Çok mu hafife alıyorum düğün meselesini?

Benim nişanımla düğünüm arasında 1,5 ay anca vardı ve düğünü planlamıyorduk aileler istedi ve kış kapıdaydı.. Tüm hazırlıklar içime sindi inan aslında olması gereken bu. Diğer türlüsü püsküllü birçok iş birbirine bağlı insanlar sürekli fikir beyan etmeler maddi sorunlar vs vs. Bence hiç sorun yok gayet iyi planlamışsın işte. Bizde kına artı ayrı şehirlerde iki ayrı düğün olmuştu bir de

Ben de çok rahattım. 1 günde evi tuttuk. 1 günde eşyalarımızı aldık. 1 haftasonu gelinlik ve damatlık alındı. Kaftanımı da gelinlikçim hediye etti. düğün yeri için 1 gün gezdik 2. günü karar verip ayarladık. davetiye kolay. Kına ve düğün hediyeliklerimi internetten hallettim. Düğün organizasyonu zaten düğün yerine aitti. En çok zamanı ilk dansa harcadık biz. 4 gün 2'şer saat kursa gittik. Kısacası büyütülecek birşey yok. Paranız varsa herşey kolay oluyor. Biz çok afaki rakamlar harcamadık ama kafamız rahattı. Bence planlamanız süper. Yalnız balayı için bence bir firmayla anlaşın. Biz de yurt dışına gittik ama sadece balayı programı hazırlayan bir firmayla anlaştık. Onda da kafanız rahat olur bence balayını tekrar gözden geçirin derim. Kolay gelsin.

Bende öyleydim
Yapı meselesi bu işler
Kimisi minik bi süs eşyası bile düşünür gezinir durur
Ben ikinci gelinlikçiden tak hazır gelinlik giydim aldım
Oynamayı sevmem, kalabalıktan çekinirim vs. diye nikah yaptım kurtuldum onda bile tek tek takıda öpme muhabbeti yok mu bay gelmişti

aaa ne güzel işte stressiz bir düğün sahibi, ve stressiz bir düğün.

ben de sizin gibiydim, düğünüme gelenler çok eğlendiler, çünkü ben de çok eğlendim.
Ne bileyim gelin damat çok stresli olunca, çok mükemmeliyetçi olunca o düğünlerde ben geriliyorum.

Ay cok gulesim geldi niyeyse
Karisan eden olmadigi icin herseyiniz rayinda maddi sikintida yok bir de icinizde cok da bir heves olmadigi icin dugune falan herseyi netten hallediyorsunuz o yuzden de bu kadar kolay oluyor
Mutluluklar dilerim

Düğün meselesini çok hafife al zaten. İnsanları eğlendiriyorsun öyle düşün.
Ev yerleştirme daha stresli.

Aaaa cok eksik hazirliklarin
Gorumceyle eltiyle kv ile kavga yok
Kpe uyuz olmak yok
Bohcaya alinanlara burun kivirmak yok

Canim sakasi bir yana olmasi gerektigi gibisin
Simdiden hayirli ugurlu olsun
tebrikler bilincli yaklasimin icin

Nişanımla nikahım arasında toplamda 3 saat vardı o yüzden son derece kolay bir nişan, nişanlılık süresi ve nikah oldu bizimkisi Aynen detay önemsemeyenlerdeniz her ikimiz de, maksat adet yerini bulsun. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Şu rahatlığın az biseysi bende olsa dunya yansa umrumda olmazdi sen yaşlanman anacim oh ne güzel valla. . Bsiy solim mi gayette guzel olcak gör rahat ve stressz yapılan hersy guzeldir.

Genelde her işimde rahatımdır zaten, işim olmaz panikle vs. Aynen stres sıfır, inşallah dediğiniz gibi olur

Yok işte bende de aman canım ne sorun çıkabilir ki fikri var. Açıkçası herkesi eğlendirmesem de olur, benim derdim annelerin gönlü olsun. Rabbime binlerce şükür zaten güzel bir yaşantım var, mutluyum, huzurluyum; hayatıma uzak kimseler her şeye ayrı kulp taksa ne yazar takmasa ne yazar Bence biraz nişanlınızı dinleyin, ölümlü dünyada gereksiz gerginliklerle üzmeyin canınızı Size de mutluluklar dilerim

Bizde ev ve eşya gibi bir sıkıntı da olmadığı için o açıdan da rahatız

Bizde ev-mobilya sıkıntısı yok, gelinliği aldım, gün netleşince davetiye vs olayına giricem. Şimdiden düşünüyorum ama eee tamam işte ne var yani tarzında düşünüyorum, düğünüme misafir gibi gelip gitmek istiyorum, fazla bir teferruatı yokmuş gibi geliyor. Bakalım hayırlısı

Düğün istemiyorum ama madem yapıyoruz, bari içime sinsin kafasındayım. Birkaç mekan fotosuna baktık, birine tamam dedim, gelinlik birkaç tane denedim, bu iyidir deyip tamam dedim, süsleme işi zaten mekan hallediyor vs vs.. Hani yani çok özensiz davranmıyorum, çok para harcamak istemiyorum ama basite de kaçmıyorum. Bilmiyorum düğün işi bana fazla şişirilmiş geliyor sanırım. Kınayı bile bir küçük kına bir büyük kına olmak üzere ikiye ayırmışlar, sanki padişah soylusu herkes. Düğün de insanın kendisini fazla yansıtamadığı, belirli kuralları olan bir düzen. Sıkılıyor gibiyim, inşallah pişmanlıklarım olmaz. Detaylı cevabınız için teşekkür ederim

Bize de önce iki düğün dediler de çok şükür teke düşürebildik, iki tane olsa biraz daha iş ay belli de tam tarihi koymadık, bakalım o da bu hafta belli olur sanırım.

Ailelerden yana sıkıntı yok çok şükür, ben de aynen yüzlerce km uzaktan masa başı düğün yapıyorum

Evet hafife alıyorsun o yüzden de önemsemiyorsun, başkası önemsiyor o yüzden de hafife almıyor, ikisinde de gariplik yok rahat ol, herkes aynı olacak diye birşey yok

Ben acaba cehaletin verdiği rahatlıkta mıyım diye endişelenmiştim ancak öyle değilmişim; şimdi daha da rahatım

Biz iki taraftan da bir şey istemiyoruz, aileler düğün istedi diye yapıyoruz; gönülleri olsun, mutlu olsunlar diye. İnşallah sıkıntısız atlatırız bakalım

İki ayrı düğün fikrinden caydırdık biz Kınayı da evde yapıcam zaten 20-25 kişi çok bile, maksat adet yerini bulsun

Dans işi var dimi bir de Onunla ilgilenilmeli gerçekten de... Balayı için zaten yazın geniş geniş bir uzak doğu turu istiyoruz da düğün ertesinde kafamızı dağıtmak maksatlı birkaç günlük daha yakın bir yerlere gidelim diyoruz. Önce bal haftası yapıcaz yani, ki zaten tur organizasyonlarından ikimiz de pek hoşlanmıyoruz. Al çantanı çık bizim prensip

Biz kurtaramadık düğünden bari hafif atlatalım derdindeyim

Darısı başımıza Ben de eğlenceli, gerginlikten uzak, sakin bir akşam olsun istiyorum; her şeye koşuşturup kafamı yormak istemiyorum. Sizinki gibi örnekler ferahlatıyor beni

Ay cok gulesim geldi niyeyse
Karisan eden olmadigi icin herseyiniz rayinda maddi sikintida yok bir de icinizde cok da bir heves olmadigi icin dugune falan herseyi netten hallediyorsunuz o yuzden de bu kadar kolay oluyor
Mutluluklar dilerim

Rabbim gülmelerden ayırmasın, teşekkür ederim

Düğün meselesini çok hafife al zaten. İnsanları eğlendiriyorsun öyle düşün.
Ev yerleştirme daha stresli.

Heh benim de derdim o zaten; milleti niye eğlendiriyoruz arkadaş yaw diyordum ama gönülleri olsun dedik bizimkilerin.. Ev eşya yerleştirme olayımız yok, ev kurmayacağız o nedenle onun da stresi falan yok

Aaaa cok eksik hazirliklarin
Gorumceyle eltiyle kv ile kavga yok
Kpe uyuz olmak yok
Bohcaya alinanlara burun kivirmak yok

Canim sakasi bir yana olmasi gerektigi gibisin
Simdiden hayirli ugurlu olsun
tebrikler bilincli yaklasimin icin

Teşekkür ederim çok sağolun

para varsa sorun yok

Çok şükür çalışıp bir şeyler kazanıyoruz ama düğün harcamalarını minimumda tutmak en öncelikli prensibim zaten, ona gömeceğim parayla yer içer gezer tozarız yani, gelinlik aldım misal her şey dahil, saçma bir para vermediğimi düşünüyorum 3 parça tül için, aradaki fark kısa bir tatil için uçak bileti olur.. Yaklaşımım budur genel olarak

Yok cok normalsin :)

Olmasi gereken de o.

Ben tamamen akisa birakmistim, kim ne yaparsa uyum sagliyordum. Bi ev bulamamistik biz 3 hafta kadar. Esyalarimizi falan nisandan once almistik.

Kina yapmayacaktim ama çevreden cok baski gorunce organizasyon sirketiyle anlastim. Cok guzel oldu. Ona da kosmadim.

Bi hic unutmam ilk dans sarkimiza cok ozendim. 7 ay boyunca dusundum saka degil. Dugune 2 gun kala sectim. Ne mi oldu, dugun salonu yanlis caldi. Daha once hic duymadigimiz bir sarki ilk dans sarkimiz oldu.

Cok da sey yapmamak gerekiyor.

Tur değildi bizimki biz Tayland'da bir adaya gittik. Sadece balayı için özel villa hazırladılar, transferlerimizi yaptılar, biletleri falan onlar ayarladı yani biz sadece oteli seçtik o kadar. Sonra orada istediğimiz gibi takıldık. Balayında turlara katılmak bence saçmalık. Zaten düğünden çıkıyorsun yorgun argın bir de turla ordan oraya gezmek yorucu iş. Balayı dinlenmek içindir. :)

düğün hazırlıklarında çıkan kavgalar gerilmeler genelde maddi kaynaklı oluyor, siz bu konu ile ilgili bir sıkıntımız yok dediğinize göre tabi ki işiniz kolay olucaktır.

Yooo gayet normalsiniz hatta simdiden gelinlik falan alinmis daha ne olsun. Kizkardesim kasimda evlenecekti, pat diye eylule aldilar 15 gunde ev tutuldu esya alindi, gelinlik (dikim), fotografci, dugun mekani, kuafor, konuklarin kalacagi yer vs her sey halledildi ve hepsi dort dortluk oldu.

Doğru olan bu aslında da bizim milletimiz görmemiş olduğu için saçma sapan şeyleri zorla dayatarak yada özendirerek yaptırmak zorunda kalabiliyorlar. Etrafındakileri ne kadar çok dinlersen o kadar çok bunalirsin. En iyisini yapmissin aynen devam

Şarkınız açısından üzüldüm ama ben de tam olarak böyle düşünüyorum; ilk şarkınız istediğiniz olmadı belki ama yani dert edilecek işler değil bence, neticede bir şarkıda dans etmişsiniz işte, o olmuş bu olmuş çok da şey yapmıyorum Kaldı ki siz bunu yazıncaya dek bir şarkı seçmek vs gibi bir şey aklıma gelmemiş bile

Biz de asıl balayımız için birkaç ülkeyi kapsayan bir Uzak Doğu tatili düşünüyoruz ancak düğün yaptığımız dönem her ikimizin de izin durumu daha sıkışık, o nedenle yakınlarda kısa bir tatil olarak geçiştireceğiz şimdilik. Bizdeki tatil anlayışı dibine kadar yorulup eve dönünce dinlenmek şeklinde oluyor genelde, bunu da kendimiz yapmayı seviyoruz bir rehberin peşinde ördek yavrusu gibi etrafa bakınmak pek açmıyor Ama bahsettiğiniz sadece yolculuk organizasyonu olayı fena fikir değilmiş, sıkışırsam aklımda bulunsun

Karisan yoksa hic birsey zor degildir

Çok şükür şimdilik kimseden bir şey gelmedi, bundan sonra da geleceğini sanmıyorum

düğün hazırlıklarında çıkan kavgalar gerilmeler genelde maddi kaynaklı oluyor, siz bu konu ile ilgili bir sıkıntımız yok dediğinize göre tabi ki işiniz kolay olucaktır.

Sıkıntımız yok çok şükür ama ben fazla bir şey harcamak istemiyorum açıkçası, neticede bir akşamlık bir şey; pintilik etmem elbette ama kazık yemek de istemiyorum. Düğün kelimesi işin içine girince her şey iki katı, enayi gibi hissediyorum canım sıkılıyor

Çok güzel örnekler bunlar

Teşekkür ederim Hakikaten bazen "yoksa herkes saraylardan çıkma da bir ben miyim memur çocuğu doğmuş büyümüş" diye düşünmüyor değilim, o debdebe, o şaşaa, o gösteriş... "Havan batsın gelin hanım, şimdi asilzade gibi kapris naz niyaz ama düğünün ertesi günü çıkıp bakkaldan ekmek süt alıyorsun, eline bezi alıp toz siliyorsun, kime bu artistlik!!" diyesim geliyor Elbette herkesin kendi bileceği iştir, herkesin seçimine saygım sonsuz ama bana anlaşılır gelmiyor.
Çok şükür etrafımda bilmişlik yapıp fikir dikte edecek kimse yok, bu konuyu açtığım iyi oldu, yanlışta olmadığımı gördüm, dediğiniz gibi aynen devam

Düğün işlerine başkaları karışınca işleri 10 kat zorlaştırıyorlar
Her şey senin elindeyse problem yaşamazsın
Mutluluklar

Maalesef son yıllarda gözümüze sokulan düğünler yüzünden ben de ne istediğimi şaşırmış durumdayım. Eylül gibi evlenmeyi planlıyoruz, ağustos ayına kadar çoğu yer tutulmuş olduğundan gezmeye başladık. Yemekli bir düğün deseniz neredeyse araba parası harcamamız gerekiyor ki ben istemiyorum, diğer türlüsünü ise işletme sahipleri kabul etmiyor. Hafta sonu görüştüğüm bir organizasyon firması sahibi" ayy gelin parayı düşünmez, siz isteyeceksiniz onlar yapacak " diyerek toplumda beklenen gelin imajını özetledi. Ben abartılı mobilyalar istemiyorum, düğünümde gümüş şamdanlar olmasın gerek yok dedim diye taşlanacaktım neredeyse Dügün mekanınız, fotografçınız hazırsa ki zaten ev eşyası derdiniz de yok bence sakinliğinizi koruyabilirsiniz. Minicik bir tavsiye, son zamanlarda yaptırırım diyerek davetiye,düğün hediyesi vs bekletmeyin arkadaşımın 400 tane nikah şekeri elinde patladı kargo yüzünden. Şimdiden mutluluklaar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…