Bence konu biraz yanlış başlamış, bazen de burada gerçekten insanların bütün sorunları için sorunun sahibini suçlayıp, kendi derdinin olmamasını kendi erdemlerine bağlayan insanlar var.
Yine de bence sizin konunuzda kızdığınız çoğu yorum kötü niyetle yapılmış yorumlar değil. Ayrıca bence hamilelik konusunda pek sorumluluk almamışsınız. Eşiniz almıyorsa da sevişmezsiniz, yani tercihlerimizin sonuçlarını kabullenmek önemli.
Asıl sorununuz eşinizin sizi anlamamasına, sizinle iletişim kurmamasına gelirsek, bence en büyük sorunlardan biri çalışmamanız. Siz evde bütün gün eşinizi bekliyorsunuz, onun hayatı devam ediyor ve size kalan enerjisi muhtemelen daha az. Ben mesela çok sosyal bir insanım, konuşkanım ama evde oturup kitap okumak, telefonumla vakit geçirmek, bir şey izlemek daha çekici geliyor. Öyle rahatlıyorum. Bence eşinizle beraber izleyecek bir şeyler bulabilirsiniz. Netflix, vs. gereksiz dram olmayan.
Onun dışında haftasonu için plan yapın. Eşiniz “yok gitmek istemiyorum” derse de ona sevgiliyken o kadar yanıma geliyordun, şimdi hayırdır dersiniz.
Hamileliğinize gelince ben olsam çocuğu doğurmak istiyor muyum diye düşünürdüm. Böyle alakasız bir şehirde, tek başınıza, mutlu da olmadığınız biriyle niye çocuk yapasınız ki? Ama bu konuda siz bilirsiniz.
Yaşadığınız ilgisiz eş sorununun çoğu insan tarafından yaşandığını düşünüyorum. Kendinizi yalnız hissetmeyin ama hayat böyle geçmez.