Çok Kıskancım :(

roesia

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
77
3
16
Diğer
Kızlar ben 22 yaşındayım ve aşırı kıskancım bu belki bir çoğunuza göre dert bile değil ama gerçekten hayatımı çok etkiliyor. Erkek arkadaşımla bu huyum yüzünden sürekli problem yaşıyoruz ama elimde değil. Artık o kadar takıntılı bir hal almaya başladı ki erkek arkadaşımın eski kız arkadaşlarına falan sürekli facebookta bakar oldum ve bu yüzden hesabımı kapattım. Sadece erkek arkadaşımla yetinsem iyi, babamın bile yakınına bir kadın oturduğunda biraz samimi olduğunda bile kıskançlık krizlerine giriyorum annemin bile rahat olduğu konularda babama karışıyorum. Bu huyum çocukluğumdan beri var aslında ama bana zarar vermeye başladığını farkediyorum çünkü bu gün boyunca kafamı meşgul ediyor ve sürekli düşünüyorum. Kendime güvensizliğimden mi kaynaklanıyor diye çok düşündüm ama çirkin bir kız değilim özgüvenimde yerinde ama neden böyleyim bilmiyorum. Sizden önerilerinizi bekliyorum nasıl aşabilirim bunu :(

Evet son zamanlarda gerçekten rahatsızlık boyutunda ama tedavi görmeden önce kendim belki halledebilirim diye düşünüyorum umarım düşündüğüm gibide olur. çünkü etrafımdakileri kaybedicem sonunda

bende senle aynı durumdayım cnm babamı bile başka bayanlardan annemin kıskanmadığı durumlarda kıskanıyorum neden acaba yaaa bu bir hastalık mı ki

bende senle aynı durumdayım cnm babamı bile başka bayanlardan annemin kıskanmadığı durumlarda kıskanıyorum neden acaba yaaa bu bir hastalık mı ki

hastalık olmasa bile takıntı olduğunu düşünüyorum :( sürekli bir takip etme durumum var ne yapıyor nerede kiminle. karşındakine olan güvensizliklede ilgisi yok bunun. tamamen bizim takıntımız :(

hastalık olmasa bile takıntı olduğunu düşünüyorum :( sürekli bir takip etme durumum var ne yapıyor nerede kiminle. karşındakine olan güvensizliklede ilgisi yok bunun. tamamen bizim takıntımız :(

seni meşgul edecek bişeyler bul canm o dönemlerde hafifliyor

Tedavi olun ...daha dun doktorum programinda dinledim eger gercektende kiskanclik yaratacak bir durum yokken bunlari yasiyorsaniz bu sizin hayatinizi etkileyecek bir sorun ...kisisine gorede cok basit bir sekilde tedavisi olabilecek bir sorun diyordu doktor.Kurtulmak bu kadar basitse neden kendinizi uzuyorsunuzki...kiskanclik dogal bir duygu ama bu sekilde olani en cok size zarari verir...babaniz sizi idare eder ama yarin esiniz hele erkek arkadasiniz cokta katlanmaz..ayrica yarin bir gun gerecekten kiskanilacak bir seyler yasasanizda suc sizin kiskancliginiza kalir...Lutfen Psikiyatriste gitmekten cekinmeyin...keske herkes gitse sorunlarini cokmek icin ugrassa ...ilitisimleri duzgun bir toplum olursak ona gorede cocuklar yetistiririz ..

Kızlar gerçekten bir uzmana görünün çok rahatlarsınız altında yatan sebepleri ortaya çıkarır ve size çok yardımı dokunur.Sizde hayatınızın en güzel dönemlerini böyle geçirmekten kurtulursunuz. Sürekli beyni meşgul eden bir şey sonuçta sizi çok yorar bu durum.

Kıskançlığında bir dozu olmalı

Ama bu kadarı bence bünyenize çok çok fazla

Bu düşünceler sizi bir süre sonra yıpratır

Karşınızda ki insan tarafından da yanlış anlaşılırsınız

Tedavi olmakta fayda var

Özgüven eksikliği...yetersizlik düşüncesi..baskıcı sorgulaycı karakter...
Nedenlerden sadece birkaçı.
Çözüm:uygun bi psikiyatr

Bence çok boş kalıyorsun kendini oyalayacak meşgul olucağın şeyler yap ve tabiki psikolojik destek almanı şiddetle öneririm yoksa çekilmez hale gelirsin ..bukadar çok olması normal gelmedi bana bunu atlatman dileğiyle;)

bende aşırı kıskancım ama sen daha betersin:)
ben ailemden yada arkadaşlarımdan kimseyi kıskanmıyorum sadece sevgilimi
ne kadar yıprandığımı ben biliyorum:(

Aynen anlattığın gibiyim bende babamı kıskanma sevgilimi falan hastasın sen diyo kendisi psikolog seninki paylaşamamak diyoo bilmiyorum bi tedavisi varmı hayat bize zorr :((

Bir psikiyatriste gidin. Anlatın derdinizi. Zaten o size tedavilik bir durumunuzun olup olmadığını söyleyecektir. Tek seferlik bile olsa bir uzmanla görüşün. Yaptığınız şeyin farkındaysanız ve çözüm yolu bulamayıp kendinizi engeleyemiyorsanız bu hastalık belirtisidir.

canım bu kıskanclık hayatınızda genel olarak mı var ?

yoksa sadece sevgılınıze ve erkeklere karsı mı var ?

babanızın yanına bırı oturdugunda bıle annenızın verecegı

tepkıyı sız verdıgınıze gore ,erkeklere karsı bı guvensızlık problemınız

olabılır dıye dusunuyorum .daha once kı ılıskılerınızde aldatılma gıbı

bırsey yasadınız mı ?

Son düzenleme:
canım bu kıskanclık hayatınızda genel olarak mı var ?

yoksa sadece sevgılınıze ve erkeklere karsı mı var ?

babanızın yanına bırı oturdugunda bıle annenızın verecegı

tepkıyı sız verdıgınıze gore ,erkeklere karsı bı guvensızlık problemınız

olabılır dıye dusunuyorum .daha once kı ılıskılerınızde aldatılma gıbı

bırsey yasadınız mı ?

sadece sevgilime ve babama karşı var. evet daha önceki erkek arkadaşımda aldatılma gibi bir olay yaşadım ama bu kıskançlığıma rağmen çok kolay atlatmıştım asla geri dönmedim ve bu kadar rahat atlatmama ben dahi şaşırmıştım. Fakat benim durumum bu olaydan sonra değil ben ilkokuldayken bile babamın yanına birisi geldiğinde ağlayarak kaldırdığımı bilirim tuhaf bir paylaşamama sorunum var :( en yakın zamanda bir uzmanla görüşücem çünkü özellikle son zamanlarda erkek arkadaşımı bu konuda çok sıktığımı farkındayım ve bu banada zarar veriyor. sürekli tetikteyim ya beni aldatıyorsa diye. inşallah aşıcam zamanla...

valla ben de çok kıskancım, hiçç gelemem öyle arkadaş eş dost falan, adamın gözünü oyarım.

Özgüven eksikliği...yetersizlik düşüncesi..baskıcı sorgulaycı karakter...
Nedenlerden sadece birkaçı.
Çözüm:uygun bi psikiyatr

Ya da kişisel gelişim teknikleri...
Her yere yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim...EFT tekniği bu tür duyguları nötrlemekte çok ama çok başarılı bir yöntemdir...
Bir kaç dakikayı almıyor uygulamak...

Ya da kişisel gelişim teknikleri...
Her yere yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim...EFT tekniği bu tür duyguları nötrlemekte çok ama çok başarılı bir yöntemdir...
Bir kaç dakikayı almıyor uygulamak...

EFT tekniğini ilk defa duyuyorum araştırıcam teşekkür ederim

Back
X