Çok kırıldım ya

Ailem eşime çok değer verir. Hem maddi hem manevi. Nişan düğün vs hep tek başına çabaladı. Babam da bu yüzden ona kıyamadı hep yardımcı oldu. Bütün kışlıklarımızı annem yaptı. Öyle ki markete sadece deterjan almak için gideriz. Sırf eşim çok yoruluyor çalışıyor diye ellerinden gelenin fazlasını yaparlar. ( çay şeker makarna tuz zeytinyağı bulgur mercimek pirinç tarhana salça reçel bal peynir ekmek memleketten alınır ve her gittiğimizde annem bize fazlasıyla koyar eve hep dolu dolu geliriz )

Bugun eşimle uzak bi yere gezmek için gittik. Yolda gelirken yol kenarında soğan patates vs satılıyordu( meşhurmuş gittiğimiz yerde )

Her neyse eşim küçük bir çuval ailesine bir çuvalda eve soğan aldı. Arabaya binince “ keşke annemlere de alsaydın “ dedim. İlerde alırız dedi ancak benim ister istemez suratım düşünce bastı geldi eve. Hiçbir şey demedim. Alındığımı anladı eve gelince “ neden suratın asık ben seni mutlu edemedim galiba “ dedi. İnan’ın mesele soğan değil ailem alıyo zaten ama onun düşüncesizliği ve ayırması çok zoruma gitti.

Aileniz iyi niyetle fazla iyilik yapmış bu kadarına gerek yok. Fakirlik de olsa aileler pek karışmamalı.
Bu kadar takılmayın millet dayak yiyor, sayılıyor sövülüyor, soğan altın değerinde ama sallayın.
 
Evet haklı olabilirsin ama birde şöyle düşün ailen size yardımcı oluyor ama bunu onun için değil daha çok senin için kızları rahat etsin diye yapıyorlar. Eşin düşüncesizlik yapmış olabilir sende orada bende annemlere alıcam deyip alman gerekirdi yani böyle şeyleri çokta eşinden bekleme. Kimileri bizler gibi ince düşünceli olabilir kimileri ne yaparlırsa yapılsın ince düşünemezler sen ailenin yaptıkları şeyleri eşine değil daha çok senin için yapıldığını düşüerek hareket et eşinin açığını sen kapat. Böyle şeylerle de aranızı bozma hepimizin kusuru olabilir. Eşin de senin başka bir kusurunu kapatabilir
 
Maalasef esiniz ailenizin yaptiklarini artik onlarin vazifesi gibi görüyor incelik olarak degil cünkü alismis.
Bu durumda siz devreye girecek, ailenizin bu yaptiklarini biraz azaltmasini isteyeceksiniz.
Ayrica ben sizin yerinizde olsam sogan ve patatesi kendi ailem icinde alirdim, esine alalimmi demeden ondan beklemeden...cünkü belki gercekten düsünememistir ama düsünmesi lazimdi.
 
Kesinlikle haklısınız
Ben olsam laf sokardım
Ailen bizim bir şeyimizi eksik bırakmadığından elbette iyi yapmışsın sadece onlara almakla derdim yani!
 
Aile terapistine gidiyorum eskisi gibi değilim gayet rahatım ama ailesini düşünüyorsa Benim ailemi de düşünebilirdi. Onlar sömürülmüyo seve seve yardımcı oluyo ama sanırım eşim nankör

arkadaşım ailen yapıyor allah razı olsun ama eşin de ince fikirli değilse sen öğretirsin. madem almamış, düşünmemiş sen düşündürteceksin. bir iki daha unutur sonra hatırlamayı öğrenir. artık siz karı kocasınız onu düşündü bunu düşünmedi demek yerine ben annemlere de alınmasını istiyorum diyeceksin o da paşa paşa alacak bu kadar basit.
 
Back
X