Cok kötüyüm! Hamilemiyim?

İstemsiz bir gebelik ve o bebeğe bakamayacağını,hazır olmadığını söyleyen bir anne var.VE şuan o cenin sadece.
4.çocuk bu.Farkında mıyız arkadaşlar.Bu ülke koşullarında...Ortalama maaşlarımızı değerlendirelim.
4 tane çocuk.Hangi ekonomi 4 çocuğa eşit şartlartlarda yaşama imkanı tanır.Mesele sadece yaşatmaksa doğar ve yaşar.
Okuyamaz,hasta olursa tedavi olamaz.Eğitim sağlık gibi en temel hakların bile çok pahallı olduğu bir ülkede doğur diyorsunuz.
O çocuğun yaşama haklarının gerekliliği sadece nefes almak değil.

Herkesin düşüncesi kendine doğrudur canım. Ama bu düşünce sadece duygusal bir düşünce. Lütfen bari bunda hemfikir olalım. Duygusal olarak düşündüğünüzde o bir can, ama bilimsel olarak düşündüğünüzde değil. Bunu sizler de biliyorsunuz. Hepimizin elinin altında internet var, kendimizi geliştiren bilinçli kadınlarız. Siz de farkındasınız onun bir hücre olduğunun ama duygusal olarak böyle düşünüyorsunuz. Sizi de anlarım elbette.

Bana ilginç gelen bilimsel olarak can olmayışını nasıl söyleyebiliyorsunuz. Elinin altında internet olan bilinçli kadınlar ufak bir araştırmayla hücrenin en küçük canlı birimi olduğunu öğrenebilir. Tek hücreli canlılar kategorisini canlıdan saymıyormusunuz?

Ve muhteşem! evrim teorisine göre tüm dünya tek hücreli bir organizmadan oluşmadımı!!! Sizin teoriniz darwininkini bile sollar. Hepimiz cansız olan hücrelerden mi oluştuk yani :).
Sperm canlı hareket ediyor, ilerliyor, yumurtayı döllüyor. Yumurta canlı bölünüyor dölleniyor. Bu ikisinin birleşiminden olan şeyin cansız olduğunu nasıl ileri sürebilirsiniz. İki canlı birleşiyor cansız bir yapı oluşuyor 4 hafta sonra tekrarmı canlanıyor :). sperm yumurtayı döllediği anda oluşan yapı canlıdır. aradan 1 gün bile geçmiş olsa. bu bilimsel açıklaması.

Zaten dinende o ruh ona döllendiğinde üfleniyor o andan sonra canlıdır..

kızlar yardımm!!
adetıme 4 gun var ama ben dayanamayıp evde teset yaptım once cıkmadı ama aradan 1 saat falan gecınce ıkıncı sılıkm bı cızgıyı gordum sızce test cok bekledıgı ıcın yanılmıs olabılır mı??

Bana ilginç gelen bilimsel olarak can olmayışını nasıl söyleyebiliyorsunuz. Elinin altında internet olan bilinçli kadınlar ufak bir araştırmayla hücrenin en küçük canlı birimi olduğunu öğrenebilir. Tek hücreli canlılar kategorisini canlıdan saymıyormusunuz?

Ve muhteşem! evrim teorisine göre tüm dünya tek hücreli bir organizmadan oluşmadımı!!! Sizin teoriniz darwininkini bile sollar. Hepimiz cansız olan hücrelerden mi oluştuk yani :).
Sperm canlı hareket ediyor, ilerliyor, yumurtayı döllüyor. Yumurta canlı bölünüyor dölleniyor. Bu ikisinin birleşiminden olan şeyin cansız olduğunu nasıl ileri sürebilirsiniz. İki canlı birleşiyor cansız bir yapı oluşuyor 4 hafta sonra tekrarmı canlanıyor :). sperm yumurtayı döllediği anda oluşan yapı canlıdır. aradan 1 gün bile geçmiş olsa. bu bilimsel açıklaması.

Zaten dinende o ruh ona döllendiğinde üfleniyor o andan sonra canlıdır..

Bakın, anlamak istemiyorsunuz. Hücreler tabi ki canlıdır. Ama benim bahsettiğim "insan özellikleri gösteren bir canlı". Kalbi bile atmayan bir hücre nasıl insan özellikleri gösterebilir? Canlı şeklinde kastettiğim buydu. Yoksa yanağınızın içindeki epitel doku da canlı. Anlatmayacağım daha fazla, çünkü yanlış anlaşılıyorum.

kızlar yardımm!!
adetıme 4 gun var ama ben dayanamayıp evde teset yaptım once cıkmadı ama aradan 1 saat falan gecınce ıkıncı sılıkm bı cızgıyı gordum sızce test cok bekledıgı ıcın yanılmıs olabılır mı??

İlk 5dk içindeki sonuç doğrudur canım, beklediği için öyle olmuş. Hem gününün geçmesini bekle, benimde az kaldı, bende geçmesini bekleyeceğim. Öncesinde test yapmayacağım, bulaşıcı hastalık gibi, devamlı test yapıyorsun sonra:34:

Bakın, anlamak istemiyorsunuz. Hücreler tabi ki canlıdır. Ama benim bahsettiğim "insan özellikleri gösteren bir canlı". Kalbi bile atmayan bir hücre nasıl insan özellikleri gösterebilir? Canlı şeklinde kastettiğim buydu. Yoksa yanağınızın içindeki epitel doku da canlı. Anlatmayacağım daha fazla, çünkü yanlış anlaşılıyorum.

"Kalbi bile atmayan bir hücre" nasıl bir cümledir yaa. İnsan özellikleri göstermeyen canlılar ölüme mahkumsa bütün hayvanları öldürelim ozaman. Cinayet olan sadece insan özellikleri taşıyan canlıyı öldürmek mi yoksa canlı bir şeyi öldürmek mi ??

"Kalbi bile atmayan bir hücre" nasıl bir cümledir yaa. İnsan özellikleri göstermeyen canlılar ölüme mahkumsa bütün hayvanları öldürelim ozaman. Cinayet olan sadece insan özellikleri taşıyan canlıyı öldürmek mi yoksa canlı bir şeyi öldürmek mi ??

Bahsettiğimiz şey cenin efendim. Bu yüzden "insan özellikleri göstermek" diyorum. Ölüme mahkum değil ayrıca. Eğer mecburiyet varsa olmalı. Her hamile kalan çocuğunu aldırsın demiyorum. "Kalbi bile olmayan" desek daha doğru evet. Çünkü henüz bırakın kalbi, hiçbir organı oluşmadı. http://www.hamileportal.com/3d_ultrason/3d_4_hafta.jpg

siz bu fotoğraftaki hücrenin düşünme yetisi olabildiğini falan söylüyorsunuz sanırım. Düşüncelerim net, yukarıda da yazıyor. Daha fazla cevap yazmayacağım, anlamsız şeyler söylüyorsunuz. Teşekkürler

İnsan özelliği göstermekle, canlı özelliği göstermek arasında çok fark var ama, canlı sayılabilmek için dış ortamda kendiliğinden canlı kalabilmesi gerek bir varlığın.

Hastaneye gittim ve alinan test sonuclarinda hamile olmadigim ortaya cikti :16: Cok mutluyum, kararsizliktan caresizlikten ve hangi yolu sececegim dusuncesinden kurtuldugum icin. Ilerde bir bes on yil sonra belki dusunurum 4.üyü :9: Su mubarek gunde bana manevi desteklerinizi eksik etmediginiz icin, yorumlariniz icin Allahim razi olsun. Dilerim rabbim cocugu olmayip bekleyenlerin kucagini tez zamanda doldurur :emir_bebek:. Hakkinizi helal edin canlarim. Iyiki varsiniz. Dar animda yanimda oldunuz :16:

Allah hayırlısını versin.hiçbir anne güle oynaya gidip bebeğini aldırmaz buna eminim,konu sahibini yargılayamam.

ufak bir noktayı hatırlatmak isterim.Kürtajın yasaklanmaya çalışıldığı şu günlerde 'bedenime dokunmayın' gibi söylemlerle bir olmadık mı,karşı çıkmadık mı yasaklanmasına?bir kadının böyle bir kararı ancak kendisinin verebileceğine inanmadık mı?

Şimdi neden konu sahibine bu saldırı?hem kürtaj serbest olsun hem de kimse çocuk aldırmasın diye mi?bu nasıl bir çelişki?kürtaj var olacaksa böyle zamanlar için var olmalı zaten.

BAna da tuhaf ithamlarda bulunacak bir çoğu belki ama umrumda değil.kendi hayat şartlarımda kürtajı asla düşünmem,ama herkes ne yaşadığını kendi bilir.saygı duymaktan başka bir çare yok.

konu sahibinden cevap geldi bile:)))
sevindim sizin adınıza,bundan sonra daha dikkatli olun lütfen.

Sevindim sizin adınıza ve lütfennn bundan
sonra korunmanızı 2 katına çıkartınnn :))))

Son düzenleme:
sanırım üzerine ceket asılsa hamile kalan tip kadınlardansınız, bütün korunma yöntemlerini aynı anda kullanırsınız sanırım bu stresli geceden sonra...

Allah hayırlısını versin.hiçbir anne güle oynaya gidip bebeğini aldırmaz buna eminim,konu sahibini yargılayamam.

ufak bir noktayı hatırlatmak isterim.Kürtajın yasaklanmaya çalışıldığı şu günlerde 'bedenime dokunmayın' gibi söylemlerle bir olmadık mı,karşı çıkmadık mı yasaklanmasına?bir kadının böyle bir kararı ancak kendisinin verebileceğine inanmadık mı?

Şimdi neden konu sahibine bu saldırı?hem kürtaj serbest olsun hem de kimse çocuk aldırmasın diye mi?bu nasıl bir çelişki?kürtaj var olacaksa böyle zamanlar için var olmalı zaten.

BAna da tuhaf ithamlarda bulunacak bir çoğu belki ama umrumda değil.kendi hayat şartlarımda kürtajı asla düşünmem,ama herkes ne yaşadığını kendi bilir.saygı duymaktan başka bir çare yok.

herkesin kendi fikri diyorsunuz ama buraya yazanları da saldırmakla suçluyorsunuz ..
bu nasıl bir çelişki ????
siz nasıl istediğnizi yazmakta özgür olduğunuzu düşünüyorsanız sizib gibi herkes de istediğini yazmakta özgürdür

sonuna kadar zor geldim valla. inşallah hamile değildir diye..ohh beee:3:

kızlar yardımm!!

ben de 5 gün kala yapmıştım süre dolunca baktığımda görememiştim , sonra testi unutup bilgisayara daldım 40 dk sonra testi atmak için baktığımda ikinci çizgiyi belli belirsiz görmüştüm... hatta kardeşimi uyandırmıştım hayal mi görüyorum diye :9: ama çok şükür hayal değil gerçekti .. eğer hormon ilaçları kullanmıyorsan ya da hormonal bir sorunun yoksa hayırlı olsun :)

o daha bebek bile değil fetüs.. canım biyolojik olarak değilde dini acıdan bakıyorlar olaylara o yüzden ne kdar açıklasanda yanlıs anlasılacaktır o yüzden bosver..sncta herkes kendi inançları ve bilgileri doğrultusunda yasıyor..

Hastaneye gittim ve alinan test sonuclarinda hamile olmadigim ortaya cikti :16: Cok mutluyum, kararsizliktan caresizlikten ve hangi yolu sececegim dusuncesinden kurtuldugum icin. Ilerde bir bes on yil sonra belki dusunurum 4.üyü :9: Su mubarek gunde bana manevi desteklerinizi eksik etmediginiz icin, yorumlariniz icin Allahim razi olsun. Dilerim rabbim cocugu olmayip bekleyenlerin kucagini tez zamanda doldurur :emir_bebek:. Hakkinizi helal edin canlarim. Iyiki varsiniz. Dar animda yanimda oldunuz :16:
Hamile olmamanıza sevindim. İkilemde kalmak kötü bir urumdu.
Allah isteyenlere nasip etsin. Aminn

o daha bebek bile değil fetüs.. canım biyolojik olarak değilde dini acıdan bakıyorlar olaylara o yüzden ne kdar açıklasanda yanlıs anlasılacaktır o yüzden bosver..sncta herkes kendi inançları ve bilgileri doğrultusunda yasıyor..

aynen oyle :34: dini acidanda oyle, annelik ic guduleri acisindanda oyle.. onun varligindan haberdar oldugundan itibaren tum ruh halin degisiyor...zaten bir cok kadin cocuk aldirdigi icin hemen olmasa bile sonradanda olsa cok pisman oluyorlar. bunalima girenler bile oluyor...basit birsey olsaydi insanlar bu kadar etkilemezdi..Rabbim kimselere yasatmasin.

aklima emel sayin geldi...ilk esiyle evlenmis ve 21-22 yaslarinda gebe kalmis. esinin zoruyla aldirmis..aldirma sebebi ise emel sayin'a: sen daha kendin cocuksun vs diyormus. sonradan tabiiki bosanmis bu adamla vs...ama diyorki; onceden esime cok kizardim bebegimi aldirdi diye, ama simdi kendime kiziyorum..keske daha guclu bi kadin olsaydim ve cocugum icin diretebilseydim diye ekliyor ve gozyaslarina hakim olamiyor... :43: daha sonradan emel hanimin cocugu olamiyor...o adamin ise 1 tane evladi var...
dusunun yillar gecmis uzerinden ve hala bunlari anlatirken gozyaslarina boguluyor :43::43:

senin adına sevindim canım gözün aydın ama bundan sonra çok dikkatli ol ne olur. zaten 3 tane çocuğun varmış allah onları bağışlasın hayırlı evlatlar yetiştirirsin inş.

Back
X