- Konu Sahibi tornado111
-
Yasam enerjimi kaybediyorum kizlar kimsem yok derdimi anlatacak bana guc verecek evliyim ve 30 yasindayim daha 3 yasinda oglum var galiba siskoyum veremiyorum kilolarimi dogumdan sonra yapistilar uzerime tek basima ne eve yetisebliyorum ne ise nede oglumla yeterince ilgilenebliyorum hayatimdaki hersey yarim yamalak buda bana stress yapiyor korkuyorum hastalik sahibi olacagim diye isten ve evden kendime zaman kalmiyor oyle yoruluyrm ki kendime bakmiyorum kiloluyum galiba esim beni guzel bulmuyor artik 6 aydir birlikte olmuyruz garip degilmi sorun ne ben ne yanlis yapiyorum utangac oldugum icin ne esimle bu konulari konusabiliyorum nede ona yaklasabiliyorum cinsel hayatimiz evledigimizden beri hep ayni ve monoton hic degisiklik yok tabi eskiden cok sıkti simdilerde 6 ayda bir bile degil cok korkuyorum sinirimi etraftan cikariyorum canim hicbirsey istemiyo oglum konusamiyor dogru duzgun garip halleri var hepsini tatim kafaya cok kotuyum anlayacaginiz hic bir sey tam degil hayqtimda ne olur yardim edin konusun birsey deyin yardim edin kurtarin beni bu halden yoksa sinir hastasi olacagim
merhaba canım senden belkide yaş yaş küçük olabilirim ikinci çocuğum olacak şimdi ama hayat bana çokk seyler öğretti şimdi ilk bebeğimi doğuduğumda bende kiloluydum ve kendimi senin gibi çaresiz hissediyordum ama şimdi gayet sağlıklı ve pskolojik açıdan çok ıyıyımm hemen konuya geçiyorum ders 1 hemen en yakın bir hastanenin hem pskıyatrı hemde dıyetısyen bolumunden randevu alıyorsun hemen gidiyorsun pskıyatrı doktoruna sınırlı olduğunu kedndını çaresiz hissettiğini hiç birseye yetemiyormuş gibi hissettiğini eşininde üstelik sana eskısı gıbı davranmadığını anlatıyorsun ders 2 dıyetısyene gıdıyorsun fazla kılolarından olan sıkayetını anlatıyorsun test istiyecektir senden onları yaptırıp diyet listeni alıyorsun ve hemen başlıyorsun vazgeçmek bugun yarın başlarım demek yok bi defa oyle dersen başlayamazsın başarılı olamazsın doktordan sonrakı işler ders 3 bır mağazaya gidip bir kaç parça kendini iyi hissettirecek kıyafet alıyorsun pahalı veya şık olması sart değil sadece kendini iyi hissedeceğin değişik hissedeceğin bir kaç kıyafet sadece ders 3 oradan çıkıp bi kuaföre gidiyorsun sacına başına bıraz düzen getiriyorsun kesim boya fön kendini güçlü ve bakımlı hissedeceksin böylece yapamam deme yaparsın ders 4 eve gidip eşinin sevdiği bi kaç yemek yapıyorsun evine çeki düzen veriyorsun oğlunu erkenden yatırıyorsun ders 4 yatak odana yeni şekil veriyorsun değişik yatak ortusu falan yeni alman sart değil sadece her zamankinden farklı bir örtü sende özel günler için aldığın geceliğini giyiyorsun ve yarım şişe parfümü kendine boca ediyorsun eşinden hiç birsey beklemiyormuş gibi yatağa yatıyorsun veee zaten eşin dayanamayıp olaya giriyor ders 5 hemen hemen her mahallede olan sosyal tesislere gidip spora yazılıyorsun zaten ucretsızz spor senı dınc güçlü ve aktıff ve kilolardan kurtaracak ders 6 sürekli eve tıkılıp bunalım geçirmiyorsun ev işleriyle erken uyanıp işlerini bitirip birsey almasan bile bi avm ye gidiyorsun vitrin falan bakıp kafanı dağıtıyorsun yada bi arkadaşına ne bilim bi yerde arkadaşlarınla buluşup kahve falan içiyorsun bu da seni rahatlatıyor kendini iyi hisettiriyor ve sosyal bi hayatın olmuş oluyor inanki bunları yaptıktan sonra çok rahatlıycaksınn kendini mutlu hissedeceksin umutsuz ev kadını modundan cıkacaksınn benim pskıyatride ne işim var ben delimiyim deme sakın ben bı kac defa gittim ve çokk faydasını gördüm benden bu kadar aklına birsey takılırsa sor buralardayım ben uyguladım çok mutluyum şimdi sıra sen ve senin gibi hissedenlerde hadi bakalım kolay gelsinnn aaa çenem düşmüş yinee
merhaba canım senden belkide yaş yaş küçük olabilirim ikinci çocuğum olacak şimdi ama hayat bana çokk seyler öğretti şimdi ilk bebeğimi doğuduğumda bende kiloluydum ve kendimi senin gibi çaresiz hissediyordum ama şimdi gayet sağlıklı ve pskolojik açıdan çok ıyıyımm hemen konuya geçiyorum ders 1 hemen en yakın bir hastanenin hem pskıyatrı hemde dıyetısyen bolumunden randevu alıyorsun hemen gidiyorsun pskıyatrı doktoruna sınırlı olduğunu kedndını çaresiz hissettiğini hiç birseye yetemiyormuş gibi hissettiğini eşininde üstelik sana eskısı gıbı davranmadığını anlatıyorsun ders 2 dıyetısyene gıdıyorsun fazla kılolarından olan sıkayetını anlatıyorsun test istiyecektir senden onları yaptırıp diyet listeni alıyorsun ve hemen başlıyorsun vazgeçmek bugun yarın başlarım demek yok bi defa oyle dersen başlayamazsın başarılı olamazsın doktordan sonrakı işler ders 3 bır mağazaya gidip bir kaç parça kendini iyi hissettirecek kıyafet alıyorsun pahalı veya şık olması sart değil sadece kendini iyi hissedeceğin değişik hissedeceğin bir kaç kıyafet sadece ders 3 oradan çıkıp bi kuaföre gidiyorsun sacına başına bıraz düzen getiriyorsun kesim boya fön kendini güçlü ve bakımlı hissedeceksin böylece yapamam deme yaparsın ders 4 eve gidip eşinin sevdiği bi kaç yemek yapıyorsun evine çeki düzen veriyorsun oğlunu erkenden yatırıyorsun ders 4 yatak odana yeni şekil veriyorsun değişik yatak ortusu falan yeni alman sart değil sadece her zamankinden farklı bir örtü sende özel günler için aldığın geceliğini giyiyorsun ve yarım şişe parfümü kendine boca ediyorsun eşinden hiç birsey beklemiyormuş gibi yatağa yatıyorsun veee zaten eşin dayanamayıp olaya giriyor ders 5 hemen hemen her mahallede olan sosyal tesislere gidip spora yazılıyorsun zaten ucretsızz spor senı dınc güçlü ve aktıff ve kilolardan kurtaracak ders 6 sürekli eve tıkılıp bunalım geçirmiyorsun ev işleriyle erken uyanıp işlerini bitirip birsey almasan bile bi avm ye gidiyorsun vitrin falan
bakıp kafanı dağıtıyorsun yada bi arkadaşına ne bilim bi yerde arkadaşlarınla buluşup kahve falan içiyorsun bu da seni rahatlatıyor kendini iyi hisettiriyor ve sosyal bi hayatın olmuş oluyor inanki bunları yaptıktan sonra çok rahatlıycaksınn kendini mutlu hissedeceksin umutsuz ev kadını modundan cıkacaksınn benim pskıyatride ne işim var ben delimiyim deme sakın ben bı kac defa gittim ve çokk faydasını gördüm benden bu kadar aklına birsey takılırsa sor buralardayım ben uyguladım çok mutluyum şimdi sıra sen ve senin gibi hissedenlerde hadi bakalım kolay gelsinnn aaa çenem düşmüş yinee
lale bize diyecek bir şey bırakmamış :)
lalecim bu arada 1990 doğumlu musun?
evet aralıkta 23 yasına gırıcem 2 bebişime hamileyimm 19 yasında evlendim ve o zamandan bu zamana hayat bana cokk seyler öğretti bende öğrendiklerimi burda sizinle paylaşıyorum elimden geldigincee
Yasam enerjimi kaybediyorum kizlar kimsem yok derdimi anlatacak bana guc verecek evliyim ve 30 yasindayim daha 3 yasinda oglum var galiba siskoyum veremiyorum kilolarimi dogumdan sonra yapistilar uzerime tek basima ne eve yetisebliyorum ne ise nede oglumla yeterince ilgilenebliyorum hayatimdaki hersey yarim yamalak buda bana stress yapiyor korkuyorum hastalik sahibi olacagim diye isten ve evden kendime zaman kalmiyor oyle yoruluyrm ki kendime bakmiyorum kiloluyum galiba esim beni guzel bulmuyor artik 6 aydir birlikte olmuyruz garip degilmi sorun ne ben ne yanlis yapiyorum utangac oldugum icin ne esimle bu konulari konusabiliyorum nede ona yaklasabiliyorum cinsel hayatimiz evledigimizden beri hep ayni ve monoton hic degisiklik yok tabi eskiden cok sıkti simdilerde 6 ayda bir bile degil cok korkuyorum sinirimi etraftan cikariyorum canim hicbirsey istemiyo oglum konusamiyor dogru duzgun garip halleri var hepsini tatim kafaya cok kotuyum anlayacaginiz hic bir sey tam degil hayqtimda ne olur yardim edin konusun birsey deyin yardim edin kurtarin beni bu halden yoksa sinir hastasi olacagim
Aa yaşıtmışız hatta ben ay olarak bir ay büyüğüm ama evlilik için daha çok zamanım var galiba
Konuya dönersek Lale'nin söyledikleri çok mantıklı. Bence kadınlar anne olduktan sonra boyut değiştiriyolar veya eşi ya da kendilerini ihmal ediyolar (çoğunluk diyelim)
Mesela bekarken sanki daha çok özeniliyo kilo, kıyafet, saç, bakım ama aynı eve girince bi'gevşeme oluyo çevremde gördüğüm kadarıyla. Aslında dert ettiğin şeyler o kadar basit şeyler ki canını bu denli üzdüğüne değmez emin ol.
Kuzucuğun erkekmiş erkek bebeklerin çoğu 3 yaşına kadar yarım yamalak konuşur ki kızlara göre daha geç başlarlar konuşmaya. Tabii yine de rutin kontroller halinde bu soruyu kafandan silmelisin.
Diğer konu kilo problemini azıcık dikkat ederek çözebilirsin. Mesela benim annem de toplu ama çok hareketlidir mantık olarak vermesi gerek ama aynı hızla da bol bol yediği için malesef sabit kalıyo. Öğünlerini azaltıp, ekmek sayısını düşürüp, yürüyüş ya da eğlenceli olarak oryantel yaparak kilo verebilirsin.
Son olarak eşinle bu 6 aylık süreçte bu konuyu hiç gündeme getirmediniz mi acaba? Siz evlisiniz artık bence bu cinsel konuları konuşmaktan çekinmemelisiniz
merhaba mıssblue belkı evli olmaya bilirsin ama evli kadınlar için gözlemlediklerinde haklısın bizler evlenince o eskisi gibi kendine bakımlar kılık kıyafetler sac baş düzeni hepsi bitiyor sankı istediğimizi almışız gibi ama hayır asıl hayat bundan sonra başlıyor akşam eşin eve gelmeden biraz uste basa sacına falan çeki düzen vermek bize zor geliyor nasıl olsa evlenmişiz tapusu bizdeymiş hepsi yanlış ben ilk başlarda oyleydım ama baktım eşim hep başkalarının hayatını konuşuyor kızım sana soyluyorum gelinim sen anla der gibi işte arkadaşlarının eşlerinin nasıl bakımlı olduğunu bi kaç çocuğa rağmen nasıl her seye yetiştiğini falan soyluyor silkelendim ve kendime geldim şimdi gayet iyiyim eşim gelmeden o gun temizlik yapmamışsam bile hemen ortalığa çeki düzen veririm sacımı başımı düzeltirim üzerime güzel birseyler giyerim ona iyi gözükürüm çünkü çok insanlar gördüm sırf bakımsızlığı temiz olmaması düzensizliği için boşanan kadınları birde tuttturmuşuz çaresizlikten diyorum ben bu lafa artık beni beğenen böyle beğensin ben kimse için değişemem sadece çaresizlikten söylenen birsey bu neyse bence sen evlenmek için geç kalmamışsın ben erken davranmışım ehh işte aşk böle birsey olsa gerekk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?