Çok merak ediyorum???

Pink_Women

Hoppalaaa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
3.973
3.452
83
36
Merhaba bayanlar...
Beni biliyorsunuz burada bir çok konusu olan herşeye susan sabreden
Sabrıyla herşeyi halletmeye çalışan belki de en doğru tanımla pısırık bir bayanım
Maddi yönden hiç sıkıntısı olmayan, kariyer ve karakter sahibi biriyim
Kendi sınırlarımı aşamam, ama benimkini aşan olursa da susarım
Böyle biriyim.
Asıl merak ettiğim şu ki bu sitede belki yüzlerce konu açılıyor ve öyle yorumlar okuyorum
Ki açtığım konularda da aldım o yorumlardan
Gerçekten çoğunuz burda yaptığınız yorumlar gibi mantık üzerine kurduğunuz bir dünyanız mı var?
Yoksa da sadece başkalarının hayatlarına daha mı objektif bakabiliyorsunuz?

Kendi hayatımda nasılsam burda da öyleyim şahsen.
Ama burada başka kişiliklere bürünenlere rastlamadım değil.
Bir erkek tarafından haksızlığa uğramış ve aşkından önünü göremeyenlere gayet gerçekçi yorumlar yapabiliyorum.
Yaşamadığım durumlarda iki kez düşünerek yazıyorum.
Buraya ne yazıyorsam kendi hayatımda da uyguluyorum.
Zaten diğer türlüsü de ancak yazarlığa girer.

kendi adıma cevap veriyorum ki ben burda yorum yaparken konuya objektif bakarak değil kendi hayatımdan örnekleyerek cevap veririm. kendi hayatımda örneğini görmediğim konuya da fikir beyan etmem. çünkü kendi hayatımda da doğru düşünmeye çalışırım ama her zaman uygulayamayabilirim. deneyimleyip faydasını gördüğüm şeyler üzerinden insanlara tavsiyede bulunmak daha mantıklı geliyor.
örneğin iş hayatı, aile ilişkileri, çocuk bakımı gibi.
çok konu açılır karı koca çalışıp nasıl bütçe yapıyorsunuz konusu mesela. kendi hayatımızda uyguladığımız ve huzuru sağladığımız yöntemi öneririm ben. onun dışında aile ilişkilerinden kv.si ile çok sorun yaşayanlara cevap vermem çünkü ben çok sorun yaşamıyorum bir şey söylesem yanlış olabilir diye düşünürüm.
bilmem kendimi anlatabildim mi??

ortalama aynı şekilde cevap vermişiz..

Baskalarinin hayatina daha objektif bakiyoruz
Ama sizin kadar sabirli degilim siniri asana tepki gosteririm

Kendi adıma cevaplayayım: Başkalarının hayatına daha objektif bakıyorum.

Ancak;

Yaptığım yanlış bir şey varsa bunun da yanlış olduğunun farkında olarak yapıyorum. Onun yanlış olmadığını iddia etmiyorum. Onu savunmuyorum.

Ama bu sitede genellikle duygulardan bahsediyoruz. O yüzden zaten tamamen mantıktan bahsetmek mümkün değil. Bazı şeyleri konduramıyoruz, yakıştıramıyoruz. Ben bunu olgunlaşacak bir meyveye benzetiyorum. Zaman gerekiyor. Mesela ben de eskiden pısırık olmasa bile karşımdakinin kalbini kırmaktan çekinen, bunun uğruna kendim zarar gören biri idim. Ama gerek yaşadıklarım gerekse büyümem, yaş almam beni değiştirdi. Artık farklı biriyim. Kendime daha çok değer veren, kendimi önemseyen. Bu kıvama gelmemde yaşadıklarımın ve hayat tecrübemin önemi büyük.

Kimseyi sihirli değnek dokundurmuş gibi değiştiremeyiz.

Ama şu var ki, bazen keşke nişanlı iken bu siteyle tanışsa idim, keşke problemlerimi buraya yazsa idim diyorum. Çünkü benimle aynı duygusal boşlukta olmayan insanlar olaylara daha objektif bakabiliyor.

Şöyle ki; bekara koca boşamak kolay derler. O hesap.
Yani herkes başkası Hakkı'nda kolayca ay Nasıl yaptın, ben olsam şöyle böyle deselerde kendi başına gelince durum farklı olabiliyor.
Yani burda hepimiz dediğin gibi olabilseydik, bu kadar dertli insan kalmazdı.

Bu konuyu çok beğendim takip edicem.

kendi hayatıma da objektif bakmaya çalışıyorum, ama başkasının hayatına daha çok :)

Evet anladım
Teşekkür ederim cevaplarınız için
Bazen öyle yorumlar görüyorum ki (kendi konularım dışında ki konular da da)
Diyorum ben hangi dünya da yaşıyorum diye

KK'dan öğrendiğim çok şey var.
Zamanla beni sanki kişisel gelişim kitabı okuyormuşcasına geliştirdi.
Olayları ele alma ve fikir yürütme çözüm üretme konusunda geliştirdi.
Daha dışa dönük olmamı sağladı.

tabiki baskasinin hayatina daha objektiv bakabiliyoruz
ama ben yorum yaparken, kendimden yola cikarak yapiyorum
bunuda yorumlarimda cogu zaman belirtiyorum

zaten baskasinin actigi konuda ahkam kesen, iki gün sonra kendi actigi konusunda illaki kendini desifre ediyo

Ben başkalarının hayatına daha objektif bakıyorum ve burda olduğum kadar mantıklı davranadigim söylenemez,burda benim yasadiklarimin aynisi hakkında konu açılsa konu sahibine giydiririm ac gözünü diye ama kendi hayatimda hep bi polyannacilik bu boyle değil de şöyle modundayim

Hayır. Ciddi hatalarım var, bildiğim halde devam ettirdiklerim de var hatta. Olaya dışardan bakınca daha rahat biçimde mantikli çözümler sunulabiliyor.

Ben genellikle kendimi konu sahiplerinin yerine koyarak
yorumluyorum.
Kendim yapmadığım yada yapamayacağım hiç bir şeyi önermiyorum.
Olması gerekeni de olmaması gerekeni de rahatlıkla yazıyorum.

Ama bu biraz da hayatı nasıl yorumladığın lada alakalı.
Aldatılan bir kadına ben
kendin bilirsin nasıl istiyorsan öyle yap,
Maaş kartına el koyulan, ailesine para yediren kocası olanlara da direk
boşan diyorum mesela

Bende çok şey öğrendim
Çok şey kattım kendime
Ama bazı yorumlarda o kadar kötü hissettim ki kendi mi
Kendi mi ezik bir insan olarak gördüm
Bu yüzden merak ettim herkes hayatında da burada olduğu kadar kararlı mı diye

Olayın içindeyken göremediğimiz noktalar oluyordur mutlaka, dışarıdan konuya daha objektif bakılır tabi ki.Ama burda as,kes,boşan,çekme yazıp kendi laf söz edemeyen tam tersi davranansa bu pek tabi riyakarlığa girer.

Ben burdaki çoğu kişinin kendini olmak istediği gibi gösterdiğini düşünüyorum. Kimse ezilmiyor,herkes çok güçlü. Madem öyle neden benim cevremde yok böyle bir kadın ? Sen buraya ağlayarak,sizlayarak derdini yazıyorsun. İnsanlar sicacik yataklarında keyif yaparken can sıkıntısından sana yorum yazıyor,esiyor,gürlüyor. Hani en basitinden agzini acan ''ben olsam bosarim'' diyor ya. Yok öyle bi dünya. Kimse göstermeye çalıştığı kadar güçlü değil (bende dahil). Ben inanmiyorum da yemiyorum da sahsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…