• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok korkuyorum yardım edin

Inşallah degildir ama sınıfında 2 pozitif var şuan temaslı oluyor direk
32 kişilik sınıfa öğretmen dahil 23 pozitif var
Ortanca kiziminda sınıfı pozitif vaka dolayısıyla karantina da
Bende astım hastasıyım
Sizin yaptığınız panigin binde birini yapmadım
Çocuklarimda bir şey yok
Ola da bilir hastalık bu
Önce bı sakin olalım
Panik haliniz beni şok etti

ilkokullarda mide gribi diye bir salgın var şu anda ateş ve kusma belirtileri.
doktora götürün çocuğu.
Dun geceden beri kusuyor oglum ishal yok keyfi yerinde en son sabah 3 de kustu daha kusmadi cok hafif atesi var daha 4 yas olacak.
Bende salgin var diye biliyorum hic malum hastalik aklima bile gelmedi

Aşılarınız tammış sakinleşin önce bu kadar panikleyecek bir şey yok. Benim teyzem aşı yokken kemoterapi alırken yakalandı. Ki kemoterapi bağışıklık baskılar, ciddi riskliydi. Hastaneye dahi yatmadan atlattı. Bol c vitamini bol su ve d vitamini alın sakinleşmeye çalışın.

Dun geceden beri kusuyor oglum ishal yok keyfi yerinde en son sabah 3 de kustu daha kusmadi cok hafif atesi var daha 4 yas olacak.
Bende salgin var diye biliyorum hic malum hastalik aklima bile gelmedi

evet evet ishal yok sadece kusma ve ateş.
hatta yaşlılarda var şu anda bu salgın.

Geçmiş olsun öncelikle paniği bırakın bizde ailecek kovid olduk aşımız falanda yoktu çok dikkat etmeme rağmen geldi bir yerden yapacağınız şey hemen maske takmaya başlayın aynı ortamda evinizi sık sık havalandirin ıhlamur vs bal limon pekmez meyve sebze sağlıklı beslenin kovid çıkarsa gripmiş gibi düşünün çünkü psikolojiniz bozulursa panik korku bagisikliginizi düşürür bol su için çocuğunuza içirin Allahın izniyle geçer benim çocuğumda oldu kovid 2.5 yaşında ben ve eşim eğer kovid olursanız hepimiz olduk diyip maskesiz gezmeye kalkmayın birbirinizden virüsler toplayıp virüs yükünüz artmasın

Çok geçmiş olsun.bizim kızımın sınıfında öğretmenin testi pozitif çıkmış.kızım 2 gündür boğazım ağrıyor diyordu geçen gece aniden ateşlendi kusma ve öksürük arkasından burun akıntısı sonra baş ağrısı.Önce çocuk doktoruna sonra kulak Burun Boğaz doktoruna götrdk.sinüzüt olmuş akıntı boğazına gittiği için öksürük yapıyormuş.doktor test yapilrsa bile çouklara vitamin veriliyormuş sadece.biz de test yaptrmak istemedik.ilaçlarni veriyorm kekik suyu ,kemikli et suyu kaynatıp(çorbalara) içiriyorm.maske takıyoruz el dezenfektanı kiullanyorum ortak kullandığı alanlara.Bebeğim de var 1.5 yaşında.Allaha emanetiz rabbim yardmcmz olsun

Yani sınıfında birden fazla pozitif vaka olmasa mide bağırsak hastalığı diyecegim ama değil yüksek ihtimal
Birden fazla pozitif vaka olsa sınıfı karantinaya alırlar 14 gün ama çocuklara kolay kolay test yapılmadığı için bilemiyoruz tabii sayı kaçtır. Ama şu an görünen 1. Onun için belki değildir. Siz vitamin ve verdiyse ilaç kullanın kendinizi koruyun

Çok geçmiş olsun. Bu yıl çok stresli. Sınıf sayıları çok. Kademeli eğitim için öğretmen yok. Ne bileyim ders saatleri azaltılsa, öğrenciler kademeli eğitime alınsa illa vardır bir çözümü. Bir de kızdığım bazı insanlar çocuklarının halsiz, hasta olduğunu bile bile okula yolluyor.. Yeğenim 1 sınıfa başladı çocuk 6 saat maskeyle zor duruyorum hala nefes alamıyorum diyor. Sınıf sayısı çok fazla cocuklar dipdibe. Maskeden sağlıksız havayı tekrar soluyor. Okul çantası desen küp gibi. Maske ve çanta çok zor. Öğretmenlere gelince o kadar çocukla ve veli ile uğrasıyor. Onlar daha fazla risk altında. Evet okullar kapanmasın ama daha sağlıklı çözüm üretmek de bu kadar zor olmamalı.

Lisede öğretmenim. Sınıfta iki pozitif vaka olduğunda sınıf uzaktan eğitime geçiyor. Sizin sınıf geçmediğine göre tek pozitif vaka var, diğerleri neden ateşlendi belli değil. Pcr verdiler ve sonuç aldılar mı?? Haberiniz yok. Pztesi okulu arayıp öğrenin derin, ona göre çocuğunuzu göndermeyebilirsiniz. Temaslı olanlar karantinaya giriyor, okula gelmeyip izinli oluyorlar sistemde idare görüyor bunu. Ama sınıfta pozitif vaka çıktığında bütün sınıf temaslı sayılmıyor ve karantinaya girmiyor. Çocuğunuz sırf o sınıfta okuyor diye temaslı sayılmıyor yani. Aynı evde kocasından karısına geçmediği vakalar var, rahatlatın kendinizi

Moralinizi bozup korkmayın. Stres bağışıklığı zayıflatan etkenlerden. Zaten normalde de okulun ilk haftaları hele bu mevsimlerde bı sıcak bi soğuk hastalıklar artıyor. Kışa giriyoruz ve nerdeyse her hafta grip olan bir çocuk çıkacak önceden olsa korkmazdık ama malesef artık öncesini unuttuk.
Benim kızımda da dün okul çıkışı burun akıntısı başladı. Sınıfında kimsede olup olmadığını bilmiyorum. Salgın mı yoksa kızım mi havadan etkilendi o yüzden bilemiyorum. Bu hafta göndermiycem okula mecbur

Benim kızımda ilkokula gidiyor ve malesef yüksek ateş kusma sınıfta 8 çocuk böyleymiş. Eşim dr olmasına rağmen kendimizi korumusken bana da bulaştı yüksek ateş halsizlik. Test negatif çıktı ama koku alamıyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bol meyve sebze ve c vitamini desteğiyle umarım tez atlatırız

Benim kızımda ilkokula gidiyor ve malesef yüksek ateş kusma sınıfta 8 çocuk böyleymiş. Eşim dr olmasına rağmen kendimizi korumusken bana da bulaştı yüksek ateş halsizlik. Test negatif çıktı ama koku alamıyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bol meyve sebze ve c vitamini desteğiyle umarım tez atlatırız
Aynı belirtiler demek ki
Siz kendiniz de ne zman farkettiniz semptomlari şuan bizde bi belirti yok ama bilemiyorum daha erken

Back
X