• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kararsızım; doğumdan sonra çalışmalı mıyım?

abartmışsınız bence bıraz 6 ay bebeginize alışmanız ve her seyi rütin bır düzene oturtmanız ıcın yeterlı bır zaman bence 6 aydan sonra sureklı calısan bı bayan ıcın evde oturmanın cok zevk verıcı bır sey oldugunu düşünmuyorum açıkcası bebek nasılsa buyur güldüğünü konustugunu yurudugunu nasılsa görürsünüz ama bu iş fırsatı her zaman elınıze gecmez bence

Çocuğum 7aylık şu anda işyerindeyim, uykusuzluk ve yorgunluk had sayfada ama mecburen saat16ya kadar burduayım.Eve gidincede dinlenmek yok, bakıcıyı pöhpöhlemek, çocuğu emzirmek, sofra kurup toplamak, yarının yemeğini ayarlamak, vs. vs....gece yarımı bulucuk yatışım ,gece bebek en az 4kere uyanıp emmek istiycek ben sabah yini 06:30da uyanıcam...karar senin

Çocuğum 7aylık şu anda işyerindeyim, uykusuzluk ve yorgunluk had sayfada ama mecburen saat16ya kadar burduayım.Eve gidincede dinlenmek yok, bakıcıyı pöhpöhlemek, çocuğu emzirmek, sofra kurup toplamak, yarının yemeğini ayarlamak, vs. vs....gece yarımı bulucuk yatışım ,gece bebek en az 4kere uyanıp emmek istiycek ben sabah yini 06:30da uyanıcam...karar senin

Bir annenin ne olursa olsun en az 3 yaşına kadar çocuğunun yanında olmasından yanayım
O anlar bir daha geri gelmeyecek ve çocuğun gelişimi kişiliği içinde bu gerekli.

bebeğimi merak eden arkadaşlar olmuş, henüz doğum yapmadım. annem geldiği için yazamıyorum buraya. vakit olmuyo. bu arada özelden atılan mesajlara cevap veremıyorum 100 mesaj atmadığım için. arkadaşlara duyrulur:)

selam arkadaşım:)demek ki biraz daha zaman var;)acelesi yok bebişin..

ayrıca konuşmak istediğim konumu erteleyebiliriz..nasılsa bi gelişme yok benim açımdan:)

bende nacizane çalışma konusunda sana yazmak istedim:)

ekonomik olarak her nekadar ihtiyacınız çok olmasada çalışan bir insan olmanın verdiği
yaşama gücünü inkar edemeyiz..son 12yıldır sabahları erken kalkmak için bir sebebim var,bende çalışıyorum
ve birgün bebeğim olursa ki bende çocuklara çok düşkünümdür,çalışma hayatımı bırakacağımı sanmıyorum.

üstelik eşinizinde buna değişik tekileri olabilir..hernekadar medenide olsa erkeklerimiz illaki
başa kakma gibi bir durum olacaktır..

üstelik,işinize devam ederseniz terfidende faydalanıp ,kendinize göre mesaii saatleri belirleyebileceğinizi yazmışsınız
bence sırf bu imkan bile bebeğinize rağmen çalışmanızı destekler..

komşularınıza hatta yakın akrabalarınıza bile çok fazla güvenmeyin derim,kimin haset kıskançlık yapacağını bilemezsiniz,herkesi kendiniz gibi görmeyin,belki çocuğu varken çalışan komşunuza bu teklif yapılsa 10kere kabul ederdi..
herşeyden önce saat 16:00da işi bırakma durumunuz hatta LÜKSÜNÜZ var...bence denemeye değer..
üstelik bunca yıldır kariyeriniz adına emekler vermişsiniz,terfiyi almayıp çocuğunun anası moduna girmeniz
bir süre sonra sizde sıkıntı hissettirecektir..
lütfen birkez daha düşünün..insanlara doğumdan sonra çalaışacağınıza dair yeşil ışık yakın..
bebişiniz 6aylık olana kadar yine düşünün taşının ama bebiş büyüdüğünde mevkii sahibi başarılı bir annenin yavrusu olduğu için kendiyle gurur duyacaktır..
hakkınızda hayırlsı olsun:)

Back
X