geçmiş olsun canım...
sonuçta hastalık olduğunu biliyosun ve ilaçlarını kullanıyosun
bildiğim kadarıyla bu tedaviler şipşak çözüm vermiyor, tek çare sabırlı olman
ablanın sana kırılcağını sanmıyorum ya, durumunu biliyosa eğer bence anlayışla karşılayacaktır, elinde olan bişey değil ki
Öncelikle geçmiş olsun rabiacım. Obsesif kişiler yaptığının farkındadırlar ama bu düşüncelere engel olamazlar. O anki düşünce o kadar kısa sürede beyinde geçerki sana olumsuz ve saçma gelsede yinede öle düşünmekten veya dolaba dokunmaktan alıkoyar.
Senin takıntıların tam olarak ne biraz açabilirmisin? ablan dolaba değdiği için dolabın pis olduğundanmı şüpheleniyorsun, yada ablanda uygun görmediğin bir davranışmı gördün ( mesela wc den sonra ellerini yıkamaması, yada üstünün kokması gibi) önce neden böyle hissettiğini bulmalısın ve daha sonra bu düşüncelerin üstüne gitmelisin.
Biraz daha açabilirmisin ...
Geçmiş olsun canım.Seni çok iyi anlıyorum.Ama sabırlı olmak zorundasın.İlaçlar uzun sürede etki ediyor.Tedavine devam et.Sakın bırakma.Eğer çok bunalırsan tekrar dr.a gidip durumunu anlat.Dozunu değiştirebilir yada yeni bir ilaç ekleyebilir.
Çookkk geçmiş olsun canım. Bendede takıntı hastalıgı var yani bu doktor kanısı değil ben öyle oldugunu düşnüyorum. Bendede düzen hastalığı var topladıgım yerlerin dağılmasından nefret ediyorum. Bende eşime ve çevremdeki insanlara hayatı çekilmez hale getirdim. Artık eşim dağılacak korkusuyla hiçbir yere dokunamıyor. Başka evli arkadaşlarıma bakıyorum evde yoplu hiçbiryer yok heryer dagınık ama gayet rahat hayatlarını sürdürebiliyorlar. Benimde aklınıza gelebilecek heryerim evimde düzenli ve temiz olmalı. Hiçbişey yapmaya vaktim kalmıyor hafta sonları akşamları temizlik yapmaktan. Ne eşime ne arkadaşlarıma nede kendime vakit ayırabiliyorum. Bazen haftasonları biryerlere gittiğimizde (ki çok nadir) yapamıyorum o zaman sinirden ağlıyorum. Rahat olmak istiyorum ama olamıyorum. Zaman akıp gidiyor benim yaptıgım tek şey temizlik yemek ve diger ev işleri((( benlemi yaşıcaklar boşver diyorum ama yapamıyorum.
Çok geçmiş olsun. Bu takıntılar sizin elinizde değil, biliyorum.
Ablanıza mutlaka anlatın, hastalığınızı biliyorsa anlayışla karşılayacaktır sizi.
İlaçlarınızı ve terapilerinizi sakın ihmal etmeyin. Atlatılamayacak bir hastalık değil bu, geçecek emin olun..
kardesim bak ablan sana kirilmaz elinde degil ama inan tedavisi cok kolay ilac milac sadece yardimci!!!bu senin elinde olan birsey.birkere sana tedavinde yardimci olacak seylri yazmak istiyorum.1.gunuk tesbihatin olsun 2.dusuncelerinin ustune git ustune gitmek dusuncene hizmet etme demek.sisari cikarken nocak acikimi gidiyim bakiyim yerine birsey yoktur kapalidir de git bu sekil gider cok kolay aslindaa senin elinde mesguliyet bulyok canım ablamla ilgili değil belki beni ayıplarsınız ama hastalık elimde değil ALLAH kimseye vermesin ama eniştemin babası rahatsız yani yerinden kalkamıyor.Oraya gidince oradaki pislik onlara geçiyor onlarda kalıyor gibi geliyor.Onlarla olan bütün sebep bu.Çok saçma ama engel olamıyorum.
bendede var yanlız diilsin... keske onerebilecegim bişi olsa ama takıntılı olmak cok acayip bişi. ben en kucuk örnekleri söyle vereyim.. cam bardak kullanamıyorum. memlekette evimde ki annemin babamın evi tabak çanak ne varsa yıkamadan kullanamıyorum. gozumun onunde yıkanmısta olsa meyve sebzeleri ekrar sudan gecirmeden iyemiyorum. yanlız yasıyordum bi aya kadar ögrenci evinde kaldım 5 sene yanlısdım bi sorunum olmuodu tekken ama ne zaman misafir gelse yada ben memlekete tatile gitsem aynı dert fazla fazla basgosteriyo. misafirlige gidince kendi suyumu goturuyorum cam bardakta su verirler die. kola cay vs. hiç bişey içmiyorum misafirlikte off.. kimseyle el tokalasamıyorum cok resmi bi yerde olmadıkca. ki el sıkısmaktan kacmak bile nasıl rahatsız edio insanı ya.. allam offf..dahası varda neyse ben gerilmeye basladım. bu minik seyler bile cok can sıkıcı. can sıkıcı oldugunu biliorum ama kendime engel olamıyorum. offff... kısacası anlıyorum seni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?