• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok moralim bozuldu

Valla benimkinin de babası böyle saçma bir tip çocuklarının düğününe gitmiyor hatta ayrı yaşıyor onlardan ailem sorun yapıyor çünkü aile yapıları bizimle uyuşmuyor ve bence ilişkide bu çok yorucu

Kolundan tutup zorla getirecek degil ya kimse, aileniz niye "buyuk olay" yaratiyor anlamadim. Gelmezse gelmesin kendi oğlu, sizin ve nisanlinizin suçu ne?

Nişanlı Batı Avrupalı mı?

Eğer öyleyse bu durumu kültür farkına yorun bence, pekçok ailede öyle süper aile bağları yok. Yani oğlum gelinim diye ölen KVler yok bizdeki gibi :halay:Evlilik zaten no big deal, öyle aman aman bir olay değil, belediyede kağıtları yapıp evlenip sonra da ben de haftasonu evlendim işte diyen tonla insan var.
Çocuğunun düğününe gitmemek Türkiyede çok ekstrem durumlarda oluyor ama dediğim gibi Almanyada mesela kimse acaip karşılamaz. Korona var uçağa binmeye korktum, ülkelerarası yolculuk edemedim gayet kulağa normal gelir burda.

Boşverin bence en iyi KV ortada olmayan KVdir gelip de her şeye karışisaydı daha mı iyi olacaktı :halay:

Nişanlı Batı Avrupalı mı?

Eğer öyleyse bu durumu kültür farkına yorun bence, pekçok ailede öyle süper aile bağları yok. Yani oğlum gelinim diye ölen KVler yok bizdeki gibi :halay:Evlilik zaten no big deal, öyle aman aman bir olay değil, belediyede kağıtları yapıp evlenip sonra da ben de haftasonu evlendim işte diyen tonla insan var.
Çocuğunun düğününe gitmemek Türkiyede çok ekstrem durumlarda oluyor ama dediğim gibi Almanyada mesela kimse acaip karşılamaz. Korona var uçağa binmeye korktum, ülkelerarası yolculuk edemedim gayet kulağa normal gelir burda.

Boşverin bence en iyi KV ortada olmayan KVdir gelip de her şeye karışisaydı daha mı iyi olacaktı :halay:
Ben aslinda en cok aileme nasil aciklayacagimi bilmiyorum. Mesela bu soylediklerinize bnde katiliyorum ama onlar gelenekseller. Anlamayacaklardir sorun cikartacaklardir
Belkide bir bahane ortaya atmaliyim bi rahatsizligi cikmis vs diye

bence kültür farkı , kadın normal bişey görüyor . bence bahanede bende uçaktan korkarım. normal bi durum . bence yabancı evlilik yaptıysanız türk kültürürnü bırakın .
Sorun ben degilim aslinda. Aileme nasil anlaticam onlar anlamazlar hic

Sorun ben degilim aslinda. Aileme nasil anlaticam onlar anlamazlar

Sorun ben degilim aslinda. Aileme nasil anlaticam onlar anlamazlar hic
seninde bunlara hazırlıklı olman lazım , bunlara normal şeyler. karşı tarafında suçu yok . senin annenein gönlünü edecek diye korktuğu uçağamı binsin . yabancı ortam yatması kalkması sorun. tuvaleti sorun. ben başkasının evinde kalamam . bence bazı şeyleri hoşgörmeye alışmalısınız. ailelenizde yabancıyla evlendiğinizi kabullenecektir elbet. onların kültürürnü anlatın .türkiyede içinde bile kültür farklılaırı var

muhtemelen buradakiler gibi saçma gelin kayınvalide çekişmesi yaşamayacaksın, buna sevinmen gerek :halay:
ailende bundan çok olumsuz etkilenecekse bir bahane bulun ama onlara göre gelinmemesi saygısızlık değil muhtemelen. kültür farkı çok fazla, bilemiyorum..

dugun ne zaman ? ciddi bir hastaligi var mi ? nereden gelecekti ?
bublarin hepsi bir sorun dil olmasada aileniz kizlarinin nasil insanlarla muhaytap olacgini gormek isterler .
zor bir durum bence siz degil mustakbel esiniz ailenize aciklasin durumu
Katılıyorum sevgili konu sahibi arkadaşım.

Evet ama ailemde hakli gormek tanismak istiyorlar
Bencede haklılar canım. Yani tamam damat bey iyi olabilir. Tanımış olabilir,sevmiş olabilir ailen fakat biz bu kızı kime veriyoruz babası kim annesi kim amcası dedesi halası kardeşleri kim diye sorar illaki ailen. İnler mi cinler mi genelde bu lafı kullanırlar 😃Allah yardımcın olsun canım. İnsaAllah kazasız belasız bu olayın üstesinden gelirsiniz ve bir ömür boyu mutlu olursunuz

Kuzenim evlendi eşi Yunan. Buraya onun ailesinden kimse gelmedi. Yunanistanda ki seremoniyide bizden kimse gitmedi, sıkıntı yok 😄

Madem aile geleneksel hiç ağzını açma. Eşinle ve akrabalarıyla konuş söylemesinler. Düğünden 3-4 gün önce korona oldu dersin, hastalandı dersin, ah vah yaparsın olur biter. Sana o anları zehir edecek insanlara yalan söylüyorum diye vicdan yapma. Sonuçta damat yabancı , anlayışlı olmak zorundalardı.

Oğlu ne demiş sen yokken ben strese giriyorum dememiş mi 😅 aman yabancılar böyle şimdi aileniz tabii bozulur ama yapacak ne var düğünü mü iptal edecekler

Anladım

Geçmiş olsun berbat bir kaynananiz oldu
Neden? Kadinin adı da yok, kendi de yok, yararı da yok ama zararı da yok.
Tüm düğünü yapan, gelini bohça alisveriisne çıkarıp mobilyaları deneye deneye seçen,altınları için kredi ceken kaynanalar genelde her şeye musallat olma haddini kendinde buluyorlar. Bence konu sahibininki gibisi daha iyi.

Benim sevgilim de yabancı, evlenmem ama hadi evlendik diyelim onun ailesinin yaşadığı sehirde havalimanı yok, şehirlerine en yakın havalimanında da Türkiye'ye uçuş yok. Ya trenle on /araçla 14 saat yolu gidip oğullarıyla gelecek, ya bilmemne şehrine gidip oradan aktara aktara yarım günde gelecek... Yollara zebil olacak yaşlı başlı insanlar. Valla ben kıyamam, gelmesinler daha iyi 😂 bir de bir ton masraf...
Çok elzem bir şey mi yani düğüne gelmeleri?
Ailen o kadar sorun çıkartıp seni üzecek insanlarsa mis gibi bahane, bir hafta öncesinden " covid temaslisiymis,gelemeyecek. Bileti de yandı, tüh" de geç.

Bir insanın kendi kararları verememesinden nefret ediyorum
Çok çelişkili değil mi hem yabancı bir damadı kabul ediyorlar ( konu sahibi gelenekçi aileye nasıl oluyorsa kabul ettirebilmiş ). Düğüne annesi gelmediği için sorun ediyorlar ( konu sahibi bu durumu açıklayamıyor).
Madem anne gelemiyor konu sahibi düğün nikah neyse orda yapın sizin aileniz gitsin hem görsünler nasıl bir aile kim neci.

Back
X