• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Korkuyorum

diblerabla

eş eş eşeşe beş beş beşeşe anamın adı meneğşe
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2022
1.776
2.767
63
Herkese mutlu akşamlar;

Direk konuma giriyorum. Daha yeni hamile olduğumu öğrendim bir süredir istiyorduk yeni nasip oldu. Ama ben gebelik öncesinde de inanılmaz bir korkuya sahiptim şimdi resmen nefesim kesiliyor. Korktuğum kısım iyi bir anne olabilecek miyim yetebilecek miyim evladım hayırlı olacak mı konuları. Annem yok yıllar önce vefat etti. Kayınvalidemde de asla evlat sevgisi,anaçlık yok. Çok soğuk ve rastgele yaşayan bir kadın. Bu sebeple ona da güvenemiyorum ki zaten karakter ve burcumun da getirisi kimseye bir şeyleri emanet edebilen bir insan değilim. Eşim Allah razı olsun çok çok ilgili ve anlayışlı bir erkek. Ama sonuçta işe gidecek tek kalıcam. Korkum sadece 3-5 aylık kısmı için değil. Ben genel olarak ömür boyu bir korkudan bahsediyorum. Nasıl yenebilirim bu korkumu? Özellikle kimseden yardım alamamış annelerden tavsiye bekliyorum.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.

Eminim çok güzel bir anne olacaksınız. Böyle korkulara kapılıp mutluluğunuza gölge düşürmeyin. Sağlıkla kucağınıza alın
Çok teşekkür ederim. Burada aynı yollardan geçmiş insanları dinlemek çok kıymetli benim için.

Herkese mutlu akşamlar;

Direk konuma giriyorum. Daha yeni hamile olduğumu öğrendim bir süredir istiyorduk yeni nasip oldu. Ama ben gebelik öncesinde de inanılmaz bir korkuya sahiptim şimdi resmen nefesim kesiliyor. Korktuğum kısım iyi bir anne olabilecek miyim yetebilecek miyim evladım hayırlı olacak mı konuları. Annem yok yıllar önce vefat etti. Kayınvalidemde de asla evlat sevgisi,anaçlık yok. Çok soğuk ve rastgele yaşayan bir kadın. Bu sebeple ona da güvenemiyorum ki zaten karakter ve burcumun da getirisi kimseye bir şeyleri emanet edebilen bir insan değilim. Eşim Allah razı olsun çok çok ilgili ve anlayışlı bir erkek. Ama sonuçta işe gidecek tek kalıcam. Korkum sadece 3-5 aylık kısmı için değil. Ben genel olarak ömür boyu bir korkudan bahsediyorum. Nasıl yenebilirim bu korkumu? Özellikle kimseden yardım alamamış annelerden tavsiye bekliyorum.

Öncelikle sağlıklı güzel hamilelik geçirmek nasip olsun.
3 evladımı tek başına büyüttüm desem ilk çocukta acemilik oluyor ama annelik içgüdüsü herşeyi çözmeye yetiyor.
Daha da geliştirmek için doktor,ebe gibi bilgi sahibi insanların sayısız videoları var onları bu dönemde izleyebilirsiniz
Gelelim taaa gelecek kaygısına onun çözümü zaman zamanı gelen herşeyi zaman size gösteiyor

içgğdüsel olarak annelik yükleniyor her şeyi yapabiliyorsunuz merak etmeyin
Ah inşallah tirtir titredim sevinirken bir yandan da aklımda sürekli biri bunları bağırıyor resmen

Öncelikle sağlıklı güzel hamilelik geçirmek nasip olsun.
3 evladımı tek başına büyüttüm desem ilk çocukta acemilik oluyor ama annelik içgüdüsü herşeyi çözmeye yetiyor.
Daha da geliştirmek için doktor,ebe gibi bilgi sahibi insanların sayısız videoları var onları bu dönemde izleyebilirsiniz
Gelelim taaa gelecek kaygısına onun çözümü zaman zamanı gelen herşeyi zaman size gösteiyor
Ben bir de lohusalıktan korkuyorum. O kısımda yalnız kalmak iyi değil diyorlar. Siz nasıl atlattınız?

Ben bir de lohusalıktan korkuyorum. O kısımda yalnız kalmak iyi değil diyorlar. Siz nasıl atlattınız?
Eger şu hurafelik kısmı olan lousalık ise adı üzerinde hurafe.
Ama lousalık eş desteği ile kolay aşılıyor yoksa büyükler gelsin kalsın derseniz abowww validenin sütünün kalitesi doğumu kaynananın ona yaptıklarını dinlemekle baya dibe batıyor insan.
Elbette babaanne gelsin gitsin ama tatlı tatlı gelip gitsin.
Doğum zamanı eşiniz yıllık iznini kullanıp size ve bebeğe gayet güzel yardımcı olabilir

Herkese mutlu akşamlar;

Doğum yapınca bebeyi kucağına alınca emin ol çok rahatlayacaksın

Öncelikle tebrik ederim, dilerim sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza 🌸

3 yıldır anneyim ve şunu öğrendim ki bu işin kitabı, kuralı, tecrübesi yok :) Birlikte keşifler yapacağınız, öğreneceğiniz, sevgiyle yoğrulacağınız, yeri gelecek bocalayacağınız, panikleyeceğiniz ama en sonunda kendi yolunuzu yine kendinizin çizeceği bir yolculuk.

Kendi doğrularınız, araştırmalarınız, bilgileriniz olusacak zamanla.. inanın anneciğinizin ya da kayınvalidenizin desteği bile olsa yine siz kendi bildiginize güveneceksiniz. Yeri gelecek eşinize bile güvenemeyecek iç güdünüze göre hareket edeceksiniz.
Bu yüzden hiç korkmayın :)
Anın tadını çıkarın.. hamileliğinizi doya doya yaşayın
Bol bol konuşun, birlikte yapacaklarınızdan bahsedin asla mükemmel olmaya çalışmayın :))
Bir tavsiyem olabilecekse o da şu olur sakın büyük laflar konuşmayın :) Şunu asla yapmam demeyin, yaparken bulabilirsiniz kendiniz şaka bi yana yolunuz uzun ve çok güzel hep pozitif şeyler düşünüp, size iyi gelen insanlarla zaman geçirin bu süreçte

Bence olucaksınız, her şeyden önce önünüzde olmak istemediğiniz berbat bir örnek var cano. KV çok acaip bir insan sanırsam, çocuğunu sevmemek doğaya aykırı :KK51: Konuya geleyim sal gitsin konu sahibesi, doğa zaten yardımcı oluyor her anne yavrusunu seviyor, koruyor, en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyor. Bence sen de gayet iyi apıcaksın endişelenme:KK200:

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun.
Yanlızca bu konuda mı kaygılısınız?
Yoksa genel bir kaygı haliniz oluyor mu farklı konularda da?
Ona göre cevap vereyim.

Herkese mutlu akşamlar;

Doğurunca yenersin bence. İlk çocukta hrpimiz nefesini dinledik hassas davrandık. Kimse ellemesin zarar verir diye korktuk. Aman travma yasamasın diye özendik dikkat ettik. Acemilik geçince hepsi geçiyor

Herkese mutlu akşamlar;

Kendine güven, oku, araştır,zaten bebek kucagına verilince otomatik yükleniyor cesaret. kendine inanıp pozitif olursan her zorluk aşılır herkes yanında yardım eden biri ile olmuyor tek başına çocuk büyüten yalnız sen olmayacaksın hayatta. Ben 2 küçük çocuk büyütüyorum biri 2 yaş digeri 5 aylık en başından yalnız büyüttüm imkansız değil yorucu oluyor ama geçiyor hepsi çok hızlı büyüyorlar

13 yaşında 1 günlük kardeşine bakmaya başlamış biri olarak söylüyorum. korkmayın kaygınızı çocuğa aktarmayın. o içgüdü zaten sizde var. sıkıntı etmeyin hiç. eğer kaygınız azalmıyorsa destek alın.

Gurbette 22 yaşında kızımı kucağıma almış bir anne olarak yazıyorum ve çocuklarla hiç bir alakası olmayan biri olarak öyle güzel öğreniyorsunuz ki jetleri eabbim o sevgiyi kalbinize veriyor ve dünyanın en mükemmel annesi olmasanızda yavrunuza yetecek bir mükemmel anne oluyorsunuz endişelenmeyin en güzel günlerinizin tadını çıkarın ve kendinize zehir etmeyin kaldı ki eşim yanımda demişsiniz maalesef benim eşim yanımda olamamıştı bile ben 1 yaşına kadar kendim büyüttüm bezini ilk bağladığımda sızdırmıştı öyle acemiydim düşünün 😀 şimdi allahım uzun ömür versin 9 yaşında kızım onunla birlikte büyüdük 😍🥰😘 Urfa da bilmediğim bi memlekette bi başıma başardım siz daha da güzel başarırsınız

İşin o endişe kısmını ben de yaşadım 7. Haftadan sonra alışıyor insan. O ilk haftaların şoku. Ben de en başlarda aynı duyguları yaşadım. Ama şimdi de o duygular geçti farklı kaygılar başladı eşimle ilgili. Gerçekten bilinmeyen bir yola giriyoruz şu an önümüzü görememek çok endişe verici

Back
X