• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok kaygılıyım :(

O cok aglaynca cani yaniyo bsi oluyo saniyorm oncelikle bu sorunu asmam lazm .bn bu yasima kdr bebek gormedm desem.o yuzden bu tereddutlerim

Ben de 30 yaşıma kadar hiç görmemiştim

Annen 25 gün kadar kaldı gitse artık diye bekledim

Yani Bebek ağlar ve çözümü yoktur gazını çıkarırsın meme verirsin masaj vs yaparsın susmazsa kucakta gezdirirsin

Yine de ağlarsa ağlama krizinin bitmesini beklersin

Agladigi zaman susturamiyorum..uyutmakda gucluk cekiyorum

Aç olmadığına, altının temiz olduğuna, gazı olmadığına, çorabının falan canını yakmadığına emin olduktan sonra sling ya da kanguruya koy, sen evi toparlarken falan seninle dolaşmaktan keyif aldığı için susmuş olacak. Emin ol.

Bebek görmedim moduna girme. İlk 3 gün hastanede birileri vardı (keşke olmasalardı) 3. Gün eve geldik ve ta tammm bebeğimle başbaşayım. Kardeşim kuzenim falan da yok. Görmedim bebek falan. Altından kalkılmayacak bir yük değil bebek bakımı.

Ben de 30 yaşıma kadar hiç görmemiştim

Annen 25 gün kadar kaldı gitse artık diye bekledim

Yani Bebek ağlar ve çözümü yoktur gazını çıkarırsın meme verirsin masaj vs yaparsın susmazsa kucakta gezdirirsin

Yine de ağlarsa ağlama krizinin bitmesini beklersin
Bebek yapmasini biliyosn demistiniz ama bilerek yapmadysam pki ? İstemeyerek de bebek olabiliyo bildignz uzre

O cok aglaynca cani yaniyo bsi oluyo saniyorm oncelikle bu sorunu asmam lazm .bn bu yasima kdr bebek gormedm desem.o yuzden bu tereddutlerim
Canısı o zaman önce bebek görecektin sonra çocuk yapacaktın.Annen zorunda mı senin çocuğuna bakmaya ya.Evlenmeyi üremeyi biliyosunuz sonra ama ben hiç bebek görmedim.Görsen napacaksın sanki kim başkasının bebeğiyle annesi kadar ilgileniyor.Sinir getiriyorsunuz insana ya

Çok bile geç kalmışsın canım çocukla tek kalmak için... Cesaretli ol sonuçta o senin yavrun. Ayrıca çoktan ne için ağladığını çözmüş olman gerekiyordu bu kadar rahatlık iyi değil anneyi serbest bırak artık yeter :)

Canısı o zaman önce bebek görecektin sonra çocuk yapacaktın.Annen zorunda mı senin çocuğuna bakmaya ya.Evlenmeyi üremeyi biliyosunuz sonra ama ben hiç bebek görmedim.Görsen napacaksın sanki kim başkasının bebeğiyle annesi kadar ilgileniyor.Sinir getiriyorsunuz insana ya
Bebek istemeden oldu bn kendmi hazrlayip isterdim olmasini ama olmdi istemeden oldu canisi

Arkadaslar mrb yine bn.k.b yin icimdekileri szle paylasinca hafifliyorm.bildgnz uzere bebegm uc aylk ve biraz huysuz.annem gelis gidis yapiyo.artk bnmde evim var diyo gidiyim diyo ama bn cok korkuyorum bebegime bakamazsam edemezsem diye.yanlz kaldgm zmn keske annem hemen gelse flan diyorum.eger cok aglarsa naparm diyorum bakabilirmiyim tek basima diyorum cok endiselerim var ama annemde nereye kdr gelebilirki..nolur yardm edin :KK43:
O değil de çocuğun birinci sınıftayken bile yardım edemeyeceksin sen ona derslerinde. Kendin kaç yaşındasın? Okuma yazmayı ne zaman öğrenmeyi planlıyorsun?
Anneni rahat bırak. Çocuk yapmasını biliyorsan bakmasını da bileceksin biraz. Üç ay olmuş bakabilmen lazım. Çocuk ağlarsa annesine verilir sustursun baksın diye anneannesine değil.

O değil de çocuğun birinci sınıftayken bile yardım edemeyeceksin sen ona derslerinde. Kendin kaç yaşındasın? Okuma yazmayı ne zaman öğrenmeyi planlıyorsun?
Anneni rahat bırak. Çocuk yapmasını biliyorsan bakmasını da bileceksin biraz. Üç ay olmuş bakabilmen lazım. Çocuk ağlarsa annesine verilir sustursun baksın diye anneannesine değil.
Disardan universitemi bitiriyorum mrk etme okumam yzmam olmasa cvp veremezdm dmi ;)

Bebek istemeden oldu bn kendmi hazrlayip isterdim olmasini ama olmdi istemeden oldu canisi
Istemeden hamile kalmak da bi bizim ülkeye has.Maşallah her üç kadından biri istemeden hamile kalıyor.

Kendini hazırlayıp çocuğunun olmasını isteseydin bu yaşta okulda olurdun ayrıca

O bebeğin annesi sizsiniz anneniz değil. Evlenip çocuk yapmayı biliyorsanız bakmayıda bileceksiniz. Annenizemi güvenip yaptınız çocuğu? İsteyerek yada istemeyerek ne fark eder sonuçta çocuğunuzu dünyaya getirdiyseniz annesi olarak sorumluluklarınızı yerine getirmek durumundasınız. Kimse sizin yanınızda olamaz her zaman. Alışmışsınız rahatlığa her zorlukta annenizden yardım almaya şimdi zor geliyor tabi. Çoktan annenizi gönderip kendiniz ilgilenmeliydiniz çocuğunuzla. Yapamıyorum edemiyorumu bir kenara bırakın artık yapmak zorundayım o benim çocuğum diyerek ilgilenin herşeyiyle. Zamanla alışırsınız. Bir çocuğa annesinden daha iyi kimse bakamaz. Bunu unutmayın.

Arkadaslar mrb yine bn.k.b yin icimdekileri szle paylasinca hafifliyorm.bildgnz uzere bebegm uc aylk ve biraz huysuz.annem gelis gidis yapiyo.artk bnmde evim var diyo gidiyim diyo ama bn cok korkuyorum bebegime bakamazsam edemezsem diye.yanlz kaldgm zmn keske annem hemen gelse flan diyorum.eger cok aglarsa naparm diyorum bakabilirmiyim tek basima diyorum cok endiselerim var ama annemde nereye kdr gelebilirki..nolur yardm edin Angarali misin?Şaka bir yana 3 aylık bebek artık tosun olmuş demektir.Bakinca güler,gaz sancıları artık hafifletmeye başlar. En sevdiğim aylardır bebekte.Onu doğurdun en iyi de sen bakarsın. Bebeğiyle mutlu vakit geçirmek. Artık birilerine ihtiyaç duymadan. Annen nereye kadar yanına gelebilir.

İlk bebek olunca hele bebekte çok ağlayan kolik bebekse zor oluyor tabii.Ama bir yerden başlamam lzm,zamanla alışırsın Hoppa

Canım sen rahat ol ki,bebeğine senin gerginliğin geçmesin,ağladığında ya karnı açtır,ya gazı vardır,ya altına yapmıştır,ya da bir yeri ağrıyordur,üşümemesine dikkat et,ne iş yaparsan yanında bulundur,yalnız bırakma,zamanla alışırsın zaten
Olumsuz ve afresif yorumlarıda dikkate alma,çocuk yaparken burdakilere danışacak değilsin,danışmıyınca burda soru sorma yasağınada maruz değilsin,belli ki günün yorgunluğunu senin üzerinde çıkarmak isteyenlerin malzemesi olacaksın bazı yorumlarda...

Konu sahibine yine ayar ustune ayar cekilmis.

Ya hu gunluk hayatta da boyle her onunuze geleni azarliyor musunuz merak ediyorum.

Yoksa o yemiyorda hincinizi buradaki uyelerden mi cikariyorsunuz?

Olan olmus iste evlenmis ve cocugu olmus simdide kaygili.

Hadi yanlis buluyorsunuz haklisiniz ama dovecek gibi yorum yapmak cozum mu?

Konu sahibi bak sana yardimci olmaya calismis H HaslanmisPattis ve D damdan
Onlarin soylediklerine kulak as.

Ev isini bosver takma kafaya esin biraz anlayisli olsun. Hatta isten gelince o hazirlasin birseyler.

Benim bebegimde bir basladiginda hic sebebi yokken saatlerce aglardi.

O agladiginda sakin ol al kucaginda evi gezdir. Karninini ovala.

Birde yuz ustu yatirdiginda susardi benim sipam. Yuz ustu yatirmayi dene. Yuz ustu yatirinca sirtini sivazla sakinlesiyorlar genellikle.

Olmadi asma besikler satiliyor iple tavana asilan onlardan al koy icine onda sallaninca sakinlesip 2 saat uyuyorlar. Kolik bebekler icin birebir.

Guven kendine yaparsin. Internetten kilik bebekler icin oneriler oku.

Bebeğinin sana ihtiyacı var annene değil annenin kokusunu alınca susmaz ama agladiginda sen göğsüne bassan susar yani sen bebeğine herkesten daha iyi bakarsın onun sana ihtiyacı var anneannesine değil sağlıkla büyüt evladını

Back
X