- 23 Ağustos 2020
- 4.501
- 8.449
- 108
- 34
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Harika bir yorum. Ancak en harika kismi "yoruldugunu anlamiyor cunku o isleri hic yapmadi empati yapamiyor" kismi. Gercekten cok dogru. Ev hanimi sabah kalkar mesai baslar; kahvalti, yemek, camasir, bulasik, temizlik, coluk cocuk vs. Ama esi merhametsizse, empatiden yoksunsa gelir o kadincagiza " hep evdesin sen napiyorsun ki" der. Bir isin ne kadar cileli oldugunu anlamak icin o isi bizzat yapmak lazim. Camasirlar hep temiz hep utulu, yemek hep hazir oluyor ama nasil oluyor. Gokten zembille birileri gelip yapmiyor bunlari. Ne is yapiyorsun diye cemkirdikleri esleri yapiyor.Adam niye nevresimleri seremiyormus? Iste klasik hikaye. Cocuklardan önce ideal gelin olma adina köle ol. Cocuk olmadigi için bir sekilde yürüyor o köle hayati fakat cocuktan sonra sekte vuruyor ve kadinin gözü daha yeni açiliyor.
Ona ragmen halen gidip nevresim serip, mutfagi toparladin ya. Esin degil, sen kendi degerini yok ediyorsun. O cocuklari beraber yaptiniz, o evde beraber yasiyorsunuz. Cocukta, evde ortak sorumluluktur. Ilk sen bu düsünceyi benimseyeceksin. Sen benimsemedikçe, esin hiç benimsemez.
Artik baya 1-2 hafta grev yap. Dükkan kapansin. Ne ev isi, ne yemek. En fazla cocuklar için saglikli seyler hazirla. Disardan alsin, ne yaparsa yapsin. Sende keyfine bak. Arada cocuklari 1-2 saatligina babaya birak ve bu saat aralarini yükselt, 4-5 saat ve tüm gün gibi.
Adami fazla rahata alistirdin ki, adam evde ne oldugunu fark etmiyor bile. Her seye ona normal geliyor. Senin hizmetçi olman ona normal geliyor. Yoruldugunu hesap bile edemiyor çünkü adam o isleri hiç yapmadi hayatinda. Empatisi sifir. Bunu degistirmen lazim.
Nevresimi neden kendi geçiremiyor elleri mi kırık?Arkadaşlar selam. Herkes gibi ben de eşimle zaman zaman tartışırım. Birbirimize kırıdığımız anlar da olur. Eğer ben kırdıysam genelde özür dileyen ya da çözen taraf oluyorum. Ama eşim sadece bekleyen ve hiç birşey yokmuş gibi davranan biri. Zaman zaman bu konularda çok sıkı tartıştığımız oluyor ve her seferinde bir daha öyle yapmayacağını ve çözmek için adım atacağını söylüyor. Ama yine aynı.
Dün tüm gün evde temizlik yaptım koştum. İkiz bebeklerim var. Bir dakika bile oturmadım. O da çamaşırları yıkayıp astı sadece. Artık iyice elden ayaktan düştüm gece olunca. Bebekler uyuduktan sonra çay yaptım bir bardak içmek için oturduğumda, yatağın nevresimlerini sermeyi unuttuğumu hatırlattı. Yatmak istiyorum ama hazırlar mısın dedi. Mutfakta da çocuklardan kalan kirli tabak çanak vardı. Ben de dedm ki, bugün gerçekten çok yoruldum aklımdan çıkmış. Ben de yatmak istiyorum, nevresimleri sereyim de sen de o arada mutfaktaki kirlileri makineye koyar mısın dedim. Bir anda çok enteresan bir tepki verdi.
Uzun uzun yazmayayım ama sabahtan beri oturuyorsun ben çok yoruldum minvalinde şeyler söyledi. Çok bozuldum çok kırıldım. Kırıldığımı da söledim 5 dakikalık bir iş için ne biçim konuşuyorsun tarzı. Kalktım yatağı hazırladım. Git yat dedim yatmadı salonda telefonla oynadı. Uyumamasına ayrı bozuldum kırılmamı umursamamasına ayrı. Neyse mutfağı da topladım ama yatağa gitmedim ben de. Bebeklerimin odasına gidip. Gidip gelip yatağa gelmeyecek misin filan çekti. Sonra zaten çocuklar uyandı vs derken sabaha kadar evde kovalamaca oynadık yani.
Sabah evden çıkarken yüzüne bile bakmadım. İşe geldim ne bir mesaj ne birşey. Öyle kaldı. Eminim akşam eve dönünce de aynı şekilde devam edecek. Tek istediğim öyle demek istemedim kırmak istememiştim filan demesi. Ama yapmıyor.
Gerçekten çok kırılıyorum artık bu hareketlerine. Zaten hala lohusayım, kafam bi' milyon uzun süre surat yapmak gergin ortamlar kaldırmıyor kafam. Ne yapmalıyım?
Cocuklariniz disindaki isleri onemsemeyin. Zaten iki cocuk Allah bagislasin buyuk sorumluluk istiyor. Ev islerini yorgunsaniz birakin. Cocuklarinizin size saglikli bir sekilde ihtiyaci var. Hic orali olmayin. Sizi umursamayani siz hic umursamayin derim. Konusmussunuz ve anlamamissa sizin yapabileceginiz tek secenek kendinizi ve yavrularinizi düşünmek olur.Arkadaşlar selam. Herkes gibi ben de eşimle zaman zaman tartışırım. Birbirimize kırıdığımız anlar da olur. Eğer ben kırdıysam genelde özür dileyen ya da çözen taraf oluyorum. Ama eşim sadece bekleyen ve hiç birşey yokmuş gibi davranan biri. Zaman zaman bu konularda çok sıkı tartıştığımız oluyor ve her seferinde bir daha öyle yapmayacağını ve çözmek için adım atacağını söylüyor. Ama yine aynı.
Dün tüm gün evde temizlik yaptım koştum. İkiz bebeklerim var. Bir dakika bile oturmadım. O da çamaşırları yıkayıp astı sadece. Artık iyice elden ayaktan düştüm gece olunca. Bebekler uyuduktan sonra çay yaptım bir bardak içmek için oturduğumda, yatağın nevresimlerini sermeyi unuttuğumu hatırlattı. Yatmak istiyorum ama hazırlar mısın dedi. Mutfakta da çocuklardan kalan kirli tabak çanak vardı. Ben de dedm ki, bugün gerçekten çok yoruldum aklımdan çıkmış. Ben de yatmak istiyorum, nevresimleri sereyim de sen de o arada mutfaktaki kirlileri makineye koyar mısın dedim. Bir anda çok enteresan bir tepki verdi.
Uzun uzun yazmayayım ama sabahtan beri oturuyorsun ben çok yoruldum minvalinde şeyler söyledi. Çok bozuldum çok kırıldım. Kırıldığımı da söledim 5 dakikalık bir iş için ne biçim konuşuyorsun tarzı. Kalktım yatağı hazırladım. Git yat dedim yatmadı salonda telefonla oynadı. Uyumamasına ayrı bozuldum kırılmamı umursamamasına ayrı. Neyse mutfağı da topladım ama yatağa gitmedim ben de. Bebeklerimin odasına gidip. Gidip gelip yatağa gelmeyecek misin filan çekti. Sonra zaten çocuklar uyandı vs derken sabaha kadar evde kovalamaca oynadık yani.
Sabah evden çıkarken yüzüne bile bakmadım. İşe geldim ne bir mesaj ne birşey. Öyle kaldı. Eminim akşam eve dönünce de aynı şekilde devam edecek. Tek istediğim öyle demek istemedim kırmak istememiştim filan demesi. Ama yapmıyor.
Gerçekten çok kırılıyorum artık bu hareketlerine. Zaten hala lohusayım, kafam bi' milyon uzun süre surat yapmak gergin ortamlar kaldırmıyor kafam. Ne yapmalıyım?