• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kararsız kaldım...

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Merhabalar herkese.Oturduğumuz ev için dış cephe yaptırmayı planlıyoruz.Evimin cephesinin belki %60-65i cam ne yazık ki.Daha önce sadece sobayla ısıtılmış doğalgaz yapılacağı zaman nedense camları küçültmek veya bir iki cam kapatmak fikri kimsede oluşmamış durum böyle olunca dış cepheninde ısınma açısından pek işe yarayacağını düşünmüyorum ev iki katlı ve üst katta zaten petek yok acaba mevcut peteklerimi büyütmek en mantıklısı olur yatak odamın bir duvarı komple pimapen cam 20 metrekareye yakın bir oda ve sadece 100-120 cmlik bir petek var.Böyle bir durumu yaşayan var mı?Ya petekler büyütelecek yada dış cephe olacak sizce hangisi?
Seneler öncesi eşimin ailesi evin içini yenilemiş kiraya vermemişler evle ilgili şunu yapalım desem eşim alınıyor zaten kimse kullanmadı diyor camları küçültmek fikri ne yazık ki hayal benim için.

Son düzenleme:
Kararsız kaldığınız konuda 2. Seçenek nedir? Ben mi anlamadım?
Biri petek büyütmek de diğeri??
--
O camlar öyle olduğu sürece size dış cephenin bir faydası olmaz

Her ikisini yaptırabilirseniz yaptırın. Dış cepheden kastınız sadece görüntüyse hiç bi faydası olmaz, izolasyonluysa baya fayda verir. Ama o kadar camlı eve de sadece mantolama çokta ısıtmaz evi.

Kararsız kaldığınız konuda 2. Seçenek nedir? Ben mi anlamadım?
Biri petek büyütmek de diğeri??
--
O camlar öyle olduğu sürece size dış cephenin bir faydası olmaz
Yeni korkuluk yaptırdık boyutlarına göre küçültmek istesek hem korkuluklar işe yaramayacak hemde yeniden cam masrafı çıkacak iki tane cam kapansa oda masraf ve malesef buna gücümüz yetmiyor.

Her ikisini yaptırabilirseniz yaptırın. Dış cepheden kastınız sadece görüntüyse hiç bi faydası olmaz, izolasyonluysa baya fayda verir. Ama o kadar camlı eve de sadece mantolama çokta ısıtmaz evi.
Amaç ısınmak görüntü değil tabiki belli bir bütçenin üstüne çıkmak mümkün değil ne yazık ki hayırlısı

Yaşadığınız yerin iklimine göre değişir.
Kışlar çok sertse ikisi birden yok sadece ılımansa petekleri değiştirebilirsiniz ;)

Bahsettiğiniz gibi camla dolu binada dış cephe ne kadar yarar bilemedim. Rezidans kuleler gibi... Epey masraf çıkartır gibi :(

Fransiz balkon mu anlamadim.benimde ole bir evim var ufak camli olan evden daha iyi isiniyor.o camlar yalitimli cift kat zaten.
Camlari degistirin

Amaç ısınmak görüntü değil tabiki belli bir bütçenin üstüne çıkmak mümkün değil ne yazık ki hayırlısı
Petekleri değiştirmek ekstra masraflı olur ısınma bedeli açısından. Petek değiştirme fiyatına mantolama yaptırın sadece bulunduğunuz odaya soğuk olursa elektrikli yakarsınız kısmen.

Bahsettiğiniz gibi camla dolu binada dış cephe ne kadar yarar bilemedim. Rezidans kuleler gibi... Epey masraf çıkartır gibi :KK43:
Aynen öyle camlar küçülse ayrı masraf hep yeniden yapılacak olan camı küçültme imkanı olmuyormuş bir iki cam kapansa ayrı masraf yeni korkuluk yaptırdık boyutlarına göre onlarda işe yaramayacak büyük ihtimalle üstünede dış cephe...

Fransiz balkon mu anlamadim.benimde ole bir evim var ufak camli olan evden daha iyi isiniyor.o camlar yalitimli cift kat zaten.
Camlari degistirin
Hayır ya duvar boydan boya cam üç kenar duvarken bir kenar cam kaynatamın fikriydi:KK43: çift kat cam ama kaliteli değil sanırım kışın buz gibiydi dokunduğumuzda

Hayır ya duvar boydan boya cam üç kenar duvarken bir kenar cam kaynatamın fikriydi:KK43: çift kat cam ama kaliteli değil sanırım kışın buz gibiydi dokunduğumuzda
O zaman ya camlari degistirin izalasyonu saglayan daha iyi camlar yaptirin.yada pek gunes gelmeyen musait taraftaki camlari iptal ettirin.tugla ile ordurup kapatin aonra dis cepheyi yaptirin
Silme sildirme derdide olmaz : ))

O zaman ya camlari degistirin izalasyonu saglayan daha iyi camlar yaptirin.yada pek gunes gelmeyen musait taraftaki camlari iptal ettirin.tugla ile ordurup kapatin aonra dis cepheyi yaptirin
Silme sildirme derdide olmaz : ))
Tek dert silme olsa ne güzel olurdu konuda düzeltme yaptım eşimin ailesi evin içini yapmış camları yaptırmış ve kiraya vermemiş evi şimdi eve şunu yapalım desem eşim hem beğenmediğimi düşünüp üzülüyor hemde ailesi konuşur diye çekiniyor onlara göre para çok kıymetli malesef.

Tek dert silme olsa ne güzel olurdu konuda düzeltme yaptım eşimin ailesi evin içini yapmış camları yaptırmış ve kiraya vermemiş evi şimdi eve şunu yapalım desem eşim hem beğenmediğimi düşünüp üzülüyor hemde ailesi konuşur diye çekiniyor onlara göre para çok kıymetli malesef.
Duvari tuglayla ormek pek masraf tutmaz.camlarin iptali yani.dis cepheyi zaten dusunuyorsunuz.
Dogalgaz faturasına masraf edecegimize camlari iptal edelim vs diyin.
Evi bol bol övün tabi madem uzulmesin.
Tek istegim bu 3 5 cami iptal ettirmek diyede eklerseniz olur
Petek buyutsenizde etki etmeyecek gibi sanki.
Ins gonlunuze ve kesenize gore halolur

Duvari tuglayla ormek pek masraf tutmaz.camlarin iptali yani.dis cepheyi zaten dusunuyorsunuz.
Dogalgaz faturasına masraf edecegimize camlari iptal edelim vs diyin.
Evi bol bol övün tabi madem uzulmesin.
Tek istegim bu 3 5 cami iptal ettirmek diyede eklerseniz olur
Petek buyutsenizde etki etmeyecek gibi sanki.
Ins gonlunuze ve kesenize gore halolur
Hayatımda bu kadar büyük camı bir evde görmedim annemlerin evinde üç kanatlı sadece iki cam var biri salonda boydan biri yatak odasında normal bunlar boydan değil ama boyutları çok büyük iki cam var zaten olsa olsa ancak onlar iptal olur yatak odasına bir duvar lazım bir sıra tuğlayla hallolacak iş değil hayırlısı bakalım çok sağolun

Back
X