çok içim sıkılıyor kızlar yardım edin bana

hoca konusunda da hatirliyormusun bilmiyorum..erkek arkadasım da askere gidemedi tek hoca yüzünden..adamla duzgunce konuşmuş,durumunu açıklamıştı..hatta adam çok anlayisli davranıp 50 alırsa geçireceğini söylemişti..noldu?erkek arkadasım 50 aldı adam bıraktı..1 senesi gitti şimdi erkek arkadaşımın..
sanırım bunlar hoca olunca insanı degerlerini yitiriyorlar..
hele hele sizin bölümde..doktor ya Prof Doç falan ya...allaaaaah allaaah..
sen sen ol sakın yilma..insan hayatı kurtarmak kadar güzel bir şey yok bu dünyada..
şimdi saglık müdürlüğünden o gün bize gelen 112 servisini öğrenmeye çalışıyoruz deli gibi..o insanlara teşekkür borcumuz var..ellerini öpmek istiyoruz..
ambulansın arkasindan teyzemle Abi'm hastaneye gittiğinde o bayan doktor teyzeme sarılmış,teyzem onun omzunda ağlamış..bunlar çok önemli seyler..o insanların asla ama asla hakkını odeyemeyiz..
kimisi buna is olarak bakıyor olabilir..ama o insanların buna is olarak baktığını hiç sanmıyorum..bizlere karsı da o kadar iyi ve anlayislilardi ki..o gunü ve o doktorları asla unutmiycam..
sen de bir gün o doktorlardan biri olucaksin..buna eminim..

valla bana o kadar tanıdık geldi ki şu olay..ben üniv.de iken çok masum,çocuksu,doğal giyinen,süssüz bi kızdım..ama ne oldu? hocalar beni hiç sallamazdı:)..özellikle bir hoca gruğ grup sözlü yapardı bizi. sanki grup sözcüsü gibi (tabi ceza gibi bişey bu) benim ismimi söyler ve doğru söylediğim halde dinlemeden basardı eksiyi..al sana mantık..adamın sanki resmen bana kıllığı vardı..ama ona yalakalık yapan dekolte açanlara meğer ne notlar vermişde haberimiz olmamış..fakat ben bu şekilde şeyleri çok analiz etmeyi tercih etmedim küsmemek için..normaldir deyip geçtim.. aslında değildi..bazen safa yatmak gerekiyor yoksa haksızlıklardan dolayı psikolojiniz bozlulabiliyor ve bu tür insanların elinde ipler olduğu için malesef çok yaptırım gücünüz olmuyor..bence arkadaşım sen yılma,çalışmana devam et..elbet çalışmaların boşa değil..haksızlığı yapan şimdilik yapsın bakalım,allah büyüktür..ben okulumu hiç uzatmadan 4 yılda bitirdim,haksızlıklara rağmen çok şükür..ancak iş hayatında gördüm ki meğer oradada insanlar çok farklı değilmiş..kısacası tek formül gden görmezden gellmeyi öğrenmek,safa yatmayı öğrenmek..uç durumlarda değil tabikide..ve sakın neden ben deme..tek sen değilsin unutma..ve insanların seni sevmemek için illa bi nedeni olmaz,elektirik alamıyor sevmiyor düşük puan veriyordur,olay bu kadar basit olabiliyor işte..ve genellikle çalışkan tipler değilde,çok konuşabilen,cıvık kimseler daha çok beğeni topluyor..öyle olmayanlarda kitapları ezberlese çok bi önem arz etmiyor bazen..bu yazdıklarım hepsi tecrübelerden kaynaklı canım..yalnız değilsin ve hayata küsmeye hakkın yok,o zaman hayat seni hiiiiiç umursamazzzzz.....

canım kesin senin bu hocan nasıl bir tiptir biliyormusun; gidersin buna muayene olmaya, suratına bakmaz adam gibi, öyle bi nerene bakacaksa bakar. yazar bir reçete, hadi yallah der, ya da oraya git şu tahlili ol bunu ol gel, der. sanki sana baktı da lütfetti gibi. sorarsın neyim var diye adam gibi cevap vermez hatta üstüne bir de azar çeker....

böylelerine ben doktor yerine mal diyorum. kaç sene okumuş insanlıktan bir gram nasibini alamamış. egolarından ölecek, burnu yere düşse almaz...

ama kimise de var ki insan gidince bir huzur hissediyor. zaten hastasın ve endişelisin, seni rahatlatıyor, sorularını yanıtlıyor, ilgileniyor. işte böyleleri gerçekten işini severek yapan eli öpülesi insanlar. Dediğim gibi senin hocan bunlardan biri değil bence. hele prof falansa hele hele dokuz eylülde, gözünde paradan başka hiçbir şey yoktur onun....

hocanın bir şekilde antipatisi oluşmuş sana demekki. soruya düzgün birşekilde cevap vermemiş olabilirsin veya lakayıt bir şekilde ne bileyim. bazı öğrenciler var çok havalı lakayıt konnuşuyorlar. bende öğrencilerle uğraştığım için biliyorum yanlış anlama sakın sende böylesin demiyorum. hocalarınızın karşısına geçerken çok dikkat etmeniz gerekiyor. bazı hoalarda abartıyorlar bunuda herkes biliyor ama şu lafı unutmayın köprüyü geçene kadar.... bizlerde okurken aynı durumlarla karşılaştık bitmiyor cnm bitmiyor çalışma hayatımız boyunca mecbur ayıya dayı diyoruz başımız ağrımasın diye birçok şeye göz yumuyoruz maalesef. birde sen daha çok çok yolun başındasın en azını düşüdümde doç.dr. olana kadar işin zor bunu etrafındakilere bakarak görebilirsin. hep bir üst seviyedeki kişi ezer

Kardesim konunu actigindan beri takip ediyorum
birsey
yazmadan gecemiycem üzerime borc olarak gördüm !!!
Sen bu kadar cile cekiyorsun
BIRDE
tesettürle okula gidenleri görseydin
hertürlü
asagilayici insanlik disi
haraketlerle muhatab oldular...
Tabiri caizse rezil rüsvan oldular
üni kapilarinda!!!
isleri neydi orada
otursunlar evde dimi...
ama yilmadilar imkanlarinida zorlayarak
okuyacak biryerler buldular...
Yilmak yok kardesim
insaallah Allah c.c sanada bir kapi acar ...

bak bize noldu
daha geçenlerde bi manyak hoca 6 kişiyi bıraktı 8 kişi bırakacakmış da anlaşılmasın diye 2 kişiyi geçirmiş 14 kişi grup bu arada arkamızdan da büte gelmesinler bütte de bırakcam diyomuşalsanaalsanasmilealsanaalsanasmilekaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile
dandik bi staj yüzünden okul uzatma tehlikemiz bile var bizim yani :delphin::delphin:
ve de diğer gruplar 85-90 alırken bizi haksız yere diğer hocaların puanlarını azaltarak filan bıraktı geçme notunun bi iki puan aşağısından hem de..
buna ne demeli pekikötükedihüsokötükedihüso

Son düzenleme:
canım canını sıkma hedefin belli ise sonunda ulaşacaksındır. hayat engellerle dolu değilmidir zaten ? sen azmini ve zekanı kullanırsan sorunlar çözülür ve böyle durumlarda insan önce kendine bakmalı bende bir hata yanlış varmı diye düşünmeli Allah yardımcın olsun sabır herşeyin ilacıdır.

Kardesim konunu actigindan beri takip ediyorum
birsey
yazmadan gecemiycem üzerime borc olarak gördüm !!!
Sen bu kadar cile cekiyorsun
BIRDE
tesettürle okula gidenleri görseydin
hertürlü
asagilayici insanlik disi
haraketlerle muhatab oldular...
Tabiri caizse rezil rüsvan oldular
üni kapilarinda!!!
isleri neydi orada
otursunlar evde dimi...
ama yilmadilar imkanlarinida zorlayarak
okuyacak biryerler buldular...
Yilmak yok kardesim
insaallah Allah c.c sanada bir kapi acar ...

konuyla ne alakası var şimdi bunun?
başka yerlere çekip tartışma yaratmayın..
site kurallarını bir gözden geçirin bence..

evet zehranur lütfen konuyu başka yere çekme bu tarz tartışmaların ortasında olmak istemiyorum

kızlar çok sağolun gerçekten herşey için.. hepinize tek tek cevap vermek isterdim ama tekrar başladım yoğun çalışmaya moralim yerine geldiği için sayenizde :)) o yüzden kısa girebiliyorum ama şuan daha önce niye buraya yazmadım diye pişman oldum.. desteğiniz inanın çok anlamlı kadınlar kulubü iyi ki var sayesinde (SAYENıZDE) daha mantıklı karar verip hayatımı daha iyi yönlendiriyorum ve inanılmaz tecrübeler kazandım.. inanın çok minnettarım :)))
hepinizi seviyoruuumm :)))

Bulunduğun yerde en kıdemli hoca olana kadar aynı durumlara maruz kalıcaksın yahu bu ne ki hele bi asistan ol ondan sonra aslında şu andaki sorunun en basiti olduğunu görüceksin. Allah sana ömrünün sonuna kadar sabır ve güç versin canım

ablacım yaa üzülme =(
hem gıcıklığıyla tanınan bi hoca diyosun,hem kızlara önyargıyla yaklaşıyolar diyosun
o zaman demek ki bi sen değilsin bunları yaşayan o yüzden sen çalış da başka hocadan geç bak o zaman o nasıl sinir oluyo :dilcikar:
süsünü püsünü de yap, biz kendimizi öyle daha iyi hissediyoruz bayanssulusmile hocadan buna ne zemuszemus
ben de üniversitenin ilk yılının ilk döneminde o kadar çalışmama rağmen bi dersten kalınca şok olmuştum akannehir
ama baktım 200 kişinin 185 ini bırakmış ve her ders yaz okuluna kaç para getirceğimizden bahsediyo ve sürekli siz beyinsizsiniz, sizden öğretmen değil başka bişey olur diyo :kızgın: haksızlığa uğruyosun ama ses çıkaramıyosun çünkü hoca yüzünden okuldan mezun olamazsın :a015:
artık takmıyorum, takarsam sağlığım gider,psikolojim bozulur zaten çok alıngan biriyim.
yani yalnız değilsin ablacım,bak burdaki arkadaşların da çoğu böyle şeyler yaşamışlar, en iyisi takmamak,senin hevesini kırmasına izin verme yerimseniben yoksa naa yaparım o hocaya :mymeka:

haklısın miniğim ama dün tekrar büt fln uğraşınca o psikolojiye girdim yine bi an önce şu bütümü verip kurtulmak istiyorum bu anılardan artık hatırlamamacasına :))
sırf böyle insanlar yüzünden ben de akademisyen olmaya karar verdim ama bunların zıttı bi hoca olucam..
bu arada çok fena sıkışmışım dersler açısından erteleye erteleye bu ara baya bi yüklenmem gerekicek şu haftasonunu iyi değerlendiriyim bari de yakalarım o zaman :))

doccum, eğer profil resmindeki sensen çok güzelsin gerçekten de:nazar: tıp okuyormuşsun, gerçekten çok zor tebrik ederim seni.. cinsiyet ayrımcılığının yapıldığı doğru bir çok yerde ama bu bi de tıp fakültesi olursa insanın kanı donuyor resmen.
sakın salma kendini, üstüne düşen vazifeyi yap. en nihayetinde okuduğun bölüm çok kutsal sen dersleri geçmek için değil de bilim adına, insanları iyileştirmek adına çabala derim. hiç bi şey de yıldırmasın seni inan mezun olunca o hocalarının ismini bile hatırlamayacaksın..

aman ablam ihmal etme geç derslerini de o hocayı sevindirme :dilcikar:
ben bile bazen çok sıkışıyorum da seni düşünemiyorum bile, yani içini karartmak için söylemiyorum da ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. a.s
kaçıncı sınıftasın prenses ablacım?

azıcık suyuna gitsen hocanın? mesela ilgili alakalı davransan filan.. gidip gidip bişeylert sorsan? çabalayan ve ilgili öğrenci moduna girsen? yağcılıktan bahsetmiyorum yalnız.. belki işe yarayabilir...

hem daha asistanlık var, ordaki ortam da şimdikinden pek farklı olmayacaktır.. hele de üniversitede uzmanlık alacaksan, öyle değil mi?

herneyse, sen elinden geleni yap da tabii ki.. uzarsa da uzar ne yapalım.. 6 sene tıp+5 sene asistanlık dersek
, ha 11 sene okumuşsuuuun ha 12 kaydirigubbakcemile3

canım zaten dediğin gibi yaptım saçlarımı topladım dikkatli giyindim ilgili alakalıydım da ama işte ne biliyim belli oluyor yine..
ya uzamaz asla başka hocadan girceğim kesin bilgime de zekama da güveniyorum yazın geçicem eminim buna
ama iyi bi ders oldu bu bana
ayrıca güzel çalışabiliyorum :) buna seviniyorum bu ara heeey :)
küçüğüm 4teyim ben bu arada 2 ay sonra 5 olcam inşş!!!

kız ne doktoru olcen bakem sen? :))) Allah korusun isimiz düşerse artistlik yapıyım doktor tanıdık var diye hep icimde kalmıştır :)))))))))))

canım göz ya da derma istiyorum ama bakalım olabilcem mi meçhul :((
bugün başka bi hocadan azar yedim yine gereksiz yere oturdum ağladım yine ya
kaldıramıyorum artık haksız yere azarlanmayı çok koyuo insana ya :((

ahh benim ablamı üzmüşler miiii ağlatmışlar mıııı naa yaparım onlara :oklava:
sen hiiiiçç üzme kendini, çünkü sen bu kadar çalışkan bu kadar güzel bi prenses olduğun için sana öyle yapıyolar zemuszemus

canım yaa küçüğüüm hiç de ablasını yalnız bırakmaz :))
canım valla artık iğneyi kendime batırmaya başladım bişeyleri yanlış yapıyorum ama çözücem bunu artık
ayrıca isterse yüzüme gerizekalı desin hocalar artık takmama kararı aldım
dedikleri insanlar var çünkü bi gün piyango bana da düşerse yine bozum olmayayım :))

Back
X