• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok kotuyum :((

Mezhep farkliligi bnm icinde cok problem degil ama iki ailede birbirine cok zit cnku cok uc noktada yasaniyo ikisi icinde hersey biz mi yanlis bakiyoruz bu asilanilir bi problem mi gercekten :(( deneyimli arkadaslar vardir biseyler soyleyin lutfen ilerde problem cikmz mi cocuk oldgnda aileler oldgnda ikimizde yipranmazmiyiz bnm suan etrafimda gordugum ve anladigim sey her evlilikte ask bitiyo zamanla o zamanda sorunlar farkliliklar patlak veriyo kizlar ozellikle evli olanlar bu gercekten boyle mi degil mi yoksa:((
Senin aileden mi karşı evlilige arkadaşım benim çevremde farkı mezheplerden evlilik yapanlar senin tabirinle çok uç noktalardan dı her iki kesimde belkide bize öyle gözükmüştü ama evlilik yapanların aileleri hiç sorun etmedi hepsinin de şimdi çoluk çocugu var mutlu mesut yaşıyorlar

Senin aileden mi karşı evlilige arkadaşım benim çevremde farkı mezheplerden evlilik yapanlar senin tabirinle çok uç noktalardan dı her iki kesimde belkide bize öyle gözükmüştü ama evlilik yapanların aileleri hiç sorun etmedi hepsinin de şimdi çoluk çocugu var mutlu mesut yaşıyorlar

Evet karsilar :((

mezhep farkı yüzünden böyle davranılmasına çok kızıyorum ben
tamam inançlar farklı olabilir ama aileler daha birbirlerini tanımadan ön yargıyla yaklaşıyorlar
belki karşı taraf çok iyi bir aile
belki kendi mezhebinden olanlarla hiç anlaşamayacaklar bu ne saçma bir şey böyle...
bence bu yüzden vazgeçmeyin birbirinizden...

4 yıldır birliktesiniz... Peki ilişkiye başlamadan önce hiç hesaplamadımı bunları?

İnsan düşünür belki ileride evlenme durumuna geliriz nedir ne değildir vs vs...

Şimdi geçmiş karşına " seni üzmek istemiyorum" diyor. Başlangıçta bunu düşünebilirdi oysaki değil mi?

Bu bir ayrılık bahanesi...

Mezhep farklılıkları çoğu zaman sorundur ama bu ondan değil.

4 yıldır birliktesiniz... Peki ilişkiye başlamadan önce hiç hesaplamadımı bunları?

İnsan düşünür belki ileride evlenme durumuna geliriz nedir ne değildir vs vs...

Şimdi geçmiş karşına " seni üzmek istemiyorum" diyor. Başlangıçta bunu düşünebilirdi oysaki değil mi?

Bu bir ayrılık bahanesi...

Mezhep farklılıkları çoğu zaman sorundur ama bu ondan değil.

İnsan bazen her şeyi bilse bile bir takım şeyleri hesaplayamıyor ve her şeyin üstüsinden gelebileceğini sanıyor ben angel...
Yeter ki onunla olayım, o olsun diyorsun da başka bir şey düşünmüyorsun işte...
Sonra bir bakmışsın yıllar geçivermiş..

Seni iyi oldugunu gormem lazim yoksa yasayamam ben diyo bi anda kestirip atmak yerine beraber zamanla buna hazirlayalim kendimizi. Bi anda olursa daha kotu olur diyor bu mantikli bisey mi sizce

Şu an ayrılırsanız, severek ayrılmış olacaksınız ve birbirinizi çok zor unutacaksınız. Ama konuşmaya devam ettiğinizde şu an olmasa bile ilerleyen zamanlarda ayrılmış olmanız ama hala konuşuyor olmanızın karmaşasıyla birbirinizi kırmaya başlayacaksınız sevgi azalacak bu durumda tamamen ayrılmak daha kolay olur diye düşünüyorum. Ama bir insan sonunun olmadığını bilerek yaşarsa ve bunu yaşarken çok severse çok yıpranır ya. Allah kolaylık versin.

İnsan bazen her şeyi bilse bile bir takım şeyleri hesaplayamıyor ve her şeyin üstüsinden gelebileceğini sanıyor ben angel...
Yeter ki onunla olayım, o olsun diyorsun da başka bir şey düşünmüyorsun işte...
Sonra bir bakmışsın yıllar geçivermiş..

Kesinlilkle... Hesaplamayız bazen lakin bu öyle bir mevzu değilki...

Kimse hakkında hüküm vermek haddimiz değil ama mezhepler konusunda geniş bilgiye sahip olduğumdan söylüyorum.

Bu konularda kurallar bellidir. Çocuklar ona göre yetiştirilir. Böyle bir durumla karşılaşılınca eğer aileler karşı ise yapılacak şeyler bellidir. Ya karşı gelirsin yada kabullendirmeye çalışırsın. Ama bu ilişkinin bu sorunlar içereceğini gayette biliyordu bunun için çok da düşünmeye gerek yoktur...

Ve bunlara rağmen " seni üzmek istemiyorum ayrılmalıyız" diyorsa bu bir bahanedir işte.

Eger olmiyorsa, o halde konusmayi devam ettirmekte olmaz.
Eger olmiyacaksa, konusmanizi sürdürmeyiniz.
Olmiyacagini bile bile görüsmeyi sürdürmek, size aci vermekten baska bir ise yaramiyacaktir.

Son düzenleme:
Merhaba kizlar 4 yillik iliskim gorus farkliliklarindan bitti. 21 yasindayim bunu 4 yilda hic mi anlamadiniz demeyin. Elbette anladik ama iste birakamadik. Aslinda ikimiz aramizda asmistik bu konuyu. Ama isin icine aileler girince evlilik ve cocuk olursa daha zor olucagini ve cok yipranacagmizi dusunduk. Birde onun seneye yurtdisinda calismaya gitme durumu var ve orada ne kadar kalicagi belli degil. Bu fikir hep vardi aslinda ama yapamiyoduk.
Dun uzunca sure dusundukten sonra artik bu konuyu konusmamz gerektigini dusundum ve konustuk. Senin uzulmeni istemiyorum uzulmemen icin herseyi yaparim dedi. Ama ileride daha cok uzulucez dedi ve hersey daha zor olucak dedi. İkimizin aileside karsi cunku. Ben kabul ettiririm bi sekilde dedi ama hep bi sorun olucak dedi. Bende onun bu goruslerine katiliyorum.
Seni gormeden konusmadan yapamam diyo uzun bi sure beraberdik cok sk gorusuyoduk hep konusuyoduk. Senin hayatini etkilesin istemiyorum benim yuzumden aci cekmene dayanam diyo yine konusalim yine goruselim yavas yavas sende bende kendimizi buna hazirliyalim diyo. Bunlari konusurken karsilikli agliyoduk ikimizde. Sen istersen devam ederiz hersey istedigin gibi olsun ama isin icine aileler girince cok yipranicaz bunu sende biliyosun diyo. Senin geleceginle oynamak istemiyorum diyo.
Biraz karisik oldu ama kusurabakmayin. şu an hala mesajlassiyoruz konusuyotuz bu konuyu tuhag bi ruh hali icindeyim napmam gerektigini bilmiyorum. Sizden yorum istiyorum bu konu hakkinda neler dusunuyorsunuz tarafsiz dusunen fikirlere ihtiycim var :(((
Insan ınsandır elbette ınan ben bole bır ayrım hıc yapmadım

Ama yasadıgın olay aynı benımkıyle
Bende uzun zaman cıktıgım aynı bu sebepten ayrıldım ayrıldık ayrılmalıydık
Zaten askere gııt geldı annesı mezhebımızden olamyan bır kız almıcanı solınce ayrıldık ve bıttı ve su an 25 yasıma geldım karsıma hıc cıkmıcak bırı derken ondan kat kat cok sewen bı cok kısı cıktı bu seferde ben aradıgımı bulamıcagım derken bı anda asık oldum ve cok asık oldum cok sewdım ya bısı dımmı buda gecıcek
Inan gecıccek bolesı bence ıyı olmus ılerde daha ıyı anlıcaksın bunu

Bız baska mezhepten bı gelın aldık ve cok sukur buntamamen aılenın yetısme yetıstırılme tarzıyla alakalı ama ;;;;;;;;
Bızım ıkı bına asyada bı abla var gel gelelım oglan bu kızı gelın dıe aldı kayınvaldesı her gun burnundan getırıo yapmadını etmedını koymuyo dusun ıste

Evınız ayrı olsa bıle. Aslında ewlenınce ıkı kısı dıl aılelerde evlendıgını sakın unutma !!!!!!!

Eğer gerçekten birbirinizi çok seviyorsanız bence mezhep sorununu çözebilirsiniz... Aynı şekilde bizde birbirimizi çok sevdiğimiz halde babam sorun ediyordu inatla vermem seni diye diretti ama arkamda annem vardı babamı yumuşatmaya çalışan... Gözümün içine bakıp karşılıklı ağlamalar delice bir aşk çok mücadele verdik... Amaan olmazsa ayrılırız demedik hiç. Babama dedim elle tutulur birşey söyle şu huylarından dolayı de tanıştırayım beğenmediğin bir tavrı, davranışı v.s. ama bana sırf ayrı mezhepteniz diye evlenemezsin dersen bunu kabul etmiyorum sonuçta o insanla ben bir ömür geçireceğim dedim... Annemle aynı mezhepten olmanıza rağmen iyi mi anlaşıyorsunuz dedim v.s. Neyse o yada bu şekilde anneminde alttan alttan yardımıyla babam ailesiyle tanışmaya ikna oldu babası geldiğinde bizim mezhebimiz bu başta konuşalımda ilerde sorun olmasın dedi siz yada aileden sülaleden birisi bunun lafını ederse bu iş olmaz gibi şeyler söyledi kayınpederimde bunu söylemekle siz ayrım yapmış oluyorsunuz bizim en yakın dostlrımızda böyle falan filan derken neyse babam ikna oldu evlendik nihayetinde o isteme olayından sonra ne bizde o konu geçti ne onlarda sevdikten sonra herşeyin üstesinden gelinir... 2004 te sözlendik 2005 te evlendik bir kızımız oldu şuan 3 yaşında ama o konular çocuğun yetişme tarzı v.s. hiç söz konusu olmadı ilerde kızımın görüşleride ona ait olur hiç karışmam yönlendirmede yapmam çocuğuma... Biz ayrıldık ama aldatma sebebi ile :ssz: o konudan değil yani kayınvalidemi kayınpederimide çok severdim yani bu arada sonradan aileler öyle bir kaynaştı ki sorma babam saz çalar annem, kayınvalidem, kayınpederimde türkü söylerdi v.s. belkide aileler çok iyi anlaşacak önyargılı olmasalar keşke....

Back
X