- Konu Sahibi MonalisaSmile
Ben inşaat sektöründeyim size hemen yardımcı olayım :)
Eğer duvar Ytong tuğla ile yapılmışsa olabilir. İnşaat sektörü sürekli gelişen bir sektör artık tuğla yerine Ytong, Eps Tuğla, vb. yükte hafif ama dayanıklılıkta patetli ürünler kullanılıyor. Bir nevi artık tuğlanın devri kapandı.. Ayrıca şiddetli bir deprem olduğunda, tuğla çatlar ve yıkılır çünkü ağırlık ve basınca dayanamaz, ama Ytong vb. tuğlalarda ağırlık olmadığı için bina Ytong tuğlalara baskı uygulayamaz, bu da yapının depreme karşı daha dayanıklı olmasını sağlar.. Ancak dediğiniz olay 10-12 şiddetinideki bir deprem olacak ki, o zamanda Ytong tuğlalar küçük parçalara ayrılarak ölüm riskini en aza indirir..
Normal bir tuğla metreküpe 800-2000 kg kadar ağırlık yaparken, Ytongda bu oran 400-600 kg'dur. Bu da depreme maximum dayanıklılık gösterir hemde ısı yalıtımıda sağlar..
Gelelim duvarınıza Ytong tuğla, beyaz renktir, böyle arasında küçük küçük hava kabarcıkları yada delikler vardır.. Yani gördüğünüz şey: Sıva (Gri renk) + Ytong (beyaz delikli ve yumuşak ) maddedir.. Doğru mu ? :) Hatta size bir resmini koyayım ;
Eki Görüntüle 489031
klimacı 45 dk duvar deliyosa
bu evin sağlam olmayışından değil de onun beceriksizliğindendir bence
45 dk bina temeli atıyo adamlar
ytong deprem için en uygun duvar şekli
hafif enkaz durumlarında ezilme risklerine karşı
artık tuğladan duvar örülmüyo yeni inşaatlarda
içiniz illa rahat edecekse mühendise gösterin
ama sıkıntı edecek bi durum yok gibi geldi bana
ytong'un daha yeni teknoloji ve daha sağlam olduğunu biliyorum. hatta bi arkadaşım fabrikasında mühendisti bi ara. benim gördüğüm şeyin ytong olup olmadığı konusunda şüphem vardı. çünkü bu kadar hafif ve dayanıksız gibi görünen bi materyal oluğunu bilmiyodum. o kadar hafifti ki, aynı hani topuk çatlakları için kullandığımız pomza taşı var ya onun gibi. aslında aynı anlattığınız gibi beyaz, küçük küçük hava karbarcıkları olan bişey. hiç yakından görmemiştim.
o zaman aklıma gelen ikinci seçenek anlam kazanıyor. adam daha dakikasında bu şekilde söylenmeye başladı, laf arasında da devamlı klima nye de motoru nasıl tutturcaz arkadan bilmem falan deyip durdu. en son balkonda hala ''emin misiniz duvara takayım mı, ama tutmayabilir bak'' diyodu. günahını almak istemem ama herhalde klima motorunu duvara monte etmekle uğraşmayıp yere koymak için böyle konuştu gibi geliyo bana.