Çok mu yavaşım :(

Muhtemelen 3 çeşiti ayrı ayrı yapmaya çalışıyorsunuzdur.
Yani aynı malzemeler olsa bile, birini ocağa koymadan diğerine geçmiyorsanız; çok normal 2 saat sürmesi.
Bunun yerine stratejik olarak ilerleyin, aynı anda bütün yemeklerin işlerini halletmeye çalışın.
Örneğin yemekte karnıyarık, çorba, pilav, salata yapacaksanız ilk olarak patlıcandan başlamak yanlıştır.
İlk yapmanız gereken şey pirinci ıslatmak, kıymaları kavrulması için ocağa koymaktır.
Ardından patlıcanla beraber kıymanın içine girecek tüm sebzeleri doğramanız hatta salata için olanları bile hazır hale getirmeniz gerekir.
Kıyma kavrulurken bir yandan patlıcanın kızartma aşamasını ve çorbayı yapabilirsiniz.
Karnıyarığın fırınlanma işlemi geldiğinde pilavınızı koyma vakti gelmiştir.
O yemek fırında pişerken, 5 dk da pilavınızı halledin ve doğradığınız salatalık malzemesini soslayın.
3 çeşit yemek ve salatanız hazır.
İşte bu süreden sonra ortalığı toplamak, kirlileri makineye atmak gerekiyor.
Her batan şeyi temizlemeye uğraşır, tezgahım sürekli bomboş olsun derseniz bu süre 2,5 saati bulur.

Örnekte anlattığım gibi kompleks şekilde ilerlerseniz, bu saydığımız yemekler 50 dk ile 1 saat süre içinde tabakta yenir durumda olacaktır.
Bütün yemekleri bu şekilde düşünüp ilerleyin.

Evet dediginiz gibi birini bitirmeden digerini gecmiyorum genellikle ya da ikisini birden yapiyorum. Boyle hazir bazi seylerim var aslinda ama yinede işte zor oluyor.

konu sahibi sen evli degilsin :) daha öğrencek o kadar çok zaman var. bende ilk başlarda çok yavaştim sora alışıyor insan.:)

mutfakta çok kalmakla alakalı ve yaptığın yemeğe göre dahada pratik kazanırsın mesela her gün makarna pilav yapan birisi zaten ezberler 2.yemeğini rahatça koyar genelde hızlı yemekler bilinen tariflerde rastlanıyor...

Kızlar pek dert sayilcak birsey degil ama ben cok kafama takıyorum. Derdim yemek :/ insanlara bakiyorum 15 20 dakikada butun yemeklerini ocaga koyanlar var. Ben ise iki saate anca 3 çeşit yemek yapabiliyorum :KK43: insan nasıl hızli yemek yapabilir merak ediyorum ben bi hızlı yapmaya çalışsam mutfak alıyor başını gidiyor. Heryere birseyler dökülüyor. Hızlı yapmak istiyorum çünkü mutfakta çok sıkılıyorum. Siz nasil yapiyorsunuz mutfakta durma sureniz nedir?
ben çok hızlıyım mesela 2 saatte 4 çeşit çoook rahat çıkarırım.en başta annemden öğrendiğim sıralı iş yapmak.
1 en başta an yemek ocaga konur.mesela taza fasulya hemen ayıklanır soğan yağ salça kavrulur fasulye konur suyu konur kapagı kapatılır ocaga konur.bu arada hemen pirinç ıslanır sıcak suda KİTIL vazgeçilmezimdir bu arada.
pirinç ıslanırken hemen ocaga bir tencereye yap salça konur kavrulur kıtıldaki artan sıcak su ile çorba yapılır altı kısılır pişmeye bırakılır.ıslanmış pirinçin yağı konur pirinç süzülür tencerede kavrulur hemencik suyu konur oda pişmeye bırakılır.oldumu sana 3 çeşit yemek en fazla bunlar oyalanmazsan 35 dk sürer.sobra yanına ya bir cacık yada bir salata sofra hazır.buarada hemen bulaşık kapları ya yıkanır yaa makineye tepilirr...

sıralam çook önemli ben deli olurum yemek yapmaa çorbayla başlayanlar.çorba en fazla 30 dk pişer ama ana yemek en az 45 dk.zamandan tasarrufff yapmak lazımmmm..

kullandığım bütün kapları tek tek yıkar kurularım kaldırırım ...
etrafta yemek pişerken dağ gibi bulaşık birikmez bu sayede ...
yani kaşık mı kullandım yemeğin tadına baktım hemen atarım makineye ..

Back
X