Cok korkuyorum ve ne yapacagımı bilemiyorum lütfen yardim edin :((

loveyourselff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
971
261
33
29
Arkadaslar 20 yasindayim,bu sene cok zor bir sene gecirdim okul sorunlarim vardi anneannem kötü bir hastalık gecirdi onun ameliyatı hastane falan derken ben de cok yıprandim.Zaten ben de olan bir kaygı sorunu vardi o daha da artti.En ufacik bir belirtimde doktorlara gidip bir sürü tahlil yaptirdim ve bir sey cikmadi ama bu sefer durum farkli.İlk boyun agrisiyla basladi sonra basa yayıldı.Sonra yüzümde uyuşma gibi bir his olustu daha cok orda bir sey varmıs gibi ve geziyormus gibi.Simdi de o taraftaki bacagımda oluyor o his.Ve yürürken arada farkettim ki bükülüyor dizim sonra ben düzeltiyorum su an da o dizimde sertlik hissediyorum.En basta sırf bas agrim oldugu zamanlarda doktora gitmistim doktor stres bas agrisi ve migren olabilir demisti ve emar istemisti ama emara giremiyorum diye yaptiramadim.Simdi bas agrim gecti neredeyse nadiren oluyor.Ama ben ms miyim veya tümör mü var diye icim icimi yiyor.Doktora gittigimde bana kötü bir sonuc söyleyecek diye sürekli agliyorum ve cok korkuyorum sürekli erteliyorum.Cok kötüyüm :(

doktora gitmelisin kendini düşün lütfen. burada kimse rahatsızlığının nedenini bilemez. geçmiş olsun.

Kotu bir sonuç cikar diye doktora gitmemen çok yanlis, tabiki git doktara tum tetkiklerini yaptir. Ama yasadiklarin psikolojik de olabilir, kaygili biriyim diyosun panik atak baslangici olabilir yasadiklarin. Ilerletmeden bir doktora gorun

Kotu bir sonuç cikar diye doktora gitmemen çok yanlis, tabiki git doktara tum tetkiklerini yaptir. Ama yasadiklarin psikolojik de olabilir, kaygili biriyim diyosun panik atak baslangici olabilir yasadiklarin. Ilerletmeden bir doktora gorun
Dogrusu o biliyorum ama psikolojim cok zayıf doktor kötü bir sey derse kaldiramam daha kötü olurum :(

Oyle tabi ki ama doktor kötü bir şey derse psikolojim kaldırmaz diye düşünüyorum sanki oldugumdan daha kötü olurum :KK43:
yapıcak birşey yok ama olumlu düşün kötü şeylere şartlama kendini. seninki psikolojikte olabilir, panik atak vs.. ihmal etme en kısa sürede doktordan randevunu al cnm.

Arkadaslar 20 yasindayim,bu sene cok zor bir sene gecirdim okul sorunlarim vardi anneannem kötü bir hastalık gecirdi onun ameliyatı hastane falan derken ben de cok yıprandim.Zaten ben de olan bir kaygı sorunu vardi o daha da artti.En ufacik bir belirtimde doktorlara gidip bir sürü tahlil yaptirdim ve bir sey cikmadi ama bu sefer durum farkli.İlk boyun agrisiyla basladi sonra basa yayıldı.Sonra yüzümde uyuşma gibi bir his olustu daha cok orda bir sey varmıs gibi ve geziyormus gibi.Simdi de o taraftaki bacagımda oluyor o his.Ve yürürken arada farkettim ki bükülüyor dizim sonra ben düzeltiyorum su an da o dizimde sertlik hissediyorum.En basta sırf bas agrim oldugu zamanlarda doktora gitmistim doktor stres bas agrisi ve migren olabilir demisti ve emar istemisti ama emara giremiyorum diye yaptiramadim.Simdi bas agrim gecti neredeyse nadiren oluyor.Ama ben ms miyim veya tümör mü var diye icim icimi yiyor.Doktora gittigimde bana kötü bir sonuc söyleyecek diye sürekli agliyorum ve cok korkuyorum sürekli erteliyorum.Cok kötüyüm :KK43:

Muhtemelen turp gibisin, hepsi psikolojik. Ama yine de tedbir için bir nörolog görsün seni. Sonrasında psikoloğa gitmelisin.

Dogrusu o biliyorum ama psikolojim cok zayıf doktor kötü bir sey derse kaldiramam daha kötü olurum :KK43:
Cnm dusmez kalkmaz bir Allah
Ne hastaliklar var imtihan dunyasindayiz Allahin verdigi herseye bogun egmeliyiz rabbim beterinden korusun hic korkma sen dr gitmezsen o hastalik yok olmayacakki hastalikvar. Mi yok mu bilip cozum bulman lazim tedavi ol yasin daha 20 simdiden pes etme onunde guzel gunler var tip oyle ilerdeki iyilesmeyen hastalik kalmadi sukurki yeterki erken teshis konsun
Senin rahatsizliginin kaygidan kaynaklandigini dusunuyorum yani psikolojik beynini temizle pozitif ol mutluyum de herseyin ustesinden gelecek gucum var de Allahin izni ile ve dua et
Hersey kafanda bitiyor iyiye konumlandirirsan kazanan ve mutlu olan hep sen olacaksin Allah yardimcin olsnn

Yani bunun öğrenmenin tek yolu doktora gitmen. Böylesine önemli bi şüphe için doktor işini erteleyemezsin sonuçta kahve falı kapatıp burda bize yorumlatamayacağına göre git ve tıbbi olarak kontrolden geç

Bak kardeşim eğer hiç bir şeyin yok ise ; ve sen bu kaygılarla kendini bu kadar üzersen sağlıklı iken hasta olursun.

Şuan ne düşünüyorsun ? Ms miyim , tümor mü var ??? Eeee ... ağlayıp duruyorsun . Mutsuzsun.

Gittiğinde ise % 50 ihtimal var. Ya bi hastalığın yok . Ya var ve artık biliyorsun ve tedavi olabilirsin .

Bu arada muhtemelen kendi teşhisini koymak için internette çok araştırmışsın . Aman diyeyim , nette ki yorumlar sağlam adamı hasta eder .

Bir an önce nöroloji randevusu al .

yapıcak birşey yok ama olumlu düşün kötü şeylere şartlama kendini. seninki psikolojikte olabilir, panik atak vs.. ihmal etme en kısa sürede doktordan randevunu al cnm.
İnsallah oyledir bacagım oyle olunca cok korktum bu sefer ki psikolojik degil gibi geliyor :( cok korkuyorum psikolojim cok zayıf :(

Muhtemelen turp gibisin, hepsi psikolojik. Ama yine de tedbir için bir nörolog görsün seni. Sonrasında psikoloğa gitmelisin.
İlk onları yazinca insanın aklına psikolojik geliyor ama bu sefer psikolojik gibi hissetmiyorum :( o kadar cok sey oluyor ki ya ms veya baska birseyse benim psikolojim kaldırmaz o kadar kötü olurum ki :(

Cnm dusmez kalkmaz bir Allah
Ne hastaliklar var imtihan dunyasindayiz Allahin verdigi herseye bogun egmeliyiz rabbim beterinden korusun hic korkma sen dr gitmezsen o hastalik yok olmayacakki hastalikvar. Mi yok mu bilip cozum bulman lazim tedavi ol yasin daha 20 simdiden pes etme onunde guzel gunler var tip oyle ilerdeki iyilesmeyen hastalik kalmadi sukurki yeterki erken teshis konsun
Senin rahatsizliginin kaygidan kaynaklandigini dusunuyorum yani psikolojik beynini temizle pozitif ol mutluyum de herseyin ustesinden gelecek gucum var de Allahin izni ile ve dua et
Hersey kafanda bitiyor iyiye konumlandirirsan kazanan ve mutlu olan hep sen olacaksin Allah yardimcin olsnn
Pozitif olmaya calisiyorum ama ne yaparsam yapayim supheden kurtulamiyorum :( bundan önce her korktugum seyde hemen doktora gittim bisey cikmadi rahatladim ama bu cok farkli tedavisi olmayan hastalık kelimesi beni cok korkutuyor kendimde cesaret toplayamiyorum bisey ciksa bile cok ciddi bir sey olmasın istiyorum :(

Yani bunun öğrenmenin tek yolu doktora gitmen. Böylesine önemli bi şüphe için doktor işini erteleyemezsin sonuçta kahve falı kapatıp burda bize yorumlatamayacağına göre git ve tıbbi olarak kontrolden geç
Gidicem tabi ki eninde sonunda ama aklima hep kötü seyler geliyor kendimde cesaret bulamiyorum :( sadece giderken daha pozitif olmak icin nasıl yapabilirim diye sordum

İlk onları yazinca insanın aklına psikolojik geliyor ama bu sefer psikolojik gibi hissetmiyorum :KK43: o kadar cok sey oluyor ki ya ms veya baska birseyse benim psikolojim kaldırmaz o kadar kötü olurum ki :KK43:

Yok yavrum, psikolojik sıkıntılar çok gerçekçi bir şekilde ortaya çıkabilir. Çok yakınımda felç olduğunu düşünen ayağa kalkınca düşen bir abi var. Aylarca araştırıldı, hiç bişeyi yok ama hala ara sıra felç geçirdiğini düşünüyor adam. Bişeyin yoktur ama yine de görün. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez. Eğer hastaysa onu atlatacak gücün de olur merak etme. Bu ne kendini bırakıyorsun hemen.

Bak kardeşim eğer hiç bir şeyin yok ise ; ve sen bu kaygılarla kendini bu kadar üzersen sağlıklı iken hasta olursun.

Şuan ne düşünüyorsun ? Ms miyim , tümor mü var ??? Eeee ... ağlayıp duruyorsun . Mutsuzsun.

Gittiğinde ise % 50 ihtimal var. Ya bi hastalığın yok . Ya var ve artık biliyorsun ve tedavi olabilirsin .

Bu arada muhtemelen kendi teşhisini koymak için internette çok araştırmışsın . Aman diyeyim , nette ki yorumlar sağlam adamı hasta eder .

Bir an önce nöroloji randevusu al .
Sali günü gidicem kesin.Biliyorum herkeste birseyler oluyor ama benim bir de ekstra hastalık korkum vardi ondan normalden daha kötü oluyorum.Evet cok arastirdim ve daha beter oldum.Ameliyat,igne,tedavisiz olan seyler beni cok korkutuyor.

Yok yavrum, psikolojik sıkıntılar çok gerçekçi bir şekilde ortaya çıkabilir. Çok yakınımda felç olduğunu düşünen ayağa kalkınca düşen bir abi var. Aylarca araştırıldı, hiç bişeyi yok ama hala ara sıra felç geçirdiğini düşünüyor adam. Bişeyin yoktur ama yine de görün. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez. Eğer hastaysa onu atlatacak gücün de olur merak etme. Bu ne kendini bırakıyorsun hemen.
Ya ben anneannem hastalandıktan sonra cok kötü oldum hep kanser korkusu kapladi icimi daha önce böyle degildim ben.aynen hastalık arastirirdim öyle olurdum.Ama bu sefer arastirmadan oldu ondan daha kötü oldum.Oyle bir ruh halindeyim ki aglamak istiyorum aglayamiyorum bazen cok durgun oluyorum.Bazen cok agliyorum.Cok kötü oldum sanki hasta olsam psikolojim kaldırmaz gibi geliyor

Valla canim ben Ms im evet atak geciriyor olabilirsin veya vucut degerlerinde dusme olmus olabilir ya da tümördür bunu mr cektirmeden kontrole gitmeden bilemezsin ki. Bir durum varsa bilmek emin ol cok daha iyidir nasil iyilesecegini bilirsin en azindan. Ben ms oldugumu bilmeden bazi seyler oluyordu ee tabi cozum bulamiyordum simdi adi konulunca en azindan ne yapacagimi biliyorum. Ms evet kesin tedavisi olmaysn omurluk bi hastalik ama tedaviler var ilaclar iyi ve surekli gelisiyor careler bulunuyor korkma yani. Mr ilacli cektirmen lazim Ms varsa tani konmasi icin.

Back
X