Cok miskinim,tembelim,uykucunun tekiyim

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
Kendimi bildim bileli uykuya düşkünm, özellikle gün içinde her zaman uyuma potansiyelim vardır sabahları da erken kalkamiyorum, şu son zamanlarda çok büyük problemler de yaşadık, onun da etkisi var galiba ki hiç bir şey yapacak halim yok, mesela bugün öğlen bir buçukta uyandım şimdi yine çok uykum var... Üniversite mezunuyum güya kpss çalışacağım diyorum ama bir türlü baslayamiyorum, çok geç kalktığım için işler ancak yetişiyor, inanin koreldim kitap dahi okuyamiyorum kendimden hiic memnun değilim :-( bir ben miyim böyle

Depresyon belirtilerin var
Bir uzmanla gorusmeni tavsiye ederim.

dönemselse yani sonradan olmuşsa depresyon olabilir..

annem uyku uykuyu çeker der..evden çıkmıyosan , sürekli yatağa yakın yerlerdeysen uyumak istemen normal..erken yat 9 gibi kalk kahvaltı et bi dışarıya çık yürüyüş yap açılırsın..

ya da oruçtayız zaten bir süre daha uyumaya devam et:37:

Depresyon belirtilerin var
Bir uzmanla gorusmeni tavsiye ederim.

Su an zaten durumum olsa gitmek istiyorum ben de çünkü çok büyük sorun yasadik, yaşıyoruz.. Ama maalesef işte.. Bunlar biraz arttırdı bu durumu ama önceden de boyleydim, yataktan hiç uykumu alıp kalkamam zorla kalkiyorum öğlen de olsa ve sonra yine uykum var. Çok halsizim ve kendime guvenimi kaybediyorim.

dönemselse yani sonradan olmuşsa depresyon olabilir..

annem uyku uykuyu çeker der..evden çıkmıyosan , sürekli yatağa yakın yerlerdeysen uyumak istemen normal..erken yat 9 gibi kalk kahvaltı et bi dışarıya çık yürüyüş yap açılırsın..

ya da oruçtayız zaten bir süre daha uyumaya devam et:37:

Gece uyuyamiyorum, yatağa yatinca gözlerim açılıyor, kalkıp işi gücü yapıyorum, halbuki yatana kadar uykum oluyor

ne kadar çok uyursan o kadar uyuzlaşırsın daha da uykun gelir aynısı bende de oluyor.8 saatten fazla uyku insanı böyle yapıyor.uyku saatlerini düzene koymakla başlayabilirsin,kendine bir program yap uyku saatlerini ve çalışacağın saatleri belirle.özdisiplin eksiğin var.

Su an zaten durumum olsa gitmek istiyorum ben de çünkü çok büyük sorun yasadik, yaşıyoruz.. Ama maalesef işte.. Bunlar biraz arttırdı bu durumu ama önceden de boyleydim, yataktan hiç uykumu alıp kalkamam zorla kalkiyorum öğlen de olsa ve sonra yine uykum var. Çok halsizim ve kendime guvenimi kaybediyorim.

Devlet hastanelerindede psikiyatri var.
Depresyon alt benligimizde avini bekleyen tilki gibidir.
Hissettigin seyleri bende hissediyordum. Simdi destek aliyorum ve daha iyiyim.
Boyle hayat gecmiyor. Gun gectikce daha kotu olursun. Kilo alirsin aynaya bakmak istemezsin. 1 ay disari cikmadigin olur. Kalabalikta yuruyemezsin vs vs. Bunlardan kurtulmakta senin elinde eger kendi kendine yapamaz isen destek almalisin.
Yinede gidemem dersen sana bir kac oneri verebilirim.
Ornegin gunde en az 30 dakika yuruyus. Gunluk ufak hedefler. Kendine kucuk hediyeler.
Arkadaslarinla plan yapabilirsin. Bunlar seni daha iyi hissettirecektir.

öncelikle kararlı olman lazım bu durumu atlatmak istiyorsan, kendine bi plan program yapman lazım.
mesela hergün saatini kur ve 9da uyan, işlerini temizliğini yap, sonra herşeyi saatine göre planla, 1 saat tv izle 2 saat ders çalış,
biraz dinlen, sonra tekrar çalış,
kan şekerin de düşük olabilir, bende de bazen oluyor, kansızlıktan, hiçbişey yapıcak halim kalmıyor..
erken kalkmaya zorla kendini, erken uyandığında bünyen alışacak ve artık erken uyumaya başlicaksın..

Devlet hastanelerindede psikiyatri var.
Depresyon alt benligimizde avini bekleyen tilki gibidir.
Hissettigin seyleri bende hissediyordum. Simdi destek aliyorum ve daha iyiyim.
Boyle hayat gecmiyor. Gun gectikce daha kotu olursun. Kilo alirsin aynaya bakmak istemezsin. 1 ay disari cikmadigin olur. Kalabalikta yuruyemezsin vs vs. Bunlardan kurtulmakta senin elinde eger kendi kendine yapamaz isen destek almalisin.
Yinede gidemem dersen sana bir kac oneri verebilirim.
Ornegin gunde en az 30 dakika yuruyus. Gunluk ufak hedefler. Kendine kucuk hediyeler.
Arkadaslarinla plan yapabilirsin. Bunlar seni daha iyi hissettirecektir.

Çok teşekkür ederim ilgin için. O seçeneği ben de düşündüm ama psikiyatriste gidip ilaç kullanmak istemiyorum, psikolog olsa terapi alsam çok isterim.. Ama şu an çalışmadığım için para gelirim yok, psikologlar çok pahalı, esime desem temin eder ama demek istemiyorum çünkü eşim hayati bir hastalık geçirdi... Ondan dolayı gittigimi düşünüp üzülür ona güçlü görünmeye çalışıyorum, öyle olmam lazım... Acaba belediyelerin böyle hizmetleri var mı duyuyordum sanki?

İstersen önce bir doktora git kan değerlerine baktır ister dahiliye istersen aile hekimine git,kansızlık,guatr,b12 ve şeker degerine baktır bunlardan birisi varsa çok kötü uyku yapar daha sonra istersen devlet has.psikiyatri ve psikolog bölümü var onlara gidebilirsin.

Son düzenleme:
Issiz gucsuz olmaktan kaynaklaniyor.. Ben suanda tatilim 1 ay inanin depresyona tekrar donmeme az kaldi, zavalli esim zamansizliktan bende bol zamandan sikayetciyim.. Gerci bende cok uyuma yok ama bendede uyusukluk var hic bi is yapmak gelmiyo icimden, ders calisim diyom onuda layikiyla yapmiyorum kendimi kandiriyorum sonra bi bakiyorum yine uzanmisim :s aktivitesi olmali insanin sarttt!!

İstersen önce bir doktora git kan değerlerine baktır ister dahiliye istersen aile hekimine git,kansızlık,guatr,b12 ve şeker degerine baktır bunlardan birisi varsa çok kötü uyku yapar daha sonra istersen devlet has.psikiyatri ve psikolog bölümü var onlara gidebilirsin.

Hamileyim su an canım.. Ama bu durum onunla ilgili değil

Kendimi bildim bileli uykuya düşkünm, özellikle gün içinde her zaman uyuma potansiyelim vardır sabahları da erken kalkamiyorum, şu son zamanlarda çok büyük problemler de yaşadık, onun da etkisi var galiba ki hiç bir şey yapacak halim yok, mesela bugün öğlen bir buçukta uyandım şimdi yine çok uykum var... Üniversite mezunuyum güya kpss çalışacağım diyorum ama bir türlü baslayamiyorum, çok geç kalktığım için işler ancak yetişiyor, inanin koreldim kitap dahi okuyamiyorum kendimden hiic memnun değilim :-( bir ben miyim böyle

Ben de o yapıda biriyim. O yüzden çalışma hayatı bir nebze olsun iyi geliyor. O sayede erken kalkıyor, işe gidiyor ve güne erken enerjik başlayabiliyorum. Tatil günlerimde, evde olduğum her an sizin gibi kendim kaldıramıyorum, geç kalkıyorum ve iş yapmaya üşeniyorum. Bazı insanlar böyle işte :))

Eğer KPSS mi çalışacaksınız, size tavsiye, çalışmak içn evden çıkmanız şart. Saati kurup, kalkıp hazırlanıp, kütüphaneye çalışmaya gitmek mesela... o evde oturduğunuz müddetçe ne konsantre olabiliyorsunuz ne de başka bir iş yapıyorsunuz koskoca gün geçip gidiyor. Ben de böyleyim malesef :) o yüzden iyiki haftaiçlerim var, işe gidip geliyorum... yoksa uyuyacağım bütün gün. Üniversite bir tatil olurdu mesela kalkardım öğlen 2 de... geç yatardım film izlerdim sabah ezanıyla yatar yine 2 de 3 de :D

Back
X