Çok mu zavallıyım?

allahım bana çok uzak demişsin ya istesende olmaz sen onunu kulusun seni o yarattı başlı başına istesende bırakmaz buna inan ve böyle düşün her zaman..bu sözünüz bana iyi geldi..gerçekten kötü biri değilim ben..ama içimdeki yaşadığım şeylere ben bile anlam veremiyorum..

ben bunları çok iyi biliyor ve anlıyorum..sorun içimdeki kalbimle verdiğim savaş..saçma sapan düşüncelere kapılıyorum farkında olmadan...

acil psikiyatrise git derim.iyi geliyor.bende benzer duygulardayım.insanlara güvenmiyor ve sıkılıyordum.iyi bir işim yok diye kafaya takardım.iyi bir bölüm okumadım diye.ama hem gerçekçi hedefler seçmediğimi hemde bu yolda azimli çalışkan olmadığımı gördüm.inanç konusundada eskisi gibi rahatlayamıyordum,inancım zayıflamış.gözyaşım bile kurumuş.şimdi ilaç alıyorum iyileşmeye başladım tabi daha çok yolum var.olumsuz düşünceler bir süre sonra insanın beynini bozuyor.

İnsanın manevi yönden eksik olduğunu bilmesi ve bu durumun vicdanını rahatsız etmesinden kaynaklanıyor bence.. Bu kadar olmasa da bende de olabiliyor kimi zaman..

Dua et , namaza başla , sadaka ver ne bileyim tanımadığın bir çocuğu mutlu et.. Bir nebze olsun rahatlarsın sanırım..

aynı durumdayız anlayabiliyorum seni(

öncelikle cevap vermemin nedeni bu duyguları eksiksiz bir biçimde benimde hissediyor olmam bazen birileri beni boğazlıyormuş gibi geliyo. bazen kendime kızıyorum acaba neden böyle oldu hata nerdeydi diye. sorularımın hiçbirine bir cevap bulamadım ama şunu anladım hayatında hiç kimse sen istemezsen seni bulunduğun durumdan çıkartamaz .o kadar çok hayal kırıklığı yaşadım ki kendime güvenim azaldı, 4 sene kendimi eve kapattım çünkü kimsenin beni anlamadığını düşünüyodum ailem ve arkadaşlarım dahil. sonra kendimi büyük bir yanlızlığın içine ittim yani neden yaptım bilmiyorum ama hayattan öyle çok bi beklentim yoktu. depresif 4 senenin sonunda herşeye ne kadar geç kalmış olduğumu farkettim ve hayatım hakkında bir karar vermek zorundaydım önce eğitimden başladım 0 moralle kayıt yenileme ağlaya ağlaya gittim çünkü biryandan hayata geri dönmek istiyodum bir yandanda herşey anlamsız geliyodu. hayatta birşeyleri başarma arzusu daha ağır bastı şimdi lise bitti ünive hazırlanıyorum bu sene kazanamadım ama seneye kesin yapıcam .herşeyden önemlisi hayal kurmaktan sakın vazgeçme. pes etmezsen hayat sana kendini düzeltmen için harika fırsatlar sunuyo :) olurda daha detaylı konuşmak falan istersen seve seve yardım ederim sana ...

kesinlikle doğru söylüyorsunuz ben istemediğim sürece kimse beni kurtarmayacak..ve bende çok fazla hayal kırıklıkları yaşadım...ben bu sorunu 1yıldır çekiyorum..bazen sıyırdığımı düşünüyorum..kendi kendime ağlıyorum sebeb yokken saçma sapan şeyler düşünüyorum bazen aşırı derecede inancımı kaybediyor gibi oluyorum sonra kendimi toparlamaya çalışıyorum sizinle detaylı olarak konuşmayı çok çok isterim ama özel mesaj yazamıyorum malesef...

çok denedim arkadaşlar dua etmeyi namaz kıldıım kuran okudum ne bileyim bir sürü tesbihler çekiyorum ama yok olmuyor bu boşluk ve düşünceler beni bırakmıyor.kurtulamıyorum...

canımm,,hayata tutunacak bi dalın bi uğraşın yokmu,,iş,,okull,,evlilik,,çoluk çocuk,aile,,,???

canımm,,hayata tutunacak bi dalın bi uğraşın yokmu,,iş,,okull,,evlilik,,çoluk çocuk,aile,,,???

şuanda tutunacak hiç bir dalım yok.açıköğretim 3.sınıftayım ama bazı nedenlerden dolayı bu sene giremedim sınavlara.sadece yapabildiğim tek şey evin işini yapmak ve yemek yapmak.hayatım bundan ibaret.

ben de ben de
arkadaşım konuşmak istersen ben de burdayım
benim de inancım zayıfladı zaman geçtikçe
annem bi yandan baskı yapıyor namaz kıl diye
benimse hiç içimden gelmiyor..
arada yaşıyorum öyle
amaçsız, umutsuz..

Rabbine ulaşıp ulaşamadığını sen bilemezsin, Allah kullarından öyle kolay vazgeçmez güzelim
ama neden kendini böyle hissediyorsun anlamadım, hayatına bir amaç katmalısın belki de gereken bu..

nolur konuşalım benim gibi düşünen arkadaşlar belki biz birbirimizi daha iyi anlayabildiğimiz için bir çare bulabiliriz..artık kurtulmak istiyorum ve şuda var özel mesaj yazamıyorum henüz://

peki kaç yaşındasınn,,nezmandır bölesinn,,bu durumu bi arkadasın yada annenle payşatınmı,paylaşıp yardım alabailirsinn...tatile çıkk,,nebilim uzakta bi akraban yokmuukuzenlerinn falann,,yaz ayındayız nede olsa belki değişik ortamm iyi gelir...

hiç kimseyle paylaşamadım.ayrıca ailem ve akrabalrım dine düşkün insanlar.annem önceden kapanmam için çok baskı yaptı ama ben bir türlü kapanmak istememiştim yani aile ve akrabalarda tek açık kız ben ve kardeşlerim var.21yaşındayım 1senedir bu sorunu yaşıyorum ayrıca 2ay boyunca bir akrabamızın yanına tatil amaçlı gittim ama daha beter oldu çünkü hiç keyif alamıyor sürekli düşünce halinde kimseyle konuşmak yada kimseyi dinlemek istemiyordum..

Kendi kendine acıyanlara sinir olurum, acizlik tembellik tekdüzelik oysa hayata yöne vermek kişinin kendi elinde.Herşeye kader deyip geçemeyiz.Un var yağ şeker var helva yapmakta iş. İnsan isterse herşeyi başarır.Önce hedef belirlemek sonra inanmak sonra mücadele etmek zorundadır. Doktora nasıl gidiyim, heralde kürtaj yaptırmaya gitmiyon bir psikolog psikiyatri yada noroloğ midem ağrıyor die gidersin alırsın bir fiş Sağlık Ocağından yada Devlet Hastanesinden olay bu kadar. Manevi boşluğu kitap okuyarak giderebilirsin yada internetten dini siteler soru cevaplar var. Kendine çok güzel hobiler bulabilirsin.Hatta bunu ticarete cevirebilirsin.Seramik hamuru rölyef kurdela nikah ve bebek şekeri yapımı takı amigurumi bebek yapımı resim heykel daha birçok şey hatta kurslara gitmene bile gerek yok internette tarifler var.

etkiye tepki durum,,heryerden baskı gelincee bunalmışınn tabikii,,ama içinden gelmeğin bişeyide yapma tabiki hani kapanmak gibi..kitap oku,,roman oku mesela sürükleyici...müzik dinle,,seni keyiflendirecek şeler yapp...işe girmene izin verirlerse bence bi işe girr çalışş...

çok baskı gördüm annemin tarafı çok fazla üstüme geldiler hatta dayım benimle küsmüştü..teyzelerim sürekli niye kapanmıyorsun sizin yüzünüzden anne babanıza günah yazılıyor diye söylenip durdular ve şuanda istediğim gibi bile giyinemiyorum..yapmak istediğim şeyler bizim aileye göre çok ters düşüyor...kitap okurum müzik dinlerim bunlara benzer hobilerim vardır tabikide.ama dediğim gibi bir yandan ailem bir yandan hayallerim ve bir yandanda ben ve içimdeki koca boşluk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…