Cok mu haksizim?

Arkadaslar yine kucuk bir mesele ama her konuda olgun fikirleriniz var bu konuda da bana baska baska bakis acilari kazandirabilirsiniz.
Dun gece saat 2:00da ucaga binip bu sabah turkiye'ye inmek suretiyle ulkeye kesin donus yaptim. Bir hafta aile evinde kalip haftaya yeni isyerimin oldugu sehre tasiniyorum. Ve ulkeye adimimi attiktan maksimum 6 saat sonra ailemle kavga ederek hayin evlatlik rekorumu kirmis bulunmaktayim. Gerci su an baristik tatliya baglandi ama hep ayni sey oluyor ve ben kavga cikarip sonra acayip pisman oluyorum bu konuya ilerde daha olgun yaklasmak istiyorum kavga edip barismak yerine hic kavga etmeyelim artik istiyorum.
Simdi kizlar benim annem asiri iyi ve tatli bir insan ama dunyanin en enerjik ve en israrci insani. Biraz obsesif bi sekilde israrci. Ve surekli iyilik yapmak istiyor. Mesela ben baska bir kitada yasarken evimi nasil olduysa ecza deposuna donusmus buldum cunku her gidisimde ilac koydu bavuluma tasinirken cogunun son kullanma tarihi gecmis attim icim gitti. Bugun bana israr kiyamet yeni telefon aldi. Bugun ben havaalanina iner inmez konuyu acti, x sehrine benim evimi tasimaya yardima gelecekmis. Klasik fedakar israrci turk annesi ozellikleri.
Bense annemin aksine asiri usengec ve agir kanliyim beni koy kanepenin ustune 3 gun kalkmam. Aslinda evden uzakta boyle degilim mesela kendi hayatinda islerimi halleden biriyimdir patronum bile veda konusmasinda "en buyuk kk bir gunde bir haftalik is yapar hepsi de guzel olur" gibi bir laf etti ama eve gelince bana kal geliyor useniyorum bana biri is buyurunca daha da useniyorum. Karakterim degisiyor. Bir de bizim ailede surekli beni bir psikolojik sorunlu gosterme huyu var. Komsular bile benim psikologa gittigimi bilir hep boyle beni bir olgunlasmamis psikolojik sorunlu gosterme huyu var. Oysaki normalde oyle degilim.
Bu on bilgileri verdikten sonra gelelim konuya. Ben malum gece uctum ve eve bu sabah geldim cok uykusuzum. Onceki geceler de uyuyamadim zaten. Son bir aydir inanilmaz bir tempoyla calistim ve uc senedir yasadigim evi tasidim. Dort adet kocaman valizim vardi. Eve geldik kahvalti yaptik annem dedi ki hadi valizlerini bosaltalim kiyafetlerini yika, x sehrine haftaya gotureceklerini ayir, sonra gotureceklerini bir valize koy biz getirelim, kislik ayakkabilarini ayir, hadi bankaya gidelim, hadi sana sim kart alalim.
Dedim ki annecim cok yorgun ve uykusuzum kafam yerinde diil yarin basliim bu islere daha bir haftam var. Tamam diyor 10 dakika sonra tekrar gelip hadi valizlerini bosaltalim en azindan diyor. En son kardesimle odada meghan markle konusmasi haberlerini dinleyip guluyoruz kikirdiyoruz geldi dedi ki en buyuk kk hangi valizin oncelikli onu odana goturucem.
Ben de o an icime cin girdi yemin ederim kalktim valizleri carpa carpa bosaltmaya ve soylenmeye basladim. Ama kimse duymuyor zannediyorum. Neyse duydular. Annem geldi dedi aaaa ne oldu. Ben de aglamaya basladim. Ya sen benim orda ne bicim bi hayat yasadigimi bilmiyor musun neden ilk gunden ustume geliyorsun ya diye cocuk gibi bagirmaya basladim. Annem de uzuldu ozur dilerim haklisin dedi. Bu arada babam geldi hemen o da bana bagirmaya basladi "iki saat normal duzgun duramadin degil mi hemen cocuk gibi agliyorsun her seye kizim sen normal degilsin" filan diyor. Ben de ona bagirdim. Hem de bagirirken dedim ki yav sizden kaciyorum kaciyorum gene ustume geliyorsunuz filan dedim. Buna da pisman oldum sonra. Annem de babama "sen karisma" diye bagirdi. O an ev timarhaneye dondu. Sonra ben ikisinden de ozur diledim. Derdimi boyle anlatmamam lazimdi ama anne sen de yorgunum dedigim halde ustume geliyorsun ben daha once sensiz kac kere ev tasidim ne var karismasan ne var yarin yapsam dedim haklisin dedi. Babama da sen de benim damarima basiyorsun asagiliyorsun farkinda olmadan dedim o da haklisin dedi. Tatliya baglandi olay aksam dizi seyrettik cekirdek yedik filan gulduk eglendik her zamanki gibi. Zaten aramizda buyuk bi sorun yok genelde. Bu kavgalar cok nadir oluyor sonra hemen barisiriz.
Ama yine de 32 yasinda bu sekilde kavga etmekten cok utaniyorum ve bu huyumu duzeltmek istiyorum. Baskalarina karsi asiri sakin bi insanim ama annemle babamin bazi davranislari asiri sinirime dokunuyor. Sanki bir turlu sinirlarimi koruyamiyormusum gibi geliyor. Ya ben uc fransada iki ankarada iki dogu afrika ulkesinde olmak uzere kac ev tasidim. Ve acliktan pislikten olmedim. Mesela su an benim ev tasimam neden aile meselesi oluyor. Herkes yardim edeyim derken isime karisiyor. Sanki kendimi tekrar 12 yasinda gibi hissediyorum.
Hem olgun ve yetiskin gibi sinirlarini koruyan, hem de hic kavga etmeyen ergen gibi bagirmayan bir insan nasil oldunuz sizden birkac tuyo istiyorum.
Benim annem de öyle...İş dururken yorgunluktan ölse de o iş yapılır... Şikayetçi miyim? Eskiden evet şikayetçiydim ama şimdi değilim. Ben biraz ağırkanlıyım, annem iş bitirici bence dengeleniyoruz. Çok bir mesele yok bence aranızda ya, şimdi corona falan da olduğu için bir an önce yıkanmasını istemesi de normal. Annenizin sizden özür dilemesi ve babanıza sen karışma falan demesi de aşırı queen bir hareket ya, çok tatlı. Sizde de bir sıkıntı yok bence, bu kadar kafaya takmayın. Gayet normal gündelik ailevi meseleler.
 
Benim annem de yapar bunu. Bu kız niye tembel diye söylenip dururdu ben bekarken. Halbuki ben tembel değildim o kuralcıydı. Yalnız değilsin merak etme yani. Beraberken idare et de artık kendi evinde özgürsün nasıl olsa. Hayırlı olsun bu arada hoşgeldin 🌸
 
Konunu simdi okuyabildim 😊

Biz buna anne terörü diyoruz. Afrikada zor seyler yasadin. Gelince huzur, biraz rahatlik, biraz yaymak istedin. Ama anne terörü evrenseldir. Benimki benim evimde yasiyor ve is yapmamamdan sikayetci. Senden 3 yas kucugum ama benim evim, benim duzenim, benim esyalarim, olursa da benim daginikligim veya pisligim... aile evi de degilken, ben koskoca kadinken bu neyin terörü... is yapmayacak bir insan da degilim. Ben uyurken kalkip cay koyuyor kahvalti hazirliyor pogaca mogaca yapiyor. Kalkip yiyorum. Ben daha yersen camasir atiyor makinaya onlari asiyor. Gidip yemek koyuyor pisiriyor. Ben kahve icerken de gidip evi supuruyor. O kadar alman askeri gibi ise saldiriyor ki bana kalmiyor. Sonra ben suclu 😅😅
Bir de evde 5 gün temizlikci abla varken ben kosa kosa imkani yok is yapamam. Ama annem yapmadigim icin beni yerin dibine sokmaya calsiyor hahaha 😇

Antep cok guzel sehir. Insallah calisma ortamin da cok guzel olur ve önümüzdeki zamanlarda nihayet huzurlu olursun 😇😍

Daha katmer yemeye gelicem 😚😚 Bizim is de oldu gibi ama henuz cok yeni oldugu icin cok bisey diyemiyorum 😇
 
Konu sahibi insani yardim kurulusu gibi bir kurumda insani yardim amacli bu is yapmiyor mu? Yanlis mi biliyorum? Nihayet kurtuldun o koyden ne demek?
Evet yardım amaçlı çalışıyordu ama kendi çektiği sıkıntıları da sürekli dile getiriyordu ve yaptığı paylaşımlara onun adına üzülüyordum. Kendisi insani şartlarda yaşayamıyordu nerdeyse.O yüzden kurtuldun dedim.
 
Herzaman mı boylesiniz ben biraz yol yorgunluğunuza verdim..açıkçası fiziksel olarak çok yorulmussunuz ve bu ruhsal olarakta etkilemiş..yolculuk ve taşınma okadar valiz,ne bileyim bir sürü yük.o an hicbirsey yapmak istemiyor olabilirsiniz.belki uykusuzlukta çabası..birşey diyemiyorum.sağlıklı dusunemediniz belkide geçmiş olsun:)
 
Ne kadar da cokmus baskici, otoriter annenin etkisi altinda buyuyen, ruhu derin yaralar alan kadinlar...cogu belki farkinda bile degil bunun. Anneler hata yapmaz, ne yaparsa iyiligimiz icin yapar diye o kdr benimsemisiz ki. benim anneannem boyledir. Anneme cok cektirdi, hala da cektiriyor. Annem de ona kizsa da ayni onun gibi. Bu bir kisir dongu gibiydi bizde. Ama ben cok rahat hayir diyebilen, aileme karsi da olsa sinir cizebilen biriyim.bu yuzden annem kdr derin yaralar almadim. Bu nasil oldu bilemiyorum. Mizacim boyle diye dusunuyorum. Ofke patlamalari ergenligimde oluyordu ama cok uzun zamandir soz konusu degil. 22 yasindan beri onlardan uzakta yasamamin da etkisi buyuk tabii. 31 yasinda hala onlarla yasiyoe olsam bu kdr sogukkanli olmayabilirdim her zmn. Yalniz olmadiginizi, oyle yada boyle ailesinin emrivakileriyle yetisen cok kisi oldugunu bilin. Bu konuda psikoterapi iyi bir cozum olabilir. Sonuc almak vakit alabilir ama muhakkak alinir.
 
ya ben de böyleyim, insanlara karsı asırı toleranslı ve sakin davranıp aileme karsı barut gibi oluyorum. ama ben sizde suc bulmadım yani törpülemeniz gereken bir huyunuz yok ailenizin size davranıslarını duzeltmesi lazım. o kadar saat ucup eve gelip sabahında bavulunu bosalt diye darlamaması lazımdı kac kere soylemissiniz yarın yaparım diye sonucta. ya da babanızın gelip hemen iki saat normal duramıyorsun diye sizi suclaması falan. bence sorun sizde degil genel olarak türk aile yapısında. benim ailem de böyle. surekli bir ısrar soru o bu ay daralıyorum o yuzden patlıyorum yani. aglamanızda da bir sorun yok bence insanların siniri bozulabiliyor bunun icin size sıfat takılması cok acımasızca
 
Arkadaslar yine kucuk bir mesele ama her konuda olgun fikirleriniz var bu konuda da bana baska baska bakis acilari kazandirabilirsiniz.
Dun gece saat 2:00da ucaga binip bu sabah turkiye'ye inmek suretiyle ulkeye kesin donus yaptim. Bir hafta aile evinde kalip haftaya yeni isyerimin oldugu sehre tasiniyorum. Ve ulkeye adimimi attiktan maksimum 6 saat sonra ailemle kavga ederek hayin evlatlik rekorumu kirmis bulunmaktayim. Gerci su an baristik tatliya baglandi ama hep ayni sey oluyor ve ben kavga cikarip sonra acayip pisman oluyorum bu konuya ilerde daha olgun yaklasmak istiyorum kavga edip barismak yerine hic kavga etmeyelim artik istiyorum.
Simdi kizlar benim annem asiri iyi ve tatli bir insan ama dunyanin en enerjik ve en israrci insani. Biraz obsesif bi sekilde israrci. Ve surekli iyilik yapmak istiyor. Mesela ben baska bir kitada yasarken evimi nasil olduysa ecza deposuna donusmus buldum cunku her gidisimde ilac koydu bavuluma tasinirken cogunun son kullanma tarihi gecmis attim icim gitti. Bugun bana israr kiyamet yeni telefon aldi. Bugun ben havaalanina iner inmez konuyu acti, x sehrine benim evimi tasimaya yardima gelecekmis. Klasik fedakar israrci turk annesi ozellikleri.
Bense annemin aksine asiri usengec ve agir kanliyim beni koy kanepenin ustune 3 gun kalkmam. Aslinda evden uzakta boyle degilim mesela kendi hayatinda islerimi halleden biriyimdir patronum bile veda konusmasinda "en buyuk kk bir gunde bir haftalik is yapar hepsi de guzel olur" gibi bir laf etti ama eve gelince bana kal geliyor useniyorum bana biri is buyurunca daha da useniyorum. Karakterim degisiyor. Bir de bizim ailede surekli beni bir psikolojik sorunlu gosterme huyu var. Komsular bile benim psikologa gittigimi bilir hep boyle beni bir olgunlasmamis psikolojik sorunlu gosterme huyu var. Oysaki normalde oyle degilim.
Bu on bilgileri verdikten sonra gelelim konuya. Ben malum gece uctum ve eve bu sabah geldim cok uykusuzum. Onceki geceler de uyuyamadim zaten. Son bir aydir inanilmaz bir tempoyla calistim ve uc senedir yasadigim evi tasidim. Dort adet kocaman valizim vardi. Eve geldik kahvalti yaptik annem dedi ki hadi valizlerini bosaltalim kiyafetlerini yika, x sehrine haftaya gotureceklerini ayir, sonra gotureceklerini bir valize koy biz getirelim, kislik ayakkabilarini ayir, hadi bankaya gidelim, hadi sana sim kart alalim.
Dedim ki annecim cok yorgun ve uykusuzum kafam yerinde diil yarin basliim bu islere daha bir haftam var. Tamam diyor 10 dakika sonra tekrar gelip hadi valizlerini bosaltalim en azindan diyor. En son kardesimle odada meghan markle konusmasi haberlerini dinleyip guluyoruz kikirdiyoruz geldi dedi ki en buyuk kk hangi valizin oncelikli onu odana goturucem.
Ben de o an icime cin girdi yemin ederim kalktim valizleri carpa carpa bosaltmaya ve soylenmeye basladim. Ama kimse duymuyor zannediyorum. Neyse duydular. Annem geldi dedi aaaa ne oldu. Ben de aglamaya basladim. Ya sen benim orda ne bicim bi hayat yasadigimi bilmiyor musun neden ilk gunden ustume geliyorsun ya diye cocuk gibi bagirmaya basladim. Annem de uzuldu ozur dilerim haklisin dedi. Bu arada babam geldi hemen o da bana bagirmaya basladi "iki saat normal duzgun duramadin degil mi hemen cocuk gibi agliyorsun her seye kizim sen normal degilsin" filan diyor. Ben de ona bagirdim. Hem de bagirirken dedim ki yav sizden kaciyorum kaciyorum gene ustume geliyorsunuz filan dedim. Buna da pisman oldum sonra. Annem de babama "sen karisma" diye bagirdi. O an ev timarhaneye dondu. Sonra ben ikisinden de ozur diledim. Derdimi boyle anlatmamam lazimdi ama anne sen de yorgunum dedigim halde ustume geliyorsun ben daha once sensiz kac kere ev tasidim ne var karismasan ne var yarin yapsam dedim haklisin dedi. Babama da sen de benim damarima basiyorsun asagiliyorsun farkinda olmadan dedim o da haklisin dedi. Tatliya baglandi olay aksam dizi seyrettik cekirdek yedik filan gulduk eglendik her zamanki gibi. Zaten aramizda buyuk bi sorun yok genelde. Bu kavgalar cok nadir oluyor sonra hemen barisiriz.
Ama yine de 32 yasinda bu sekilde kavga etmekten cok utaniyorum ve bu huyumu duzeltmek istiyorum. Baskalarina karsi asiri sakin bi insanim ama annemle babamin bazi davranislari asiri sinirime dokunuyor. Sanki bir turlu sinirlarimi koruyamiyormusum gibi geliyor. Ya ben uc fransada iki ankarada iki dogu afrika ulkesinde olmak uzere kac ev tasidim. Ve acliktan pislikten olmedim. Mesela su an benim ev tasimam neden aile meselesi oluyor. Herkes yardim edeyim derken isime karisiyor. Sanki kendimi tekrar 12 yasinda gibi hissediyorum.
Hem olgun ve yetiskin gibi sinirlarini koruyan, hem de hic kavga etmeyen ergen gibi bagirmayan bir insan nasil oldunuz sizden birkac tuyo istiyorum.
klasik anneler sabırsızdır duygularını kontrol etmelisin hoş geldin buarada
 
Konu sahibinin saçma sapan olaylarda bile sessiz kalıp anlayış gösteriyormuş gibi davranmasının sebebinin küçüklükten itibaren aşırı baskıya maruz kalıp boyuneğici davranış geliştirmiş olması olabilir mi?
Çünkü anlayış göstermek istemiyor ve bundan rahatsız ama nasıl davranması gerektiğini bildiği halde yapamıyor
Konu sahibinin önceki konusunda bahsettiği üzere sınır koymak, hayır demek, değişmek için özel çaba harcadığını gözardı etmemelisiniz.
Psikolojik sorunlu diyen anne babanın o sorunların sebebi olabileceğini gözardı etmemek gerektiğine inanıyorum.
ne güzel yazmıssınız
 
bu bavul konusunda da ben 45 dk lık ucustan da gelsem 12 saatlik ucustan da gelsem geliş saatim fark etmez eve gelir gelmez bavulu acar esyalarımı ayırırım annem de ıkı gun dursun sonra acarız yat dinlen modunda :KK70:
 
Biraz duyarsız olun. Senelerce annem oğlum çöpü dök oğlum çöpü dök 40 defa söyledi o örnek alınası oğlan napardı tamam anne der odasında kaybolurdu. Biraz kaybolmayı öğrenmek lazım sanırım. Hiç kavga etmeden karşıdakini sinir hastası etmek lazım belki de. Ben de yapamam ama annenize sen başla ben geliyorum diyip muhabbet çok güzel ya özlemişim sizi de özlem giderelim sonra bakalım deseniz belki bu kadar gerilmezdi ortam. Haklısınız ama işte o yaşta ağlayarak böyle çözülmez işler. Hele de ilk günden bi hafta sürse o zaman patlama falan desek anlayacağız ama öyle de değil.
 
Ben de çok çabuk kızarım hemen ağlarım. sonra pişman olurum. Bu durumumu bir de görmesini istemediğim kişiler görüp şahit olmuyor mu senelerce içimden çıkmıyor ☹
 
Öyle sizin gibi ülke ülke ev taşımadım. İlk evime 26 yaşında çıktım hem de ailemin yardımıyla, kirayı onlar ödüyor. Ama çektim çizgimi sınırımı. İsterlerse maddi olarak her şeyi ödeyebilirler ama hiçbir şekilde söz hakkı vermedim. Benim evim benim yaşantım.
Sınır çizmek çok güzel bir şey deneyin valla. Böyle kolay konuşuyormuşum gibi geliyor ama ben çok çabaladım o basit sınırı çizmek için. Şimdi halihazırda başka birine daha sınır çizmem gerektiğini hissediyorum mesela henüz çizemediğim için içimde patlamalar yaşıyorum ama yorucu. Sınırı bir defa çiziyorsun bitti gitti.
 
annen durmuyor

ama sen de net değilsin

yani demek ki annenin geçmiş deneyimleri seni söylenince o işlere yönlendirmiş

zira şimdi de alıp boşaltmaya başlamışsın

yapmayacağım deyince yapmam

dünya yıkılsa yapmam

hiç unutmam üniversiteye yeni başladığımız yıl galiba

kuzenim dolaptan bir yumurta aldı onu atıyor tutuyor vs

bana atma tutmam dedim

tutarsın dedi

diğer kuzenim damdan tutmaz dedi

tutar tutar dedi

ve attı çiğ yumurtayı hatta yumurta gelip kafama çarptı yere düştü ve kırıldı

kılım kımıldamadı

hatta refleksle tutayım diye kafama attı ama kafama çarptı yine de tutmadım

bunu neden anlattım bilmiyorum ama özetle sözünle özün aynı olsun
 
Afrikadan kurtulmana sevindim şu yardımcı kadin beni bile sinir etmişti
Ben aglama haricinde hakli buldum benim de babam böyleydi
Yorgunum dedikten sonra tamam denmesi geçiştirmek oluyor çünkü o valizlere takmis
Ben de her sene 1 hafta zar zor izin alip.ailemin yanina gidiyorum az biraz kafa dinlerim diye, benzer seyleri cok yasadim ben de
Kolay kolay aglamayan beni bile sinir krizine sokan durumlar yaşıyordum. Aile.icinde daha toleransli olunmali ama tek taraflı degil bu
Sen orada zorluklar yasarken onlar senin icin uzulse de o cileyi cekmediler empati kuramiyorlar maalesef
Ben de ailede cocuk yerine konuyorum ve ne zaman memkekete gitsem kuzenimden amcama kardesim bile cahil, hic bir sey bilmeyen biriymisim.gibi davranarak öğüt vermeye calismalari, benim yasayarak öğrendiğim seyleri kendileri yasamadigi halde cok biliyorlarmis gibi söyle yap boyle yap demelerine sinir oluyordum. Simdi ise kendimi az sozcukle net bir sekilde ifade ediyorum. Hic bir cevap veremiyorlar.
Bu arada ben de 4 kere tek basima ev taşıdım, bunun stresini, zorluğunu bilirim ama ahkam kesenler bunu sizin kadar bilmeyenler maalesef

Psikologa da gidiyorsun, sınır çizme ve isteklerini net ifade etme konusunda kendini gelistirmeye çalışabilirsin. Çünkü kizarak kalkman ve aglayarak toparlanmaya baslaman pasif agresif bir izlenim.birakir insanlarda.
 
Arkadaslar yine kucuk bir mesele ama her konuda olgun fikirleriniz var bu konuda da bana baska baska bakis acilari kazandirabilirsiniz.
Dun gece saat 2:00da ucaga binip bu sabah turkiye'ye inmek suretiyle ulkeye kesin donus yaptim. Bir hafta aile evinde kalip haftaya yeni isyerimin oldugu sehre tasiniyorum. Ve ulkeye adimimi attiktan maksimum 6 saat sonra ailemle kavga ederek hayin evlatlik rekorumu kirmis bulunmaktayim. Gerci su an baristik tatliya baglandi ama hep ayni sey oluyor ve ben kavga cikarip sonra acayip pisman oluyorum bu konuya ilerde daha olgun yaklasmak istiyorum kavga edip barismak yerine hic kavga etmeyelim artik istiyorum.
Simdi kizlar benim annem asiri iyi ve tatli bir insan ama dunyanin en enerjik ve en israrci insani. Biraz obsesif bi sekilde israrci. Ve surekli iyilik yapmak istiyor. Mesela ben baska bir kitada yasarken evimi nasil olduysa ecza deposuna donusmus buldum cunku her gidisimde ilac koydu bavuluma tasinirken cogunun son kullanma tarihi gecmis attim icim gitti. Bugun bana israr kiyamet yeni telefon aldi. Bugun ben havaalanina iner inmez konuyu acti, x sehrine benim evimi tasimaya yardima gelecekmis. Klasik fedakar israrci turk annesi ozellikleri.
Bense annemin aksine asiri usengec ve agir kanliyim beni koy kanepenin ustune 3 gun kalkmam. Aslinda evden uzakta boyle degilim mesela kendi hayatinda islerimi halleden biriyimdir patronum bile veda konusmasinda "en buyuk kk bir gunde bir haftalik is yapar hepsi de guzel olur" gibi bir laf etti ama eve gelince bana kal geliyor useniyorum bana biri is buyurunca daha da useniyorum. Karakterim degisiyor. Bir de bizim ailede surekli beni bir psikolojik sorunlu gosterme huyu var. Komsular bile benim psikologa gittigimi bilir hep boyle beni bir olgunlasmamis psikolojik sorunlu gosterme huyu var. Oysaki normalde oyle degilim.
Bu on bilgileri verdikten sonra gelelim konuya. Ben malum gece uctum ve eve bu sabah geldim cok uykusuzum. Onceki geceler de uyuyamadim zaten. Son bir aydir inanilmaz bir tempoyla calistim ve uc senedir yasadigim evi tasidim. Dort adet kocaman valizim vardi. Eve geldik kahvalti yaptik annem dedi ki hadi valizlerini bosaltalim kiyafetlerini yika, x sehrine haftaya gotureceklerini ayir, sonra gotureceklerini bir valize koy biz getirelim, kislik ayakkabilarini ayir, hadi bankaya gidelim, hadi sana sim kart alalim.
Dedim ki annecim cok yorgun ve uykusuzum kafam yerinde diil yarin basliim bu islere daha bir haftam var. Tamam diyor 10 dakika sonra tekrar gelip hadi valizlerini bosaltalim en azindan diyor. En son kardesimle odada meghan markle konusmasi haberlerini dinleyip guluyoruz kikirdiyoruz geldi dedi ki en buyuk kk hangi valizin oncelikli onu odana goturucem.
Ben de o an icime cin girdi yemin ederim kalktim valizleri carpa carpa bosaltmaya ve soylenmeye basladim. Ama kimse duymuyor zannediyorum. Neyse duydular. Annem geldi dedi aaaa ne oldu. Ben de aglamaya basladim. Ya sen benim orda ne bicim bi hayat yasadigimi bilmiyor musun neden ilk gunden ustume geliyorsun ya diye cocuk gibi bagirmaya basladim. Annem de uzuldu ozur dilerim haklisin dedi. Bu arada babam geldi hemen o da bana bagirmaya basladi "iki saat normal duzgun duramadin degil mi hemen cocuk gibi agliyorsun her seye kizim sen normal degilsin" filan diyor. Ben de ona bagirdim. Hem de bagirirken dedim ki yav sizden kaciyorum kaciyorum gene ustume geliyorsunuz filan dedim. Buna da pisman oldum sonra. Annem de babama "sen karisma" diye bagirdi. O an ev timarhaneye dondu. Sonra ben ikisinden de ozur diledim. Derdimi boyle anlatmamam lazimdi ama anne sen de yorgunum dedigim halde ustume geliyorsun ben daha once sensiz kac kere ev tasidim ne var karismasan ne var yarin yapsam dedim haklisin dedi. Babama da sen de benim damarima basiyorsun asagiliyorsun farkinda olmadan dedim o da haklisin dedi. Tatliya baglandi olay aksam dizi seyrettik cekirdek yedik filan gulduk eglendik her zamanki gibi. Zaten aramizda buyuk bi sorun yok genelde. Bu kavgalar cok nadir oluyor sonra hemen barisiriz.
Ama yine de 32 yasinda bu sekilde kavga etmekten cok utaniyorum ve bu huyumu duzeltmek istiyorum. Baskalarina karsi asiri sakin bi insanim ama annemle babamin bazi davranislari asiri sinirime dokunuyor. Sanki bir turlu sinirlarimi koruyamiyormusum gibi geliyor. Ya ben uc fransada iki ankarada iki dogu afrika ulkesinde olmak uzere kac ev tasidim. Ve acliktan pislikten olmedim. Mesela su an benim ev tasimam neden aile meselesi oluyor. Herkes yardim edeyim derken isime karisiyor. Sanki kendimi tekrar 12 yasinda gibi hissediyorum.
Hem olgun ve yetiskin gibi sinirlarini koruyan, hem de hic kavga etmeyen ergen gibi bagirmayan bir insan nasil oldunuz sizden birkac tuyo istiyorum.
Ergenlik cağı geçtiysen ergenlik yapmanın alemi yok.. yardım etmeyi karışmak olarak algılama.. kadin senin istediğin birseye olumsuz yaklaşsa tamam karisiyo olur ama o da yardım etmek istemiş tek başına zorlanma diye
 
Arkadaslar yine kucuk bir mesele ama her konuda olgun fikirleriniz var bu konuda da bana baska baska bakis acilari kazandirabilirsiniz.
Dun gece saat 2:00da ucaga binip bu sabah turkiye'ye inmek suretiyle ulkeye kesin donus yaptim. Bir hafta aile evinde kalip haftaya yeni isyerimin oldugu sehre tasiniyorum. Ve ulkeye adimimi attiktan maksimum 6 saat sonra ailemle kavga ederek hayin evlatlik rekorumu kirmis bulunmaktayim. Gerci su an baristik tatliya baglandi ama hep ayni sey oluyor ve ben kavga cikarip sonra acayip pisman oluyorum bu konuya ilerde daha olgun yaklasmak istiyorum kavga edip barismak yerine hic kavga etmeyelim artik istiyorum.
Simdi kizlar benim annem asiri iyi ve tatli bir insan ama dunyanin en enerjik ve en israrci insani. Biraz obsesif bi sekilde israrci. Ve surekli iyilik yapmak istiyor. Mesela ben baska bir kitada yasarken evimi nasil olduysa ecza deposuna donusmus buldum cunku her gidisimde ilac koydu bavuluma tasinirken cogunun son kullanma tarihi gecmis attim icim gitti. Bugun bana israr kiyamet yeni telefon aldi. Bugun ben havaalanina iner inmez konuyu acti, x sehrine benim evimi tasimaya yardima gelecekmis. Klasik fedakar israrci turk annesi ozellikleri.
Bense annemin aksine asiri usengec ve agir kanliyim beni koy kanepenin ustune 3 gun kalkmam. Aslinda evden uzakta boyle degilim mesela kendi hayatinda islerimi halleden biriyimdir patronum bile veda konusmasinda "en buyuk kk bir gunde bir haftalik is yapar hepsi de guzel olur" gibi bir laf etti ama eve gelince bana kal geliyor useniyorum bana biri is buyurunca daha da useniyorum. Karakterim degisiyor. Bir de bizim ailede surekli beni bir psikolojik sorunlu gosterme huyu var. Komsular bile benim psikologa gittigimi bilir hep boyle beni bir olgunlasmamis psikolojik sorunlu gosterme huyu var. Oysaki normalde oyle degilim.
Bu on bilgileri verdikten sonra gelelim konuya. Ben malum gece uctum ve eve bu sabah geldim cok uykusuzum. Onceki geceler de uyuyamadim zaten. Son bir aydir inanilmaz bir tempoyla calistim ve uc senedir yasadigim evi tasidim. Dort adet kocaman valizim vardi. Eve geldik kahvalti yaptik annem dedi ki hadi valizlerini bosaltalim kiyafetlerini yika, x sehrine haftaya gotureceklerini ayir, sonra gotureceklerini bir valize koy biz getirelim, kislik ayakkabilarini ayir, hadi bankaya gidelim, hadi sana sim kart alalim.
Dedim ki annecim cok yorgun ve uykusuzum kafam yerinde diil yarin basliim bu islere daha bir haftam var. Tamam diyor 10 dakika sonra tekrar gelip hadi valizlerini bosaltalim en azindan diyor. En son kardesimle odada meghan markle konusmasi haberlerini dinleyip guluyoruz kikirdiyoruz geldi dedi ki en buyuk kk hangi valizin oncelikli onu odana goturucem.
Ben de o an icime cin girdi yemin ederim kalktim valizleri carpa carpa bosaltmaya ve soylenmeye basladim. Ama kimse duymuyor zannediyorum. Neyse duydular. Annem geldi dedi aaaa ne oldu. Ben de aglamaya basladim. Ya sen benim orda ne bicim bi hayat yasadigimi bilmiyor musun neden ilk gunden ustume geliyorsun ya diye cocuk gibi bagirmaya basladim. Annem de uzuldu ozur dilerim haklisin dedi. Bu arada babam geldi hemen o da bana bagirmaya basladi "iki saat normal duzgun duramadin degil mi hemen cocuk gibi agliyorsun her seye kizim sen normal degilsin" filan diyor. Ben de ona bagirdim. Hem de bagirirken dedim ki yav sizden kaciyorum kaciyorum gene ustume geliyorsunuz filan dedim. Buna da pisman oldum sonra. Annem de babama "sen karisma" diye bagirdi. O an ev timarhaneye dondu. Sonra ben ikisinden de ozur diledim. Derdimi boyle anlatmamam lazimdi ama anne sen de yorgunum dedigim halde ustume geliyorsun ben daha once sensiz kac kere ev tasidim ne var karismasan ne var yarin yapsam dedim haklisin dedi. Babama da sen de benim damarima basiyorsun asagiliyorsun farkinda olmadan dedim o da haklisin dedi. Tatliya baglandi olay aksam dizi seyrettik cekirdek yedik filan gulduk eglendik her zamanki gibi. Zaten aramizda buyuk bi sorun yok genelde. Bu kavgalar cok nadir oluyor sonra hemen barisiriz.
Ama yine de 32 yasinda bu sekilde kavga etmekten cok utaniyorum ve bu huyumu duzeltmek istiyorum. Baskalarina karsi asiri sakin bi insanim ama annemle babamin bazi davranislari asiri sinirime dokunuyor. Sanki bir turlu sinirlarimi koruyamiyormusum gibi geliyor. Ya ben uc fransada iki ankarada iki dogu afrika ulkesinde olmak uzere kac ev tasidim. Ve acliktan pislikten olmedim. Mesela su an benim ev tasimam neden aile meselesi oluyor. Herkes yardim edeyim derken isime karisiyor. Sanki kendimi tekrar 12 yasinda gibi hissediyorum.
Hem olgun ve yetiskin gibi sinirlarini koruyan, hem de hic kavga etmeyen ergen gibi bagirmayan bir insan nasil oldunuz sizden birkac tuyo istiyorum.
Hoşgeldin, burası senin gelişinle daha da güzelleşti ☺️ Seni anlayabiliyorum, benzer şeyleri ben de çok yaşadım. Haklısın ama gösterdiğin tepki fazla. Çok klişe olacak ama bu durumlarda hemen tepki gösterme 10-15 saniye bekle nefes al, düşünmek için kendine zaman tanı. Bende işe yaramıştı.
 
Yetiskin kadinsiniz,kendi beyninizi ve davranislarinizi kontrol etmek kendi elinizde. Anneniz ne hos bir kadin,sadece bu sebepten bile cok sansli oldugunuzu anlasaniz keske. Bilincsiz bir kadin da degilsiniz,eger ruh sagliginizda problem varsa bunu anlayabilecek donanimdasiniz,isiniz sebebiyle.
 
Arkadaslar yine kucuk bir mesele ama her konuda olgun fikirleriniz var bu konuda da bana baska baska bakis acilari kazandirabilirsiniz.
Dun gece saat 2:00da ucaga binip bu sabah turkiye'ye inmek suretiyle ulkeye kesin donus yaptim. Bir hafta aile evinde kalip haftaya yeni isyerimin oldugu sehre tasiniyorum. Ve ulkeye adimimi attiktan maksimum 6 saat sonra ailemle kavga ederek hayin evlatlik rekorumu kirmis bulunmaktayim. Gerci su an baristik tatliya baglandi ama hep ayni sey oluyor ve ben kavga cikarip sonra acayip pisman oluyorum bu konuya ilerde daha olgun yaklasmak istiyorum kavga edip barismak yerine hic kavga etmeyelim artik istiyorum.
Simdi kizlar benim annem asiri iyi ve tatli bir insan ama dunyanin en enerjik ve en israrci insani. Biraz obsesif bi sekilde israrci. Ve surekli iyilik yapmak istiyor. Mesela ben baska bir kitada yasarken evimi nasil olduysa ecza deposuna donusmus buldum cunku her gidisimde ilac koydu bavuluma tasinirken cogunun son kullanma tarihi gecmis attim icim gitti. Bugun bana israr kiyamet yeni telefon aldi. Bugun ben havaalanina iner inmez konuyu acti, x sehrine benim evimi tasimaya yardima gelecekmis. Klasik fedakar israrci turk annesi ozellikleri.
Bense annemin aksine asiri usengec ve agir kanliyim beni koy kanepenin ustune 3 gun kalkmam. Aslinda evden uzakta boyle degilim mesela kendi hayatinda islerimi halleden biriyimdir patronum bile veda konusmasinda "en buyuk kk bir gunde bir haftalik is yapar hepsi de guzel olur" gibi bir laf etti ama eve gelince bana kal geliyor useniyorum bana biri is buyurunca daha da useniyorum. Karakterim degisiyor. Bir de bizim ailede surekli beni bir psikolojik sorunlu gosterme huyu var. Komsular bile benim psikologa gittigimi bilir hep boyle beni bir olgunlasmamis psikolojik sorunlu gosterme huyu var. Oysaki normalde oyle degilim.
Bu on bilgileri verdikten sonra gelelim konuya. Ben malum gece uctum ve eve bu sabah geldim cok uykusuzum. Onceki geceler de uyuyamadim zaten. Son bir aydir inanilmaz bir tempoyla calistim ve uc senedir yasadigim evi tasidim. Dort adet kocaman valizim vardi. Eve geldik kahvalti yaptik annem dedi ki hadi valizlerini bosaltalim kiyafetlerini yika, x sehrine haftaya gotureceklerini ayir, sonra gotureceklerini bir valize koy biz getirelim, kislik ayakkabilarini ayir, hadi bankaya gidelim, hadi sana sim kart alalim.
Dedim ki annecim cok yorgun ve uykusuzum kafam yerinde diil yarin basliim bu islere daha bir haftam var. Tamam diyor 10 dakika sonra tekrar gelip hadi valizlerini bosaltalim en azindan diyor. En son kardesimle odada meghan markle konusmasi haberlerini dinleyip guluyoruz kikirdiyoruz geldi dedi ki en buyuk kk hangi valizin oncelikli onu odana goturucem.
Ben de o an icime cin girdi yemin ederim kalktim valizleri carpa carpa bosaltmaya ve soylenmeye basladim. Ama kimse duymuyor zannediyorum. Neyse duydular. Annem geldi dedi aaaa ne oldu. Ben de aglamaya basladim. Ya sen benim orda ne bicim bi hayat yasadigimi bilmiyor musun neden ilk gunden ustume geliyorsun ya diye cocuk gibi bagirmaya basladim. Annem de uzuldu ozur dilerim haklisin dedi. Bu arada babam geldi hemen o da bana bagirmaya basladi "iki saat normal duzgun duramadin degil mi hemen cocuk gibi agliyorsun her seye kizim sen normal degilsin" filan diyor. Ben de ona bagirdim. Hem de bagirirken dedim ki yav sizden kaciyorum kaciyorum gene ustume geliyorsunuz filan dedim. Buna da pisman oldum sonra. Annem de babama "sen karisma" diye bagirdi. O an ev timarhaneye dondu. Sonra ben ikisinden de ozur diledim. Derdimi boyle anlatmamam lazimdi ama anne sen de yorgunum dedigim halde ustume geliyorsun ben daha once sensiz kac kere ev tasidim ne var karismasan ne var yarin yapsam dedim haklisin dedi. Babama da sen de benim damarima basiyorsun asagiliyorsun farkinda olmadan dedim o da haklisin dedi. Tatliya baglandi olay aksam dizi seyrettik cekirdek yedik filan gulduk eglendik her zamanki gibi. Zaten aramizda buyuk bi sorun yok genelde. Bu kavgalar cok nadir oluyor sonra hemen barisiriz.
Ama yine de 32 yasinda bu sekilde kavga etmekten cok utaniyorum ve bu huyumu duzeltmek istiyorum. Baskalarina karsi asiri sakin bi insanim ama annemle babamin bazi davranislari asiri sinirime dokunuyor. Sanki bir turlu sinirlarimi koruyamiyormusum gibi geliyor. Ya ben uc fransada iki ankarada iki dogu afrika ulkesinde olmak uzere kac ev tasidim. Ve acliktan pislikten olmedim. Mesela su an benim ev tasimam neden aile meselesi oluyor. Herkes yardim edeyim derken isime karisiyor. Sanki kendimi tekrar 12 yasinda gibi hissediyorum.
Hem olgun ve yetiskin gibi sinirlarini koruyan, hem de hic kavga etmeyen ergen gibi bagirmayan bir insan nasil oldunuz sizden birkac tuyo istiyorum.
Kusura bakmayın ama anneniz bakmak zorunda değil.
Çocuklarını büyütmüş hayatının en güzel zamanlarını yaşaması gereken dönemde en baştan bebek büyütmek kimse istemez.
İsteyenlerin kendi tercihi ama ben olsam ben de istemezdim.
Bir çocuk dünyaya getiriyorsak bunu ailemize güvenerek yapmamamız gerekir.
Bu durumda ikinci çocuğu da yapmışsanız kendinize güveniyorsunuz demektir.
Anneniz haklı kırılacak bir şey yok
Herkes kendi hayatını yaşamalı
 
X