cok icime oturdu

azusena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
733
23
118
herkeze gunaydin.dert degil ama dun aksam olan bi olay cok icime oturdu.sacma gelebilir ama sadece paylasmak istedim.

resimde gordugunuz yakisikli benim 21 aylik oglum.evimizin tam onunde buyuk bi park var oglumu surekli parka cikariyorum.cok seviyo .karsi sokakdada bi park var o parak pek guzel degil ama oglm bazende orda oynama istiyo bende goturuyorum.bu parkda bi tekli 2 dde 2 li salincak var.

benim oglumda tekli salincagi cok seviyo o parka tekli salincak icin gidiyo.dun aksam esim oglum ben evin onundeki parka indik sonra biraz yuruyus yapip eve giderken oglum o kotu parka girmek istedi bizde tamam dedik ama sevdigi salincak doluydi 7 yaslarinda bir kiz ve onu sallayan babasi vardi.

neyse oglum da o tekli salincagin karsisinda olan 2 li salincaklarda birine bindi.ama gozude tekli salincak da oyle masum masum bakiyodu.sonra kiz salincakdan indi sonra oglumda kizin indigini gorunce inip o tekli salincaga dogru kosdu .kizla babasisda eve dogru gidiyodu.

sonra benim oglum tam o salincaga bincekken kiz kosup geldi oglumu itip kendisi tekrar bindi.oglumda basladi aglamaya tamam oglum agalam gel biz oburune binelim desekde nafile.nasil agladi bi gorseniz ben cok uzuldum acikcasi kiza ve babasinada sinir oldum ama tabi bisey demedik aglaya aglaya gtiik oglum kucagimizda eve girene kadar parka bakip bakip agladi

cok icine oturdu ya anlatamam.neden bu kadar anlayissiz olmak zorunda bu insanalar cokmu zorduki babasinin hadi birazda bebek binsin demesi demek zorunda degil ama ben oglumu sallarken basakasi bekliyosa hadi oglum inelim biraz bebek binsin diyorum ama.

bide biz yurt disinda yasiyoruz bitek boylesorunlarda yasamiyoruz burda kimse sira falan bilmiyomu markette sizin onunune geciveririle .

neyse okudugunuz icin hepinize tesekkur ederimbazen acaba diyorum okiza ama sen inmisdin niye golumu itiyosun desemmi diyrum ama sonrada vazgeciyorum .sizce napsam boyle durumlara cok karsilasiyorum.ama oglum okadar inatci degildir oyle bisey oldugnuda baska seylere yonelir ama dun cok agladi oyuzden soruyorum

Gunaydin cnm seni cok iyi anliyorum benimde 5 yasinda bir kizim var soz konusu kizim olunca ne cocuk ne buyuk hicbisey gozum gormez Ben olsaydim hem o kiza hem babasina haddini bildirirdim AMA olan olmus uzme kendini cnm

sen indin sıranı kaybettın deseydin..gerçekten bazen sinir bozuyor insanlar en iyisi karşılık vermek yoksa gerçekten kendını pasif hissediyor insan,haksızlık yaşamasıda cabası..

Gunaydin cnm seni cok iyi anliyorum benimde 5 yasinda bir kizim var soz konusu kizim olunca ne cocuk ne buyuk hicbisey gozum gormez Ben olsaydim hem o kiza hem babasina haddini bildirirdim AMA olan olmus uzme kendini cnm

Benim çocuğum yok henüz ama hiç kimsenin evladına kıyamam. Çocuktur nihayetinde, birisi sizin evladınıza haddini bildirse hoş olur mu? Çocukların ilişkilerine bizim yetişkin çocuklarımız karıştığı için cinayetler bile oluyor. Çocuklar kavga ediyor anne baba koşup milletin çocuğunu dövüp korkutuyor. Seninki çocuk da onlarınki patlıcan mı? Çok ayıp şeyler, çok. Rabbim herkesin evladını korusun. Konuya gelince çocuğunuz da hayatta her istediğinin her zaman olmayacağını itilip kakılabileceğini uyanık olmazsa yerinin kapılabileceğini öğrenmiş oldu. Ama olaya siz müdahele etseydiniz başı her sıkıştığında yardım bekleyeceği birileri olacaktı. O yüzden evladınıza iyilik yaptığınızı zannetmeyin. Ayrıca yaşı kaç olursa olsun o abla abi sizinki bebek değil. O da çocuk. Hatta başka çocuğunuz olduğunda bile oğlum sen abisin böyle yap demeyin, çocuk çocuktur. Umarım anlatabilmişimdir. Küçücük kıza terbiyesiz, edepsiz diyenlere çok şaşırdım. Kimsenin gazına gelme sakın, değil çocuğuna ebeveynine bile kesinlikle cevap verme. Biz ancak kendimizi ve evlatlarımızı değiştirip eğitebiliriz, başkalarını değil!

Son düzenleme:
birde yurt dışındaki insanların nezaketinden bahsederler. sürekli yurt dışında böyle değil vs.vs. anlatır dururlar
demekki neymiş heryerde bu tarz olaylar olabiliyormuş.
durumunuza üzüldüm ama keşke sizde neden yaptın ablası o daha küçük kardeşin sayılır filan gibi bir cümle kursaydınız yazık çocuğa bende sinir oluyorum bu tarz insanlara
babasının birşey demesi gerekirdi..

Bir ailede ebeveynlerin nasıl olduklarını çocuktan anlarsınız.Paylaşımcı bir çocuk değil belli ki.Ayrıca şiddete eğilimli.
Burda da var öyle çocuklar.Hemen itip kakan.Benim çocuğum yok ama komşumuzun kızı var, o da 18-19 aylık tam emin değilim.O kadar masum, o kadar paylaşımcı ki, elindeki ekmeği bile tanımadığı çocuğa verir hemen.
Biz de parka çıkıyoruz, bazen biz de böyle durumlarla rastlaşıyoruz..
Çocuğa ufak da olsa bir şeyler söylemeliydiniz bence.Sen inmiştin, sıra oğlumda, çok ayıp.. gibisinden. Babası da ayrı terbiyesizmiş orası ayrı.altı üstü salıncak ve kızı sallanmış eve gidiyolarmış.Müdahale edebilirdi kızım öyle yapma gibisinden.

Markete gelince bir anımı anlatıyım. Kuzenimle çok susadık, su almaya girdik.Bir kaç tane de çikolata aldık.Elimizde bir kaç parça var yani.Market de boş..Bir tane kadın da elinde bir kaç parça var, tam parayı çıkardım vericem şöyle dedi ''ben şunları bi geçiriyim param hazır, zaten az''. Ben de karşı çıktım anında. Hayır bekliceksiniz, ben de paramı çıkardım, benim de az dedim. Kadın da ısrar etti, arabada bekliyolar beni hemen veriyim diye. Ben de iyice sinir oldum hayır bekliceksiniz sıranızı dedim. Dışarıya çıktığımda da araba falan yoktu etrafta. Hayır, benim elimde sepet dolusu eşya olsa, onun elinde birkaç parça olsa, ben zaten kendim geçin siz derim işim uzun süreceğinden.Ama alnımızda da enayi yazmıyo. Market sırasını beklemeyen insan daha nerelerde ne uyanıklık yapar.

Çok uzatmışım..Kısacası bir şeyler söyle.Etkisiz eleman gibi durma.Oğlun da hakkını savunmayı öğrenecek yavaş yavaş.

Ben olsam müdahale ederdim.
Çünki 7 yaşında çocukla 21 aylık çocuk bir değil,korunması gerekir.

Kız çocuğuna,çok ayıp,sen sallandın sıran geçti,şimdi bebeğin sırası,o seni itmedi bekledi,sen de onu bekleyeceksin derdim.
Babası karışırsa,babasına verecek cevabım çok olurdu :)

Bu sıra mevzuları burada da çok oluyor.
İnsanlar çocuklarına toplum kurallarını,görgüyü,saygıyı öğretmedikleri sürece maalesef kurtuluş yok.

Böyle babalar da var.
Allah bilir kızının yaptığıyla gurur duyuyordur.
Orda burda anlatıyordur,bizim kız çok yaman,erkek gibi maşallah,tuttuğunu koparıyor filan diye....

birde yurt dışındaki insanların nezaketinden bahsederler. sürekli yurt dışında böyle değil vs.vs. anlatır dururlar
durumunuza üzüldüm ama keşke sizde neden yaptın ablası o daha küçük kardeşin sayılır filan gibi bir cümle kursaydınız yazık çocuğa bende sinir oluyorum bu tarz insanlara

Daha geçen hastanede bir huysuz adam bu cğmleyi kullandı "Almanyada aslaa kimse kimsenin sırasına geçmez" ve hatta tartışmıştım bu adamla..
Düşüncesi anlayışsız insan her yerde.. Bunun ülkesi milleti yok demek ki..Sen o anda küçük duruma düşmek istememişsin iyi de etmişsin boşver..
Bir salıncak yüzünden yaptığına bak derler bilmeyenler... :50:

Bizim evin hemen 100m kadar ilerinde bir park var genelde çok kalabalık olur salıncaklar hiç boş kalmaz oğlum 1 yaşında salıncakta sallanmayı cak sever gün içerisinde bi kaç kez parka götürüm. ordaki sallanan çocukların Anne veya babaları olsun nezaketen izin alırım oğlumu salıncakta sallamak için ve herzaman tebessüm ederek kabul ederler tanımadığım insanlar sonuçta red de edebilirler buna alınmam. Bence çevreyle ve insanların kişilikleriyle alakalı bir durum herkesin başına gelebilecek bir olay bence çok takmayın kafanıza..

cocuklar arasın da boyle ufak tefek seylere uzulup takılmayın .
o kız da daha cocuk,aklı ermez .cocugunuzu ıtmıstır.adı ustun de cocuk bunlar .
ama kızın babası konusun da tepkınız de cok haklısınız .
adamın yaptıgı resmen bencıllık .kendı kızı bır baska cocuk salıncaga bınerken ıtıyor ,
ama babası mudehale de bulunmadıgı gıbı kızının salıncaga bınmesıne ızın verıyor .
cok yanlıs .cocuguna orada mudehale etmelıydı .her ıstedıgı olmamalı .
"sen bındın sımdı o cocuk bınsın" dıye guzelce cocugu uyarmalıydı .
boyle durumlar da mudehalede bulunmassa o cocuk ılerı de cok sımarık
bırey olabılır .

Son düzenleme:
Bence en azından bir kere de olsa güzel bir dille uyarman gerekirdi.
Tabiki böyle birşey yüzünden gerilmeye değmez ama yinede insan sinir oluyor anlıyorum seni
Bu arada yurt dışı derken hangi ülke burası çok merak ettim?

azusena maşallah ben senın oğluna bayıldımm :53::nazar:
ne yakışıklı öylee :nazar:

malesef bazı ınsanlar düşüncesız olabılıyor, sıkma canını
o kız küçük yaptığının yanlış olduğunu bılemez
ama en azından babası bı pardon deseydı özür dıleseydı :19:

sen indin sıranı kaybettın deseydin..gerçekten bazen sinir bozuyor insanlar en iyisi karşılık vermek yoksa gerçekten kendını pasif hissediyor insan,haksızlık yaşamasıda cabası..

dpgru diyosun canim amam babasinin yaninda kiza bisey demek istemedm cunku babasida lafa girrcekdi.bende adamla hic muhattap olmak istemedim/

haklısınız valla...çocukta değil babasında kabahat,çocuğa bişey desen ayrı dert,babasına desen ayrı dert...var böyle insanlar işte

Benim çocuğum yok henüz ama hiç kimsenin evladına kıyamam. Çocuktur nihayetinde, birisi sizin evladınıza haddini bildirse hoş olur mu? Çocukların ilişkilerine bizim yetişkin çocuklarımız karıştığı için cinayetler bile oluyor. Çocuklar kavga ediyor anne baba koşup milletin çocuğunu dövüp korkutuyor. Seninki çocuk da onlarınki patlıcan mı? Çok ayıp şeyler, çok. Rabbim herkesin evladını korusun. Konuya gelince çocuğunuz da hayatta her istediğinin her zaman olmayacağını itilip kakılabileceğini uyanık olmazsa yerinin kapılabileceğini öğrenmiş oldu. Ama olaya siz müdahele etseydiniz başı her sıkıştığında yardım bekleyeceği birileri olacaktı. O yüzden evladınıza iyilik yaptığınızı zannetmeyin. Ayrıca yaşı kaç olursa olsun o abla abi sizinki bebek değil. O da çocuk. Hatta başka çocuğunuz olduğunda bile oğlum sen abisin böyle yap demeyin, çocuk çocuktur. Umarım anlatabilmişimdir. Küçücük kıza terbiyesiz, edepsiz diyenlere çok şaşırdım. Kimsenin gazına gelme sakın, değil çocuğuna ebeveynine bile kesinlikle cevap verme. Biz ancak kendimizi ve evlatlarımızı değiştirip eğitebiliriz, başkalarını değil!

canim kiz ma bana ama cocugun olmaidgi belli.cunku 21 aylik cocuk bunlari dusunemez ki.zaten oglum sirasini bekledi kiz inince kosdu ama kiz oglumu iteleyip kendisi bindi yaptigi cok ayipdi ikisi birde n kosdular ama21 aylik bebekle 7 yaslarinda bi kizin kosmasi bir olmaz .
\

benim oglum akil edip bekliyo kizin ve babasinin yaptigysa sadece terbiyesizlik.zaten ben oglumun ve baskalrinin bebeklerini yada cocuklarini gorunce en azinda onlardan daha iyi yetistirdigimi dusunuyorum.

tabiki oyle canim yurt disi diye cok matah degil gormemek lazim.burasi cok kotu bi ulke kimsenin kimseye ne saygisi var biseyi.babasinin siritiyodu aferin kizim der gibi ben de oyle insnalarla muhattap olcagima aldim oglumu cikdim parkdan.

Bir ailede ebeveynlerin nasıl olduklarını çocuktan anlarsınız.Paylaşımcı bir çocuk değil belli ki.Ayrıca şiddete eğilimli.
Burda da var öyle çocuklar.Hemen itip kakan.Benim çocuğum yok ama komşumuzun kızı var, o da 18-19 aylık tam emin değilim.O kadar masum, o kadar paylaşımcı ki, elindeki ekmeği bile tanımadığı çocuğa verir hemen.
Biz de parka çıkıyoruz, bazen biz de böyle durumlarla rastlaşıyoruz..
Çocuğa ufak da olsa bir şeyler söylemeliydiniz bence.Sen inmiştin, sıra oğlumda, çok ayıp.. gibisinden. Babası da ayrı terbiyesizmiş orası ayrı.altı üstü salıncak ve kızı sallanmış eve gidiyolarmış.Müdahale edebilirdi kızım öyle yapma gibisinden.

Markete gelince bir anımı anlatıyım. Kuzenimle çok susadık, su almaya girdik.Bir kaç tane de çikolata aldık.Elimizde bir kaç parça var yani.Market de boş..Bir tane kadın da elinde bir kaç parça var, tam parayı çıkardım vericem şöyle dedi ''ben şunları bi geçiriyim param hazır, zaten az''. Ben de karşı çıktım anında. Hayır bekliceksiniz, ben de paramı çıkardım, benim de az dedim. Kadın da ısrar etti, arabada bekliyolar beni hemen veriyim diye. Ben de iyice sinir oldum hayır bekliceksiniz sıranızı dedim. Dışarıya çıktığımda da araba falan yoktu etrafta. Hayır, benim elimde sepet dolusu eşya olsa, onun elinde birkaç parça olsa, ben zaten kendim geçin siz derim işim uzun süreceğinden.Ama alnımızda da enayi yazmıyo. Market sırasını beklemeyen insan daha nerelerde ne uyanıklık yapar.

Çok uzatmışım..Kısacası bir şeyler söyle.Etkisiz eleman gibi durma.Oğlun da hakkını savunmayı öğrenecek yavaş yavaş.

katiliyorum canimm dogru diyosun .benim oglumda ppaylasimcidir yani elindkei alsa biri hic bisey demez ama bunlardan gordukce artik oglumda sinirlenip tepki vermeye basladi .onceden olsa geri gider di simdi aglayip kizi kaldirmaya calisdi canim ya kiyamiyorum.

gene marketteki kadin sana sormus bana soran yok pat geciyolar onume.bende 1 sabir diyorum 2 sabir diyorum artik kesinlikle izin vermiyorum basliyorum kavga etmeye .

hatta bigun kuafor deyim bi kadin gelmis diyoki bana sirani versene dedi bende espiriyle dedimki valla erken gelseydiniz dedim hepmiz gulduk ama kadin bana diyoki erken gelmeyi bende biliyorum niye vermiyosunki ne varki cok mu acale isin var filan .

benimde tepem atti erken gelmeyi biliyosan gelseydin sirami vermiyorum diye bu kara cirkinlesmene ne gerek varki vermiyorum dedim susdu oturdu yerine.istiyorumki kavga etmeyim hanim hanimcik oluyum ama yok edepsizle edepssiz olcaksin valla biu disini gosterdinmi hemen fissss diye sonuyo zaten.

Ben olsam müdahale ederdim.
Çünki 7 yaşında çocukla 21 aylık çocuk bir değil,korunması gerekir.

Kız çocuğuna,çok ayıp,sen sallandın sıran geçti,şimdi bebeğin sırası,o seni itmedi bekledi,sen de onu bekleyeceksin derdim.
Babası karışırsa,babasına verecek cevabım çok olurdu :)

Bu sıra mevzuları burada da çok oluyor.
İnsanlar çocuklarına toplum kurallarını,görgüyü,saygıyı öğretmedikleri sürece maalesef kurtuluş yok.

Böyle babalar da var.
Allah bilir kızının yaptığıyla gurur duyuyordur.
Orda burda anlatıyordur,bizim kız çok yaman,erkek gibi maşallah,tuttuğunu koparıyor filan diye....

bende mudahale derdim ama kesin babasida atlicakdi bunlar okadar arsiz ki bas edemem ben bunlarla adam yerine koymayip cevap bile vermedim zaten.evet canim cok haklisin adamain suratindaki pis pis siratma ayni seninn dediklerini gosteriyodu

Back
X