aslında altlı üstlü oturmanın iyi yanları yok değil bana da biri gelince kaynanam yemeklerime yardım eder sağolsun başka şeylerde var tabi ama kötü yanı daha çok biri gelir gelin olarak hemen gitmek zorundasın yardım etmek zorundasın eşin sürekli onları çağırmak ister beraber yiyelim vb. gibi yani insan kendine hiç vakit ayıramıyo ama bunun için eşimin çabaladığını da görmüyorum bu beni daha çok üzüyo hep ben uğraşıyorum bunun için birşey desem hemen sinirlenir hep dediği olsun ister böyle evlilik mi olur diye çok düşünüyorumallah sana da kolaylık versin canım.
merhaba arkadaşlar yorumlarınıza o kadar ihtiyacım var ki:18:bilmiyorum neden ama artık bu duruma dayanamaz hale geldimevli bir görümcem var ve bize çok yakın oturuyo araba ile 10 dk. ve ben kaynanam ile altlı üstlü oturuyorum kaynanam bize komşu gelse kızını çağırıyo bir yakında oturan akraba gelsin çağırıyo bir de yetmiyormuş gibi haftasonu da geliyor benim eşim işe sabah sekizde giden akşam onbir oniki de gelir ve ayrıca haftada birgün izinli ve haftasonları yedide gelir eve. ben eşime yemek hazırlarım işten geldiğinde yer yatarız saat geç oluyor çünkü izin gününde arkadaşlarıyla gezmek istiyor kafasını dağıtsın diye sesimi çıkarmıyorum bazne bu evli görümcem yine yeğenimi alıp gelir bizi hiç rahat bırakmaz gerçi annesine geliyor ama benim eşim illa ayıp olur yukarı çıkalım diyor daha iki gün önce gelmişti görümcem ve bugün yine yukarıda sürekli böyle geliyo ve bizde yukarı çıkmak zorunda kalıyoruz eşimle ne bir yere gidebiliyorum ne birşeyler yaşayabiliyorum ve bazen eşime canım çıkmayalım yeni gördük evde oturalım diyorum ben gidiyorum diyo ve yukarı çıkıyo ben çıkmayınca olmuyo çünkü eşimin geldiğinde suratı beş karış oluyo annesi babası bana tavır yapıyo artık sinir katsayım arttı yeter demek istiyorum diyemiyorum görümcemin gözü sürekli evinde ve babası torununa haftada 3 kere gelir her seferinde büyük para verir bu durumda damatta hiç gitmeyelim demiyo getiriyo ha bire ama benim dayanacak gücüm kalmadı sorun eşimde de var çünkü defalarca konuşuyorum anlamıyo bir de her seferinde görüşemiyoruz kardeşlerimle diyo asıl görüşemediğin benim diyorum anlamıyo beni. istiyor ki hep ailesi ile birlikte olsun bizim çocuğumuz eşimdeki sorundan dolayı olmuyo tüp bebek deneyeceğiz kısmetse ama eşim çocuğumuz olmadığı için resim çekilelim desem kızıyo çocuğumuz mu var ki çekilelim diyo kimin için çalışıyorum ki ben çocuklarımız yok diyo artık herşeyi çocuğa bağlamış durumda benimle birşey yapmak istemiyo demiyo ki eşimle baş başa kalayım dışarı çıkarayım sevgililer gününde hediyesini getirmiş o da adet yerini bulsun diye galiba ben öyle anladım teşekkür edip öpüyorum çekil çekil maça bakıyorum diyo hediyenin bile anlamı kalmadı benim için biraz uzun yazdım ama gerçekten ne yapmam gerektiğini bulamadım
eşin çocuk olayını çok kafasına takmış erkekler için bu onur gurur meselesi oluyor zaten bence tedavı sürecini hızlandırın inşallah bır bebeğiniz olur diğer sorunlar bebekle bırlıkte kendılığınden çözlülecek
Bende altlı üstlü oturuyorum ama şükürler olsun eşim öyle sürekli gelnle gidenle oturym demz çokta gelmzlr gerçi haftada 1 gelrlr blki.
geldiklernde gitmesem niye gelmedin demezler belkide 2 küçük çocuktan dolayıdır..
kayınvalidemin yanında kayınvalidesi babaannemiz var yani o yapar bana bi gn gitmesem nerdeydin niye gelmedn der :)
birlikte yaşamak çok zor ama aynı apt da yaşamak aynı evde kilitli odalarda oturmk gibi... hersey büütün o dzen eşinle alakalı. sen bişy desen kötü gelin olursun eşin sınırını belirtirse en fazla aman hanmköylü der köşelerine çekilirler
Bencede cocugun olsa esin onuda yaniniza alip yukari cikar, aile ortaminda cok hoslaniyor demekki, ayrica arkadaslarlada gezmeyi seviyor, bir tek sizin yaninizda kendisini birakamiyor, cünki siz onun dertli oldugunu biliyorsunuz, ciddi konular aciliyor tüp bebek olayi gibi vs.
Esin resmen senden kaciyor.
Yerinde olsam birde su yolu denerdim: Esin sana tekrar "asik" olmasi gerek, tekrar seni sevdigini hatirlamali. Tamam sana biraz ters davraniyormus, hediyeni verip cekil mac´ima bakacagim diyormus, ama bunu ben bile kocamdan gördüm ve onun beni sevdiginden cok eminim, yani olur öyle seyler, her evlilikte.
Aklima gelen:
Görümcenle arani cok iyi tut. Belliki hediyelerden hoslaniyor, görümcene ve görümcenin ogluna hediyeler al, dogumgünü olsun, öylesine ucuz bile birsey olsa ne bileyim cocugun sevdigi bir cikolata vs, herkesin icinde sev cocugu kucagina al, cok zeki bu masallah de, görümcene iltifatlar et hangi konuda olursa olsun, ister cok iyi yemek yapiyor olsun, ister son zamanlar zayiflamis olsun vs.
Görümcenle, kocasiyla ve cocukla bir program yapmaya bak, örnegin görümcen birsey istiyor ve sen hangi AVMde oldugunu biliyorsun, esine deki "X sunu cok istiyor, ona bir jest yapmak istiyorum beraber onlarla su AVM gezmeye gidelim ordan alalim" gibisinden. Amac aslinda sadece esinle zaman gecirmek, SIZIN EV ve KAYINVALIDENIN EV disinda.
MAdem esinin göbek bagi var kardesiyle, kardesinide götüreceksin. Bu isler yavas yavas olur. Belki bir kac kez sen yalniz bir islerine kosturursun, sonra bir firsat olur esin katilir.
Ama siz öyle yerlere gittikce esin "Demek karimlada birsey yapabiliyormusum" diye anlar bence. Bir taraftanda zaten tedaviniz sürecek, bu arada hamilede kalirsin belki.
Diger sey´de esinin arkadaslari. Evli olanlari yokmu aralarinda? Yavas yavas onlarin esleriyle iltibat kurmaya calis, sanki sen plan program yapiyor gibi olmasin, ama örnegin birisinin esiyle konusurken "Ay kiz surdada cok güzel bir köfteci varmis, keske bizi bir götürse bizimkiler" gibisinden. Sen esine acilamiyorsun ama o kadin kocasina söyler, kocasida esine sorar, sende "Evet gecenlerde bahsetmisti telefonda, gidelim" dersin. Bunlar örnek sadece, artik aklina ne geliyorsa. Yeterki o ortamdan arada sirada bile olsa cikin.
Ve seni tekrar sevmesi icin gözünü acman gerek. Ev kiyafetlerine bir bak, ceki düzen ver kendine, hafifce parfüm sIk, kayinvalide ve kayinbaba laf söylese bile esinin hosuna gider bence, sacini basini yap ara sira vs
Son olarakda önemli nokta: Esin aglayinca sende agla. Esinin morali bozuk olunca benimde cok moralim bozuk de, ama asla onu suclama tabii. Allahin takdiri, ben seni seviyorum, insallah hakkimizda hayirlisi neyse o olsun, ama bende cok üzülüyorum de. Bazen evdeyken ona karsi seslenme, diyelimki o mac izliyor, sende karsisina gec, sanki daliyormus gibi ol.
Ne oluyor derse, yok birsey tatlim de. Sen biraz kac´ki, oda senin üzerinde kafa yorabilsin. Ailesi gelince ondan önce sen de "Hadi hazirlan yukari cikalim" diye.
Cünki bu adam zaten yukari cikacak, bari sen biraz oyuncu ol. "Hayirdir eskiden gelmez istemezdin" derse, "yok ben sadece senle vakit gecirmek icin öyle diyordum, herzaman gelmek isterim" de.
Acikcasi kolay olmuyacak, ama bence deger. Esin su anda bir bunalim döneminde, ama atlatacak. Önemli olan bu arada senin kendini fazla ezdirmemen, yoksa bu hep böyle kalir.
Kayinvalidengilin yanindada hic suratini neyini asma, onlarin sadece canina minnet olur, herzaman sanki gizliden cok mutluymusunda, sebebini söylüyemiyormusun gibi davran, catlasinlar.
Bende eşimin ailesi bir oturuyorum. keşke altlı üstlü otursaydık ona da razıyım diyordum ama o da çok zor anlaşılan. valla bir durmak daha da kötü. ben 1 senelik evliyim eşimle daha bir gece başbaşa kalamadık
aslında altlı üstlü oturmanın iyi yanları yok değil bana da biri gelince kaynanam yemeklerime yardım eder sağolsun başka şeylerde var tabi ama kötü yanı daha çok biri gelir gelin olarak hemen gitmek zorundasın yardım etmek zorundasın eşin sürekli onları çağırmak ister beraber yiyelim vb. gibi yani insan kendine hiç vakit ayıramıyo ama bunun için eşimin çabaladığını da görmüyorum bu beni daha çok üzüyo hep ben uğraşıyorum bunun için birşey desem hemen sinirlenir hep dediği olsun ister böyle evlilik mi olur diye çok düşünüyorumallah sana da kolaylık versin canım.
geçen boşanma savcısı tv de konuşuyordu en çok boşanan çifler altlı üstlü oturan kaynana+gelin olanlarmış ,yani büyük tehlike
canım rabbim bozmasın herkesin eşini sevdiği gibi bende evet onu çok seviyorum onunla olunca vakit çok çabuk geçiyo birşey anlamıyorum bu doğru. yalnız evlenmeden önce sabah dokuzda gidip akşam yedide evine gelen birisiydi biz evlendik iş şartları değişti ve sabah sekiz akşam onbir bazen oniki de geliyo .yemek yedikten sonra yatıyoruz sabah tekrar işe gidiyo haftada iki günümüz var vakit geçirebilecek onu da görümcemle mi geçirmek zorundayız diye görümcemin anlayışsız olup özellikle o günler de gelmesine kızıyorum bazen kayınvalidesini görümcesini alıp onlarıda getiriyo fırsat vermiyo ki biz onlara oturmaya gidelim hep o gelsin istiyo . hadi tamam o da abisini görmek istiyo normal ama birinde gelsin diğerini bize bıraksın. kendi kocası işten erken geliyo onun eşiyle geçireceği bir sürü vakti oluyo ama bizi düşünemiyo.ve bunu görümcem yanlış anlar diye anlatamıyorum eşime yukarı çıkmak zorunda değiliz diye söylüyorum ben eşim işten gelene kadar çıkmıyorum o gelir gelmez yukarı uğrayıp biraz sonra geliriz diyo. :18:yani eşimde çok aileci biri bunu yenemiyoruz:18:yoksa görümcemin annesinin evi sürekli gelmesine ben karışamam:18:benım aılem benm yasadıgım yerde olsaydı haftada ıkı uc gıtmeye calısırdım..
esımde saolsun buna bırsey dıyecek bırı degıl..
gorumcenın gelmesı bence gayet normal..
haftada ıkı gun gelıyorsa gorumcen..
esınınde haftada ıkı gun yıgenını ablasını gormek ıstemesı mantıken bakıldımı normal..
bence asıl sorun senın esınle cok az vakıt gecırıyor olman..
yanı olayın kökü eşinin çok yogun bır ıs temposu olması..
sen esınle vakıt gecıremedıkce.. esınde ablasıgıle vakıt ayırabılmesı durumu
psikolojık etkı yaptıgını dusunuyorum..
yanı senın sorunun ne kayınwalıdenle ne gorumcenle
senın sorunun eşinle...
onu cok sevıyorsun anladıgım kadarıyla..
sevıyorsun ve vakıt sana yetmıyor...
bence ıcındekı olayı cozmelısın once..
ziraa bu adamın evlenmeden once bu kadar agır calıstıgını bılıyorsunuzdur dıye umuyorum
benim kızdığım şeyse görümcemin sürekli gelmesi ve eşimin anlayışsız olması söylediklerimi anlamıyo ben yukarı çıktım görümceme hoşgeldin dedim abim aradı görüşemiyoruz dedi falan geldik diyo aralarda bana da geliyorlar tabi ama babam bizim ev basık diye yukarıda oturmak istiyor.bu yüzden onlar genelde yukarıya geliyorlar.eşim normalde beni aramaz kardeşini iki gün önce gördü ve yine arayıp çağırmış gelsinler diye.kardeşini görünce sürekli ona birşey anlatır ona bakıp güler bense sadece toplum içinde oturan çay getirip götüren hizmetçi muamelesi görüyorum eşimle onu da konuştum kardeşini görünce beni unutuyorsun diye muhabbete katılıyorum ama sürekli kardeşiyle yaptığı anıları anlatıyo içimden diyorum ki mübarek biraz karınla da birşeyler yap ta ileride anlatacak anılarımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?