Çok istediğim bir şey olacak ama bu kez de...

Kötü olmaz inşallah içinizi ferah tutun.Hem eşiniz de tamam demis.Senin yüzünden diyemez beraber aldık bu kararı dersiniz olur biter.O kadar emek vermişsiniz.
15 aylık bebek biraz düşündürdü.Bence anneniz bir süre size yardımcı olabilir destek olsunlar canım köstek değil.Atanmak kolay iş mi?
Evet çocuğumun teki küçük..muhakkak birinden biri gelip yardım edecek ama soylenecekler de yani onu da biliyorum. Simdiye kadar kimseden bir ricamız isteğimiz olmadi.hep kendi yagiimizla kavrulduk misali, kendi sorunlarimizi kendimiz hallettik..alıştılar heralde bizden şikayet duymamaya,düzenimiz değişsin istemiyorlar

Arkadaşlar kısaca anlatmaya çalışacağım
Kendinizi benim yerime koyarak cevap verin.
evli ve cocuklusunuz.normal hayat standartlarında ev var, araba var yaşıyorsunuz aynı zamanda Altı yıldır da çalışmak istiyorsunuz..
bu firsata çok yaklaştıniz. ama işi secerseniz gideceğiniz yer, şimdiki bulunduğunuz yerden ikamet olarak farkli olacak. Çocuğunuzun okulu degisecek.

Eşiniz sizin için, oniki yıldır çalıştığı kurumdan ayrılıp ev tutacaginiz yerde çalışmaya baslayacak.

Çocuklar sizinle vakit geçirmeye alismisken, kimbilir nasıl değişecek hayatları...

Bazen kendimi çok bencil hissediyorum.kendim için herkesin düzenini degistireceg diye... Sonrada diyorum böyle bir fırsat bir daha elime geçer mi...

Siz Ne diyorsunuz?

eger guzel bir fırsatsa yürü kızım diyirum.sana. 15 sene somra cocuklar ergemlige girince evde bi basimiza takdirsiz kalacagiz. kocan destek oluyirsa hic dusunme.

Evet senin yüzünden yaftasi.. sebeplerimin teki de o.. eşim bu lafı etmeye çok müsait birisi çünkü.. çok defa işittim deyim size yani..alt mesajda da yazdım, bu çalışacağım yerin olumsuzluklarindan dolayı, ulaşım, okul, çocuk bakımı... Bana ilerde senin yüzünden oldü memlekete dönmek istiyorum demesinden çekiniyorum, düşününce iyi anlasabilen aileler için memleket tabi ki iyi ama, ben aynı şehirde yaşamak istemiyorum..geçerli sebeplerim var çünkü.. işin kötü tarafı eşim için geçerli değil bu sebepler.
Bence bir deneyin ne kaybedersiniz olmadı mı istifa edersiniz eşinizi de bu kadar takmayın bu konuda bişey mi söylüyor he hee deyip geçin işler yoluna girdiğinde benim aslan karım iyi ki çalışıyor diyen de eşiniz olacaktır😉

eger guzel bir fırsatsa yürü kızım diyirum.sana. 15 sene somra cocuklar ergemlige girince evde bi basimiza takdirsiz kalacagiz. kocan destek oluyirsa hic dusunme.
[/QUOTE
Bunu da görüyorum çevremden, ev hanimligini basit sananlar var etrafımızda.. beni iş konusunda heveslendiren kısımda bu en fazla zaten..😊mesajınız tebessüm ettirdi sağolun

Bence bir deneyin ne kaybedersiniz olmadı mı istifa edersiniz eşinizi de bu kadar takmayın bu konuda bişey mi söylüyor he hee deyip geçin işler yoluna girdiğinde benim aslan karım iyi ki çalışıyor diyen de eşiniz olacaktır😉
Evet haklısınız, çalışmam eşim icindr maddi anlamda iyi ancak tabi ki.. bolusecegiz yükleri..bi kez daha kacirmamaliyim bu fırsatı..Allah pişman etmez bu günlerimizi aratmaz inşallah

Şu zamanda bahsettiğin devlet memurluğuysa hiç üstünde düşünme bile. Sağlık alanıysa zaten şu istisnai durumlardan dolayı oluşan bir şanstır o. Ülkenin ekonomik koşullarında gitmemek eğer maddi durumun çok iyi değilse saflık olur açıkçası

Canım valla fırsat gelmiş git çalış. Bence böyle durumlarda gelecek düşünülerek karar alınmalı derim. Benim Kayınvalide aynı bu ikilemden dolayı bırakmış kariyerini kendini ev işine vermiş. Çoluk çocuk büyüyor bi noktada yuvadan uçup gidiyor.o kadar pişmanki 60 küsür yaşına geldim 40 senedir adamın eline bakıyorum diyor..
Ek bi gelirle çocuklarına daha güzel bir eğitim ve yaşam fırsatı sunabilme şansınız olur. Sen bakma eşinde rahatlar yani eve ek gelir geldiği zaman, sıkıntı yaşasa bile katlanır yani.
İlerde çocuklar yuvadan uçup gidince sende kendine birşeyler yapmış olmanın huzuruyla yaşarsın..
Evet çok haklısınız. Bunlar da benim olumsuz düşüncelerimin tersine, benim için artı sayilabilecekler...

Şu zamanda bahsettiğin devlet memurluğuysa hiç üstünde düşünme bile. Sağlık alanıysa zaten şu istisnai durumlardan dolayı oluşan bir şanstır o. Ülkenin ekonomik koşullarında gitmemek eğer maddi durumun çok iyi değilse saflık olur açıkçası
Aynen öyle..saflık değil de cesaretsizlik benim ki daha çok.. genel anlamda böyleyim ben. Eşim de farketmiş bunu.. sen düzen değiştirmeye korkuyorsun diyor,bu iş meselesi için değil ,geçmiş zaman hatırlamıyorum, anlamış yani o da beni..hiç fazlasini istemiyorsun düzenim değişmesin yeter ki diyor. Öyleyim ne yalan soyleyim şimdi..
Yaşanılanlardan fazla etkileniyorum, fazla düşünüyorum, ayrıntı didikliyorum, en fazla da fazla onyargiliyim degisimlere. Aklımda hep ya pişman olursak, ya eski günlerimizi ararsak düşüncesi.. genel anlamda böyleyim ben..iş meselem için söylemiyorum

Ülkenin durumu ortada. İyi kötü bir düzenin var.
Maddi konuda sıkıntın yoksa, çocuğuna eşine daha çok zaman ayır.
Şuan çılgın kararlar alınacak zamanlar değil çünkü.

Samimiyetle şunu soracağım size; diyelim ki ilerde ailelerle aynı şehirde yaşamamak için bu işi kabul etmediniz ...bulunduğunuz yerde kalmaya devam ettiniz...5 yıl sonra eşinizin "ben ailemin şehrine tayin istiyorum" demiyeceginin bir garantisi var mı? Esinizin iş yeri değişmesin,çocuğun okulu değişmesin ya da eşiniz olumsuzluklar karşısında sizi suclamasin diye işi kabul etmediniz ...eşiniz iki yıl sonra size "ben başkasına aşık oldum,duygularıma da engel olamıyorum , lütfen kusuruma bakma ...ama sizi madur etmem bosanalim" dedi...iyi ki işi kabul etmemişim dermisiniz?

Aynen öyle..saflık değil de cesaretsizlik benim ki daha çok.. genel anlamda böyleyim ben. Eşim de farketmiş bunu.. sen düzen değiştirmeye korkuyorsun diyor,bu iş meselesi için değil ,geçmiş zaman hatırlamıyorum, anlamış yani o da beni..hiç fazlasini istemiyorsun düzenim değişmesin yeter ki diyor. Öyleyim ne yalan soyleyim şimdi..
Yaşanılanlardan fazla etkileniyorum, fazla düşünüyorum, ayrıntı didikliyorum, en fazla da fazla onyargiliyim degisimlere. Aklımda hep ya pişman olursak, ya eski günlerimizi ararsak düşüncesi.. genel anlamda böyleyim ben..iş meselem için söylemiyorum
Konfor alanından çıkmadığın ve cesur olmadığın sürece hep bir akvaryumda yaşarsın. Oysa dünya bir okyanus. Çocukların var. Anne olmak daha çok düşünmektir o konuda haklısın ama önce sen mutlu ve doyumlu olacaksın ki çocuklarını da mutlu edebil canım

Samimiyetle şunu soracağım size; diyelim ki ilerde ailelerle aynı şehirde yaşamamak için bu işi kabul etmediniz ...bulunduğunuz yerde kalmaya devam ettiniz...5 yıl sonra eşinizin "ben ailemin şehrine tayin istiyorum" demiyeceginin bir garantisi var mı? Esinizin iş yeri değişmesin,çocuğun okulu değişmesin ya da eşiniz olumsuzluklar karşısında sizi suclamasin diye işi kabul etmediniz ...eşiniz iki yıl sonra size "ben başkasına aşık oldum,duygularıma da engel olamıyorum , lütfen kusuruma bakma ...ama sizi madur etmem bosanalim" dedi...iyi ki işi kabul etmemişim dermisiniz?
Evet çok gerçekçi, yüzleşmem gereken soruları sormussunuz bana..
Birincisi memleket meselesi ki bunu ben calismiyorken bile yaptık bunun tartışmasını,gitmek istemiyorum dedim,büyük kavgalar sonucu ilerde gidersekte aynı yer olmamak şartıyla, kendi aileme de yakın iki üç saatlik mesafeleri kabul ettim. Dediğiniz gibi isim olmasa bile bu isteğini dile getirmekten geri durmadı kendisi. Garantisi yok tabi ki..
İkinci konu da da haklısınız.. şu an yolunda giden bir hayatım var ama ilerisi için bilemiyoruz Allah kotuyle karsilastirmasin, Allah şaşırtmasın dedikleriniz birçok yuvanin dağılmasına sebep günümüzde... O pozisyondada çalışan, çocuklarının sorumluluğunu, kimseye minneti olmadan,kendi başına alabilen kadın tabi ki daha tercih edilir..

Konfor alanından çıkmadığın ve cesur olmadığın sürece hep bir akvaryumda yaşarsın. Oysa dünya bir okyanus. Çocukların var. Anne olmak daha çok düşünmektir o konuda haklısın ama önce sen mutlu ve doyumlu olacaksın ki çocuklarını da mutlu edebil canım
Şimdi ki hayatımdan mutsuz değilim şükür . Tek eksik iş gibi geliyor... O da neden, hani kimisi vardır evde duramam, sıkılırım, ev hanimligi bana göre değil modundadir ben öyle değilim, ev hayatını düzenini severim.ki özel sektörde çalışma imkanı buldum bir süre, o zorluklardan sonra eve daha çok bağlandım. İş yükü açısından.
Ama son üç beş yıldır etrafima bakıyorum, calisanlarin benden nesi fazla diyorum, niye bende calisamiyim diyorum, dünya hali şimdi mutluyum ilerde ne olur bilinmez diyorum,ben boşuna mı okudum diyorum... Diyordum..
İşte tam da bu kadar yaklasmisken şimdi cesaretsizlik yapıyorum, düzenim değişmesin, ya kötü olursak korkusuyla.

evli ve cocuklusunuz.normal hayat standartlarında ev var, araba var yaşıyorsunuz aynı zamanda Altı yıldır da çalışmak istiyorsunuz..
bu firsata çok yaklaştıniz. ama işi secerseniz gideceğiniz yer, şimdiki bulunduğunuz yerden ikamet olarak farkli olacak. Çocuğunuzun okulu degisecek.

Eşiniz sizin için, oniki yıldır çalıştığı kurumdan ayrılıp ev tutacaginiz yerde çalışmaya baslayacak.

Çocuklar sizinle vakit geçirmeye alismisken, kimbilir nasıl değişecek hayatları...

Bazen kendimi çok bencil hissediyorum.kendim için herkesin düzenini degistireceg diye... Sonrada diyorum böyle bir fırsat bir daha elime geçer mi...

Siz Ne diyorsunuz?
Benzer durumdayım 🙄🙄
Benim kaygım da bu ortamda çocuklarımı bırakabileceğim bir yerin olmaması.

Siz Ne diyorsunuz?
Maddi problem olmadıktan sonra gitmem

Eşinizin karşısına daha güzel bir fırsatı çıksa evi de okulu da taşımaz miydi?
Peki kendisini bu yüzden bencil hisseder miydi?
Tam tersi olacağını sanıyorum. Ailesine baktığı için kendisini mutlu hissederdi. Eşi de daha güzel bir iş bulup imkanları arttırdığı için mutlu olurdu.
Böyle düşünün. Farzedin ki eşinizin işi için gidiyorsunuz. Ataerkil gözlükleri çıkartinca inanın hayat daha kolay olacak...
Çocuklardan ayrilm meselesinde de. Babam hep der ki çocuk 6 yaşına kadar senindir.
Yani sonrasında zaten bir sosyal hayatı olacak. Seninle paylasmimi eskisi kadar olmayacak. Hatta 10 yaşından sonra, ergenlik yıllarında odasindan çıkmayacak... Yani çocuklarının senin ilgine sevgine her zaman geçmişteki gibi muhtaç olmayacaktır. Bu fırsatı kacirirsan çok değil bir kaç sene sonra ooooyle duvarlara baka baka zaman geçirdiğin zaman diliminde çok pişman olabilirsin

Eşinizin karşısına daha güzel bir fırsatı çıksa evi de okulu da taşımaz miydi?
Peki kendisini bu yüzden bencil hisseder miydi?
Tam tersi olacağını sanıyorum. Ailesine baktığı için kendisini mutlu hissederdi. Eşi de daha güzel bir iş bulup imkanları arttırdığı için mutlu olurdu.
Böyle düşünün. Farzedin ki eşinizin işi için gidiyorsunuz. Ataerkil gözlükleri çıkartinca inanın hayat daha kolay olacak...
Çocuklardan ayrilm meselesinde de. Babam hep der ki çocuk 6 yaşına kadar senindir.
Yani sonrasında zaten bir sosyal hayatı olacak. Seninle paylasmimi eskisi kadar olmayacak. Hatta 10 yaşından sonra, ergenlik yıllarında odasindan çıkmayacak... Yani çocuklarının senin ilgine sevgine her zaman geçmişteki gibi muhtaç olmayacaktır. Bu fırsatı kacirirsan çok değil bir kaç sene sonra ooooyle duvarlara baka baka zaman geçirdiğin zaman diliminde çok pişman olabilirsin
Sağolun fikirleriniz için,haklısınız, eşim konusunda soylediklerinizde dogru tespitler. Çocuklarda aynı şekilde büyüdükçe tabiki ilgi hiç bitmiyor ama, onlarda kendi sorumluluklarini alabiliyorlar. Keşke dememek icin değerlendirmeliyiz.

Evet en az eşim kadar maaş alabileceğim bende. Ki eşimin maaşıyla yıllardır bı eksiğimiz olmadi çok şükür..
eşimin sadece arkadaş ve iş ortamı degiscek, aslında kendisi fazla sorun yapmıyor, skilmis sözde bu ortamdan ama, ben bir çok kişiden şanslı olduğunu düşünüyorum, iş anlamında arkadaş anlamında.. artık buralı gibi olduk biz yani..
Bir anda böyle büyük bir değişimden nasıl etkilenicez bilmiyorum, korkuyorum aslinda

Insanoglu herseye alisiyor. Her bir degisimde hep bende korkuyordum fakat sonra baktim ki, alismisiz gitmisiz. Bekledigim kadar korkulu degildi.

Bence çalismalisin. Bir erkegin çalismasi ne kadar normal ise, kadinin çalismasida o kadar normal. Cocugunudabu düsünce ile büyütmelisin. Esin için atandigi yere giderdiniz, bu normal olurdu. Senin için niye gidilmemeli? Bu evlilikte senin isteklerin, hayallerin niye hiçe sayilsin?

Milyonlarca insanin istegini yasiyorsun. Önümüzde çok zor zamanlar bizi bekliyor. Senin çalismanda hem maddi, hem manevi olarak sizi rahatlatir. Kesinlikle bunu çok büyük bir sans olarak gör ve mutlu ol.

Benzer durumdayım 🙄🙄
Benim kaygım da bu ortamda çocuklarımı bırakabileceğim bir yerin olmaması.
Zor bir durum gerçekten.. o yüzden hep derim her şey zamanında guzel demekki.. önce evlilik ve coxuk değil, iş sahibi olup iş duzenine alışıp, yerleşik hale geldikten sonra evlilik ve ozelilkle çocuk . Gerçi bu insanoğlunun planı, Allah da bize böyle bir yol çizmiş demek ki.

Back
X