- 20 Nisan 2012
- 262
- 89
- 123
- Konu Sahibi umudumvarhala
-
Merhaba arkadaslar
Son dönemlerde kendi isimi kurmanin pplanlarıni yapiyorum.
Aslinda bu fikri özellikle babam aklima soktu ve destekleyecegini söylüyor. Az maasla calisacagina is acalim diyor ama cok kararsızım. Kendi isinin patronu hanimlar düşüncelerini paylasirsa sevinirim.ayrıca kendi isini kurmus yakinnlari olanlar da fikir verirlerse cok memnun olurum.açmak istedigimiz is de organizasyon ve parti uzerine...bu konuda is tecrubem vardi onceden bu alanda calistim.ne dersiniz hanimlar. Bu arada esim is acmak cevre isi genis cevre lazim ben sicak bakmıyorum diyor. Kadin girisimci olarak sansim var midir sizce?
Bizim burda bi bayan çiğkofteci açtı marka o....
bunun yanında evde içlikofte sarma gibi arasıcak meze tarzı yiyeceklerde yapıp getırıyor tıklım tıklım doluyo bide tadına varan hanımlar sipariş vermeye başladı gunlerine yemek davetlerine sende böyle bişey yapabılırsın çikofte bayilik verıyor galiba baska bi markayla falanda acabılırsın.
Fikir icin cok tesekkurlerBizim burda bi bayan çiğkofteci açtı marka o....
bunun yanında evde içlikofte sarma gibi arasıcak meze tarzı yiyeceklerde yapıp getırıyor tıklım tıklım doluyo bide tadına varan hanımlar sipariş vermeye başladı gunlerine yemek davetlerine sende böyle bişey yapabılırsın çikofte bayilik verıyor galiba baska bi markayla falanda acabılırsın.
Iste ben de bundan endise ediyorum. Maasli iste calisan biriyken is acmak hani cevre yokken mumkun mu.bir de sermayemiz az.hesapladik bu sermaye ile is 8 ay acik kalabilir. Yani ilk 8 ayda hemen isler yapmam müşteriler bulmam lazim ki is yerini kapatmayayim.ama bi yandan da cok calisinca olur diyorum.off kararsızımTicaretten anlamayan, işin içinde pişmemiş bir insanın tutunması zor. Öncelikle bu işi yapan bir yerlerde iyice pişip portföy edinip sonra başlamak lazım diye düşünüyorum.
Ticaretin kurdu olan insanlar bile tepe taklak gelebiliyor bazen. Sıfıra yakın tecrübeyle çok zor bence. Ciddi cesaret istiyor.
Benimde hayalimdi bikacay once halkegıtım kursuna yakın açmayı planlıyordum ordakı kurauyerlerin ihtiyaçları doğrultusunda satış yapmayı planlıyordum sonra hevesimi kırdı cevrem vazgeçtim inşallah sen açarsınbende iş yeri açmak istiyorum. tuhafiye gibi bişi. ama bakalım yaradan nasip edecek mi? babanızda destekçi? ne ala işte...
canla başla çalışırsanız, temiz iş yaparsanız neden olmasın???
Evet mantikli.sosyal medyada baslayip cevre yaparak ilerleyebilirim.Benimde hayalim bu.. Şuanda normal çalışıyorum fırsat buldukça da yakınlarıma bu tarz organizasyonlar yapıyorum çevre ve referans olsun diye.
Birde sosyal medya olayı var bence sosyal medyada yapmaya başla devamı gelirse de kendine yer tutarsın böylece ön görmüş olursun piyasayı vs.
Babanın destek olması çok güzel ama eşini de ikna etmen lazım.
Eşimin ablası emekli olduktan sonra bşr işyeri açtı kendine. Sektörü söylemeyeyim ama çok kazandıran bir sektör. 8 yıl debelendiler, kendi masrafını anca karşıladı bazen karşılamadı. Borç harç öyle böyle ancak 8 yılda yoluna girdi işleri. Şimdi 12. Yılında ikinci şubeyi açıyor. belleyecek sabrın varsa, başka bir gelirin varsa ya da para kazanmasan da kendini götürsün diyorsan olur, neden olmasın. Ama ilk birkaç sene kazanç beklememelisin bence. Bir yılda kendini toparlayıpkazanmaya başlayan çok az işletme var.Iste ben de bundan endise ediyorum. Maasli iste calisan biriyken is acmak hani cevre yokken mumkun mu.bir de sermayemiz az.hesapladik bu sermaye ile is 8 ay acik kalabilir. Yani ilk 8 ayda hemen isler yapmam müşteriler bulmam lazim ki is yerini kapatmayayim.ama bi yandan da cok calisinca olur diyorum.off kararsızım
Eşimin ablası emekli olduktan sonra bşr işyeri açtı kendine. Sektörü söylemeyeyim ama çok kazandıran bir sektör. 8 yıl debelendiler, kendi masrafını anca karşıladı bazen karşılamadı. Borç harç öyle böyle ancak 8 yılda yoluna girdi işleri. Şimdi 12. Yılında ikinci şubeyi açıyor. belleyecek sabrın varsa, başka bir gelirin varsa ya da para kazanmasan da kendini götürsün diyorsan olur, neden olmasın. Ama ilk birkaç sene kazanç beklememelisin bence. Bir yılda kendini toparlayıpkazanmaya başlayan çok az işletme var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?