• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötüyüm,sınavı nasıl kazanacağım ben :(

AliceWonder

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
54
0
36
Antalya
lise 2 deyim içimde bi çalışma isteği var ama cesaret edemiyorum bide mal gibi sayısal seçtimm.çalışamıyorum.derslerim her zaman iyi olmuştur.geçenlerde bir öğretmen kaldırdı soru sordu hatırlayamadım senden bi halt olmaz dedi.ne olmak istiyosun diye sordu utandım söylemeye.okul hayatım boyunca hep iyi oldu derslerim.ailemin beklentileri var yanıltmak istemiyorum onları.matematik hiç çalışamıyorum.herkes oturuyo test çözüyo benm içim gidiyo yapamıyorum diye.daha ne olacağıma bile karar veremedim.insanlara söylemeye bile cesaret edemiyorum.örnek alacağım kimse yok. herkes benim sorunlarımı yaşıyomu acaba yoksa bi tembel benmiyimm :( :(
lütfen tecrübelerinizi paylaşıınn... :5:

bende senin gibiyim.okulu bitireli 2 yıl oldu.aslında 2 yıldır üniversitede okumadım.çok istiyorum bende düzenli çalışmayı.bir tembellik çöküyo hep.ama seni rahatlatan bişeyler yapsan daha iyi olur yani.arkadaşlarınla vakit geçir mesela biraz müzik dinle arada kendini motive et sonra çalışmaya başla.bende 1 sene ara verdim bu sene napıcam bilmiyorum.

Daha lise ikiye giderken kazanamıcam düşüncesini aklında tutarsan tabi kazanamazsın. son senede kafayı sıyırırsın çünkü. o düşünceyi at kafandan önce. stresini de son seneye bile değil son bir kaç haftaya sakla.

Evet ailenin beklentileri var ama kazanamazsan sen onları hayal kırıklığına uğratmayacaksın ya da onlar seni sevmekten vazgeçmeyecekler. :34:

bende bir öğretmen adayıyım ama sana ''senden bir halt olmaz'' diyen öğretmene çok kızdım. buradan ona söylemek istediğim birşey var: ummadık taş baş yarar hocam.
senin lise 2. sınıfta bu şekilde düşünmen çok normal. çünkü tam bir dönemeç. bölüm seçtin.bölüme adapte olmaya uğraşıyorsun. dersler yoğun ve bunların hepsi birden oldu. canım sen elinden geleni yap. sakın ben böyleyim diye düşünme lise 2 böyle. ama boş vereni de fena çarpar. ben yerinde olsam sana öyle diyen bir öğretmenin inadına kendimi gösterir. onun tabiriyle haltı ona gösterirdim.

canım öncelikle hiçbir şey için geç değil umutsuz tavrından vazgeç..
öncelikle ne olmak istediğine karar ver, hangi meslek seni mutlu eder bunu çok iyi düşün ve bir sonuca ulaş..
sonrasında bu mesleğin hangi alandan öğrenci aldığına göre çalışmalarına başla, sayısal seçmişsen ve yapamıyorsan sırf okul bitirmek için bu bölümde devam etme , sanırım bölüm değişimi yapabiliyorsun seçeceğin bölüm hangi puan türünden öğrenci alıyorsa okulunda da o bölüme geç eğer ki okulda değiştiremiyorsanız, dershaneye o bölümde git ya da kendin o derslere yoğunlaş. hiç bir şey için geç olmadığını bil ben bir delilik yapıp sınava 2 ay kala bölüm değiştirdim ve hiç bir zaman pişman olmadım, sende yapabilirsin..

o senden bir halt olmaz diyen öğretmeni de ciddiye bile alma insan okumakla adam olmuyor sözünün örneklerinden.. çok kızıyorum böyle eğitimcilere.. ben de lisedeyken okul müdürü sadece üstümde formadan farklı bir hırka var diye yanıma gelip tüm sınıfın ortasında siz okumak için okula gelmiyorsunuz, evde oturun çeyiz yapın tarzı birşey söylemişti ki adam benim derslerimden bile haberdar değildi.. var böyle kendini bilmeyen eğitimciler her yerde olduğu gibi okullarda da.. ama gel gör ki bu lafın üzerine ben okulun o seneki mezunları içinde kazanan 3 kişiden biri oldum:51: yani bu tarz şeyler seni umutsuzluğa sürüklemesin..
önünde kocaman iki sene var, hedefini belirlediğin gibi çalışma isteğin ve azmin yanında olacaktır, şimdiden başarılar dilerim..

Bugün hastaneye gittim. Orada iki bayan kilo verme konusunda konuşuyorlardı.
Birisi komşusu ile yürüyüşlere çıkıyormuş. Komşusu sürekli ben kilo veremeyeceğim sen vereceksin, beni geçeceksin deyip duruyormuş.
Böyle böyle aylar geçmiş ve kadının komşusu gerçekten bir kilo bile verememiş.
Neye inandırırsan kendini o olur. Sen tembel görürsen, herkes de der bir halt olmaz diye. ( Kesinlikle hocana çok kızdım insan öğrencisini motive eder)
Ki sende böyle sözlerin doğruluğu yerine aksini göster. Çalış, başar. Görsünler "insan isterse neler yaparmış."

senden bi halt olmaz diyen kişi bile öğretmen olduysa düşün senden neler olur.

Son düzenleme:
lise 2 deyim içimde bi çalışma isteği var ama cesaret edemiyorum bide mal gibi sayısal seçtimm.çalışamıyorum.derslerim her zaman iyi olmuştur.geçenlerde bir öğretmen kaldırdı soru sordu hatırlayamadım senden bi halt olmaz dedi.ne olmak istiyosun diye sordu utandım söylemeye.okul hayatım boyunca hep iyi oldu derslerim.ailemin beklentileri var yanıltmak istemiyorum onları.matematik hiç çalışamıyorum.herkes oturuyo test çözüyo benm içim gidiyo yapamıyorum diye.daha ne olacağıma bile karar veremedim.insanlara söylemeye bile cesaret edemiyorum.örnek alacağım kimse yok. herkes benim sorunlarımı yaşıyomu acaba yoksa bi tembel benmiyimm :( :(
lütfen tecrübelerinizi paylaşıınn... :5:

Sayısaldan eşit ağırlığa geçebilirsin orda da çok güzel meslekler var.Daha liseni bitirmene 1.5 2 sene var ama sana önerim şimdiden çalış son seneye kesinlikle bırakma.Vaktim bol deme hemen geliyor o zaman.Senden bir halt olmaz diyen öğretmenler de var, okumaya niyeti olmayan öğrencinin okumasını sağlayanda.Öğretmenlerini takma. Maddi durumun varsa gerekirse özel ders al ya da iyi bir dersaneye git,günü gününe çalış.

belkide sayisali secmen sende böyle bir ümitsizlige yol acmistir. bencede esit agirliga yönel veya sosyal bölümlere, yani herkesde mühendis doktor olacak degil ya.
bak benim kardesimde ögretmenlerinin ynalis yönlendirilmesiyle sayisal secti hatta mühendislik okudu ama bölümünü hic sevmiyor.
yani dikkat et , önce kabilyetlerini gözden gecir ilkokuldan beri hangi dersi seviyorsun sikilmadan dinliyorsun neden daha cok hoslaniyorsun ,bunlara dikkat et.

birde sana alaksiz gibi gelebilir ama kan degerlerini ölctür, kansizlik tembellik untkanlik dikkat eksikligi yapabilir.

hepinize çok teşekkür ederim desteğiniz için.okul benim için hiç sorun değil tek derdim sınav.
ama o hocanın bana haksızlık yapması beni küçümsemesi ağır geldi.ki o hocanın dersinden okulda en yüksek notu alanda benim.ama o herseferinde gelip ne kadar aptal olduğumuzu anlatıyo.
biliyorum onun ne düşündüğü gerçeği değiştirmez ama insan ister istemez etkileniyo yavaş yavaş inancımı kaybediyorum onların sayesinde.
söylediklerinizi düşünücem tatkrar teşekkür ederim hepinize. :16:

Back
X