- Konu Sahibi fallinlove
-
ailene niye söylemek zorundasın ki?
konuya başlar başlamaz çok mu zavallıyım diye girmişsin konuya hayır tabiki kimse zavallı değil kiminle neyle kıyaslıyorsun ki kendini başkaları gibi başarılı değilsinde yerinde sayıyorsun bak mesela kaç yıldır ,tam 6 yıldır bir kurumun sınavına girip duruyorum ama her seferinde mülhakatta eleniyorum ki ne koşullarla oraya kadar geliyorum o kadar çabam her seferinde boşa çıkıyor ama yılmadım önemde bir hedefim var ve bir gün başaracağım diyorum, ibadet tamamen içinden gelen bir durum bu günler de senin için çok güzel bir fırsat üstünden ölü toprağını at namazını kıl hepsini birden kılamıyorsan ara ara başla dua et yatarken et ne bileyim kalkarken et arada dua oku içinden peygamber efendimizin kısa duaları var sıkıntılı zamanlarında okuduğu onları ezberle mesela, ama eğer ki durum daha kötüye giderse hemen bir doktora görün sorun belkide depresyondur ihmal etme ve kendini aciz hissetme allahım bana çok uzak demişsin ya istesende olmaz sen onunu kulusun seni o yarattı başlı başına istesende bırakmaz buna inan ve böyle düşün her zaman - rabbim dediğin zaman buyur kulum diye cevap verdiği kullardan olmak nasip etsin, bunun için dua et bol bol
çok zavallısın evet. Elin tutuyor, ayağın tutuyor.. Sağlıklıksın, düşünebiliyorsun pekala.. Hobi edin, gez dolaş..sabahları yürü, akşamları meditasyon yap.. İbadet et, an'ı yaşa.. Hayatta neler var biliyormusun ? kör olup güneşi göremeyen, bacağı olup koşmaya hasret kalan, dili olup konuşamayan.. Yazı yazamayan.. vs. Ben size hemen jet hızı ile bir öneri yapayım da anında etki eder meraklanmayın ;
Lösemili ve zihinsel engelli çocukları ziyaret edin..
Darülşafakaya gidin
Kimsesizler yurduna gidin..
Ve Yardımlar yapın maddi manevi...
Etrafınıza bir bakın; 21 yaşınızdasınız.. Sağlıklı ve bir o kadarda akıllı.. Kendinize gelin bence. Sizin psikiatriye değil, gönül gözünüzün açılmasına ihtiyacınız var.
Yazdığım yerleri ziyaret edin.. Daha sonra kendinizde ki değişimleride göreceksiniz..
Nefret ediyorum..sadece nefret ediyorum.herşeyden ve herkesten nefret ediyorum.hatta ve hatta nefret etmekten de nefret ediyorum.yapmak istediğim o kadar çok hayallerim var kiii...ve hiçbirini yapamamaktan becerememekten nefret ediyorum..canım o kadar çok sıkılıyor ki ne hayatımı yaşıyorum ne de öteki dünyam için ibadet edebiliyorum...hiç mi hiç bir işe yaramıyorum..yaşamak için hiç bir sebebim yok 'boş bir insanım'.herşey ve herkes bana çok uzak.onlara yetişmeye çalıştıkça sürekli aynı yerde çırpınıp duruyorum.gerçektenn yazacak ve kendim, ifade edecek bir kelime bulamıyorum..bu bedeni ve bu beni nasıl temizleyeceğim..şeytanın maskarası oldum ALLAHIM BANA ÇOK UZAK...RABBİME BİLE ULAŞAMIYORUM...DİNEN VE BU HAYATTA KOCA BİR BOŞLUK İÇERİSİNDEYİM..dua edemiyorum..ibadet edemiyorum..ve hayatımda da hiç birşey istediğim gibi gitmiyor..hayat bana karşı çok acımasız..bazen balkona çıkıp insanları çocukları izliyorum gökyüzüne bakıyorum birşeyler hissetmeye çalışıyorum ve ara ara 3derin nefes alıp veriyorum sonra içimde öyle bir acı hissediyorum ki o anda dünyaya anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki fakat çıkarabildiğim tek ses hıçkırık sesi oluyor..sürekli NEDEN? NİÇİN? NİYE? NE YAPMALIYIM? gibi sorularla beynimi kendimi yiyip bitiriyorum..beynim bedenim ve ruhum altüst oldu...ne bu dünya ne öteki dünyam için hiç birşey yapamıyorum...yazarak belki rahatlarım diye düşünüyordum ve şu anda rahatladım mı gerçekten bilmiyorum...
Nefret ediyorum..sadece nefret ediyorum.herşeyden ve herkesten nefret ediyorum.hatta ve hatta nefret etmekten de nefret ediyorum.yapmak istediğim o kadar çok hayallerim var kiii...ve hiçbirini yapamamaktan becerememekten nefret ediyorum..canım o kadar çok sıkılıyor ki ne hayatımı yaşıyorum ne de öteki dünyam için ibadet edebiliyorum...hiç mi hiç bir işe yaramıyorum..yaşamak için hiç bir sebebim yok 'boş bir insanım'.herşey ve herkes bana çok uzak.onlara yetişmeye çalıştıkça sürekli aynı yerde çırpınıp duruyorum.gerçektenn yazacak ve kendim, ifade edecek bir kelime bulamıyorum..bu bedeni ve bu beni nasıl temizleyeceğim..şeytanın maskarası oldum ALLAHIM BANA ÇOK UZAK...RABBİME BİLE ULAŞAMIYORUM...DİNEN VE BU HAYATTA KOCA BİR BOŞLUK İÇERİSİNDEYİM..dua edemiyorum..ibadet edemiyorum..ve hayatımda da hiç birşey istediğim gibi gitmiyor..hayat bana karşı çok acımasız..bazen balkona çıkıp insanları çocukları izliyorum gökyüzüne bakıyorum birşeyler hissetmeye çalışıyorum ve ara ara 3derin nefes alıp veriyorum sonra içimde öyle bir acı hissediyorum ki o anda dünyaya anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki fakat çıkarabildiğim tek ses hıçkırık sesi oluyor..sürekli NEDEN? NİÇİN? NİYE? NE YAPMALIYIM? gibi sorularla beynimi kendimi yiyip bitiriyorum..beynim bedenim ve ruhum altüst oldu...ne bu dünya ne öteki dünyam için hiç birşey yapamıyorum...yazarak belki rahatlarım diye düşünüyordum ve şu anda rahatladım mı gerçekten bilmiyorum...
öncelikle cevap vermemin nedeni bu duyguları eksiksiz bir biçimde benimde hissediyor olmam bazen birileri beni boğazlıyormuş gibi geliyo. bazen kendime kızıyorum acaba neden böyle oldu hata nerdeydi diye. sorularımın hiçbirine bir cevap bulamadım ama şunu anladım hayatında hiç kimse sen istemezsen seni bulunduğun durumdan çıkartamaz .o kadar çok hayal kırıklığı yaşadım ki kendime güvenim azaldı, 4 sene kendimi eve kapattım çünkü kimsenin beni anlamadığını düşünüyodum ailem ve arkadaşlarım dahil. sonra kendimi büyük bir yanlızlığın içine ittim yani neden yaptım bilmiyorum ama hayattan öyle çok bi beklentim yoktu. depresif 4 senenin sonunda herşeye ne kadar geç kalmış olduğumu farkettim ve hayatım hakkında bir karar vermek zorundaydım önce eğitimden başladım 0 moralle kayıt yenileme ağlaya ağlaya gittim çünkü biryandan hayata geri dönmek istiyodum bir yandanda herşey anlamsız geliyodu. hayatta birşeyleri başarma arzusu daha ağır bastı şimdi lise bitti ünive hazırlanıyorum bu sene kazanamadım ama seneye kesin yapıcam .herşeyden önemlisi hayal kurmaktan sakın vazgeçme. pes etmezsen hayat sana kendini düzeltmen için harika fırsatlar sunuyo :) olurda daha detaylı konuşmak falan istersen seve seve yardım ederim sana ...
canımm,,hayata tutunacak bi dalın bi uğraşın yokmu,,iş,,okull,,evlilik,,çoluk çocuk,aile,,,???
nolur konuşalım benim gibi düşünen arkadaşlar belki biz birbirimizi daha iyi anlayabildiğimiz için bir çare bulabiliriz..artık kurtulmak istiyorum ve şuda var özel mesaj yazamıyorum henüz://ben de ben de
arkadaşım konuşmak istersen ben de burdayım
benim de inancım zayıfladı zaman geçtikçe
annem bi yandan baskı yapıyor namaz kıl diye
benimse hiç içimden gelmiyor..
arada yaşıyorum öyle
amaçsız, umutsuz..
peki kaç yaşındasınn,,nezmandır bölesinn,,bu durumu bi arkadasın yada annenle payşatınmı,paylaşıp yardım alabailirsinn...tatile çıkk,,nebilim uzakta bi akraban yokmuukuzenlerinn falann,,yaz ayındayız nede olsa belki değişik ortamm iyi gelir...
etkiye tepki durum,,heryerden baskı gelincee bunalmışınn tabikii,,ama içinden gelmeğin bişeyide yapma tabiki hani kapanmak gibi..kitap oku,,roman oku mesela sürükleyici...müzik dinle,,seni keyiflendirecek şeler yapp...işe girmene izin verirlerse bence bi işe girr çalışş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?