Çok mu hafife alıyorum düğün meselesini?

Legal Alien

More than yesterday, less than tomorrow.
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2015
1.076
8.106
158
Herkese merhabalar;

Öncelikle okuduğum dertlerin arasında benimkisi o kadar da mühim bir şey değil ama son günlerde kafama takılmaya başladı; fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler..

Ben hiçbir zaman düğün heveslisi biri olmadım, gelinlik hayalim, düğün planım vs olmadı yani. Geçen yaz da nikahımızı yaptık ailelerimizin olduğu bir ortamda, burada da sıkıntı yok. Fakat bir de düğün yapılması gerekiyor ailelerin hevesi kırılmasın diye. Bana kalsa nikahla yetinmek mis gibiydi ama olmadı işte. Maddi açıdan da bir sıkıntımız yok bin şükür, ondan çekiniyor değilim yani.

Mesele şu ki bana kalsa çok basit bir şey düğün. Hafta sonu gittim bir gelinlikçiye şipşak bir gelinlik beğenip aldım; tarih belli olunca internetten davetiye sipariş vericem; pasta-müzik vs olaylarını mekan hallediyor zaten. Fotoğrafçı da kolay. Kınayı evde yapıcam sade basit, maksat adet yerini bulsun. Kına hazırlığını da netten ayarlamayı düşünüyorum çerezi kınası vs artık ne lazımsa. Damatlık düğün haftası bakıcaz, eşim yurtdışında çalışıyor önceden almak istemiyoruz kilo alıp verirse diye. Ne kalıyor; gelin arabası süsleme, kuaför randevusu. Mayıs ayındaki düğün için şubatta gitsem randevu verecek yer bulurum diye düşünüyorum (düğünün yapılacağı şehirde yaşamıyorum bu arada). Düğün sonrasına yurt dışında kısa bir balayı bile koyduk hatta bu akşam konuşurken, o iki gidiş dönüş bileti, biraz da tripadvisor-booking yardımıyla halloluyor.

Yani bana kalsa hepsi şipşak halledilir işler gibi geliyor, başkalarındaki heyecanı, planlamayı vs görünce acaba diyorum benim bilmediğim başka gereklilikler var mı? Konuyu düğün hazırlıklarına açmamış olmamın nedeni de; benim düğün hazırlıklarıyla ilgili sıkıntım yok, benim derdim acaba ben mi düğünü hafife alıyorum, koşuşturmalı bir şey mi olmalı illa, yoksa bir yerlerde yanlış mıyım?

Kimse karismiyosa skinti da olmaz haliyle.. Ne guzel gerilmeden halledebiliyosaniz/halledebileceginize inaniyosaniz..
Mutluluklar dilerim...

Evet durum çok tuhaf. Mesela şimdi sizin burada şu konuları açmanız gerekiyordu:

1. Kayınvalidemden şu altın takımını istedim ama o tutturdu alamam diye
2. Çeyiz alışverişinde gecelik seçerken görümcemle birbirimize girdik
3. Eltim beni kıskanıyor galiba

Şaka bir yana...Bence şahane bir insansınız, mutluluklar dilerim

Yumurta deliğe dayanınca tabanların popona değmeye başlar..

Şimdilik icraat yok oyuzden rahatsın

İcraat alınan gelinlik, konuşulan ama henüz izin durumları nedeniyle günü tam netleşmeyen mekan, aynı şekilde gün netleşmediği için sipariş edilmeyen davetiyeler. Bayatlayacağı için sipariş edilmeyen çerezler var bir de

Eeee hiç kavga , ne bileyim gelinlik konusunda bir tartışma , evi şurdan tutun gibi bir baskı vs. hiçbiri yok .
Sizin düğün hazırlığı çok eksik çook...

Çok şükür kavgamız olmaz Gelinliği fotodan gördü; "içine sindiyse tamamdır" dedi (aslında çok kıskançtır ama benim onun istemeyeceği işlere girmeyeceğimi bilir); anneme ve onun annesine söylemedim bile gelinlik aldım diye , ev tutma eşya alma vs yok zira benim zaten her ikimizin ailesinden uzakta yalnız yaşadığım bir evim var, o da yurtdışında, bir süre daha böyle takılacağız. Bizim aileler bize bıraktı her şeyi. Bizim eksiklikler iyiymiş o zaman sevindim

Ohoooo hersey planlanmış düşünülmüş ..

Iyiki hevesli değilsin.

Bir de olsan ..

Düğünün yapılacağı yerden 1500km uzakta yaşıyorum, orada bu işlere koşturabilecek kimsem yok; adam da yurtdışında olunca işlerin geneli bende. Yukarıda da bahsetmiştim bu işlerden anlamıyorum pek, daha önce evlenen kuzenim vs de olmadı. Hani benim düşündüklerim bunlar ve bunlar bana kolay işler gibi geliyor, düğün lafını duyan herkes çok işmiş gibi bahsediyor; acaba dedim ben mi hafife alıyorum ama siz böyle söyleyince sevindim demek ki atladığımız bir şey yok. Kolayca sıyrılma derdindeyim

Kuzenimin düğüne 20 gün vardı hiçbişey hazır değil daha diyordu..ama çok rahattı sadece yeri tutmuşlar.tüm hazırlıklar 1 haftada bitmiş..şans belkide...bu hazırlık stresinden ayrılanlar bile varken..en iyisi rahat olmak..tabi çevren müsaitse..

evlendikten sonra fikirler degişebiliyor.. madem yapacaksın, aşırıya israfa kaçmadan en guzel sekliyle yap derim; içinde kalmaması adına.. özellikle foto olayı önemli, anı kalması açısından..

Bence normalsiniz, ben sadece bir ay içinde bile sakin sakin, sinirler gerilmeden, A'dan Z'ye (düğün- kına mekanı, gelinlik seçimi, kuaför işleri, ev tutma, döşeme, yurt dışı balayı ayarlama vs) düğün işini hallettim, ve hem kına hem düğün herkes çok memnun kaldı. Emin olun sorun çıkarmak ya da gerilmek isterseniz gerilirsiniz, istemezseniz de herşey harika olabilir. Zaten siz olumlu olursanız emin olun işler de öyle bir yolunda gidiyor ki şaşıp kalıyor insan...

Valla bende sizin kafadandim sirf annem uzulmesin diye kina yaptim salonda (dugun gibi) esimin ailesi istiyor diyede yemekli 400 kisilik dugun yaptik. ne yaptigimizdan bir zevk aldik ne eglendik nede birsey anladik. Simdi siz sipsak yaparim hallederim diyorsunuz ama is ciddiye binince eh olmusken soyle olsun bu olmasin diyor insan, illaki mutlaka karisanda oluyor, ki eger size karisan olmayacaksa bir nebze rahat olursunuz. Iste o zaman isler yavas yavas karismaya basliyor. Ha tabi bunun kiz tarafi ve erkek tarafi ayri ayri triplere girmesi su adet soyle bu boyle olaylari, valla ne bileyim sade nikah yapip kurtulsak da tatile gitsek inanin cok daha az yipranmis olacaktik biz. Dugun denen canavar resmen nisan ile evlilik arasinda gecirdigimiz en az 6 ayimizi cehenneme cevirdi, belki siz akillilik edip kimsenin lafini dinlemezseniz cok daha rahat gecebilir. Bende sizin gibi dugunun ve kinani olacagi sehirlerin ikisinde de yasamadigim icin uzaktan gel git cok yiprandim.
Sadece sizin degil esinizinde bu sekilde kimseyi takmamasi gerekiyor yoksa tek tarafli olunca is tartismaya donuyor, resmen ciftler icin buyuk imtahan yani. kolay gelsin size

Benim dugunume cok az zaman kaldi.. hersey bi sekilde halloluyor ama zaman yaklastikca stres biraz fazlalasiyor iste.. siz rahatsaniz gerisi hallolur... ben biraz telasli biriyim oyuzden cok kastim.. ne guzel kasmadan rahat rahat bitirirsinizde herseyii..

Meseleleri kafamızda büyütünce zorlaşıyor...
Karışan yoksa, maddi kısıtlanmanız yoksa neden zor olsun ki.

Mutluluklar dilerim.

Teşekkür ederim çok incesiniz. Çok şükür öyle karışıp edenimiz yok, bize bıraktılar. Herkes büyütünce ben mi küçültüyorum acaba dedim biraz

Kimse karismiyosa skinti da olmaz haliyle.. Ne guzel gerilmeden halledebiliyosaniz/halledebileceginize inaniyosaniz..
Mutluluklar dilerim...

Çok teşekkür ederim

Olması gerektiği gibisiniz.

Bunu duymak süper

KK geneli öyle maalesef, keşke herkes huzurla, incinmeden incitmeden devam etse hayatına Teşekkür ederim nezaketiniz için

Ooo sen yine iyi biseyler yapiyosun.
Ben kilimi kipirdatmamistim.sadece gelinlik denedim bikere okadar onuda dugunde giydim 2.yi denemedim bile :)))
Ee tabi haliyle birsuru seyim eksik kalmisti.
Salonda kamere yokmus benm haberim olmadigindan dolayi dugun videom yok mesela.
Yada davul zurna hic sormadigimdan oylece afedersin ama mal gibi ciktim evden.
Bunlari ben arastirip ayarlamadigim gibi kimsede yapmamisti.
Bizim dugunde yasadigim yerde olmadigindan kaynaklandi birazda.
Esimin memleketinde olmustuda.
Onlar ayarlar heralde dedim nebilim.
Sen yinede bildiklerini takip et ayarla.
Ufacik bi detay dugunu daha bi baska yapiyo.
Gorumcemin dugunu mesela damat okadar ilgilenmistiki garipsrmistik.ama bayildik hepimiz sonucuna.
Mesela dugun bitip arabaya ugurlanirken arabanin etrafina yanan seyler oluyoya hani sis falan cikariyo onlardan kendi gitmis almis damat.
Gelin cikarken arabaya bindikten sonra yaktilar onlari super olmustu.
Yani demek istedigim ufacik detay anı olarak kalacak hafizanizda.
Mutluluklar dilerim simdiden.insallah hersey gonlunuzce olur

Rahatlıktan yana sıkıntı yok, ben de diyorum işte zaten max ne kadar sürebilir ki bu sayılan hazırlıklar. Kendime kuzeninizin şansın diliyorum o halde
evlendikten sonra fikirler degişebiliyor.. madem yapacaksın, aşırıya israfa kaçmadan en guzel sekliyle yap derim; içinde kalmaması adına.. özellikle foto olayı önemli, anı kalması açısından..

Zaten işin içine düğün-gelinlik kelimeleri girince her şey en az iki katına çıkıveriyor ya; hastasıyım. Dediğiniz gibi ben de en çok foto olayı önemli diyorum, seneler sonraya kim ne takmış ne giymişten ziyade onlar kalıyor hatıra.

Ne güzel örnekler bunlar, darısı başımıza inşallah. Düğünden 5-6 gün önce orada olacağız ama zaten telde çoğunu halletmiş oluruz diye düşünüyorum; rahat ve sakin insanımdır zaten

Bizde çok şükür trip yok, adet yok, kapris yok. Eşim de kimsenin lafına bakmaz o açılardan sıkıntımız yok çok şükür de işte aynen arada mesafe olunca daha mı zor olur, ben mi basite indiriyorum dedim, inşallah fazla yıpranmayız

Size de mutluluklar dilerim

Mesele de pek bir şey bilmiyor olmak zaten Benden önce evlenen abi-abla kuzen vs yok, yani onlarda bir şey görmüş değilim. Kendim zaten pek hazzetmem gürültüden kalabalıktan, hiç aman gelinliği olsun, yok düğünüm şöyle olur hayalim falan olmadı. Adetler vs nedir anlamam da zaten. Misal davul zurna iyi fikirmiş, sizden onu alayım

Sen dugun videom yok dedin bnm icim cız etti cnm ya kimseninde aklina gelmemismi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…