• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok merhametliyim

ozlemm02

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
330
153
103
Slm kizlar.. Neden yazdigimi da bilmiyorum aslinda ama yine de icimi dokmek istedim biraz.
Ya gercekten kendimi ovmek icin soylemiyorum hatta bence hic ovunulecek bisey de degil neyse. Cok merhametli oldugumu dusunuyorum. Yani bazen ise yariyor ama cogunlukla herseyden sonra kendimi enayi gibi hissediyorum.
Mesela fakir ya da zor durumda birilerini gorsem (hatta fotograf bile olsa) gun boyunca aklimdan cikmiyor. Veya ogretmen oldugum icin ogrencilerimin bazilarini surekli dusunuyorum. Neyse bunlar iyi taraflari.
Ama biriyle tartisirken cok laf soylemek istemiyorum. Ya da birisi bana o kadar kotuluk yapmasina ragmen ben bisey yapamiyorum. Bazen yapiyorum ama icim yanarak, yani o kisiye de uzuluyorum hep. Baskalarini kendimden once dusunuyorum.
Sacmaliyorum farkindayim. Bunun caresi de yok, niye yazdigimi da bilmiyorum. İcimi dokeyim dedim..
Faydali olabilecek bi yorumunuz varsa beklerim :)

Bu kötü birşey değil ki insan olduğunuzun kanıtı. Ben sokakta mendil satan çocuk görünce bile gözüm doluyor. Hele savaş haberler izleyim üç gece rüyamdan çıkmaz. Ihtiyacı olana yardımı çok severim ve bunu asla direk yapmam ki kendi kendimi bişey zannetmeyin diye. Sonucta Allah bana imkan vermis bende onu insanlarla paylaşıyorum. Bi araç gibi düşün. Hatta bi hikaye var o geldi aklıma şimdi.
Zengin bi adam yolda giderken dilenen bi kız görmüş ve üzülmüş hatta isyan etmiş. Neden bu çocuk boyle neden onu boyle yarattın onun için neden bişey yapmıyorsun diye Allah'a. Sonra içinden gelen bir ses "onun için birşey yaptım,seni yarattım" demiş. Konudan koptum gittim gece gece :) ama sonuc olarak vicdan,iy niyet,merhamet insani özelliktir

Valla bende senin gibiyim. Öyle bir fotoğrafa dakikalarca üzülüp ağladıgımı bilirim. Annem çok safsın diyor :KK48:

Bu kötü birşey değil ki insan olduğunuzun kanıtı. Ben sokakta mendil satan çocuk görünce bile gözüm doluyor. Hele savaş haberler izleyim üç gece rüyamdan çıkmaz. Ihtiyacı olana yardımı çok severim ve bunu asla direk yapmam ki kendi kendimi bişey zannetmeyin diye. Sonucta Allah bana imkan vermis bende onu insanlarla paylaşıyorum. Bi araç gibi düşün. Hatta bi hikaye var o geldi aklıma şimdi.
Zengin bi adam yolda giderken dilenen bi kız görmüş ve üzülmüş hatta isyan etmiş. Neden bu çocuk boyle neden onu boyle yarattın onun için neden bişey yapmıyorsun diye Allah'a. Sonra içinden gelen bir ses "onun için birşey yaptım,seni yarattım" demiş. Konudan koptum gittim gece gece :) ama sonuc olarak vicdan,iy niyet,merhamet insani özelliktir

Evet guzel tabi ama dozunu ayarlayabilsem keske :(

Sizin de yapiniz boyleymis diyelim. Kisilik, karakter.. Vicdaniniz rahat oldugubsurece huzurlu da olursunuz. Ama yine de ozverinin, merhametin dozajini kacirmanin dezavantajlari olabilir. Nihayetinde kimsenin hayati dort dortluk degil. Hepimiz bazi davranislarimizin dezavantajlarini yasariz. Huy der geceriz, kafaniza takmayon bence..

Valla bende senin gibiyim. Öyle bir fotoğrafa dakikalarca üzülüp ağladıgımı bilirim. Annem çok safsın diyor :KK48:
Film sahnelerinde ağlıyorum bende ne garip eşimde bana diyor. Ama o dalga geçiyor senin sahneler geldi ben kaçayım manyak karı diyor o öyle yapınca gülesim geliyor tadı kaçıyor ağız tadıyla bir anlatmıyor ya

Film sahnelerinde ağlıyorum bende ne garip eşimde bana diyor. Ama o dalga geçiyor senin sahneler geldi ben kaçayım manyak karı diyor o öyle yapınca gülesim geliyor tadı kaçıyor ağız tadıyla bir anlatmıyor ya
Hahah :KK48::KK48: bende öyle laptopta romantikli film açıp bir köşede hem izler hem ağlarım artık alıştı herkes bana :KK48:

Slm kizlar.. Neden yazdigimi da bilmiyorum aslinda ama yine de icimi dokmek istedim biraz.
Ya gercekten kendimi ovmek icin soylemiyorum hatta bence hic ovunulecek bisey de degil neyse. Cok merhametli oldugumu dusunuyorum. Yani bazen ise yariyor ama cogunlukla herseyden sonra kendimi enayi gibi hissediyorum.
Mesela fakir ya da zor durumda birilerini gorsem (hatta fotograf bile olsa) gun boyunca aklimdan cikmiyor. Veya ogretmen oldugum icin ogrencilerimin bazilarini surekli dusunuyorum. Neyse bunlar iyi taraflari.
Ama biriyle tartisirken cok laf soylemek istemiyorum. Ya da birisi bana o kadar kotuluk yapmasina ragmen ben bisey yapamiyorum. Bazen yapiyorum ama icim yanarak, yani o kisiye de uzuluyorum hep. Baskalarini kendimden once dusunuyorum.
Sacmaliyorum farkindayim. Bunun caresi de yok, niye yazdigimi da bilmiyorum. İcimi dokeyim dedim..
Faydali olabilecek bi yorumunuz varsa beklerim :)

Zor durumda olan kişilere yalnızca üzülmek, tüm gün onları düşünmek sizi merhametli değil, takıntılı yapar. Elinizdeki imkânlarla yardımcı oluyorsanız ne alâ. Ama oturup anca kendinizi üzüyorsanız bence bu kişisel tatmin, merhamet değil acıma duygusu.

Yaaa bende bu konuda muzdaribim. dışarda yemek yerken üstü başı kirli işçi insanlar yerken üzülüyorum yazık dıyorım en ufak seyi kafama takıyorum. Hastanede bi kadın görmüştüm hemen ağlamaya başladım doktor iyimisiniz diye sakinleştirmişti. Her seye üzülüyorum. cok zor. Kötü birsey değil sözlüm bana hep kuş gibi bir kalbin var der. Sizde oylesiniz iyi insanlarız hepimiz ama bazen birazda olsa katı olmak istiyorum cünkü gercekten fazla merhametli olmakta ağır birşey bana göre. Diizilerde bile artık annesinden ayrı düşsün üzülsün biri onu bile dert edıyorum. Şimdi yazınca farkettim ay ben sıyırmışım.

Ben de boyleyim ve bu huyumdan cok memnunum.
Allah gonullere merhamet versin.
Merhametsiz insanlarin ne kadar gaddar olduklarini biliyoruz.
Haksizliga da ugrasam tek dedigim "yaziklar olsun"dur..

Merhamet duygusu her insan da farklı dozlardadır...ne güzel cok hassassınız bu konuda.en azından merhametsiz olmaktan iyidir...

Resime, filme ağlamak ,surekli düşünmek bencede merhametlilik,saflik degilde takintili birsey ..
Ben oyle birini gorunce hastalık, mızmız,ağlak diye dusunuyorum tam enerji emiciler
Veya birine cevap verememen,birsey yapamaman kendini savunamamandan kaynakli ..

Ben yardimim dokunabilecekse yaparım onu .. Ama karşıdan bakıp günlerce kafaya takıp ağlamak ..?? bu değil yani
Bende durduk yere insanları üzme meraklısı degilim ama biri beni geriyorsa tabiki hakkettiğini alacak ..

Hepinizin bu durumu cok iyi kalpli saf ve merhametinizden degil yani tabiki oyle insanlar olabilirsiniz ama anlattiklarinizinda cokta normal olduğunu soyleyemem

Back
X