çok moralim bozuk yorumlarınıza ihtiyacım var

Bencede cocugun olsa esin onuda yaniniza alip yukari cikar, aile ortaminda cok hoslaniyor demekki, ayrica arkadaslarlada gezmeyi seviyor, bir tek sizin yaninizda kendisini birakamiyor, cünki siz onun dertli oldugunu biliyorsunuz, ciddi konular aciliyor tüp bebek olayi gibi vs.
Esin resmen senden kaciyor.
Yerinde olsam birde su yolu denerdim: Esin sana tekrar "asik" olmasi gerek, tekrar seni sevdigini hatirlamali. Tamam sana biraz ters davraniyormus, hediyeni verip cekil mac´ima bakacagim diyormus, ama bunu ben bile kocamdan gördüm ve onun beni sevdiginden cok eminim, yani olur öyle seyler, her evlilikte.

Aklima gelen:
Görümcenle arani cok iyi tut. Belliki hediyelerden hoslaniyor, görümcene ve görümcenin ogluna hediyeler al, dogumgünü olsun, öylesine ucuz bile birsey olsa ne bileyim cocugun sevdigi bir cikolata vs, herkesin icinde sev cocugu kucagina al, cok zeki bu masallah de, görümcene iltifatlar et hangi konuda olursa olsun, ister cok iyi yemek yapiyor olsun, ister son zamanlar zayiflamis olsun vs.
Görümcenle, kocasiyla ve cocukla bir program yapmaya bak, örnegin görümcen birsey istiyor ve sen hangi AVMde oldugunu biliyorsun, esine deki "X sunu cok istiyor, ona bir jest yapmak istiyorum beraber onlarla su AVM gezmeye gidelim ordan alalim" gibisinden. Amac aslinda sadece esinle zaman gecirmek, SIZIN EV ve KAYINVALIDENIN EV disinda.
MAdem esinin göbek bagi var kardesiyle, kardesinide götüreceksin. Bu isler yavas yavas olur. Belki bir kac kez sen yalniz bir islerine kosturursun, sonra bir firsat olur esin katilir.
Ama siz öyle yerlere gittikce esin "Demek karimlada birsey yapabiliyormusum" diye anlar bence. Bir taraftanda zaten tedaviniz sürecek, bu arada hamilede kalirsin belki.

Diger sey´de esinin arkadaslari. Evli olanlari yokmu aralarinda? Yavas yavas onlarin esleriyle iltibat kurmaya calis, sanki sen plan program yapiyor gibi olmasin, ama örnegin birisinin esiyle konusurken "Ay kiz surdada cok güzel bir köfteci varmis, keske bizi bir götürse bizimkiler" gibisinden. Sen esine acilamiyorsun ama o kadin kocasina söyler, kocasida esine sorar, sende "Evet gecenlerde bahsetmisti telefonda, gidelim" dersin. Bunlar örnek sadece, artik aklina ne geliyorsa. Yeterki o ortamdan arada sirada bile olsa cikin.

Ve seni tekrar sevmesi icin gözünü acman gerek. Ev kiyafetlerine bir bak, ceki düzen ver kendine, hafifce parfüm sIk, kayinvalide ve kayinbaba laf söylese bile esinin hosuna gider bence, sacini basini yap ara sira vs

Son olarakda önemli nokta: Esin aglayinca sende agla. Esinin morali bozuk olunca benimde cok moralim bozuk de, ama asla onu suclama tabii. Allahin takdiri, ben seni seviyorum, insallah hakkimizda hayirlisi neyse o olsun, ama bende cok üzülüyorum de. Bazen evdeyken ona karsi seslenme, diyelimki o mac izliyor, sende karsisina gec, sanki daliyormus gibi ol.
Ne oluyor derse, yok birsey tatlim de. Sen biraz kac´ki, oda senin üzerinde kafa yorabilsin. Ailesi gelince ondan önce sen de "Hadi hazirlan yukari cikalim" diye.
Cünki bu adam zaten yukari cikacak, bari sen biraz oyuncu ol. "Hayirdir eskiden gelmez istemezdin" derse, "yok ben sadece senle vakit gecirmek icin öyle diyordum, herzaman gelmek isterim" de.

Acikcasi kolay olmuyacak, ama bence deger. Esin su anda bir bunalim döneminde, ama atlatacak. Önemli olan bu arada senin kendini fazla ezdirmemen, yoksa bu hep böyle kalir.
Kayinvalidengilin yanindada hic suratini neyini asma, onlarin sadece canina minnet olur, herzaman sanki gizliden cok mutluymusunda, sebebini söylüyemiyormusun gibi davran, catlasinlar.

Senin diğer konularında da aynı şeyi düşünmüştüm. Eşin bencil, kaba biri sana saygısı yok. Saygı olmadan haliyle sevgi aşk meşk de olamıyor.
Varsa yoksa kendi ailesini ön planda tutan biri. Sana zor zamanlarında destek olacağına umursamıyor. Babasıyla aynı işte çalışırken ve altlı üstlü otururken düzeniniz de değişmez.
O yüzden görümceyi falan bir tarafa bırak, isterse annesinin evinde yatsın. Sen eşine yoğunlaş canım onun seni anlamasını, hak vermesini sağla.

Babasıyla birlikte çalışıyor olabilirler ama eşin ordan maaş almıyor mu, yoksa ihtiyaç oldukça mı babasından istiyor? Kesemiz bir demişsin bu durumda senin de ihtiyaçların için harcaman normal, doğalgaz tabi ki yakacaksın, kıyafet gerekince alacaksın. Birşey derler diye kendini kısıtlama, kısıtlarsan da kimseye yaranamazsın.

Bende altlı üstlü oturuyorum ama şükürler olsun eşim öyle sürekli gelnle gidenle oturym demz çokta gelmzlr gerçi haftada 1 gelrlr blki.
geldiklernde gitmesem niye gelmedin demezler belkide 2 küçük çocuktan dolayıdır..
kayınvalidemin yanında kayınvalidesi babaannemiz var yani o yapar bana bi gn gitmesem nerdeydin niye gelmedn der :)
birlikte yaşamak çok zor ama aynı apt da yaşamak aynı evde kilitli odalarda oturmk gibi... hersey büütün o dzen eşinle alakalı. sen bişy desen kötü gelin olursun eşin sınırını belirtirse en fazla aman hanmköylü der köşelerine çekilirler

bence tüp bebek işini hızlandır kocanda ailesine gitmez o zaman seninde bahanen olur cocuğa bakıyorum filan anlamıyorum bu erkeklerin bu denli kibirlerini

benim eşim işten ailede etrafta en geç gelen çocukları.9da gelir. özenirim herkes 5-6da geliyo diye ama iş olsun yeter diyoruz.
ama hafta sonu gelince onlar ailesiyle yeterşnce zaman geçirdikleri için pazar erkekler toplanıp kahveye balık tutmaya giderler hadi derler hop eşimde gider.
gitmezse bir ay dillerine alay konusu ederler yediremez mecbur gider. 2. doğumumu yaptığımda annem gelmemişti. kv nin yanında babaanne var hasta o gelemedi ben öyle yalnız duvarlarla konuştum bi kere saydım 8 haftasonunun üstüne pazarı benle geçirmişti. hafta içi çıktıklarını saymıyorum bile. tam van depremi olmuştu yalnız evde biri 18 aylık biri yeni doğmş bebek onlarla izledim tek başıma kurdum sürekli zihnimde... şimdi çocukları bensiz biyere bırakamıyorum ya deprem olursa diye, odalarını ayıramıyorum ya ya bişey olurda yetişemezsem diye... psikolojik yardm aldım yalnzım diye ama evde yine yalnızdım... biraz daha iyiyim şimdi sabır verdi yada Rabbim.. Allah kimseyi aileyle imtihana sokmasın napacanı bilmiyosun çünkü...

eşin çocuk olayını çok kafasına takmış erkekler için bu onur gurur meselesi oluyor zaten bence tedavı sürecini hızlandırın inşallah bır bebeğiniz olur diğer sorunlar bebekle bırlıkte kendılığınden çözlülecek

negatif düşüncelere katılmıyorum

onlar seni sevdikleri için aralarında görmek istiyorlardır.benim 5 tane görümcem var.hepside çok anlayışlılar.hepsini ayrı ayrı çok severim.o kadarki eşim artık onlarla olan bağımı kıskanır.ben çağırırım çaya kahveye kahvaltıya yemeğe.insana insan diye yaklaşmak gerektiğini düşüyorum.görümce kaynana elti diye yaklaşınca biraz itici geliyor kulağada gönülede.
sen sadece kendini ve eşini merkeze koyunca işler değişiyor olabilir.hem kayın validene ve görümcene gönülden yakın olursan kendini daha iyi ifade edebilirsin.senin önceliklerine anlayış göstereceklerdir.birde böyle düşünmeni tavsiye ederim.Allah kolaylık versin.

canım çocuk olayını hızlandırmak gibi bir alteratifimiz yok doktor öncelikle eşime ilaç verdi 3 ay kullan olmazsa tüp bebek tedavisi yapacağız dedi yani biliyorum çocuğumuz olana kadar sabretmemiz gerek ama eşim böyle yaptıkça da kafayı yiyecek gibi oluyorum geçen gün evli bir arkadaşını görmüş çocuğunu gezmeye götürüyormuş ona demiş ki sana o kadar özeniyorum ki böyle çocuğumu alıp gezdirmeyi çok isterdim diye bunu o arkadaşının hanımı da bana söyledi bende çok üzüldüm gittim eşime süpriz olsun diye hediye aldım sonra dedim ki canım ben birşey duydum aslı var mı çok üzüldüm diye hemen bana bağırdı ne duydun diye durduk yere agresifleşiyo bende onu düşünürken bana böyle davranmasına çok üzüldüm gittim diğer odaya ağladım geldi yanıma dedi ki özür dilerim istemeden agresifleşiyorum diye ne diyecektin dedi bende üzülme bizimde çocuklarımız olacak inş. güzel günlerimiz olacak sabredelim diyecektim dedim özür diliyorum dedi bende sen hep böyle özür diliyorsun yine aynısını yapıyorsun dedim ne anlamı kalıyor ki dedim sonra uzatmadım ama bana böyle davranmasına çok üzülüyorum artık dayanamıyorumlütfen arkadaşlar bana dua edin inş. tez zamanda sağlıklı sıhhatli bir şekilde çocuklarımız olsunrabbim isteyen herkese verssin tez zamanda.

canım çok haklısın iş kocalarda bitiyo sen bu yüzden daha şanslısın:44:benim kocam sınırı ayarlayamıyo yok ayıp olur yok bilmem ne her gelene çıkıyoruz akşamları yetmiyo gündüz de bir sürü komşu geliyo mecbur çıkıyorum evi otel gibi kullanıyorum :18: benim eşim böyle düşünürken görümcemin de evli görümcesi var onlar da altlı üstlü oturuyorlar kendi görümcesi kaynanasına gelsin her zaman çıkmazlar onun eşi yeni gördük dermiş gel beraber tv izleyelim uzanalım dermiş onlar da 5 senelik evli eşime bunu söylüyorum ben öyle bir insan değilim ben böyleyim işine gelirse diyo:18:

canım öncelikle herkese teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığı için ama sana ayrı teşekkür ediyorum bu kadar yazdıkların için. şöyle söyleyeyim bu dediklerini zaten yapıyorum yani görümceme karşı olsun yeğenime karşı olsun bu içimden gelen şeyler zaten . onlarla dışarı gezmeye de gidiyoruz eşimin bir sürü evli arkadaşı var hepsinin hanımı benimle birlikte hamile kalmışlardı hepsinin çocuğu var bizimki yaşasaydı onlarınkilerle yaşıt olacaktı sadece eşim değil bende gördükçe çok üzülüyorum yalnız arkadaşlarımı çok seviyorum allah çocuklarını onlara bağışlasın üzüldüğümü görüp yanlış anlamalarını istemiyorum akşam oturmalarına da gidip geliyoruz benim baş başa yapmak derken kastettiğim şeyler farklı birlikte sinemaya gidelim mutfakta yemek yapalım resimler çektirelim oyun oynayalım eşim ile evde dvd izleyelim muhabbet edilim vs. ama o ne yapıyo hep arkadaşları ailesi resim çekilelim derim çocuğumuz yok ki der arada yemeğe gideriz hiç muhabbet etmez yer kalkarız sohbet konusu açarım şu masada karşıda oturanlar gibi çocuklarımız olsa keşke der herşeyi çocuğa bağlamış durumda ben ona karşı süsleniyorum giyimime dikkat ediyorum yani bir erkeğin aşık olacağı herşeyi yapıyorum ama kıymet bilmiyo konuşuyorum isteklerimi belki anlamıyordur diyorum anlatınca da anlamıyor ki artık ne yapacağımı bilmiyorum

Rabbim sana hayırlı bir ev nasip etsin inşallah..Gerçekten zor..

Çok kötü ya anlayışsızlar sanırım (

Tabi ki var..Ama bunu tadında bırakmaları gerek..Sürekli iç içe insan sıkılıyor sanki hiç kendine ait bir hayatın olmayacakmış gibi geliyor..Rabbim sabır versin..Hayırlı çözümler nasip etsin..

geçen boşanma savcısı tv de konuşuyordu en çok boşanan çifler altlı üstlü oturan kaynana+gelin olanlarmış ,yani büyük tehlike

benım aılem benm yasadıgım yerde olsaydı haftada ıkı uc gıtmeye calısırdım..
esımde saolsun buna bırsey dıyecek bırı degıl..
gorumcenın gelmesı bence gayet normal..

haftada ıkı gun gelıyorsa gorumcen..
esınınde haftada ıkı gun yıgenını ablasını gormek ıstemesı mantıken bakıldımı normal..
bence asıl sorun senın esınle cok az vakıt gecırıyor olman..
yanı olayın kökü eşinin çok yogun bır ıs temposu olması..
sen esınle vakıt gecıremedıkce.. esınde ablasıgıle vakıt ayırabılmesı durumu
psikolojık etkı yaptıgını dusunuyorum..
yanı senın sorunun ne kayınwalıdenle ne gorumcenle
senın sorunun eşinle...
onu cok sevıyorsun anladıgım kadarıyla..
sevıyorsun ve vakıt sana yetmıyor...
bence ıcındekı olayı cozmelısın once..
ziraa bu adamın evlenmeden once bu kadar agır calıstıgını bılıyorsunuzdur dıye umuyorum

görümcen her geldiğinde yukari çikmak zorunda değilsiniz eşinle başbaşa vakit geçirmeyi istemen çok normal ama ailesine aşiri düşkün bir erkeğe bunu anlatmak zordur sanirim çocuk konusunu da eşin kafasia takmiş bunalmiş gibi geldi bana sen yinede onu sevdiğini başbaşa yeterli vakit geçiremediğinizi özlediğini vs güzellikle iyilikle anlat canim erkeklerin kafasi biraz geç basiyor maalesef sabirli olman gerek

canım rabbim bozmasın herkesin eşini sevdiği gibi bende evet onu çok seviyorum onunla olunca vakit çok çabuk geçiyo birşey anlamıyorum bu doğru. yalnız evlenmeden önce sabah dokuzda gidip akşam yedide evine gelen birisiydi biz evlendik iş şartları değişti ve sabah sekiz akşam onbir bazen oniki de geliyo .yemek yedikten sonra yatıyoruz sabah tekrar işe gidiyo haftada iki günümüz var vakit geçirebilecek onu da görümcemle mi geçirmek zorundayız diye görümcemin anlayışsız olup özellikle o günler de gelmesine kızıyorum bazen kayınvalidesini görümcesini alıp onlarıda getiriyo fırsat vermiyo ki biz onlara oturmaya gidelim hep o gelsin istiyo . hadi tamam o da abisini görmek istiyo normal ama birinde gelsin diğerini bize bıraksın. kendi kocası işten erken geliyo onun eşiyle geçireceği bir sürü vakti oluyo ama bizi düşünemiyo.ve bunu görümcem yanlış anlar diye anlatamıyorum eşime yukarı çıkmak zorunda değiliz diye söylüyorum ben eşim işten gelene kadar çıkmıyorum o gelir gelmez yukarı uğrayıp biraz sonra geliriz diyo. :18:yani eşimde çok aileci biri bunu yenemiyoruz:18:yoksa görümcemin annesinin evi sürekli gelmesine ben karışamam:18:

Allah yardımcın olsun arkadaşım..Ama bence de sorun Görümcenden ziyade eşinle. Mümkün olduğunca iyilikle konuşmaya çalış, biraz beraber vakit geçirin. Kendinizide üzmeyin devamlı onlar geldikçe yukarı çıkıyorum diye düşündükçe görümcenden iyice soğuyacaksın..

Ayy canım üzüldüm benim en sinir olduğum durum eşin seni gün boyu görmediği halde vakit geçirelim demezler ama kendi ailesi olduğu zaman durum değişiyor sanki yıllardır görmüyo durumuna getiriyorlar. Öyleyse evlenmeseydin kardeşim ailenle yaşamaya devam etseydin. Allah kolaylık versin canım.

kızlar görümcem iki gün önce eşimin yine izin gününde yine annesine gelmişti bizde yukarı çıktık ama sonra eve indik eşimle konuştum bak dedim ben artık dayanamıyorum ben senin ailenle oturmak için evlenmedim etrafta görüyorum senin evli arkadaşların olsun şu olsun bu olsun hepsi eşleriyle vakit geçiriyorlar onlara çok özeniyorum dedim haftada bir kere kardeşin geldiğinde yukarı çıkalım diğerinde de beraber vakit geçirelim dedim eşim sert tepki verdi ben çıkarım sen gelmiyorsan gelme dedi uzatma dedi bende ağladım daha çok sinirlendi gittim diğer odaya giderken de ben sana son çağrımı yaptım ama artık peşinden koşmaktan seninle birlikte vakit geçirmek istemekten çok yoruldum biraz da sen benim peşimden koş dedim geldi yanıma gönlümü almaya çalışıyo ama hala da çıkalım ne olacak yani diyo:18: bugün görümcem yine yukarıda biraz sonra eşim gelecek ve yine yukarı çıkacak sizce ben ne yapmalıyım çıkmalı mıyım yoksa tavrımı devam ettirip çıkmamalıyım çaresiz kaldım desteğinize ihtiyacım var:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…