Cok kötüyüm! Hamilemiyim?

bencede aldırmayın korunmanıza rağmen olduysa vardır mutlaka bi hayır.. aldırmak cinayetten başka bişey değil belki bu çocuk eşiniz için bi vesile olur ne dersiniz?

Cok guzel yazmissiniz, cocuguma guzel bir hayat sunmamaktan korkuyorum, cunku dogumlardan sonra ciddi depresyonlar gecirdim, uc cocugumda daha kucuk ve cok huysuzlar, esim desen hangi birini anlatsam. Bu dorduncusunu karanligimizda bogmak istemiyorum, cunku yeni yeni kendimi toplarken, bu cikmazdan cikmak icin adimlar atarken bu cocuk herseyin duraksamasina bellkide benim tekrar depresyona girmem sebep olacak. Yavrum hic bir olumsuzlugun sebebi degildir sakin yanlis anlamayin ama benim gucsuzlugumle birlikte oda bu karanliga tekrarda diger uc cocugumla beraber gomulecek. Bunu yasatmak istemiyorum yeni gelecek bir cocuga. Insaallah yoktu bende aldirmam! Dua edin arkadaslar. Ne olur benim icin dua edin .............

belki o güzel hayatı Rabbim size o bebekle bir sunacak,eksi yönden bakmayın duruma sadece,onu veren Allah,belki o evlat güçsüzlüğünüze güç katacak eğerki hamileyseniz,hayatınızı olumlu yönde değiştirecek bunlarıda göz ardı etmeyin.her şer görünende bi hayır vardır..

veren RABBIM verıyor ıste kurtaj cozum degıl canım 3 cocugun var yanılmıyorsam ALLAH onu yolluyorsa hayrıyla yolluyordur

sakın yapma belki birkaç yıl zorluk çekersin ama sonrası çok güzel emin ol... bir de kürtaj olursam sanki diğer çocuklarımın başına da bişe gelecekmiş gibi saçma bi düşünce kaplıyor beni bu konuyu düşününce..

eğer hamileyseniz okadar korunmaya rağmen bu çocuğu aldırmayın belki bu çocuk hayatınızın dönüm noktası olur, her açıdan eşiniz, sizin, rızkınız hakkında..evet bi çocuk büyütmke asla kolay değil ama bu yüzden cennet serilmiş ayaklarımızın altına..çocuğundan asla vazgeçme ama sana bu konudaki tek önerim doğum yöntemin sezeryan olsun ve çocukluğunu bağlattır. ALLAH yardımcın olsun..

kararını vermişsin zaten ne denmesini bekliyosun. aldır tabi deyipte günahına ortak olacak birinimi arıyosun. ha üç çocuğundan birine kıymışsın ha karnındaki bebeğe. zaten anlamam hamileliğini öğrenipte karnındaki çocuğu bitkiymiş gibi görüp aldırıcam diyen insanı. kocan 3. çocuktan sonramı sorumsuz oldu daha kesinn çözümler var ozaman sprial yerine tüplerini bağlatsaydın doğum esnasında.

evli değilim çocuğum yok çocuklardan da açıkçası pek haz etmem

ama bu kadar korunmaya rağmen direne direne kazanan bir bebek :kkk: :emir_bebek: varsa bence o dünyaya gelmeyi kafasına koymuştur ve mutlaka gelecektir:16:

kıymayın gelsin bence bir anlamı olmalı bu kadar şeyin:emir_bebek::emir_bebek:

Son düzenleme:
Allahın işine bak bazı insanlar yıllarca çocuk sahibi olmak için onca emek verir, bir çuval para harcar yine de olmaz, bazısı da istemese bile hamile kalıp aldırsam diye dert yanar...

Yanlış anlama arkadaşım niyetim seni eleştirmek değil kesinlikle, bende yakın zamanda bebeğini kaybeden ve 6 yıllık evliliğim sonucunda bebek işine sıcak bakmayıp artık hormanlar ve yaşadığım talihsizlik nedeniyle çocuk sahibi olamıycam kaygısıyla dönüp dolanırken bu döngünün mantığını çözmeye çalışıyorum...Günlerdir bebek sahibi olamayan yada bir şekilde bebeklerini kaybeden bayanların yazılarını okuyunca bu ilginç geldi bana...İnsanlar o çift çizgiyi görebilmek adına nasıl bir sınav veriyorlar, sonuç ise bazen hüsranla sonuçlanıyor...

Allah herkesin gönlüne göre versin, amacım yaradana saygısızlık yapmak değil kesinlikle ama keşke bu işin bir dengesi olabilse, eminim bir kaç gün bebek istemek için mücadele verenlerin forumlarında gezinseniz ne demek istediğimi çok iyi anlıyacağınıza eminim...
Sizin ve doğmamış bebeğinizin hakkında hayırlısı ne ise o olması dileğiyle....

canim ben senin önceki konunuda okudum bu sartlar altinda biraz zor bir durum ama her serde bir hayir vardir o kadar korunmaniza ragman hamile kalmissan eger vardir bundada bir hayir... belkide esin bu bebek sayesinde istedigin adam olacak ins.
ins. hakkinda herseyin hayirlisi olur
ins. aldirma isini aklindan cikartmissindir

bu bebeğin hem fiziksel hem de ruhsal hastalıklarına şifa olmayacağını nereden bilebilirsin. bazı kadınlara verilmeyen, bazılarınınsa yıllarca para,zaman, emek, umut harcayarak ulaşabildiği hatta baen ulaşamadığı bir nimet verilmiş sana. fiziksel olanları bilemem ama ruhsal sorunlarını halletmek için bundan iyi bir fırsat olamaz. çocuklarınla ve karnındaki bebeğinle mutlu ol. çünkü kadınız ve yaradılış gereği bizi en çok bu mutlu eder. her doğan bebek bir umuttur dünyanın hala yaşanılabilir bir yer olduğunun göstergesidir.
allah sana sanki bir hediye göndermiş. bir umut, bir fırsat bu çocuk. sakın kıyma ona da kendne de. o çocuğu aldırdıktan sonra başını yastığa hiç bir gece rahat koyamazsın. derdin birken bin olur..

bu ne yaman çelişki,ne zor bir dünya ne zor bir imtihan. yıllardır bir kez olsun o testte ikinci çizgiyi görmek için çırpınıyorum ve dua ediyorum.

ne kadar büyük bir nimete sahip olduğunu fark et lütfen..

ben size, ne aldırın derim, ne aldırmayın... ne kınarım, ne ayıplarım.. açıkçası size pek yardımcı da olamam...

ama yazmadan edemedim. yüce rabbim kimine gani gani verir, kimine hiç vermez, kimininkini de elinden alır benim gibi... bebek yapmak için tek şansım var. onu da kaybedersem malesef 2. bir şansım yok!!
ne diyeyim?? allhım başta sizin, sonra melek anneleri de dahil darda kalan herkesin yardımcısı olsun. vardır yüce rabbimin bir bildiği..

hııı bu arada ben de memur, zor geçinen bir ailenin 4. çocuğuyum. zamanında anneme herkes bakamazsın, salaklık etme, aldır demiş.. annem istemeden de olsa doğurmuş beni. şimdi aldır diye baskı yapan insanlar beni ailenin en hayırlı olarak gördükleri için benim gözümün içine baka baka anneme "keşke biz de senin gibi bir tane daha doğursaydık" diyorlar. tabi seninle şartlarımız farklı. ben, çok iyi kalpli, fakir ama çok çalışkan olan bir ebeveyne sahiptim. allah yardımcımız oldu, yüzümüze baktı.

inşallah allah sana da doğru olan neyse onu yapmayı nasip eder...

120. günde ruh mu üfleniyormuş?:53: etmeyin eylemeyin...6. haftadan itibaren kalp atışalrı duyuluyor, görülüyor.... 120. gün yaklaşık olarak 15-16 haftalık oluyor ki 16. haftasında kızım gayet belliydi... hatta esnerken görüntülenen videosu bile var.. eğer denildiği gibi 120. günde ruh üfleniyorsa doktorum, eşim ve ben hep beraber hayal mi gördük?

konu sahibi arkadaşım , korunduğun halde olduysa mutlaka bunun bir hikmeti olduğunu düşünüyorum.... bazılarına inanılmaz geliyor ama kuzenimin yengesi 4 oğluna da korunduğu halde hamile kalmış... Rabbim "ol" deyince kim önüne geçebilir.....

şunu belirtmeliyimki bu benim değil tv ye çıkan din adamının görüşüdür, en ikinci ağız olarak burda duyduklarımı söylüyorum, tabiki ben bilemem ruh ne zaman üfleniyor, iki kızım var bende biliyorum gayet tabi kalbin ne zaman attığını, çok zorunlu nedenler olmadığı sürece keyfi aldırılmasına bende karşıyım, ama zorunlu olunca mesela anne hayatı riske girecekse gibi, aldırılmasının islamda var olduğundan bahsettiğini söyledim.

o sorumsuz eşle çatır çatır sevişmişsin ama.
o 3 çocuğundan da brini yada ikisini oldür....
sonuçta bu hayatta oldukları için acı çekiyorlardır...

Arkadaslar ben delirmek uzereyim, ne yapacagimi bilmiyorum kacacak yer ariyorum ben NE YAPTIM!? Iki hafta önce cok karin agrisindan dolayi sipralimi cikarttim ve kanamam vardi bir hafta boyunca. Dogru duzgun iliskiye bile girmezken bulanti adet gecikmesi felan fistan derken bugun bir test alayim dedim ve sonuc pozitif cizgisi cok hafif cikti yani cift cizgi fakat test sonucu cizgisi cok hafif pembe..... SONUC! Aldircam, yapamam niye böyle olduki? Diger hamileliklerimdede bir kazayla hep hamile kalmistim. Belki cogunuz inanmayacaksiniz ama inanin ne yapacagimi bilmiyorum.

Canım testlerini birde hastanede yaptır. Sen bebeğinin hayatıyla ilgili kararı vermişin zaten. Ama daha önceki çocuklarının da kaza ile olduğunu belirtmişin. Lütfen kırılma ama ben cinsellikte kaza v.b. savunmaları doğru bulmuyorum. Kaza ile bir hayat yok edilemez. Lütfen daha bilinçli davran bundan sonra. Bir candan, bir evlattan bahsediyoruz.

buradaki aldırın ya da aldırmayın diyen insanları gerçekten anlayamıyorum.. aldırmazsa siz mi bakacaksınız ya da aldırırsa o vicdan azabını ya da o psikolojiyi siz mi yaşayacaksınız da böyle çoook hassas bi konuda yönlendirme yapıyorsunuz? bu sorumluluğu nasıl alabiliyorsunuz?

zaten konu sahibi de anladığım kadarıyla aldırsam mı sizce diye sormuyor. sadece destek bekliyor. aldır ya da aldırma demek çok yanlış olur bence.

Back
X