• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇOK MU TEMBELİM?

desverun

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
435
553
18
25
Merhaba
Son 5 haftadır üzerimde inanılmaz bir isteksizlik ve tembellik var. Ama öyle böyle değil. İşyerinde 2 saat anca çalışıyorum. işlerimde birikmeye başladı. Aynı zamanda tez yazmam lazım. tez başlığımı değiştirdim onun için 14 kasıma kadar tekrar bir tez önerisi yazmam lazım ama ben daha araştırmaya bile başlamadım.
evde de öyle. 1 aydır ütü yapmıyorum. allahtan eşimde ben de çok ütü isteyen kıyafetler giymiyoruz da şuanlık eksikliğini hissetmedik. Akşam yemek yapacak halim bile olmuyor. normalde haftalık yemek listemi programlar ve 3 gün de tüm haftalık yemeklerimi yapar paketler kaldırırdım şimdi 2-3 haftadır doğru düzgün yemekte yapmıyorum. buzluk stoğumdan yiyorum o da bitmek üzere. İşyerinde normalde de çok yoğun bir iş tempom yok ama şuan hiç çalışmıyorum. anlık patronun istediği şeyleri yapıyorum gerisini günde 1 saat anca vakit ayırıyorum.
Ama dizi izlemekten, burada açılan başlıkları okuyup yorumlamaktan ya da sosyal medya da gezinmekten hiç üşenmiyorum. Aslında bunları yapmaktan da sıkılıyorum ama bunu da yapmasam iyice boş oturucam.
Hamile olduğum için mi düşünüyorum ama daha çok yeni gebeyim daha en baştan bu şekilde olur mu? daha karnım bile doğru düzgün çıkmadı.

Bu durumda ne yapmalıyım. Özellikle dini olarak okuyabileceğim bir dua, sure vs var mı?

Hamile olduğum için mi düşünüyorum ama daha çok yeni gebeyim daha en baştan bu şekilde olur mu? daha karnım bile doğru düzgün çıkmadı.

Bu durumda ne yapmalıyım. Özellikle dini olarak okuyabileceğim bir dua, sure vs var mı?
Evet başında da olsa böyle olabilir. Sure ne işe yarayacak bilmem de vitaminlerinize vs baktırdınız mı?

Evet başında da olsa böyle olabilir. Sure ne işe yarayacak bilmem de vitaminlerinize baktırdınız mı?
baktırdım herşeyim yerinde. sağlık ocağındaki ebe 12.haftaya kadar çok fazla ilaç kullanma dedi. bana çok mantıksız geldi aslında. asıl 12.haftaya kadar daha çok vitamin vs kullanmak gerekmiyor mu? daha doktor kontrolüne gitmediğim içinde kafama göre kullanmayım dedim. normalde sadece d vitamini kullanıyordum. şimdi sadece folik asit kullanıyorum. normalde kahvaltı yapmam şimdi kahvaltı yapıyorum muz, yumurta, kefir içiyorum her ssabah. akşamda ceviz, kabak çekirdeği, fındık fıstık, bol bol meyve yiyorum. aslında beslenmem daha iyi oldu. ama bi tükenmişlik gibi bir ruh haline girdim. psikolojik olduğunu düşündüm. dini olarak dua etmek, kuran okuma beni hep sakinleştiriyor o yüzden bunun için özellikle okumam gereken bir sure var mı diye sordum

Kanınız çoğalıyor , hormonlarının dengesi değişiyor. Tetkiklerinizi aksatmayın lütfen hayat memat meselesi bu tetkik işi.
tiroitim olduğu için normalde 3 ay da bir düzenli dahiliyeye gdiyorum. gebelikte her ay gel dedi doktor. tetkiklerimi düzenli yaptırıyorum.

Muhtemelen hormonsal bi durum beta kendine geldikce hormonlarınız biraz daha dengelenir. 0-3 ayda olabilir böyle şeyler

baktırdım herşeyim yerinde. sağlık ocağındaki ebe 12.haftaya kadar çok fazla ilaç kullanma dedi. bana çok mantıksız geldi aslında. asıl 12.haftaya kadar daha çok vitamin vs kullanmak gerekmiyor mu? daha doktor kontrolüne gitmediğim içinde kafama göre kullanmayım dedim. normalde sadece d vitamini kullanıyordum. şimdi sadece folik asit kullanıyorum. normalde kahvaltı yapmam şimdi kahvaltı yapıyorum muz, yumurta, kefir içiyorum her ssabah. akşamda ceviz, kabak çekirdeği, fındık fıstık, bol bol meyve yiyorum. aslında beslenmem daha iyi oldu. ama bi tükenmişlik gibi bir ruh haline girdim. psikolojik olduğunu düşündüm. dini olarak dua etmek, kuran okuma beni hep sakinleştiriyor o yüzden bunun için özellikle okumam gereken bir sure var mı diye sordum
Daha doktora gitmediniz mi? Folbiol alıyorsaniz doktorlar önermiyor mgsi fazla diye. Duanızı edin ama derhal doktora da gidin 3 aylık olmuşsunuz, tarama testlerinizin zamani gelmiş.

Hamilelere uygun takviyeler var doktor gerekli görürse kullanırsınız bunlar ilaç değil. Halsiz olmanız da normal.

Daha doktora gitmediniz mi? Folbiol alıyorsaniz doktorlar önermiyor mgsi fazla diye. Duanızı edin ama derhal doktora da gidin 3 aylık olmuşsunuz, tarama testlerinizin zamani gelmiş.

Hamilelere uygun takviyeler var doktor gerekli görürse kullanırsınız bunlar ilaç değil. Halsiz olmanız da normal.
Daha 6 haftalık gebeyim. zaten 2 hafta önce öğrendim geçen hafta kendi doktorum yoktu normal polikinikte doktora gittim o muayane etti. kese daha yeni görünmüştü. kendi doktorumda randevuma haftaya cuma gideceğim.
folbiol kullanmıyorum 400 mcg lik doktorun önerdiğini kullanıyorum

ilk üç ay hamileliğimde aynı böyleydim sürekli uyudum filan. sonra geçmişti.
erkek bebekte olur derler, benim de oğlum oldu :)

Sure bilmiyorum ama sizin için dua edeceğim:KK200:
Hem tez, hem iş, hem ev hem de hamilelik, kolay değil tabi.
Canını sıkma, olduğu kadar yap. kendine bir zaman sınırlaması koy ev işleri konusunda. Örneğin yarım saatte şu yemeği yaparım gibisinden. 5 dakika kuralı iyidir. Bir iş 5 dakika veya daha kısa zamanını alacaksa onu hemen yap, örn tezgahı şilmek bulaşık makinesini boşaltmak gibi.
Tezinize gelince, başlığı değiştirdiğinize göre umarım ilginizi çeken ve zevkle çalışacağınız bir konudur. Sevmediğiniz bir konu ise daha zor gelir. Eğer geç değilse ve konuyu sevmediyseniz değiştirin. Sevdiğiniz bir konuysa, her makeleyi böyle "ay bu harika" diye altını çize çize çalışın. Can alıcı cümleleri word'e aktarın. Dünyanın en harika konusuymuş gibi motive edin kendinizi.
Ütüyü de boşver, ben de ütü hiç sevmem, ütü ne yahu ıyyyy.
Bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza.

tiroitim olduğu için normalde 3 ay da bir düzenli dahiliyeye gdiyorum. gebelikte her ay gel dedi doktor. tetkiklerimi düzenli yaptırıyorum.
tiroidiniz de varsa hiç aksatmayın, bende haşimato var, değerlerim oynadığı zamanlarda inanılmaz halsizlik, bıkkınlık oluyor sizin yaşadığınız şeyleri fazlasıyla yaşıyorum ki siz bi de hamilesiniz
ben de hamileyken ilk haftalarda bulduğum yerde uyurdum yani daha yeni hamileyim şimdiden olur mu demeyin oluyor

Sizin ilk üyeliğiniz mi bu? Profilinde gene kuş olan ve yüksek lisans tezi yazan bir üye vardı da.

Allahümme innî e’ûzü bike mine’l-hemmi ve’l-hazeni. Ve e’ûzü bike mine’l-‘aczi vel-keseli. Ve e’ûzü bike minel cübni vel-buhli. Ve e’ûzü bike min ğalebetid-deyni ve kahrir-ricâli.

Allah'ım! Kederden ve üzüntüden, acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, borç yükünden ve insanların kahrından sana sığınırım.

Sabah akşam sık sık okursanız faydasını görürsünüz inşaAllah.

Bende öyleyim 12 haftalığım ve 7..8 den beri böyleyim. Bazen iki gün bulaşık duruyor. Yemek zaten yapamıyorum. Tostlar , makarnalar yada dışardan şeyler.Annem yada kayınvalidem ,eşim hepsi biraz biraz yardımcı oluyor yemek konusunda.Evi bile robot süpürcek ama onun için halıyı sandalyeleri kaldırcam diye çalıştırmıyorum her gün. Dışarı çıkıp gezecek de gücüm yok. İlk 4 ayım benim böyle geçiyor bulantım bitince ayaklanırım herhalde bir iki haftaya.

burnout olmuşsunuz. bunun farkında mısınız?

İlk 3 ay hep uyudum ya da akşama kadar yattım. İkinci trimesterda enerjim yerine geldi. Hamileliğin en güzel dönemi 2. Trimester. Tembel değilsiniz vücudunuzda bir bebek büyütüyorsunuz. Sağlıkla büyüsün.

Back
X