Çok kırıldım ya

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
Ailem eşime çok değer verir. Hem maddi hem manevi. Nişan düğün vs hep tek başına çabaladı. Babam da bu yüzden ona kıyamadı hep yardımcı oldu. Bütün kışlıklarımızı annem yaptı. Öyle ki markete sadece deterjan almak için gideriz. Sırf eşim çok yoruluyor çalışıyor diye ellerinden gelenin fazlasını yaparlar. ( çay şeker makarna tuz zeytinyağı bulgur mercimek pirinç tarhana salça reçel bal peynir ekmek memleketten alınır ve her gittiğimizde annem bize fazlasıyla koyar eve hep dolu dolu geliriz )

Bugun eşimle uzak bi yere gezmek için gittik. Yolda gelirken yol kenarında soğan patates vs satılıyordu( meşhurmuş gittiğimiz yerde )

Her neyse eşim küçük bir çuval ailesine bir çuvalda eve soğan aldı. Arabaya binince “ keşke annemlere de alsaydın “ dedim. İlerde alırız dedi ancak benim ister istemez suratım düşünce bastı geldi eve. Hiçbir şey demedim. Alındığımı anladı eve gelince “ neden suratın asık ben seni mutlu edemedim galiba “ dedi. İnan’ın mesele soğan değil ailem alıyo zaten ama onun düşüncesizliği ve ayırması çok zoruma gitti.

Ailem eşime çok değer verir. Hem maddi hem manevi. Nişan düğün vs hep tek başına çabaladı. Babam da bu yüzden ona kıyamadı hep yardımcı oldu. Bütün kışlıklarımızı annem yaptı. Öyle ki markete sadece deterjan almak için gideriz. Sırf eşim çok yoruluyor çalışıyor diye ellerinden gelenin fazlasını yaparlar. ( çay şeker makarna tuz zeytinyağı bulgur mercimek pirinç tarhana salça reçel bal peynir ekmek memleketten alınır ve her gittiğimizde annem bize fazlasıyla koyar eve hep dolu dolu geliriz )

Bugun eşimle uzak bi yere gezmek için gittik. Yolda gelirken yol kenarında soğan patates vs satılıyordu( meşhurmuş gittiğimiz yerde )

Her neyse eşim küçük bir çuval ailesine bir çuvalda eve soğan aldı. Arabaya binince “ keşke annemlere de alsaydın “ dedim. İlerde alırız dedi ancak benim ister istemez suratım düşünce bastı geldi eve. Hiçbir şey demedim. Alındığımı anladı eve gelince “ neden suratın asık ben seni mutlu edemedim galiba “ dedi. İnan’ın mesele soğan değil ailem alıyo zaten ama onun düşüncesizliği ve ayırması çok zoruma gitti.
Neden ailenizin söndürülmesine izin veriyorsunuz. Madem eşiniz fikirsiz, siz Fikredin. Erkek milleti ay onun ailesi bana bu iyiliği yapıyor, ben de yapayım demez. Ayrıca her konunuz aşırı detaylı alınmaları içeriyor. Artık biraz rahat mı olsanız

Neden ailenizin söndürülmesine izin veriyorsunuz. Madem eşiniz fikirsiz, siz Fikredin. Erkek milleti ay onun ailesi bana bu iyiliği yapıyor, ben de yapayım demez. Ayrıca her konunuz aşırı detaylı alınmaları içeriyor. Artık biraz rahat mı olsanız
Aile terapistine gidiyorum eskisi gibi değilim gayet rahatım ama ailesini düşünüyorsa Benim ailemi de düşünebilirdi. Onlar sömürülmüyo seve seve yardımcı oluyo ama sanırım eşim nankör

Buna mı yüzün asıldı gerçekten, o düşünemediyse sen hatırlat yani ben eşimin düşünemediklerine alınıp surat assam hayat geçmezdi. Çünkü ben ince fikirliyimdir eşimde birçok erkek gibi daha düz bakar olaylara. Hatırlatırım çoğu şeyi, bazen tekrarladığım olur. Kızma ama buradaki konularını okuyunca Allah eşine sabır versin diyorum.

Aile terapistine gidiyorum eskisi gibi değilim gayet rahatım ama ailesini düşünüyorsa Benim ailemi de düşünebilirdi. Onlar sömürülmüyo seve seve yardımcı oluyo ama sanırım eşim nankör
Nankör değil, alışmış. Ve bu ailenin severek yaptığı işleri, eşin vazife olarak görüyor bence artık.normal geliyor ona

Buna mı yüzün asıldı gerçekten, o düşünemediyse sen hatırlat yani ben eşimin düşünemediklerine alınıp surat assam hayat geçmezdi. Çünkü ben ince fikirliyimdir eşimde birçok erkek gibi daha düz bakar olaylara. Hatırlatırım çoğu şeyi, bazen tekrarladığım olur. Kızma ama buradaki konularını okuyunca Allah eşine sabır versin diyorum.
Arabadan o indi aldı döndü arabaya. Ben söyleyince ilerden de onlara alırız dedi ama almadı. Peki öyle düşünüyorsanız ne diyim..

sana abla tavsiyesi, ailen bukadar fedakarlığı bıraksın, sonunda mutlaka pişman olucaksınız...

Nerden başlasam bilemiyorum. Nişanlımın iyi bir işi geliri var. Birikimini yapmış bugüne kadar her şeyimi eksiksiz yaptı, olması gerekeni fazlasıyla yaptı. Ailesi bu süreçte hiç destek olmadı. Ki destek olmak Zorunda değiller, zaten aile bağı da yok. Babası vurdumduymaz. Ki tüm evlatlarına karşı. düğünüme 10 gün var.

Dün Çarşıya çıktık. İstemediğim halde saat vs aldı nişanlım. Düğünde takıcakmıs. Eve geldik annem açtı ağzını yumdu gözünü. Neymiş gelin diye kulağıma bir küpe almamışlar. Beni hiç gelin hesabına almamışlar.

Tartıştık. Ben zaten kapalı bir bayanım ve gerçekten takı vs sevmiyorum. “ alsa Bile ben aldırtmazdım, ne çıkarsa bizim kesemizden cıkıcak, ben ilerisini de düşünmek zorundayım , nişanlım tek basına debeleniyor, daha bir sürü eksik var, benim derdim küpe mi, biz evlenmek istediysek iki yetişkin karar verdik onlar yapmak zorunda değil “dedim.

Biz senin her şeyini yapıyoruz. Onun ailesi neden yapmıyor dedi. Bende onlar yapmıyorsa nişanlım yapıyor Benim kimseden beklentim yok. Bu yüzden de bu süreçte hiçbir şeye burnunu sokamadılar dedim. Bizde yapmak zorunda değiliz o zaman dedi. Baştan her şeyi ortak alalım diye kararlaştırmıştık. Daha yeni abimi sözlediler ve “ bizden bu kadar biz artık ona yapacağız “ dediler. Ortaklık bozuldu nişanlıma mahcup oldum. Ben çalışmıyorum gelirim yok. Annem bu konuda babamı epey doldurmuş. Babamda annem de bana düşman şimdi. Bu evden bir iğne dahi götürmek istemiyorum. Keşke bu kadar az biz zaman kala her seye güle oynaya geçseydi. Cok üzgünüm ...
Konuiarınızdan biri bu mesela. Başka da var ailenizden şikayetçi olduğunuz. Böylemi yardımcı oldu aileniz eşinize?

Artık yapmalarına engel olacağım bende o halde
Annene babana yazık. Benim kv melek gibidir. Bana bir sürü kışlık yapar mesela. Bende ona hediyeler alırım. Keşke yapmasa. Ben yine hediye alırım ama yaşlı başlı kadın yoruluyor. Üzülüyorum. Sizin anne babanız da yaşlıdır. Yazık o insanlara

Arabadan o indi aldı döndü arabaya. Ben söyleyince ilerden de onlara alırız dedi ama almadı. Peki öyle düşünüyorsanız ne diyim..
Konuda yazmışsın, ileride alırız deyince surat asmışsın hemen, öyle yapacağına ileride satılan yeri görünce hadi burdan alalım diyebilirsin. Bu adam senin eşin, her hareketinden bir anlam çıkarmak da doğru degil. Art niyetle mi almadı, yoksa düşünememiş midir en iyi sen bilirsin. Ama fazla alınganlık ediyorsun bence.

Back
X