canim muhim olan bakliyatinda serin yerde muhafaza edilmesidir..ya aldiginda kurtludur o pirincler ya da evin cok sicaktir. eger buzdolabinda yer varsa buzdolabina kaldirabilirsin. deepfreez bolumune bile olur. ben yaz mevsiminde gunluk ekmeklerimi bile buzdolabina koyarim, cunku cok cabuk kufleniyor yoksa.
burası yazın çok sıcak, ama geçen seneler böyle bişey yaşamamıştım, bende ekmekleri hep dolaba koyarım, pirincide koymayı deneyeyim, malesef kurtlanan poşeti atıyorum muhtemelen içten türüyo pis bişey değil ama insanın içi almıyo yinede, kaç paket attım bu sene
arkadaşlar marketten alıyorum daha paketini bile açmadan bi kaç gün sonra paketin dışından kurtlandığını görüyorum
hatta bazen markette rafta bile kurtlu, dışında görünüyo, normalde migros marka alırdım farklı marka alıyorum yine aynı
yazın çok sıcak bi yerde yaşıyorum
ama yinede ilk defa bu sene böyle oldu ya, kafayı yemek üzereyim yani,
bu mevsim kurtlanma mevsimi mi, sıcaktan mı
toplu alan biri de değilim taze olsun son üretim olsun diye hep bir kiloluk bir kiloluk alırım bittikçe
sebebi ne olabilir, çözümü nedir sizce
bencede insanin ici almaz dedigin gibibelkide bu sene daha sicak gitmistir havalar ondan olabilir mi??? :44:
buzdolabina koy canim kesin ise yarar...hatta deepfreezin varsa tum bakliyatlarini ona doldur. fasulye mercimek pirinc gibi. yerin yoksa birsey diyemem. tabii.
chess cim eğer aldıktan bir kaç gün sonra kurtlanıyorsa kesin saklama koşullarında bir sorun vardır ben poşetin altına bakarım lavramı diyorlar kurt olmadan önce kesin onlardan vardır dikkat et alırken birde buzdolabında sakla Bizimde burası çok sıcak malum ege bende bütün bakliyatlarımı dolapta muhafaza ederim yazın sürekli dışarıda bırakmam dolabın alt gözünü onlara ayırdım
Canım pakette olunca kurtlanıyor dediğin gibi. 1 kiloluk kavanozlara boşaltıyorum ben aldığım pirinci, mercimeği...
Buzdolabına koymuyorum ama bu şekilde kavanozda kurtlandığını görmedim.
Chess benim evimde de kışın çok sıcak olduğu için geçen kış yaşadım bu durumu.Cam kavanoza boşalttıktan sonra tekrarlamadı.
Aldığımda hemen cam kavanoza boşaltıyorum.
arkadaslarinda dedigi gibi cam kavonoza koyup birazda tuz atinca hic bisey olmaz bende nem orani yuksek yerdeyim boyle deneyin isterseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?