Çok mutluyum ve mutluluğuma nazar değmesinden korkuyorum :((

SonDakika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
67
0
86
Diğer
Merhaba arkadaşlar
Bir ay önce görücü usulü ile biriyle tanıştırılmıştım
Önceleri o kişiye sıcak bakmıyordum
Ama onunla sohbet ettikçe ortak çok yönümüzün olduğunu anladıkça her geçen gün ona daha çok ısınıyordum
Ve hayatımın erkeği olduğuna inandım onunla sözlenmeyi kabul ettim
Nitekim de geçtiğimiz bu haftasonu da sözlendik her şey buraya kadar çok güzeL.

Fakat ben iki yıl önce bir trafik kazası geçirmiştim ve karşı taraf benden şikayetci olmuştu davam hala devam ediyor yani taksirli bir suç dolayısıyla
Kazanın hemen ardından apandisit ameliyatı oldum
Ve bu ameliyatımın 7 ay sonrasında da yumurtalık kistinden ameliyat olmuştum çok şükür doktorum hiçbir problemimin olmadığını söylemişti kontrollerimde..
Yalnız en sonki ameliyatımı halam amcam annem babam kardeşim dışındaki herkes mide kanaması olarak biliyor çünkü yaşadığımız şehir çok küçük ve bilirsinizki toplumumuz geniş düşünceli değil..

Şimdi benim kafamı kurcalayan evleneceğim insana son ameliyatımı nasıl paylaşacağım
Sonuçta herkesin başına gelebilecek bir durum
Ben rahat olmak istiyorum
Onunla paylaşırsam acaba başkalarıyla paylaşır mı
ve sonuçta bu allahtan gelen bir durum
ben napcam

Pek bilgim olmadığı için soruyorum umarım üzmem sizi, yumurtalık kisti ameliyatı olmanın sonuçları nedir? Çocuk sahibi olmanıza filan mani mi, neden açıklama yapmak zorundasınız?
Eğer gayet normal bir ameliyat ve sonuç olarak birşeyi değiştirmemiş ise bu ameliyet, bence şuan için açıklama yapmanızı gerektirecek bir durum yok,her geçirdiğiniz ameliyatı teker teker saymanıza gerek yok, bunlar zamanla konuşulur.

Son düzenleme:

ailem de böyle söyledi aslında hani her yaptığımızı mı söyleyeceğiz sonuçta allahtan gelen bir durum
ama hani ilerde neden bana söylemedin derse düşüncesine kapıldım işte yanlış bir düşünceye mi kapıldım yoksa

valla aklıllı mantıklı biriyse böyle bişey aklından geçmez
sanırım endometriyosiz ameliyatı değil mi
tek yumurtalığın alınmış bile olsa diğeri çalışacak
zaten yumurtalık alınması gibi bi durumda olmamış
bence sözlünle paylaşabilirsin, çünkü o ameliyat izini görecek sonuçta, ama sözlünün ailesine söylemen çok gereksiz

tanidikca nasill biri olduguna gore karar verirsin eger anlayisli biriyse seni zaten anlar sonucta senin sucun yokki kendinde belirttigin gibi Allahtan gelen birsey bukadar buyutecek birsey yok

Paylaşılmayacak bir durum değil ki; o zaman öyle gerekmişti şimdi senin de bilmeni istiyorum dersin

Eğer sırf bu yüzden sizden ayrılacaksa bu adamla çok sorun yaşarsınız zaten. Ne var bunda. Sanki hiç çocuğunuz olmayacak da bunu saklıyorsunuz.
Ayrıca hiçbir rahatsızlığı olmadığını zannedip de evlenenlerin çocukları da olamayabiliyor. bu bir suç değil hata değil.

Bence de ameliyattan bahsetmenize hiç gerek yok, karşılıklı birbirinizden sağlık raporu isteyecek haliniz yok ya. Karşınızdaki kişi de belki bir takım ameliyatlar, hastalıklar geçirmiştir, hepsini tek tek saymanın hiç de gerekli olduğunu düşündüğünü zannetmem. Neticede çocuğunuzun olmasını engelleyen ya da cinsel yolla bulaşacak bir rahatsızlığınız yok.

Bu ameliyat sizi endişelendiriyor belki de, ben öyle anladım. Ama doktorun söylediklerine inanın. Benim bir arkadaşım da bekarken geçirmişti bu ameliyattan, evlenince çocuğu falan oldu çok rahat. Ama madem bir kere böyle bir ameliyat geçirmişsiniz doktor kontrollerinizi da ihmal etmeyin.

Bir de devam eden davadan bahsetmişsiniz, trafik kazası nedeniyle. Karşı tarafın ölümüyle sonuçlanan bir kaza değildi umarım. Davanın sonucunda hapis cezası, tazminat ödeme gibi şeyler olma ihtimali varsa, bu konudan sözlünüze bahsetmeniz gerekir diye düşünüyorum.

Bir de bunu bir ay önce tanıştığınız adama niye söyleyesiniz ki hemen. Durun bakalım. Daha yeni tanıyorsunuz birbirinizi. Ne gereği var. Bir gün sırası gelir söylersiniz

böyle içiniz içinizi yiyeceğine söyleyin bence
durumunuzu açıklayın
böyle bir ameliyat oldum , sağlık açısından bir sorunum yok şu an ama bilmeni istedim deyin.
zaten senin açıklamalarına rağmen sana güvenemeyecek bir insansa yol yakınken bir kere daha düşünmüş olursunuz hem.
dürüstlük her zaman iyidir , her geçen gün söylemeniz daha zorlaşır.
daha 1 ay önce tanıdığın bir adam çok yeni filan diyenler olmuş ama daha 1 ay önce tanıdığınız adam şu an sözlünüz, bir yuva kuracağınız insandan bunu saklamanın manası yok bence.

yo yo ameliyatımla ilgili hiçbir sıkıntım yok benim sadece sıkıntım çevrenin etkisinde mi kalır yoksa normal mi karşılar sözlüm düşüncemin hepsi bu

çok sorun edeceğini düşünmüyorum öyle sezinledim ama ailem bu hissinde belki yanılabilirsin dedi
ama yani nereye kadar böyle gitcek sonuçta sağlığım çok şükür yerinde ve her genç kızın kadının başına gelen bir durum

Bence söyleyin ki rahatlayın. Eğer daha yalnızca 1 aydır tanışıor olsaydınız, o zaman daha yeni tanısıyorsunuz ne gerek var derdim. ama siz sözlenmişsiniz, bir açıdan evlenmeye adım atmışsınız. bu kişinin sizin dikişlerinizi görmesini beklemiyorsunuzdur umarım bu durumu söylemek için.. cünkü o zaman da "bu zamana kadar neden söylemedin" diyebilir.
yakın zamanda kist ameliyatı ben de oldum ve sevdiğime -ki daha resmiyete binmemiş bir ilişkimiz var- doktor kontrolleri sırasında bile dr.un bana söylediği olumlu-olumsuz herşeyi söyledim.
eğer size inanmazsa zaten güvende bir problem vardır, ama yok ben onu cok seviyorum kalbine şüphe gelsin istemiyorum diyorsanız, elinizde ameliyatla alakalı birsürü kağıt olmalı. bunların hepsini göstererek söyleyin,nolcak o sizin eşiniz olacak kişi,neden çekinesiniz ki... eğer içinde şüphelerin kaldıysa dr.uma beraber gidebiliriz deyin,ve gerekiyorsa dr.la konusturun. eminim rahatlayacaksınızdır... ve sözlünüz de sizi gercekten seviyorsa size inanacaktır..

Geçmiş olsun.
Sözlüne bundan sözedebilirsin.Sağlıktan konu açılınca laf arasında anlatabilirsin.
Yalnız,çok önemli bir itiraf yapacakmış havasında anlatma.
Veya sonradan ameliyat izini gördüğünde kist aldırmıştım diyebilirsin.
Erkekler bu konularda (kadın hastalıkları ) fikir üretmezler.
Hatta çoğunlukla bu konuları sevmezler,konuşmaktan kaçınırlar diyebilirim.
Gidip annesine anlatırsa durum vahim tabii :)
Neyse,sıkma canını yahu ! Apandisit ameliyatı neyse,bu ameliyat ta aynı,aldırdım kurtuldum olayı yani.
Sen önemsemezsen o da önemsemez.

Siz büyütüyorsunuz çok fazla. Diyelim ki bu durumunuzu ona anlattınız. Napacak bunu herkese anlatacak mı?
Bakın bu bir suç değil, hata değil. Lütfen suçluymuşsunuz gibi davranmayın

Bir de bunu bir ay önce tanıştığınız adama niye söyleyesiniz ki hemen. Durun bakalım. Daha yeni tanıyorsunuz birbirinizi. Ne gereği var. Bir gün sırası gelir söylersiniz

genelde erkekler ilk basta denilmediginde sakladi birsey var havasndalar..ya yasadigin cevre kücük olabilir ama sözlüsünüz yani saklanack birsey degil ki.kist alindi kisti olan ama hamile kalan bircok kisi var ki

evleneceğin adamın bunu bilmesinde ne sakınca var bilmiyorum ben anlıyorum seni seni hastalıklı marazalı eksik gibi görür diye endişe ediyorsun ama neticede sağlık bu ve ameliyat olmasan asıl o zaman problem yaşayabilirdin..
ben bilmesinde fayda görüyorum, ilerde benden saklıyorsun muhabbetine girmesin..
bilsin ne olucak, ya da ne olacaksa şimdi olacak. ilerde üzülmendense şimdi bilsin senin de her gün için içini yemesin.

Sözlün olarak gördüğün kişiye herkes muamelesi yapmana takıldım...
Sonuçta evliliği düşündüğün insan bu, seninle alakalı her tür sorunu bilmeye hakkı var.
Söyle ve şimdiden bu insanla olup olamayacağını görmüş ol, bu senin için avantaj.
Tabii doğru kullanmayı bilirsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…