaokuldayken annem bana tazmanya canavari derdi.. cok hizli yedigim icin de cok kilo almistim :)) sonradan biraz terbiye etmeye calistim bu konuda kendimi, aldigim kilolari verdim ama hala mide problemleri ile ugrasiyorum. kendinizi biran once yavas yemeye alistirmalisiniz

Son düzenleme:
ben olsam peygamber efendimizin bir hurmayla gün geçirdiğini düşünerek kendime engel olmaya çalışırdım.

“Lokmaları ağzınıza göre alınız ve iyice çiğnedikten sonra yutunuz.” hadisi şerif

yemeğin tadı midede değil ağızda anlaşılıyor ve ağızda ne kadar çiğnersen o kadar tat almış olursun. az yemekle daha çok tatmin olursun. hızlı yersen tat alma kısa süreceğinden daha fazla yemene de sebep olur.

Maleseef aynı sorun bende de mevcuut :47: kendimee o kdar telkinde ediyorum, bir lokmayı en az yirmi saniye çiğnemeye çalışıyorum, lokmaların arasında deriin deriin nefeslerde alıyorum. Olmuyor,olmuyor,olmuyor... kardeşim 1 tabak pilavı 2 saatte ancak yer, 1 bardak kolayı keza öyle ben ise ... :14: :14: :14: :14:

Maleseef aynı sorun bende de mevcuut :47: kendimee o kdar telkinde ediyorum, bir lokmayı en az yirmi saniye çiğnemeye çalışıyorum, lokmaların arasında deriin deriin nefeslerde alıyorum. Olmuyor,olmuyor,olmuyor... kardeşim 1 tabak pilavı 2 saatte ancak yer, 1 bardak kolayı keza öyle ben ise ... :14: :14: :14: :14:

Bende sürekli telkin veriyorum kendime yavaş yiceksin 20 saniye bekliceksin bende yapamıyorum :'(

ay benim esimdede ayni sorun var bazen diyorumki arkandan atlilarmi geliyo yavas ye ama olmuyo bi turlu vazgeciremiyorum:-( disardan bilmeyen biri görse dicekki kıtliktanmı cıktı bu adam:-))

Bu yavaş yeme hızlı yeme alışkanlığı nereye dayanıyor acaba nerden geliyor bu alışkanlık merak ediyorum aslında.

Back
X