Cok moralim bozuldu

Uçağa binebilmesi icin pcr testi şart koşulmuş ve pozitif çıkmış çok üzüldük ah vah diyeceksiniz olacak bitecek
Benim ailem çok gelenekçi kayinvalidem görümcelerim bana karşı çok umursamaz ama kendilerine gelince en unutulmuş adeti bile önemseyen insanlar oldukları için çok arada kalmışlığım var zor bir durum anlıyorum sizi

Nişanlınız nereli? O kültüre göre normal mi değil mi yorum yapacağım

Ben aslinda en cok aileme nasil aciklayacagimi bilmiyorum. Mesela bu soylediklerinize bnde katiliyorum ama onlar gelenekseller. Anlamayacaklardir sorun cikartacaklardir
Belkide bir bahane ortaya atmaliyim bi rahatsizligi cikmis vs diye
Bence boşa korkuyorsunuz.
O kadar geleneksel olsalar yabancı damada da onay vermeyebilirlerdi. Neticede henüz hiç görüşmeden düğüne onay vermişler.
Sizlik bir durum yok, ya nişanlınız izah edecek ya da karantina masalı uyduracaksınız. Ama bunun da sonra ortaya çıkma olasılığı var tabi

Bence boşa korkuyorsunuz.
O kadar geleneksel olsalar yabancı damada da onay vermeyebilirlerdi. Neticede henüz hiç görüşmeden düğüne onay vermişler.
Sizlik bir durum yok, ya nişanlınız izah edecek ya da karantina masalı uyduracaksınız. Ama bunun da sonra ortaya çıkma olasılığı var tabi
olabilir ya . Ben söyledikleri kullandıkları cümlelerden çok etkileniyorum. En ufak bir negatif yorum yapsınlar hemen moralim bozuluyor

Selam kizlar,
2 aya dugunum var , nisanlim yabanci bugun annesi dugune gelemeyecegini soyledi. Seyahat etmek cok strese sokuyormus onu.
Bizim aileler tanisamadi hic pandemi nedeniyle tanissalarda aslinda cok paylasim yapabilecekleri bir sey yok dilleri farkli oldugundan. Ama benim ailem sorun cikartacak bu duruma. Zaten isteme vs olmadi hic gormediler simdide bunu dersem bayagi olay olacak. Oncedende diyorlardi zaten geldin annesi yapin dugunu diye.

Inanilmaz moralim bozuldu ne yapacagimi bilmiyorum. Konusmadim onlarla daha, sizce nasil soyleyeyim :KK43:
Önce nişanlınıza bizim kültürümüzde bu konunun önemli olduğunu, bu nedenle Ailenizin en azından düğünde annenizin de bulunmasını istediklerini, aksi takdirde sizin için de aileniz için de bunun bir sorun olacağını anlatın (tartışmadan ve kavga etmeden tabii ki)

Nişanlınız annesiyle tekrar konuşsun, anlatsın. Kadın ille de direniyorsa iş size düşüyor.

Alın ailenizi karşınıza, bunun istememek veya saygısızlıktan kaynaklanmadığını, bu durumun tamamen kültür farkı olduğunu, oradaki bir çok insanın çocuklarının evliliğinden bile sonradan haberdar olabildiğini anlatın. Bizdeki gibi dünürcülük mevhumu, gelin kaynana ilişkisi olmadığını anlatın. Ve bu durumun aslında sizin için ileride güzel bir durum olduğunu, bizde yaşanan gelinden hizmet, kölelik vs beklentilerinin de olmayacağını anlatın. Konuşmanız inatçı, üzgün ve ağlamaklı değil sakin ve sabırlı olsun kesinlikle. Ve sizin için bu durumun önemli ve gerekli olmadığını hatta geleceğiniz için olumlu bir durum olduğunu bu durumda onlardan destek ve anlayış beklediğinizi, bu günleri ailenizle mutluca yaşamak istediğinizi, bu özel günlerde sizi kırmamalarını rica edip tek tek sarılın öpün onları filan. (sıcak ve duygusal davranın demek istiyorum)

Diğer insanlara zaten uçak korkusu olduğu veya Dr un uçak yolculuğuna izin vermediğini filan bahane edebilirsiniz. Bence atlatılamayacak bir problem değil. Siz pozitif ve neşeli olursanız ailenizi de bu yönde etkilersiniz. Eh ufak tefek tepkileri de duymazdan gelin artık devamında.

Mutluluklar dilerim :KK200:

olabilir ya . Ben söyledikleri kullandıkları cümlelerden çok etkileniyorum. En ufak bir negatif yorum yapsınlar hemen moralim bozuluyor
Olur böyle zamanlarda negatif yorumlar. Herkesin iyilik garantisini siz veremezsiniz. Siz evleneceğiniz adamı seçtiniz, annesini değil. Annesinin ayıbını sırtlanmayın. Sizin değil bu sorumluluk.
Çok da iyi anlıyorum kim olsa bozulur, sorun eder. Ama işte bazen elimizde olmayan şeyler olur. Bu da öyle. Sia ne yapabilirsinizki.
Dediğim gibi, ya eş adayınız halledecek ya da yalana başvuracaksınız.

Back
X