- 23 Mart 2013
- 1.075
- 258
- 123
- 27
- Konu Sahibi WomanAndProud
-
Merhabalar,
Ben mimarlık okuyorum, sevdiğim bir bölüm gerçekten en bana göre olan mesleklerden. Çizim yapmayı, bir şeyler üretmeyi falan da çok severim. (Fakat araştırdım yeni mezunlara 1200 civarı maaş veriyorlarmış, ki çoğu zaman da kapı detayı, pencere detayı falan çizdiriyorlarmış. Benim hayalim tasarım kısmında yer almaktı açıkçası, bir de ailemde tanıdıklardan falan hiç mimar yok, braz torpil de gerekiyor bu meslekte. Devlete girmek de çok zor diyorlar. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?)
Hayalci olduğum kısma gelirsek, biyolojiye de çok ilgim vardır. Lisede en iyi derslerimden biriydi zaten. Sürekli biyolojiyle ilgili diziler filmler falan izlerim içimde kaldı biyoloji okumak. Okul bittikten sonra 2 sene de yüksek lisans yaptıktan sonra ikinci üniversite okumayı düşünüyorum. Biyoloji ya da moleküler biyoloji ve genetik, ikisinden biri. Düşük puanlı devlet üniversitelerinden birine girerim ve 4 sene de o bölümü okurum hem içimde kalmamış olur hem de olur da mimarlıktan bana ekmek çıkmazsa biyolojiden kapı açılır belki diye. Ama o çok önemli değil biyolojiyle ilgili bir alanda çalışmasam da sadece okumak bile yeter bana.
Siz ne düşünüyorsunuz, hayalci bir yaklaşım mı sizce bu? Her şey yolunda giderse 25-26 yaşlarımda ikinci okuluma başlamışi 30 civarında da bitirmiş olucam
Öyle mezun olur olmaz istediğim işi yapayım mantığı yok. Hele ki mimarlık gibi bir bölümde. Önce biraz pişmen lazım. En alt seviyedeki işlerden başlayacaksın önce.
Diğer konuya gelince istersen yaparsın. Neden olmasın ki. Çok hayalperest gelmedi bana.
Tam anlamıyla bi meslek dalına mensup olmak için çok emek vermen gerekir. Mezun olunca başlıyor esas mesele. Birde ben 2. Bbölüm Üniversiteyi çok gereksiz buldum. Hayatının sonuna kadar okumayı mı düşünüyorsun :) azmini takdir ettim :)))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
mimarlığın iş alanı o kadar az mı hayret ettim,
mühendislikle denk,devlette alımları nasıl bilmiyorum ama
özelde de iyi bir üniversite ile kendini de geliştirirsen torpil olmadanda girebilirsin.
maaşlarda çok düşük geldi sanki özelde müh.ler 2.000 den aşağı almıyor.:18:
Hayatımın sonuna kadar okuyabilirim evetAma işler öyle yürümüyor malesef çalışmak para kazanmak lazım. O yüzden iki bölüm yeter bana
Neden gereksiz buldunuz?
Merhabalar,
Ben mimarlık okuyorum, sevdiğim bir bölüm gerçekten en bana göre olan mesleklerden. Çizim yapmayı, bir şeyler üretmeyi falan da çok severim. (Fakat araştırdım yeni mezunlara 1200 civarı maaş veriyorlarmış, ki çoğu zaman da kapı detayı, pencere detayı falan çizdiriyorlarmış. Benim hayalim tasarım kısmında yer almaktı açıkçası, bir de ailemde tanıdıklardan falan hiç mimar yok, braz torpil de gerekiyor bu meslekte. Devlete girmek de çok zor diyorlar. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?)
Hayalci olduğum kısma gelirsek, biyolojiye de çok ilgim vardır. Lisede en iyi derslerimden biriydi zaten. Sürekli biyolojiyle ilgili diziler filmler falan izlerim içimde kaldı biyoloji okumak. Okul bittikten sonra 2 sene de yüksek lisans yaptıktan sonra ikinci üniversite okumayı düşünüyorum. Biyoloji ya da moleküler biyoloji ve genetik, ikisinden biri. Düşük puanlı devlet üniversitelerinden birine girerim ve 4 sene de o bölümü okurum hem içimde kalmamış olur hem de olur da mimarlıktan bana ekmek çıkmazsa biyolojiden kapı açılır belki diye. Ama o çok önemli değil biyolojiyle ilgili bir alanda çalışmasam da sadece okumak bile yeter bana.
Siz ne düşünüyorsunuz, hayalci bir yaklaşım mı sizce bu? Her şey yolunda giderse 25-26 yaşlarımda ikinci okuluma başlamışi 30 civarında da bitirmiş olucam
Ben üniversitede 4 yıl biyoloji okudum ama okuduğum üniversitenin eğitiminden memnun kalmadığım için bıraktım.Uzun zaman sonra başka bir bölümde 2 yıl okudum ve şimdi o alanda devam ediyorum.
Haklısınız galiba, ama biyoloji çok içimde kalan bir şeydi :26:İnsanlar tek bir alanda bile yeterli gelişmeyi sağlamak için hayatlarının bütük kısmını feda ederken 2. Ve arklı bir bölümde bir üniversite bana göre gereksiz. Biyoloji okumak yetine mimarlık alanında kendini daha gazla geliştirmeyi deneyebilir, istediğin pozisyona kısa sürede yükselebilirsin diye düşünüyorum
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Devletteki iş imkanlarından haberiniz var mı peki? Bir de devlete girince yine böyle ek imkanlarla çalışmamızın hukuki bir engeli olmaz değil mi? Sanırım iyi bir maaş için autocad falan da iyi bilmek gerekiyor. Siz kendi kendinize mi öğrendiniz?çok yüksek maaş hayalleriyle mezun oldum ama yeni mezunlara dediğiniz miktarlarda maaşlar veriyorlar ama mesleğimi çok seviyorum ve seçenekleri çok mesela ben amerikan sitelerine 3d modeller yapıp satıyorum okulu devam eden arkadaşlara proje çiziyorum başka büroların üç boyutlu işlerini yapıyorum yani bunları yaparak o maaşı 5e 6ya katlayabilirsiniz bu size bağlı
bencede gereksiz,belki işe girdikten sonra zevkine okuyabilirsiniz,
fazla bölünmeyin,bir alana ağırlık verin.ayrıca biyoloji için iş alanı
daha az.
Haklısınız galiba, ama biyoloji çok içimde kalan bir şeydi :26:
Devletteki iş imkanlarından haberiniz var mı peki? Bir de devlete girince yine böyle ek imkanlarla çalışmamızın hukuki bir engeli olmaz değil mi? Sanırım iyi bir maaş için autocad falan da iyi bilmek gerekiyor. Siz kendi kendinize mi öğrendiniz?
:26::26:
Ben üniversitede 4 yıl biyoloji okudum ama okuduğum üniversitenin eğitiminden memnun kalmadığım için bıraktım.Uzun zaman sonra başka bir bölümde 2 yıl okudum ve şimdi o alanda devam ediyorum.
Ben biyoloji bölümüne büyük hayaller ile girmiştim,doğayı,bitkileri,hayvanları yakından tanıyacağım ve labaratuvarda inceleyeceğim diye ummuştum.Ancak tam olarak 4 yıl boyunca olan şuydu:Hoca gelir , miyadi geçmiş notlarını açar,o okur biz not alırız.Lab.larda ise basit bir konu ele alınır ve şekil çizerek saatler geçer örneğin pirinç tanesinin mikroskobik görüntüsü en az 2 saat.
Benim için biyoloji eğitimi kelimenin tam anlamı ile bir hayalkırıklığı oldu ama başka bir ünlü üniversitede biyoloji okuyan ve bölümünden çok memnun olan kişi ile de tanıştım ben burdan şu sonuca vardım sadece bölüm değil üniversite de seçeceksin.
Bu arada benim okuduğum üniversiteden biyolog olarak mezun olup hala bu alanda çalışanlar da var.Burdan da şu sonuca vardım.Kişinin beklentileri önemli.Ben bilim öğrenmek istemiştim aradığımı bulamadım ama diploma alıp işe girmek isteyenler bunu başardı ve heralde mutlulardır.
Biyoloji sevginizi kendi imkanlarınızla araştırarak da tatmin edebilirsiniz.Biyoloji öğrenmek için illa üni. okumak gerekmiyor,zaten üni.de biyoloji okumak demek latince ezber demek.
Ben seçmeli ders olarak ihtiyoloji yani balık bilimi okudum ve balıkların tüm sülalaerini latince ezberledimama normal hayatta çipura ve levreği ayırt edebilmeyi eve balık almaya başlayınca öğrendim.
Bazen üni. dersleri sadece müfredatta var diye işleniyor ve hayat için gereksiz olabiliyor,boşa vakit kaybı.
Bu arada mimarlık için matematik biyoloji için fen zekası gerekiyor.İki farklı yetenek alanı.
Bence sizin aklınız karışık.Önce sizin yeteneğiniz hangi alanda onu belirlemeniz sanırım daha iyi olur.
Sonrasında iş bulmak,para kazanmak tüm meslek grupları için zor ama ben çok para kazanmak istiyorum diyorsanız şu an en popüler meslek yazılım uzmanlığı ama eğer iyi olursanız çok para var sadece diploma yeterli değil.
Umarım sizin için doğru olanı seçersiniz.
Canım bahsettiğin maaş miktarı mühendislik (en azından benim bildiğim mühendislik alanları), mimarlık vs gibi alanlarda yeni mezun için verilen miktar. Çok nadirdir daha yüksek yerle başlatan özel sektörde. Tecrübe yok, emin olun okul yetmiyor, çalışmaya başladıktan sonra bu dediğimi daha iyi anlarsınız. 1-2 yıl içinde maaş toparlıyor kendini :) O yüzden Türkiye'de mezun olup da ilk işte alacağınız maaştan pek bir şey beklemeyin bana kalırsa :)
İnsanların ne dediğine kulak asmayın öncelikle diyeceğim budur. Çünkü hayallerle ilgili insanların ilk ve genelde tek tepkisi onların kötü yönlerini, onlarla ilgili kötü örnekleri yüzünüze vurmak oluyor.
Mimarlık gayet güzel ve para kazandırabilecek bir bölüm, tabii sizin beklentileriniz de çok önemli ama kazançları ortalamanın üzerinde bence, hatta bazen çok çok üzerinde. Ha ama siz o kadar çok kazanacaksınız diye kimse garanti veremez, böyle bir imkan var ama sizin elinizde, ne istediğinize bağlı.
Diğer konu da neden olmasın? Ben okuyamam, bir başkası okuyamaz ama bu sizin için bir kriter olamaz. Burada kriter sizsiniz, imkanlarınız, azminiz ve isteğiniz. Hayallerinizden herkese bahsetmeyin, onları konuyla ilgili bilgisi olan, aklı başında ve pozitif yorumlar yapacağına inandığınız kişilerle paylaşın, faydasını görürsünüz
arkadaşlarım yatarken ben çalıştım diyelim bir mimarlık bürosunda yazları iş öğrenmek için girdim birinci sınıf yazında arkadaşlarım yatarken ben çalıştım şimdi mezunum staj yaptığım büroda çalışıyorum nasipse seneye kendi büromu açıcam belediyelerde mimar açığı daima vardır zaten sadece belediye değil bayındırlığa kadar her müdürlükte mimarlar çalışırlar devlet hakkında sizi bilgilendiren çok yanlış bilgilendirmiş sadece torpil işinden dolayı büyükşehirlerde belediyelere girmek zordur diye düşünüyorum onun haricinde gayet güzel yerleşirsiniz yani hem belediyeye girmeseniz de kendinizi autocad ve 3dmax gibi programlarda geliştirdiğiniz sürece sıkıntı olmaz şu an en basit bir 3dmax projesini 1000 tlden aşağı çizmiyorum öyle söyliyim size piyasayı
Tecrübe önemli gerçekten, umarım kendimi geliştirebilirim :) Geçen bir büroya gitmiştim ve sadece 1 tane tasarım mimarı vardı sanırım, geri kalanlar hep detaylarla (bilgisayar çizimleri vs) uğraşıyordu. Ben tasarım alanında ilerlemek istiyorum ama onun için de mecbur herkesin başladığı yerden başlamak lazım :)
Çok teşekkür ederim, haklısınız :) Henüz kimseye bahsetmedim zaten bu hayalimden, buraya da işi bilenler yorum yapar diye açtım konuyu
Ben de 1.sınıfı bitirdim bu yaz bir büroda olmak isterim ama malesef nasıl yapacağımı bilmiyorum. Tanıdık falan yok, diğer türlü de 1.sınıf öğrencisini alırlar mı bilmiyorum. Sonuçta çok bir şey bilmiyorum şu an işe yaramam :26:
oov, 1000tl iyiymiş yaBen de tokide bir projeye 20.000 alıyorlar diye duymuştum. Hatta çok çok iyi mimarlar tek proje içim 300 küsür bin alıyolar.
Kastettiğim en basit proje tatlım 3d işinin piyasası çok yüksek bir apartmanı 5-6.000 tlden aşağı kimse yapmaz yine en düşük ücret olarak söylüyorum .meslek güzl sen sadece buna odaklan gerekirse büronun önünde yat ben 2 sene yazları hep ücretsiz olarak çalıştım bunu önerirsen herkes alır seni işe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?