Bebek Beslenmesi Çok iştahsız oğlum :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
Arkadaşlar merhaba
4 buçuk yaşında bir oğlum var
2 taşından beri iştahsız sorunu çözemedikçe ben bunalıyorum
Abur cubur alışkanlığıda yok
Süt içmez yoğurt az yer
Yediği yemekler sayılıdır
Bir kere şunu yap yiyin demedi
Çok üzülüyorum artık
Ve 2. Bebeğime hamileyim

Oğlum için neler yapabilirim
Hangi doktora gitmeliyim ne gibi tahliller yaptırmalıyız
İştah açıcı vitamin takviyeleride çok kullandık sorunu çözemedik

Herkesin bebişi çok iştahlıymış maşallah
Nazar değmesin

Yok canım yalnız değilsin.Benim oğlumda çok iştahsız.Çok aşırı yemek ayırt etmiyor ama çok çok az yiyor.Birkaç defa çocuk doktoruna götürdüm çok zayıf diye.Değil gayet normal oğlunuz dedi.Şaşırdım çıktım.Ama bir ilaç vermişti adını hatırlayamadım şimdi,onu içtikten sonra açılmıştı iştahı.15 gün kullanıp biraz ara veriyorsun.Dur hatta ben de alayım.Akşam adına bakıp yazarım istersen alırsın.Bir kaşık yoğurda karıştırıp veriyorsun toz halinde çünkü.

Bu arada yeni bebeğin hayırlı olsun ,allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Sevinirim canım
Bu iş beni çok yıpratıyor

Kesinlikle yanlız değilsin bende çözüm arıyorum.benim oğlum da 4 yaşında sulu yemek yemiyor,hamur işleri,patates kızartması ve kahvaltılık lar.şu ilacın adını merakla bekliyorum

ilacın adı NBL Probiotic ATP (vitamin kombinasyonu gıda takviyesi)Benim oğlumda işe yaramıştı ,çocuk doktorumuz vermişti.Ama 15 gün kullanıp biraz ara verdirtti.Ben 2 kutu kullandım geçen sene.Günde 1 kere yoğurda karıştırp vermiştim.Umarım işe yarar sizin meleklerinizde de.

kreşe verin ne bulsa yer kreşte.

Üzerinde bağışıklık güçlendirici ,sindirim düzenleyici yazıyor.Oğlumun 15 günde iştahı açılmıştı.Gece yatmadan önce bile birşeyler yemek istiyordu.Yüzü gözü doluyordu çocuğun.Siz de dr a bir sorun isterseniz

Annelerin en büyük sıkıntısı...günde kaka yapıyorsa cokda dert etmeyin bence...yeteri kadar vucuduna besin giriyordur yapabildigine göre...anne olarak sagliklı besinler yedirme derdine gireriz...ama malesef her cocuk bir olmuyor...
sut sevmiyorsa blendırda cocukla beraber muzlu süt yapın hem kendim yaptım diye istahla icer...benim ogluma sütü böyle

sevdirdik...sonra ballı süte alıştı...

Annelik zor iş vesselam...cocuklar saf masum derler...biraz güc verseler dünyayı ele gecirirler kontrolsüz güce sahipler...

Malesef bazı cocuklar zahmetli büyüyor...

Yogurdu her yemek sofrasına tabakla koyun gözü alışır birgün ben bundan yicem der...
Ayranı aa pipeti varmış şaşkınlık yaratın ki onu olaganüstü bisey varmış zannetsin tadına baksın...zaten cocuklar pipeti sever..arada ayranın içinde hava üfletin kabarcık yapsın müsade edin bırakın dökülen dökülsün kızmayın.. benim cocuk böyle böyle alıstı..hatta yogurt olmadan sofraya oturmaz simdi...tabi bunlar hemen hopp olmuyor yavas yavas ve sabırla..

Bizim de halen aşamadıgımız sebzeler var...özellikle kokulu kış sebzeleri..pirasa lahana karnabahar kereviz

O yemesede ben hep kendimiz için yapıyorum..evi kokutmuşsun igrenc kokuyor diye atarlanıyo velet...alışsın kokuya ki ilerde birgün ben onun tadına bakmak istiyorum der mutlaka...

Son düzenleme:

Benim bildiğim bu bir sindirim düzenleyici kabız olduğundada ishalkende kullanılıyor hatta büyükler içinde variştah açtığını ilkkez duyuyorummm

bir sağlık problemi yoksa yapısaldır, boyu kilosu iyi ise o size az gelen miktarlar ona yetiyordur, önce bir çocuk doktoruna gösterin o sizi yönlendirir

slm benim oglumda 2 yasinda ve cok istahsiz bu yazdiginiz ilac demir vitamini mi oluyo acaba ben firansada yasiyorum derdimizi bir turlu doktorlara anlatamiyoruz burdaki doktorlara gore zayif cocuk saglikli deniyo ama hic yemek yemiyor son 3 aydir iyice kapandi istahi yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…