Çok kötü oldum :S

BiProfenid

86 ----->
Pro Üye
15 Aralık 2009
8.804
20.608
873
Lafı uzatmadan konuya gircem.
Ben bi üniversitede bilgisayar programcılığı okuyorum. 2. sınıfım.
Geçen seneden alttan dersim var.
Normalde ben ikinci öğretimim ama bugün kaldığım ders var diye saat 1'de okula geldim..
Arkadaşımla beraber hocaya baktık yok.
Biraz bekledik gelmedi. Bizde panodan o dersin hangi sınıfta işleneceğine baktık iktisat fakültesi yazıyor.
Bu sıcakta gittik ibf'ye orda da kimse yok. Bu arada saat 1' yirmi geçiyordu. Bi baktık hoca arabasıyla bizim binaya gidiyor. Tekrardan oraya kadar yürüdk. Saat oldu 1 buçuk.
Hocanın odasına gittim, kapıdan gözüktüm. Hocaya dersin saat kaçta başlayacağını sordum. "Birazdan" dedi. "Peki nerde işleyeceksiniz dersi" dedim. Güldü pantolonunun sağ cebini gösterdi "Gel bak burda işleyeceğiz dedi." Odasndaki başka öğrenciler gülmeye başladı. Ben "hocam dalga geçmeyin ya sabahtan beri sizi arıyoruz" dedim. O hiç takmadı. Diğer öğrencilerin gülmesine katılarak " Bak cebimde iki sıra var, burda işleyecez işte" dedi. Tabi diğer öğrenciler hepten kahkaha attılar. Ayy o kadar çok bozuldumki..Daha dün bana kendisi dedi, saat birde işliyoruz dersi ona göre diye. Bugün yaptığına bakın. Çok kötü oldum ya resmen rezil etti beni. Tamam diyerek çıktım odasından dersine de girmedim. Bi de hala yüzsüzce çağırıyor hadi gelmiyor musunuz derse diye. Adam da moral bırakmadı ki derse katılayım... Off içime dert oldu, bende buraya yazayımm dedim.. :50:

canım derse girmemişsin ya bir yandan iyi etmişsin fakat öyle adamlar bunu kar olarak görür derse gelmesinler bende ders işlemiyeyim havadan paramı alıp giderim mantığındalar, benim ünideki bir hocam da bir konuyu anlatmıştı ve ben anlamayınca şurayı anlamadım dedim ki zordu herkes mal mal bakıyordu hocaya,o da dediki; bazen kendimi camdan atmak istiyorum soruya bak dedi, ben rezil oldum bir dahada gitmedim ve o dersten F getirdim ama tekrar alısımda bb yle geçtim başka bir hoca vermişti ve çok iyiydi, ama alma mazlumun ahını derler birdaha o hocayı bölümde görmedim başına ne geldi bilmiyorum, iki hocamız kanser olmuştu ikisinin de bana zararı yoktu fakat kimin ahını aldılar bilemiyorum, sende sıkma canını sana yaptığının cezasını da görür inşallah çok yakında, bi kaza yapar pantolon giyeceği bacaklarını keserler, hayat böyle bir daha da kimseye cebini gösterip gel ders burda diyemez. Hayat herkese gerektiği yerde dersini verir, olmadı notları alır sınavına girersin sadece çok zor bir ders değilse, üst sınıftakilerle konusabilirsin belki, geçip kurtulursun inş bu dönem o adamdan.

Aaaa hoca bana yapsa sanırım gülerek bi yirmilik yeter mi? der rüşvet istediğini yüzüne vururdum sanırım.. sonra o düşünsün hem gülünç olduğuna hem sadece yirmiliği layık gördüğüme...

Ya bunu diyen bir de üniversite hocası inanamıyorum.
Adam gibi cevap verin.
Hem derse geç kalıyorsunuz hem de bana seviyesiz laflar ederek eğlendiğinizi sanıyorsunuz.
Bari ben gidip bölüm başkanına sorayım dersin nerede olacağını deseydiniz.

O hoca bir gün ters birine rasgelir ve mahkemelik bile olur demedi deme.

Varya çok pis sinir oluyorum şöyle burnu kaf dağında uçuş yapan hoca müsvettelerine!
Benim hocalarımın çoğunluğu çok iyiydi ama aralarında bir iki tane sivrilik yapanlar oluyordu.
Hatta ilkokul gibi ceza vereni bile vardı.
Bir gün öğrenci işlerinde staj işlerini hallediyordum
Hocanın kendisine de söyledim 5 dk geç geleceğim olur mu dedim, tamam dedi.
Sınıfa çok olsun 3 dk sonra geldim ve beni kapı dışarı etti azarladı
Derslerine bir gittim iki gitmedim ama sonunda 98 ile verdim o dersi kendisi de mors olmuştu
Ne sanıyorlar kendilerini bilmem

Tırmanmak zaman alır ama düşmek için bir rüzgar yeter...

hiç canını sıktıgına degil canım. hayatta oyle cok dert var kiii. canını sıkan şeyler hep boyle olsun. Bence sevinmelisin bile en büyük derdim bu diye. Olur boyle seyler ogrencilik hayatında. Bak ben o donemlerı bitirdim, iş hayatına atıldım, anne oldum. şimdi o gunlerımı oyle ozluyorum ki. Oyle sorumlulugu az dönemlermiş ki.. Tadını çıkar, bir daha geri gelmiyor o günler. Bak ben simdi ofisimdeyim. Hava evet çok sıcak ve güzel gorunuyor. Ben de seni bunaltan o guneste yürümek isterdim boyle ekim sonuna yaklastıgımız bir günde. Malesef ben işten çıktıgımda o güneş bile kalmayacak... Şuan için belki bu dusuncelerim sana anlamsız gelecek ama ilerde hak verecegine eminim yada benimle aynı şartlarda olan insanlar beni anlayabilecektir ancak.

Allah'ım ya :47:
cidden çok sinir bozucu
ben olsam heralde kan beynime sıçrar, çok mu olduğunu düşünüyosun der kapıyı pat die kapatırdım o derstende geçemezdim heralde :))
ya bazı insanlar cidden 'acayip' oluyorlar...

canım derse girmemişsin ya bir yandan iyi etmişsin fakat öyle adamlar bunu kar olarak görür derse gelmesinler bende ders işlemiyeyim havadan paramı alıp giderim mantığındalar, benim ünideki bir hocam da bir konuyu anlatmıştı ve ben anlamayınca şurayı anlamadım dedim ki zordu herkes mal mal bakıyordu hocaya,o da dediki; bazen kendimi camdan atmak istiyorum soruya bak dedi, ben rezil oldum bir dahada gitmedim ve o dersten F getirdim ama tekrar alısımda bb yle geçtim başka bir hoca vermişti ve çok iyiydi, ama alma mazlumun ahını derler birdaha o hocayı bölümde görmedim başına ne geldi bilmiyorum, iki hocamız kanser olmuştu ikisinin de bana zararı yoktu fakat kimin ahını aldılar bilemiyorum, sende sıkma canını sana yaptığının cezasını da görür inşallah çok yakında, bi kaza yapar pantolon giyeceği bacaklarını keserler, hayat böyle bir daha da kimseye cebini gösterip gel ders burda diyemez. Hayat herkese gerektiği yerde dersini verir, olmadı notları alır sınavına girersin sadece çok zor bir ders değilse, üst sınıftakilerle konusabilirsin belki, geçip kurtulursun inş bu dönem o adamdan.

Hocamız! dersi mühendislik seviyesinde işlediği için çok zor.. Baya bi kalan var bu dersten.. Bi de ben son sınıfım zaten.. Bizim bi üst sınıfımız yok.. Bi şekilde çalışıp geçicem.. İnşallah kurtulurum o adam müsvettesinden... :19:

Aaaa hoca bana yapsa sanırım gülerek bi yirmilik yeter mi? der rüşvet istediğini yüzüne vururdum sanırım.. sonra o düşünsün hem gülünç olduğuna hem sadece yirmiliği layık gördüğüme...

Öyle bişey yapsaydım 2 yıllık okulu 5 - 6 yılda bitirirdim sanırım. :1:

Ya bunu diyen bir de üniversite hocası inanamıyorum.
Adam gibi cevap verin.
Hem derse geç kalıyorsunuz hem de bana seviyesiz laflar ederek eğlendiğinizi sanıyorsunuz.
Bari ben gidip bölüm başkanına sorayım dersin nerede olacağını deseydiniz.

O hoca bir gün ters birine rasgelir ve mahkemelik bile olur demedi deme.

2 sene önce 6 aylık uzaklaştırma almış. Sebep: Öğrencileri sınıfta bozduğu için!
O anda verilecek çok cevap verdi ama dondum kaldım ya bişey yapamadım. Bacaklarım titredi resmen sinirden..:47:

Varya çok pis sinir oluyorum şöyle burnu kaf dağında uçuş yapan hoca müsvettelerine!
Benim hocalarımın çoğunluğu çok iyiydi ama aralarında bir iki tane sivrilik yapanlar oluyordu.
Hatta ilkokul gibi ceza vereni bile vardı.
Bir gün öğrenci işlerinde staj işlerini hallediyordum
Hocanın kendisine de söyledim 5 dk geç geleceğim olur mu dedim, tamam dedi.
Sınıfa çok olsun 3 dk sonra geldim ve beni kapı dışarı etti azarladı
Derslerine bir gittim iki gitmedim ama sonunda 98 ile verdim o dersi kendisi de mors olmuştu
Ne sanıyorlar kendilerini bilmem

Tırmanmak zaman alır ama düşmek için bir rüzgar yeter...

Hoca olmuşlar ama insan olamamışlar. Parası, pulu, malı, mülkü var ya çok bişey olduğunu sanıyor mal.

hiç canını sıktıgına degil canım. hayatta oyle cok dert var kiii. canını sıkan şeyler hep boyle olsun. Bence sevinmelisin bile en büyük derdim bu diye. Olur boyle seyler ogrencilik hayatında. Bak ben o donemlerı bitirdim, iş hayatına atıldım, anne oldum. şimdi o gunlerımı oyle ozluyorum ki. Oyle sorumlulugu az dönemlermiş ki.. Tadını çıkar, bir daha geri gelmiyor o günler. Bak ben simdi ofisimdeyim. Hava evet çok sıcak ve güzel gorunuyor. Ben de seni bunaltan o guneste yürümek isterdim boyle ekim sonuna yaklastıgımız bir günde. Malesef ben işten çıktıgımda o güneş bile kalmayacak... Şuan için belki bu dusuncelerim sana anlamsız gelecek ama ilerde hak verecegine eminim yada benimle aynı şartlarda olan insanlar beni anlayabilecektir ancak.

Evet biliyorum hayatta daha büyük dertler sıkıntılar var ama resmen gururumla oynandı. Yanımdaki arkadaş boş bi sınıfa geçti, ağlamak için.. Kız zaten çok hassastı bi de böyle sözler duyunca çok doldu... Ona moral olsun diye güldüm, takmamış gibi davrandım ama benimde içime oturdu resmen..
Allah'ım ya :47:
cidden çok sinir bozucu
ben olsam heralde kan beynime sıçrar, çok mu olduğunu düşünüyosun der kapıyı pat die kapatırdım o derstende geçemezdim heralde :))
ya bazı insanlar cidden 'acayip' oluyorlar...
Aman aman öyle bişey söylemiş olsaydım inadından bırakırdı bu seferde..:))
Bu hoca bozuntusu keşke sadece 'acayip' olsa.. :ssz:

hocaya bak yaa :9:
sinir herif okuyunca ben bilee bozuldum senın bozulman gayet normal
burnu hafada tiplerden nefret ederımmm :ssz::ssz:

Yaşanan olay çok çirkin..Hele ki bu insanın üniversite hocası olduğunu düşünecek olursak aynı zamanda çokta ayıp..

Madem bu hoca daha önce bu tip bir davranıştan ötürü ceza almış, o zaman bölüm başkanına dilekçe verebilirsin..
Dilekçen muhakkak ciddiye alınacaktır..

Peki benim yazdığım belli olur mu ki?
Yani hoca benim onun hakkında dilekçe verdiğimi bilebilir mi? :26:

Peki benim yazdığım belli olur mu ki?
Yani hoca benim onun hakkında dilekçe verdiğimi bilebilir mi? :26:

Eğer gizli kalmasını rica edersen bilmez..
Hele ki seninle beraber dilekçe verecek birkaç kişi daha olursa daha da etkili olacaktır..
Mesela daha önceden hocanın bu tip davranışları yüzünden mağdur olmuş kimseyi tanıyor musun?
Ya da sınıf arkadaşların içinde olaya şahit olup, sana destek verebilecek kimseler var mı?

Ben böyle insanlara hoca bile demek istemiyorum ne hocasıymış..
insan biraz ağır olur efendi olur,öğrencilerinede örnek olmak adına
çok ayıp gerçekten böyle saçma sapan davranan kendini komik sanan saçma sapan sohbetlere giren hocalardan nefret ediyorum
okumakla adam olunmuyo malesef..

İnsan olamamış akademisyenlerden bir kuplecik.

Sana bir taktik vereyim, böyle aklınca espiri yapıp öğrenciyle öğrenci olduğunu sanan, seviyesiz hocalarına karşı sen hoca moduna bürün, öğüt verir gibi yaptığı davranışı eleştir. Anlık afallamalar yaşıyorlar, güzel oluyor.

Ben hem lisede hem ünide hocalarla yeri geldi mi çok tartıştım. Herkes hocalığına layık olamıyor ne yazık ki. Ki ben hem sessiz hem saygılı hem de kurallara bağlı biriyim. Ama kural dediğin iki taraf içindir. Ben asla haddimi aşmam, ama hoca bana karşı haddini aşarsa asla durup da beklemem. Gerekirse okulum uzasın, bu konuda taviz vermem.

Korkma git dilekçeni ver, bölüm başkanına, advisor hocana git durumunu anlat. Yaptığı şey kesinlikle akademik çevreye yakışan bir hareket değil, gereğini yaparlar.

Bu arada üniversitede akademisyen hocalarımdan böylesi benim karşıma çıkmadı allaha şükür, düzelteyim. Ama akademisyen olmayan yabancı dil hocalarımla yaşadım. Bir de akademisyenlik yolunda ilerleyenlerle, ilerde ne olacakları çok malumdu.

Son düzenleme:
Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkürler arkadaşlar..:42:
K.bakmayın cevabım biraz geç oldu.. Ban yemiştim de..:30:

Back
X