Çok kötüyüm bu gece

Ee Rusya bizim orta Doğu gibiymiş ya. Çok üzüldüm Allah size sabır versin kocanıza tavır yapın onu ikna etmeye çalışın

Cahiliyyetin dibi.ben neden mi korkuyorum?!ailem hep sabret diyorlar kendi evine göçersin falan filan,ben göçtükten sonra da acaba bu kadar fironluk ederlerse bana karşı o zaman artık durmam!
Firavunlar her yerde firavun eşinin dengede tutup seni savunması lazım. Nasıl düştün ki onların eline çok merhametsizler Allah merhamet versin kalplerine

Ee Rusya bizim orta Doğu gibiymiş ya. Çok üzüldüm Allah size sabır versin kocanıza tavır yapın onu ikna etmeye çalışın
rusya normalde bizim ortadoğu gibi değil de

rusyada azınlık müslüman olan kesimler mesela çeçenler filan aşırı derecede tutucu, müslüman kesimi yobaz yani rusyanın (orta doğuyla benzerliği bu olabilir evet)

bir de azınlık olunan yerlerde bu kafalar sürekli elalem paranoyasıyla yaşıyorlar

bizim gurbetçi türkler de 60-70lerde gidenler 80-90larda o paranoyalarla yaşarlardı. o zamanlar almanyada kaplancılar vardı mesela gelini damat evlenmeden göremezdi, görecek olsa kıyametler kopardı topluma rüsva oluruz derlerdi. anladığım kadarıyla bunların da dar küçük muhafazakar bir çevresi var ve paranoyalarla yaşıyorlar.

Nilüfer, senin konularınıza üzülüyorum.
Sana söylenen hiçbir şeyi yapmıyorsun/yapamıyorsun. Artık bundan umudu kestim açıkcası.
Allah ıslah etsin, başlarına bir musibet versin de seni unutsunlar.
Eşinin ailesi Türk mü? Onlar da mı Azerbaycanlı? Rusya gibi yerde bu şekilde esir olarak yaşaman enteresan. Ne biçim insanlar bunlar.
Herkes kendi yaşadığını bilir. Allah kurtarsın seni.

Kocam babasının sözünden çıkmaz eger çıkarsa alçak herif babası dünyayı zindan eder ona

Firavunlar her yerde firavun eşinin dengede tutup seni savunması lazım. Nasıl düştün ki onların eline çok merhametsizler Allah merhamet versin kalplerine
İnsan değil o.sorum olacak o herifle karşılaştığımda nasıl tepki vereyim?Selamlaşayım mı?!hiç içimden gelmiyor tükürmek istiyorum

Nilüfer, senin konularınıza üzülüyorum.
Sana söylenen hiçbir şeyi yapmıyorsun/yapamıyorsun. Artık bundan umudu kestim açıkcası.
Allah ıslah etsin, başlarına bir musibet versin de seni unutsunlar.
Eşinin ailesi Türk mü? Onlar da mı Azerbaycanlı? Rusya gibi yerde bu şekilde esir olarak yaşaman enteresan. Ne biçim insanlar bunlar.
Herkes kendi yaşadığını bilir. Allah kurtarsın seni.
Amin,zaten şeker hastası karı,ama tedavi alıyor.onlara bir şey olan değil,olan hep bize oluyor.Azerbaycanlılar.çünkü o aşağılık heriften korkuyor ev ahli o yüzden Rusya’da yaşayıp da cehennemdeymiş gibi insan hisseder.onlar insan değiller iblisin ta kendisi!

İnsan değil o.sorum olacak o herifle karşılaştığımda nasıl tepki vereyim?Selamlaşayım mı?!hiç içimden gelmiyor tükürmek istiyorum
Bu kişi kayınpederin oluyordu sanırım içinden gelmiyorsa uzak dur tavrını belli et ama ben eşinin falan huyunu bilmedigim için net bişey diyemiyorum bu kez onu salmasinlar üzerine

Bu kişi kayınpederin oluyordu sanırım içinden gelmiyorsa uzak dur tavrını belli et ama ben eşinin falan huyunu bilmedigim için net bişey diyemiyorum bu kez onu salmasinlar üzerine
Onların suyuna giden birisi

Sizin hayatınızda o kadar tuhaf şeyler var ki, bu hafif kaldı. Değiştirebileceğiniz şeyleri kaderim bu diyip yaşamaktan vazgeçin.
Ama biri de elimden tutup da Nilüfer gel seni kurtarayım şu hayattan demiyor çünkü onlar da biliyorlar şu rezil insanlar her şey yaparlar çocuklarımı benden alırlar.olan çocuklara olur.paralarına güvenip yaparlar.o adamdır ki bu oğlu için savaşa götürmeye geliyordular Her gün.o gitti bilemedim para verdi ne yaptı artık kimse gelmedi o konu da kapandı.onu yapan bunu yapamaz mı?Yine de çocuklar olmasaydı He değiştire bilirdim ama çocuklar Var arada

Bunca niyenin cevabı var. Sen pasif ve ezik bir kadınsın.
Sana binlerce kişi yazdı dayak yediğinde, Rusyada yaşayanlar da yazdı devletin şuyuna git , buyuna git diye. Hiç bir şey yapmadın, iki gün sonra konu açtın "bu sefer ben kazandım, yanıma geldi sevişmeye 'daha morluklarımin rengi duzelmedi' dedim" diye zafer kazanmış gibi kendini avuttun
Bu hayattansa oradaki hayatın güzel olacak, annem babam dedin, onları bahane ettin.
Kızların orada annelerine eziyeti izliyor, koca kızlarla aynı odada ilişkiye giriyorsunuz, babaannesi saymiyor bile, ileride okula bile göndermek istemiyorlar. Sen hala 'colugum çocuğum' diyorsun.
İstesen pekala iki çocuğu alıp devlete siginabilirdin. Senin için dağlari delecek, kocana diklenen abine çalışınca geri ödemek üzere bilet aldirabilirdin.
Ohooo neler var istesen, sen keyfine yaşıyorsun.
Ayrıca gelinsin diye insan yerine koyulmuyorsun,ama sen de gelinleri insan yerine koymuyorsun.
Dhaa doğru dürüst tanımadığın yengen mesela. 'beni nasıl evinde istemesin, o ev benim abimin evi kendi el kizi' demiştin, kadının kendi yaşadığı ev için. Eltini dövüyorsun, o el kızı diye.
Sen kendin dahil hiç bir geline saygı duymuyorsun ki insanlar sana saygı duysunlar.
B.k gibi bir hayat yaşıyorsun, çünkü çıkma imkanın varken türlü bahanelere sığınıp çıkmadın.
Yaşadığın ülke bekar kadın yuvası. Kadınlara istihdamın sonuna kadar olduğu ülke. Elin devuşkasi kocasini bosayip/terkedilip çocuklarına kral gibi bakıyor. Ama sen yapamıyorsun.
Yaşadığın hayatın sebebi tam olarak senin bu korkakligin, üzgünüm

Bunca niyenin cevabı var. Sen pasif ve ezik bir kadınsın.
Sana binlerce kişi yazdı dayak yediğinde, Rusyada yaşayanlar da yazdı devletin şuyuna git , buyuna git diye. Hiç bir şey yapmadın, iki gün sonra konu açtın "bu sefer ben kazandım, yanıma geldi sevişmeye 'daha morluklarımin rengi duzelmedi' dedim" diye zafer kazanmış gibi kendini avuttun
Bu hayattansa oradaki hayatın güzel olacak, annem babam dedin, onları bahane ettin.
Kızların orada annelerine eziyeti izliyor, koca kızlarla aynı odada ilişkiye giriyorsunuz, babaannesi saymiyor bile, ileride okula bile göndermek istemiyorlar. Sen hala 'colugum çocuğum' diyorsun.
İstesen pekala iki çocuğu alıp devlete siginabilirdin. Senin için dağlari delecek, kocana diklenen abine çalışınca geri ödemek üzere bilet aldirabilirdin.
Ohooo neler var istesen, sen keyfine yaşıyorsun.
Ayrıca gelinsin diye insan yerine koyulmuyorsun,ama sen de gelinleri insan yerine koymuyorsun.
Dhaa doğru dürüst tanımadığın yengen mesela. 'beni nasıl evinde istemesin, o ev benim abimin evi kendi el kizi' demiştin, kadının kendi yaşadığı ev için. Eltini dövüyorsun, o el kızı diye.
Sen kendin dahil hiç bir geline saygı duymuyorsun ki insanlar sana saygı duysunlar.
B.k gibi bir hayat yaşıyorsun, çünkü çıkma imkanın varken türlü bahanelere sığınıp çıkmadın.
Yaşadığın ülke bekar kadın yuvası. Kadınlara istihdamın sonuna kadar olduğu ülke. Elin devuşkasi kocasini bosayip/terkedilip çocuklarına kral gibi bakıyor. Ama sen yapamıyorsun.
Yaşadığın hayatın sebebi tam olarak senin bu korkakligin, üzgünüm
Devlete sığınmak hele de Rusya'ya yani ayıptır söylemesi gevurun devletine(!), Nilu gibi yetişmiş bir kadın için çok radikal bir karar. Aile ve yaşadığı toplumun kodları var, ha kaçıp elin devletine sığınmışsın ha afedersin öyle böyle bir kadın olmuşsun. Yalnızlık olmayacak yani tek derdi. İşi gerçekten çok zor. Bu kodları kendi kafasında aşmalı evvel, ha işi yine zor olur ama imkansız olmaz.

Devlete sığınmak hele de Rusya'ya yani ayıptır söylemesi gevurun devletine(!), Nilu gibi yetişmiş bir kadın için çok radikal bir karar. Aile ve yaşadığı toplumun kodları var, ha kaçıp elin devletine sığınmışsın ha afedersin öyle böyle bir kadın olmuşsun. Yalnızlık olmayacak yani tek derdi. İşi gerçekten çok zor. Bu kodları kendi kafasında aşmalı evvel, ha işi yine zor olur ama imkansız olmaz.
Bri de çocuklarimi vermezler diyor. Yani ne yapsınlar senin sümüklü çocuklarını, evde zaten karı koca var, bir oğlu,karısı,çocuğu var. Bir de nilu çocuklarla giderse kocası olacak. Bu haliyle bile kalabalık.. pekala oğullarına yeni zavallı kadın alırlar, o orada yaşar hayatını.

Bri de çocuklarimi vermezler diyor. Yani ne yapsınlar senin sümüklü çocuklarını, evde zaten karı koca var, bir oğlu,karısı,çocuğu var. Bir de nilu çocuklarla giderse kocası olacak. Bu haliyle bile kalabalık.. pekala oğullarına yeni zavallı kadın alırlar, o orada yaşar hayatını.
Bak dedin ya sen kendi abinin hanımını insan yerine koymuyorsun, o kim oluyor da beni evde istemeyecek diyorsun diye. Farkları var mı sence? Bu kafada bir kadına yediği dayaklar o sürüden ayrılmaktan daha kolay gelir. Çünkü böyle yetiştiriliyorlar. Sürüden ayrılanı kurt kapar diye korkutuluyorlar anne karnından itibaren. Türkiye 'de olsa işi biraz daha kolay olurdu. Devleti el bellemezlerdi hiç yoktan.

Konularını az çok biliyorum sana çok çok üzüldüm.

Rabbim seni en kısa zamanda feraha çıkarsın

Back
X