cok korktum

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Kizlar bebegimi emziriyordum. Birden hik hik diye sesler cikarmaya basladi. Memeyide hala emmeye calisiyor. Birakmiyor agzindan aldim hemen diktim sirtina vurdum hala ayni sesler. Boyle nefes alamiyormus gibi. bir kac saniye vurunca oksurdu sonra duzeldi. Ay boguluyordu resmen cok korktum ne kotu bi durum, Boyle olunca siz ne yapiyorsunuz? Yanlis mi tutuyorum acaba anlamadimki?

canım benim kızımdada oluyor genzine süt sıçrıyor sanırım.hemen dikleştirip iki kaşının ortasına hafifce ovarak bastırıyorum açılıyor.böyle durumlarda telaş yapmamak lazım ilk başlarda elim ayagım dolanıyordu şimdi biraz alıştım.

benim yeğenim var 2aylık
1aylıkkken aynı o da böyle olmuştu yengem hemen dik pozisyona getirip sırtına vurdu çok hafif düzeldi sonra ben çok heyecan yapmıştım

kızlar bende bir prematüre annesiyim.çok şükür oğlum bugün 5 yasında.ama minik bir bebek büyütmüş biri olarak şunu söleyebilirim.mutlaka bir yastık desteği ile emzirin.zira ortak kulak iltabı olurmuş yatarak emen bebekler.

anne aday adayı olarak aklımın köşesinde olucak bu bilgiler tşkler :ecrin_bebek:

kizlar cevaplar icin tesekkurler. Bende yeni basladim yastik kullnmaya , kolumda hal kalmayinca. umarim gec degildir?

kızlar boğulma gibi bişeyden şüphelendiğiniz durumlarda hemen yan veya baş aşağı çevirin çocuğu.dik tutarak boğazını tıkayan şeyin dahada derine inmesine sebep oluyorsunuz...
ayrıca tamamen yatar değil hafif oturur pozisyonda emzirmeyi deneyin.daha rahat olduğunu göreceksiniz.(hem bebek hem sizin için)

böyle durumlarda hemen bebeği yan çevirmek lazım geliyor sizlerin de dediği gibi
ve iki kaşının ortasından alnına doğru orta şiddette parmağınızı bastırmak gerekiyor
ben oğlumu her emzirişimde yaşıyorum bu durumu
sütün geliş hızıyla bebeğin memeyi soğurmasıyla alakalı bi durum
en önemlisi panik yapmamak
bir de nefes alışlarını mutlaka takip etmek gerekiyor
ben o kadar alıştım ki tıkanacağını daha öksürmeden anlıyorum ve hemen çekiyorum memeden
nefes alışlarına çok dikkat...
ben ilk günden beri yastık kullanıyorum yastıksız emziremiyorum zaten. bebekleriniz hafif eğimli vaziyette olursa bu durumla karşılaşmanız azalır. bunu hemşire söylemişti bana. ama ben de pek işe yaramıyor çünkü oğlum çok hızlı emdiği için sürekli genzine kaçırıyor sütü.
güle güle büyütün bebeklerinizi

evet canım .benimde iki tane evladım var ..bende öyle durumlarda yan çeviriyodum..yastıklada destekliyodum emzirirken ..tavsiye ederim canım...

Bizdede olurdu ne çok korkardım ben tam başaşşağı olmasada aşağıya eğiyorum hala bazen çok lokma aldımı oluyor başını aşağıya eğip sırtını ovalıyorum.En olmazsa boğazını uyarmak lazımmış tabi parmak sokmadanmış.

Bizimkinde de çok oluyorr ama iki kaşın ortasına baş parmağını yerleştirip yukarıya doğru çekmek kesinlikle işe yarıyor,anında nefes almaya başlıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…