Çok korkuyorum

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.433
5.408
723
Selam herkese
Dün okula seminere başladık yaklaşık 7-8 saat bebeğimi emziremedim mememde Ağrı hissettim herhalde doldu ondan dedim
Eve geldim hemen emzirdim hala ağrı vardı elimi attım koltuk altıma doğru bi sertlik ve bi ağrı vardı diğeriyle kıyasladım evet net bi sertlik var yuvarlak mı oval mı çok anlamadım kas gibi de ve ağrıyor
Çok korkuyorum bebeğim küçük ikizlerim var onlar da daha 8yaşında :(
Doktordan randevu zaten aldım ama bi teselli istiyorum acaba süt düğümlenmesi olabilir mi diye emzirdiğim halde diğerinde olmadığı halde eşim ısrarla gündüz emmedi ondan oldu diyor :( kötü huylularda sert mi olur ağrır mı ne duyacağım bilmek istiyorum az çok :(

Sicak suyun altinda sutunuzu sagin gogsunuzu yukardan asagi dogru en kuvetli derecede bastirin kanallarin acilmasi icin arkadasin dedigi gibi mastit olmussunuz cok agrili gecer, ben lahanada koyuyordum cok iyi geliyordu tabi gecmesse en son doktora gitmeniz gerek 7,8 saat cok uzun bir sure sut toplanmis

Kız mastit olmuşsun neyden korktun ki 😅. Mastit masajları yaz internete onları öğren duşta yap.
Lahana yaprağı haşla koy. Parol al. Geçmez ateş falan yapar ve ağır ağrın falan olursa doktora git tabi antibiyotik kullanabilirsin. Bol emzir.
Mastiti biliyorum ama emzirdim defalarca ona rağmen rahatlamadı göğsüm
Özellikle çok emdiği göğsüm diğerini daha az emdi o normal.Ve beneğim 1 yaşında yani çok küçük değil ki bi emmesinde memeyi boşaltıyor
Kolum değerken bile acıyor adet öncesi ağrı gibi:(

Özellikle çok emdiği göğsüm diğerini daha az emdi o normal.Ve beneğim 1 yaşında yani çok küçük değil ki bi emmesinde memeyi boşaltıyor

Mastit ağrısı hemen geçmez. Bende de oldu doktora gittim. Bende bayağı bir ateş , agri filan yaptı. Doktora git tabiki ama bir şey çıkmaz inşallah.

Birde sütünü sağ. Benim sütüm sarı içinde iplik varmış gibi bir tuhaf geldi. Hatırlamıyorum ama belki emzirmemiş olabilirim. İltihaplı gibiydi. 10 sene önceydi.

İlik dusta yesil sabun varsa onunla ovala agrida dugum de cozulur insallah. Benim cok olurdu.

İlik dusta yesil sabun varsa onunla ovala agrida dugum de cozulur insallah. Benim cok olurdu.
Bebek büyük olunca da olur mu ki bebeğim 1 yaşında yani bi emmede meme boşaltıyor o düğüm de emme ile geçmez mi ki

Yoo benim kizim 8aylik falandi ustelik calismiyordum o sira, surekli emerdi. Sizin gun boyu emmemis. Kizim doyunca birakirdi guclu cekmezdi o yuzden cok oluyordu kizimda. Koltuk altinda agri hissedince anlardim ilerleyecegini hemen dusta sabunla ovalardim gecerdi.

Bebek büyük olunca da olur mu ki bebeğim 1 yaşında yani bi emmede meme boşaltıyor o düğüm de emme ile geçmez mi ki
Bir doktora gözükün yine benimde hamileliğim son aylarında koltuk altımda düğüm olmuştu 8 sene oldu hala da geçmedi genel cerahiye gitmiştim pat diye suratıma lenfoma olabilir demişti çok korkmuştum sonra tahliler temiz çıktı ilaç verdi geçmedi bir çok defa genel cerrahiye gittim tahlil ve ultrasonla bakılıyordu önemli değil yağ bezesi dediler çok ağrı olursa ameliyat ol dediler ağrı olmadığı için ameliyat olmadım ama ikinci sefer doğum yaptığımda ilk haftalar baya şişmişti koltuk altındaki düğüm sonra bebek emdikçe şişliği geçti sizin bebeğiniz büyük olduğu işin mastit olmayabilir yağ bezesi olabilir önceden var mıydı bir doktora gidin

Bir doktora gözükün yine benimde hamileliğim son aylarında koltuk altımda düğüm olmuştu 8 sene oldu hala da geçmedi genel cerahiye gitmiştim pat diye suratıma lenfoma olabilir demişti çok korkmuştum sonra tahliler temiz çıktı ilaç verdi geçmedi bir çok defa genel cerrahiye gittim tahlil ve ultrasonla bakılıyordu önemli değil yağ bezesi dediler çok ağrı olursa ameliyat ol dediler ağrı olmadığı için ameliyat olmadım ama ikinci sefer doğum yaptığımda ilk haftalar baya şişmişti koltuk altındaki düğüm sonra bebek emdikçe şişliği geçti sizin bebeğiniz büyük olduğu işin mastit olmayabilir yağ bezesi olabilir önceden var mıydı bir doktora gidin
Önceden yoktu eminim.
Randevu aldım gidicem ama korkuyorum :(

Selam herkese
Dün okula seminere başladık yaklaşık 7-8 saat bebeğimi emziremedim mememde Ağrı hissettim herhalde doldu ondan dedim
Eve geldim hemen emzirdim hala ağrı vardı elimi attım koltuk altıma doğru bi sertlik ve bi ağrı vardı diğeriyle kıyasladım evet net bi sertlik var yuvarlak mı oval mı çok anlamadım kas gibi de ve ağrıyor
Doktordan randevu zaten aldım ama bi teselli istiyorum acaba süt düğümlenmesi olabilir mi diye emzirdiğim halde diğerinde olmadığı halde eşim ısrarla gündüz emmedi ondan oldu diyor :( kötü huylularda sert mi olur ağrır mı ne duyacağım bilmek istiyorum az çok :(
Tabi ki emmedi uzun süre diye süt birikmiş,ve hemen AA emzirdim geçsin durumu değil birikip, tıkanıyor kanallarda,sertlik oluşuyor,sakin olun emzirmediğiniz günden sonra olması tesadüf olamaz dimi

Korkmayın bende ilk önce çok korkmuştum ama korkulacak bişey çıkmadı bebekler büyüdükçe memede süt azaliyor sizin sütünüz çok mu az mı eğer çoksa emmedigi içinde olabilir veya yağ bezesi de olabilir
Azdır yani öyle sıkınca süt akmaz ama bebeğim emince anlıyorum ki iyi akıyor 🤷🏻‍♀️ pek yemek de yemez ama bez kullanımımız normal düzeyde.🤷🏻‍♀️
Duş aldıktan sonra küçüldü gibi bilmiyorum

Selam herkese
Mastittir.. Uzun süre emzirmeyince şişer kalır. Bolca ılık suyla acitmadan masaj yap. Sağ emzir. Ve geçer insallah

Benim öyle çok olurdu. Arkadaşımın da çok oluyordu sürekli antibiyotik kullanıyordu çünkü ağır geçiriyordu. Sizi kötü bir şey olduğunu düşündüren nedir? Mastit işte korkmayın

Arkadaşlara katılıyorum, mastit öyle hemen geçen bir şey değil öyle emzirdim geçsin de olmuyor günlerce acısı sertliği kalabiliyor .Ilık su, ovalama,emzirme süresini uzatmamak gerekir eğer yine 7-8 saat emzirmezseniz sürekli bu sıkıntıyı çekersiniz büyüklerin tabiriyle" yer eder" Süt sağma makinası varsa aralıklarla sağın daha rahat edersiniz.....

Back
X