Cok korkuyorum

ya siz kimsiniz de size muhalefet olsun diye yorum yapayım. üstten üstten konuşarak kadına hesap soran sizsiniz.
Niye hesap sorayım hanımefendi? Herkesin aklı, fikri ve yaşantısı farklı. Asıl siz kim oluyorsunuz da bana hesap soruyorsunuz? Birine kızıpta hıncınızı benden mi çıkarmaya çalışıyorsunuz? Biraz sakin lütfen.

Evliligi kurtarmak gibi bir caba yoksa iki tarafta sizin ilk önce calismaniz lazim. Paraniz yoksa ayri düzen kuramazsiniz. Ailenin yanina 4 cocukla uzun zaman kalamazsiniz. Ev üstüne ev olmuyor. Cocuklara da düzen lazim

evlilik içi tecavüzden haberiniz yok sanırım. bu kadınların güle oynaya “bacaklarını açtığını” sanmıyorum.

eğitim seviyesi de düşükse bi şekilde “beyimdir yapar, kadınlık görevim bu benim” diye düşünebilirler. ya da psikolojik/fiziksel şiddetle zorla yapıyor olabilirler. bi sürü sebep var özetle.
emin olun haberimiz var. ancak hanimefendi ‘korunmadigini’ belirtmis. evliliklerinin 4-5 yilinin guzel gectigini soylemis. yani gayet bile isteye güle oynaya 4 tane cocuk firlativermis

Evliligimizin ilk zamanlarinda da bir takim sorunlarimiz vardi, cok afedersiniz benim korunmamak gibi bir salakligimda oldu. 4 5 sene kadar cok guzel giden bir evliligimiz vardi fakat su son 1 senedir artik hic katlanamiyorum. Uzerine son noktayi bukadar zamandir yasadigim adamdan siddet gormek oldu.

İlk zamanlar adam iyidir diye bir düzine çocuk mu yapmak gerekirdu bu nasıl bir kafa yapısı? Yapılan her çocuğun erkekten çok kadına yük olduğunu düşünmekte zorda değil. Ayrıca çoğumuzun da kocası sevgilisi iyi adamlar ama 4 çocuk yapmayı düşünmüyoruz. Özetle boşanırsaniz çok zor olacak eşiniz de hayatına bakacak senaryo bu.

Evliligimizin ilk zamanlarinda da bir takim sorunlarimiz vardi, cok afedersiniz benim korunmamak gibi bir salakligimda oldu. 4 5 sene kadar cok guzel giden bir evliligimiz vardi fakat su son 1 senedir artik hic katlanamiyorum. Uzerine son noktayi bukadar zamandir yasadigim adamdan siddet gormek oldu.
Eşinizin mesleği ne maaşı ne kadar,evlilik birliği içinde alınmış ev araba vs var mı ?

Niye hesap sorayım hanımefendi? Herkesin aklı, fikri ve yaşantısı farklı. Asıl siz kim oluyorsunuz da bana hesap soruyorsunuz? Birine kızıpta hıncınızı benden mi çıkarmaya çalışıyorsunuz? Biraz sakin lütfen.
sizden niye hıncımı çıkarayım hanımefendi? iyi misiniz gerçekten? aklı, fikri, yaşantısı farklıysa böyle üstten konuşmamalısınız. bulunduğu şartlar altında değerlendirip görüş bildirilmeli. dönüp de “bu kadar çocuk yaparken aklın neredeydi?” minvalinde soru sorulmamalı.

farklı yerlerdeyiz belli ki. boşa kürek çekmek olacak şu an derdimi anlatmaya çalışmak. size esenlikler diliyorum.

emin olun haberimiz var. ancak hanimefendi ‘korunmadigini’ belirtmis. evliliklerinin 4-5 yilinin guzel gectigini soylemis. yani gayet bile isteye güle oynaya 4 tane cocuk firlativermis
fırlatıvermiş… peki o halde. güzel cevabınız için teşekkür ederim. aydınlandım.

14 senelik evliyim,4 cocugum var. Cesaret mi edemiyorum bilemiyorum. Herhangi bir gelirim vs yok. Esimden bosanmayi dusunuyorum fakat korkuyorum. Bir yanimda huzursuz bir evde cocuklar nasil buyuyecek onu dusunuyorum. Bosanma sureci,cocuklarin nasil etkilenecegi beni cok dusunduruyor. Cok kararsizim adim atmaktan korkuyorum. Bosanip sureci nasil gecirdiniz?
4 Çocukla hiçbir yere sığamazsınız,6 bin lirayla yeni bir hayat kurmanız imkansız,üzgünüm.İki yol var ya çocuklarınız için bu evliliğe katlanacaksınız yada çocukları perişan edip, başka bir adamla yeni bir hayat kuracaksınız.Umarım ilki olur ve sizin hatalarınızın bedelini çocuklarınız ödemek zorunda kalmaz

6 bin TL’yi bazen bir günde harcıyorum market, benzin derken. 6 bin lira dediğiniz ne ki?

Bugün 115 liraya doğum kontrol hapı satılıyor. Bir ay kullanılıyor. 20li prezervatif 300 lira, öylesine internette girip baktım. Daha ucuzu da vardır. Bir ayda 20 kere sevişseniz yine makul bir rakam.

Korunmamanın bahanesi yok bu şartlarda.

İş yok güç yok, para yok pul yok, 4 çocuk var. Ne diyelim, Allah kolaylık versin.

sizden niye hıncımı çıkarayım hanımefendi? iyi misiniz gerçekten? aklı, fikri, yaşantısı farklıysa böyle üstten konuşmamalısınız. bulunduğu şartlar altında değerlendirip görüş bildirilmeli. dönüp de “bu kadar çocuk yaparken aklın neredeydi?” minvalinde soru sorulmamalı.

farklı yerlerdeyiz belli ki. boşa kürek çekmek olacak şu an derdimi anlatmaya çalışmak. size esenlikler diliyorum.
Bir insan bir kez hata yapar, ikinci üçüncü dördüncü oluyorsa durup düşünmek lazım. Dört çocukla ortada kalmak çok ciddi bir sorun, üstten konuşucak bir durum değil bu, çocuklar adına çok üzüldüm çünkü sorunlu bir ailede büyüyorlar ama sanırım canınız bana çatmak istedi, çokta sıkıntı değil benim için. İyi günler size de.

Korkmakta çok haklısınız hayat şartları malum, 4 çocukla anne baba evine bile sığabileceğinizi sanmıyorum, gidip yerleştiniz diyelim,
eve kabul etmeleri demek çocukların bakımını üstlenecekleri anlamına gelmez çok çok zengin değillerse, ki değiller sanıyorum.
Bu durumda çalışmanız gerekiyor ama meslek yok alacağınız rakam asgari ücret. Onunla da ancak ayda 2 market görebilirsiniz kalabalık olacağınız için 2 bile olmaz muhtemelen.
Gerçekçi olmak gerekirse katlanabilmenin yollarını aramaya başlamak sizin için daha iyi bir fikir gibi.

14 senelik evliyim,4 cocugum var. Cesaret mi edemiyorum bilemiyorum. Herhangi bir gelirim vs yok. Esimden bosanmayi dusunuyorum fakat korkuyorum. Bir yanimda huzursuz bir evde cocuklar nasil buyuyecek onu dusunuyorum. Bosanma sureci,cocuklarin nasil etkilenecegi beni cok dusunduruyor. Cok kararsizim adim atmaktan korkuyorum. Bosanip sureci nasil gecirdiniz?
neden bir gelirin yok? Calistin mi hic?

Ya çok üzgünüm ama neden kendinizi hiç garanti altına almadınız? Ya çalışarak ya gizli para biriktirerek ya da gebelikten korunarak. Yani şimdi pek bir seçenek kalmıyor. Eğer ailenizden destek almazsanız çok zor. 30 40 sene önce annelerimiz gibi gidecek yerim yok çocuklarım için katlanıyorum deyip oturacaksınız. 40 yaşından sonra iş bulmak da kolay değil. Bulsanız o paraya eşinizin el koyacağı da belli değil. İşe gitme diye şiddet uygulayıp uygulamayacağı da belli değil. Bence ailenizden destek alın aileler böyle günler için var değil mi zaten ?

Back
X